Welcome Back Log In Create Account

Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu )

(06-05-2016, 16:32)sorin2505 Wrote: Nu este ciobit cutitul, vedeti postul #528 cu poza respectiva  [Image: wink.gif]

Eu mă refer la cuțitul exterior. Revin mai pe seară cu poze.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Am primit ambele modele si am pus niste poze comparative in albumul Kinu M47 / M38.
Diametrul pare acelasi, inaltime apropiata, greutate apropiata 1123 gr / 853gr.

(06-05-2016, 19:13)mirceat Wrote: Am primit ambele modele si am pus niste poze comparative in albumul Kinu M47 / M38.
Diametrul pare acelasi, inaltime apropiata, greutate apropiata 1123 gr / 853gr.
Greutate apropiată? 25% diferență?
Lelit Bianca, Honne Home, Kinu 47, Kompresso
Past:Gaggia Clasic, VBM Domobar Jr, Vario home

In mana nu se simte diferenta de greutate in mod deosebit, de aceea nu vad M38 ca varianta mai portabila, ci este mai degraba varianta mai ieftina.

Multumim pt. poze
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

(05-05-2016, 16:02)Che Wrote: 1. Se intoarce rasnita asezand-o cu palnia in jos.
2. Se introduce prin presare usoara (manual) suportul rulment ( boltul) cu rulmentul la vedere , fara a lovi cu bagheta sau alt obiect.
3. Se monteaza cutitul exterior si se impaneaza cu ajutorul baghetei si un ciocan usor (100-200 grame) lovind usor inelul pe contur.
4. se monteaza axul si cutitul conic interior.
5. Se monteaza saiba indicator pe ghidajul axului.
6. Se infileteaza piulita de reglaj la finetea de macinare dorita.
7. Se monteaza manivela.
Lungimea manivelei este reglabila si se poate ajusta desfiletand piulita de blocare.
Cred ca ati sarit punctul 3bis si v-a ramas un rulment pe masa - boltul superior, cu rulmentul, in sus. Gresit?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

(09-05-2016, 14:12)baloozzy Wrote:
(05-05-2016, 16:02)Che Wrote: 1. Se intoarce rasnita asezand-o cu palnia in jos.
2. Se introduce prin presare usoara (manual) suportul rulment ( boltul) cu rulmentul la vedere , fara a lovi cu bagheta sau alt obiect.
3. Se monteaza cutitul exterior si se impaneaza cu ajutorul baghetei si un ciocan usor (100-200 grame) lovind usor inelul pe contur.
4. se monteaza axul si cutitul conic interior.
5. Se monteaza saiba indicator pe ghidajul axului.
6. Se infileteaza piulita de reglaj la finetea de macinare dorita.
7. Se monteaza manivela.
Lungimea manivelei este reglabila si se poate ajusta desfiletand piulita de blocare.

Cred ca ati sarit punctul 3bis si v-a ramas un rulment pe masa - boltul superior, cu rulmentul, in sus. Gresit?

Buna ziua,
Nu am specificat nicaieri demontarea boltului superior, se poate scoate fiindca este cota in cota, dar nu este conic si daca trageti tare de el in sus ati putea lovi din greseala palnia din inox si sa o deteriorati. Din acest motiv am omis punctul cu demontarea boltului de la partea superioara.
Daca totusi dorit sa-l scoateti va rog sa o faceti cu mare atentie.

O zi buna in continuare....

Rog pe cei la care manerul rasnitei a venit cu defectiuni din cauza transportului sau de fabricatie, sa-mi scrie PM pe forum sau pe adresa de mail a societatii pana vineri 13.05.2016, pentru a va trimite altele. Va rog sa atasati o imagine cu defectiunea sesizata.

