(01-08-2018, 09:17)mrq Wrote: Buuun, deci nu scap de rasnita.
Intre Lelit cu PID, respectiv PL41TEM si GgClsc, este vre-o diferenta de build quality? Care ar fi ideal atat pentru inceput cat si pentru long run si nu foarte zgomotos 
Referitor la Kinu, cate "ture" necestia pentru grind-ul unei portii de espresso
Inca o data, imi scuzati intrebarile si va multumesc pentru toate raspunsurile de pana acum, insa este clar o investitie si nu mai pot bea cafea de kkt (scuzati expresia). Chiar ma bucur ca mi-am facut curaj sa deschid un thread !
Ca si diferente intre cele doua espressoare,
citeste aici mai intai diferentele intre Lelit PL41E si Gaggia Classic.
Fata de acele caracteristici de baza, PL41TEM are adaugat:
- un PID pt controlul temperaturii de plecare, adica o modalitate la indemana si foarte utila de a schimba gustul cafelei, prin coborarea temperaturii cand ai prea mult amar si ridicarea ei cand gustul acid / acrisor este deranjant.
- o teava profesionala de aburi - e putin mai lunga decat cea clasica si are o forma specifica tevilor profesionale, ajutand mai mult la "spumarea" laptelui.
- un manometru - ca sa ai la ce sa te uiti cand nu e televizorul deschis in bucatarie :)) E un fel de martor de bord, care iti arata cand se ajunge la presiunea maxima sau cand ai probleme de preparare si acul nu atinge maximul setata de tine ci sta pe la mijloc. Dar asta oricum iti vei da seama in timpul extractiei, caci am observat ca cei la inceputd e drum tind sa neglijeze gramajele si dozele de cafea, stand cu ochii pe manometru mai bun. De aceea nu -l consider util, decat asa sa fie acolo... Ochii tai vor sta pe cantar si pe cronometru in timpul extarctiei, nu pe manometru. Vei vedea asta in tutorialul de preparare.
Rasnita Kinu are o roata si niste reglaje, dar nu pentru a stabili o doza de cafea ci pentru a face reglaje. Cum s-a mai discutat, nu exista un standard al reglajului / turelor, ci ca la orice rasnita, pui cafea in ea, faci un espresso si vezi ce iese. Apoi ajustezi reglajul corespunzator si mai faci un espresso. Doar orientativ, pe Kinu poti pleca de la o rotatie completa si inca jumatate, fata de punctul maxim de fin.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper