Welcome Back Log In Create Account

Motorizare rasnite manuale

Pt Kinu. Am cautat un bit tubular decupat pt tija insa nu am gasit.

Reply
Se poate face decuparea in multe locuri in Bucuresti, nu cred ca au disparut atelierele mecanice. :s
Sanse mai mari DIY decat sa gasesti un adaptor original Kinu.

Reply
ok, dar unde gasesc un bit din ala? asa mai lat ... pe aliexpress nu mai gasesc.

Reply
Nu cred ca o sa găsești, il faci. Eu am luat o tubulara mai adâncă (nu îmi amintesc mărimea dar o am pe acasă) și apoi cu dremel ul m-am apucat sa tai. Ulterior cu pila am finisat.nu știu dacă l-am folosit o data.
Cheia e relativ mare și nu găsești direct pentru bormașina. Eu am luat ceva 1/4 hexagonal la 1/2 pătrat ca și adaptor pentru tubulara. [Image: 96de53fa0bfcb089e0522658d3dcb9ab.jpg]

Nu știu la ce faci referire dar e o tubulara adâncă destul de mare 28 sau 30. Îți spun exact când ajung acasă, dacă ești interesat
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Mda, memoria mi-a jucat feste. Tubulara e de 22. Clar nu e perfecta dar dacă as folosi-o sigur ar funcționa fără probleme.
[Image: 291bf67a04f5d41f512f0b0ec642a5b9.jpg][Image: 7404cb7956fa95b21d93e281d65a4d4f.jpg]
[Image: a581cfbbfbf28764ee4947d21d793227.jpg][Image: d10a23e5f8b8aa6b0506be3c08226cf1.jpg]
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
ms mult. Am sa caut piesele.

https://www.dedeman.ro/ro/cap-cheie-tubu.../p/1066144

Cred ca asta ar trebui sa mearga. Cred ca se potriveste si ca inaltime.

Reply
Pereti cam grosi, vei munci mai mult la decupare.
Preferabil ar fi in 12 colturi.

Reply
@i93mid daca nu te descurci si ma ajuta colegii cu cotele, iti coafez eu una pe masina de frezat si ti-o expediez maine. Am cateva freze din carbura care vor trece prin otel aliat ca prin branza :D

Reply
Super! Daca ma poti ajuta ar fi super!

Reply
Am cateva tubulare SAE puse deoparte pentru a fi aruncate si dupa o cautare rapida, 7/8" pare sa fie cea mai apropiata de 22mm.
Adancimea de 16mm este suficienta pentru a ajunge la tija manivelei? Ce diametru are tija si care este distanta pana la roata randalinata?

Reply
Poti extrage de aici dimensiunile
https://www.printables.com/model/377200-...ll-adapter

Reply
Nota: Kinu Classic, printre primele variante, cu fixare prin o-ring a paharului si cutite netratate. Cea cu pasul filetului mai mare.

Diametru surub reglare: 22.22mm
Distanta surub reglare -> partea superioara a tijei: 12.06
Dinstanta surub reglare -> partea de jos a tijei: 18.99
Grosime tija: 6.99mm

Presupun ca pentru a garanta o fixare corespunzatoare, ar fi necesara o adancime a tubularei de minim 20mm.
Acum observ ca tubulara pe care o am eu merge dar nu ajunge pana in partea de jos a tijei. Dar trece putin de jumatatea acesteia pentru a avea contact unde trebuie. Cea pe care o am acum are o adancime utila de 15mm, urmad o zona conica. Presupun ca in zona aia se opreste capul surubului.