Scuze, asa este.
Nu am avut probleme, desi l-am demontat de mai multe ori. Nu-l voi mai scoate, ca nu-i vad rostul, nici la curatare - se poate face cu el acolo.
Credeti ca se poate face ceva pentru rigidizarea reglajului la actionarea cu surubelnita? Pentru o macinatura de ibric (cat mai fina) nu e nici o problema, dar in espresso un 0.2 (o diviziune) deplasare, se simte.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Eu cred că cea mai bună soluție ar fi confecționarea unor piese similare cu cea cu 2 o-ringuri, dar care să aibă deasupra un imbus de 4-5mm (de exemplu), mamă, în loc de prinderea pentru mâner.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

(09-05-2016, 14:35)baloozzy Wrote: Scuze, asa este.
Nu am avut probleme, desi l-am demontat de mai multe ori. Nu-l voi mai scoate, ca nu-i vad rostul, nici la curatare - se poate face cu el acolo.
Credeti ca se poate face ceva pentru rigidizarea reglajului la actionarea cu surubelnita? Pentru o macinatura de ibric (cat mai fina) nu e nici o problema, dar in espresso un 0.2 (o diviziune) deplasare, se simte.

Buna ziua,
Am realizat o piesa adaptor pentru surubelnita electrica, insa productia de serie necesita si volum, daca vor fi cereri pentru adaptor vom incepe productia lor.

Acest adaptor (laM47) asigura si constanta reglajului, sau e unadaptor pentru M38 sa mearga la surubelnita? Cred ca majoritatea ar fi interesati, ramane de vazut.

Rasnesc foarte greu la M38 pentru espresso, cu opintiri dese, fara cursivitate, parere formata dupa vreo 4 shot-uri. Nu stiu ce as mai putea imbunatati la tehnica de rasnire.
La M47 rasnesc pentru espresso cu un oarecare efort, dar am cursivitate, pot pastra un ritm constant, mai lent sau mai rapid.
De aceea am impresia ca la M38 ar ajuta cel mai mult surubelnita electrica, s-ar largi mai bine aria de utilizare.

Esti cu manivela pe la maxim de lung?
Ai incercat si cu degetul mare sprijinit de opritor, astfel incat sa te opui rotatiei rasnitei in mana?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Mare pe opritor sau index-ul sa "traga" de opritor, desi cu ala mare e mai ergonomic.
... sau e cafeaua prea rare (in sange)?

La M38 am fixat manivela la mijloc. Am evaluat din ochi si la celelalte 2 pozitii, nu cred sa schimbe ceva, pentru ca sunt destul de apropiate.
Folosesc opritorul, in diverse moduri, greu de descris in cuvinte, dar inclusiv cu buricul degetului mare sprijinit in el.
Nu o simt ca o problema de rotatie, ci parca uneori dintii cutitelor musca mai greu din boabe. Unii dinti n-or fi bine ascutiti? [Image: smile.gif]

Muta oricum manivela la maxim, ca sa ai forta mai mare. Am vazut la Lido asta, cand m-am intalnit cu eugenm si cu nickso. Faptul ca pe pe Che 47 am putut lungi manivela dupa preferinta, ajuta enorm la usurinta invartirii.

Nu cred ca se pune problema de cutite ascutite sau nu, la acest nivel. Mecanismul orcum e destul de agresiv, de aceea rasneste in asa timp scurt, asta insemnand si un efort suplimentar la invartire fata de hario / porlex sau altele de gen.

PLus exercitiul - dupa o saptamana / doua esti profesor. Dar cu manivela la maxim si intr-o pozitie ok. Eu stau in picioare, cu ea sprijita sub piept, usor oblica si degetul mare proptit in opritor.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Am rasnit o doza intreaga, partial in picioare si partial intre genunchi, cum fac de obicei.
Parca se simte o diferenta in bine de la manivela lungita la maxim. Cei 2cm in plus s-ar parea sa conteze aici.
La M47 incercasem manivela la toate lungimile si nu am simtit diferente remarcabile.
O confirmare ca trebuie sa experimentam mult pana sa putem da verdicte.

(02-05-2016, 05:59)coffeesnob Wrote: Citat din primul post al lui @Che:
"Am citit pe forum articole despre unele rasnite manuale, cum ar fi HG ONE, dar mai sunt si alte rasnite foarte bune din aceiasi linie -OE PHAROS sau  VERSALAB M3 si m-am gandit sa va spun si despre proiectele noastre, fiindca vrem in viitorul apropiat sa scoatem pe piata produse in nume propriu si unul dintre ele va fi rasnita manuala Che din aceiasi linie cu cele sus mentionate."
Incetul cu incetul promisiunile originale s-au redus

Cum spuneam, se lucreaza intens si se testeaza prototipuri dupa prototipuri. Am primit recent clipul cu ceea ce va fi un concurent international serios pentru HG One / Pharos si nu numai. 68mm conical burrs, doi rulmenti mari care asigura rotatia intregului mecanism interior, reductor 1:2, dar il rog pe inginerul proiectant sa dea mai multe din casa, informatii tehnice desigur :)

Din cate am inteles, pentru noi forumistii ar putea iesi la 5-600E, dar abia finalizarea prototipului va aduce mai multe detalii despre pretul final. In curand cred ca vom vedea si pe forumul german  Kaffe Netz ceva recenzii despre Che-uri.

Se pare ca se cam tem de curent, cei de la Che.
Al trei-lea model manual ...

Ce s-a intamplat cu acest model?

https://www.youtube.com/watch?v=GO8Sa1GL2lc

Dupa parerea mea arata extraordinar.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc

A ramas uitat pe la radudani :)) 

Glumeam...o sa ne spuna userul Che cum stau lucrurile...

O idee ar fi sa testeze si un prototip cu rotirea cutitului exterior ca la Baratza Sette.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc

Ce ar aduce ca si plus in rasnire?

Viteza de rasnire .De Sette se vorbeste foarte bine pe Coffeegeek si HomeBarista iar viteza de rasnire este unul din marile plusuri. Nu stiu daca aduce sau nu vreun beneficiu in ceasca dar eu as incerca.

Pai nu e cea de 68? Suport mai trebuie.

Viteza de rasnire conteaza in horeca, dar eu nu o vad decisiva pentru acasa, atat timp cat nu vorbim de timpi exagerati. Adica de ce as prefera un cutit de 40mm care rasneste o dubla 6-8 secunde, in fata unui conic de 68mm care rasneste aceeasi cantitate dar in 20 de secunde? Dar comparatia electrica / manuala e dezechilibrata, caci Pharos sau HgOne spre exemplu, au alt target de clienti decat Baratza.

Insa vom vedea la electrica Che acelasi lucru, timp de rasnire ceva mai mare decat Sette, dar constructie si precizie in nota obisnuita a fabricii.

(11-05-2016, 10:52)Lyvyoo Wrote: Pe Lido sau Pharos merge pusa surubelnita?

ma uit l lido asta a mea si chiar nu pot sa mi dau seama cum s ar putea adapta pt o surubelnita electrica, insa am vazut baieti pe forum aici care au niste abilitati teribile intr ale manufacurarii, deci nu m as mira sa apara vreun model de surub care sa se potriveasca in locul manerului si sa o poti adapta la electrica
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Aș putea face și eu niște poze cu măcinătura, eventual pe hârtie milimetrică, dar nu-mi dau seama cât de relevante ar fi.

Cei de la socraticoffee au făcut niște grafice cu dispersia mărimilor măcinăturii la diverse râșnițe, dar pentru asta au folosit site de diverse mărimi. Cred că este cvasi imposibil să faci așa ceva acasă, cu o eroare cât de cât decentă.

Cred ca singura varianta rezonabila pentru comparatie ar fi masurarea (mai degraba stabilirea la toate modelele a...) distantei dintre cutite si apoi masurata macinatura (cu site dedicate).

Nu exista nicio corespondenta intre numerele date pe fiecare model de rasnita, marea parte sunt orientative in general...
Nici macar la Hario Skerton/Mini nu sunt similare reglajele, deci acelasi producator.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Aici ne poate ajuta Che, cu pasul filetului șurubului de reglaj.

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)