Reply
[Image: XByUzgC.jpeg][Image: wvruLs9.jpeg][Image: Oi7Yyrn.jpeg][Image: Si8LdhF.jpeg][Image: eLeHPsi.jpeg][Image: MA5shDz.jpeg][Image: lJB9qPV.jpeg]

Reply
Offf... iarasi ma apucara nervii ca au schimbat capul manivela fata de seria Alpha, cele 4 exemplare de test care au circulat pe la forumisti...
Acolo aveam ax hexa nativ, cum au toate rasnitele care se fac azi... si manivela se indeparta cu 2 degete, mai simplu nu exista... :s

Reply
Multumesc pentru detalii. Modelului 3D din link pare sa fie realizat dupa specificatiile unei tubulare simple, cu adancime de 16mm. Adancimea decupajelor este de 6.6mm adica apropiata de a tijei, iar latimea de 7.2mm, o idee peste diametrul de 6.99mm masurat de vlaicu.
Putin mai anevoios si cu rezultat inestetic pentru ca nu pot intra cu o freza de 8mm ca sa rezulte un capat frumos cu r4.
O intorc la orizontala pentru a atinge cotele finale si cam aia e Smile

[Image: JOSrMCs.jpeg]

[Image: yBN2SOh.jpeg]

Reply
eu zic ca daca ar exista si tija micsorata ar iesi un kit foarte fain. Sunt convins ca sunt multi doritori.

Reply
vad ca sunt ceva variatii intre modelul tau si al meu. Oricum pentru tine merge la fix tubulara aceea.
Ca idee am cautat si eu hex 1/4 -> tubulara 22 dar nu cred ca exista dintr-o bucata. Am dat mai mult (pentru ca n-am avut rabdare) pe adaptor hexagonal 1/4 -> patrat 1/2 decat pe cheie :).
Oricum de folosit, cum spuneam, nu am folosit-o asa. Am arco, nici nu cred ca as aveam motiv, sincer. L-am facut mai mult de curiozitate.

Reply
As face cu mare placere si tija insa momentan strungul meu este dezasamblat pentru a-i schimba rulmentii si aduce cateva imbunatatiri.
Cam asa arata tubulara modificata:

[Image: eanDHdKt.jpg] [Image: I9RBZLft.jpg] [Image: 0fPvR6Xt.jpg]

Nu a iesit deloc rau tinand cont ca inca nu am DRO(afisaj digital de cote) montat pe masina de frezat si atunci cand lucrez cu cate o axa, trebuie sa pun ceasul comparator pe masa pentru a tine pasul cu pozitia ei.

Referitor la kit pt Kinu, desi nu este dificil de realizat cu sculele potrivite, cred ca daca ar fi fost profitabil ar fi existat unul oficial in oferta producatorului.

Reply
Arata bine. Cred ca producatorul nu e interesat de o astfel de solutie ... artizanala. Eventual ar scoate un modul electric. Poti sa confectionezi si tija? Sau cer prea mult?

Reply
Tija nu se "confectioneaza", ci se taie dintr-o bucata mai lunga, cumparat ca atare, de genul asta:
https://phoenixmodels.ro/ro/tije-de-otel...-l-1m.html

... sau, lungime mai mica...
https://www.rulmentika.ro/bara-precizie-6-mm.html

Sau poate sacrificata o surubelnita, daca exista cu diametrul potrivi...

Reply
Din modelul 3D inteleg ca trebuie sa aiba diametrul de 7mm, tesitura longitudinala de 1.2mm si gaura de 4mm.
Am bare din aluminiu, alama si inox 304 de 6, 8, 10, 12mm adica dimensiunile cel mai des utilizate asa ca indiferent de ce as alege tot va necesita prelucrare.
Varianta de 6mm e prea subtire si cred ca se va indoi sau chiar rupe in zona gaurii de 4mm.

Reply
Mda, pe lângă acea gaură mai trebuie și o frezare pe una din laturi. Nu cred ca e absolut necesara dar ar ajuta. În cazul meu asa este. Într-adevăr șurubul e de 3.96 +/-. [Image: d5a4eadc7c99b005d517baa945a81fb2.jpg]

Reply
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...nuala-Kinu
Aici gasiti multe detalii care va pot fi de folos.
Rancilio Silvia E,  PID Toho Electronics Inc., Rancilio naked PF, IMS RA 200 IM Flat Shower Screen, IMS & VST Filter Baskets, motorized Kinu Classic M47 + Pour-Over Burr, motorized Kinu M47 Simplicity, Hario V60, Hario Cold Brew, Bodum French Press.

Reply
(10-05-2024, 21:38)vdub Wrote: Din modelul 3D inteleg ca trebuie sa aiba diametrul de 7mm, tesitura longitudinala de 1.2mm si gaura de 4mm.
Am bare din aluminiu, alama si inox 304 de 6, 8, 10, ...

Ti-am dat mai sus link la o sursa de bara otel de 7mm, te scuteste de o prelucrare a unei bare de 8 sau mai groasa.
Si e mai usor de prelucrat decat inox-ul.
Dar cineva va trebui sa suporte costul intregii bare de 1m... in lipsa de mai multi clienti pentru astfel de adaptoare.

Uitandu-ma la "kinu" de pe lume care inseamna aceasta abordare, pe care o adopta toata lumea... stau si ma intreb daca nu ar fi infinit mai simplu ca sa eliminam bara... DE TOT... si surubul M4 sa fie corp comun cu un bit hex... si gata toata povestea ... :s Huh

Mai exact se ia un bit generic si i se strunjeste la un cap filetul M4 si trecerea la acel cilindru care inainte apasa pe bara.

Reply
Trebuie sa apese și pe cilindrul care blochează reglajul. Nu știu dacă un 1/4 hex e suficient de mare. Problema asta ai rezolva-o simplu cu o saiba. Singura temere o am vis-a-vis de tensiunea pe care o aplici asupra șurubului în procesul de rasnire. Nici acolo nu sunt forte asa mari dar na. In fine, ideea nu e rea deloc.

Dar, sincer, mandarinele suporta măcar 10mm deschidere deci și un cilindru prelucrat și filetat m4 la un cap ar rezolva problema.
Acum cu bit-ul acoperi și scenariul unei șurubelnițe electrice mai potente oferind o mai mare flexibilitate.

[Image: 27528e785bc79251b3052aaf03984d86.jpg]

Reply
Pana la urma surubul M4 e cheia... pe el se aplica eforturile si in cazul manivelei.
Asa ca in loc de bit se poate pune acolo orice surub M4, cu o piulita si o saiba pe el care sa preseze inelul de reglaj, si actionat cu o tubulara adecvata capului acelui surub.

Reply
(11-05-2024, 11:52)renatoa Wrote: Ti-am dat mai sus link la o sursa de bara otel de 7mm, te scuteste de o prelucrare a unei bare de 8 sau mai groasa.
Si e mai usor de prelucrat decat inox-ul

Ar fi durat prea mult, iar costurile cu livrarea(x2) + materialul probabil l-ar fi pus pe ganduri pe i93mid si ar fi ales sa cioparteasca o tubulara de 22mm. Am gasit dimineata cateva capete de alama cu diametrul de 10mm deja taiate si le-am strunjit pe masina de frezat cu spindle prins in menghina si cutitul cu placuta amovibila fixat pe consola.
A mers neasteptat de bine si daca stau bine sa ma gandesc, a durat mai mult alinierea axelor decat strunjirea :).

[Image: AsfwkTkt.jpg] [Image: Ni3tjjst.jpg]

Reply
Cred ca este importanta distanta din poza atasata. Ma refer la distanta din interior. 

[Image: MKpE7wL.gif]

Reply
Este importanta. Pentru a evita zgarieturile nedorite pe capatul sau marginea surubului randalinat as pune in interiorul tubularei o bucatica rotunda de pluta adeziva sau chiar banda argintie pentru reparatii.
Ideea decupajelor mai adanci a fost pentru a preveni alunecarea atunci cand tubulara este inclinata din greseala.

Reply
Mi-am luat insfarsit o masina de gaurit + insurubat de la Xiaomi pentru a o folosi cu 1Zpresso K-Ultra. Estetic arata super bine (suficient incat sa fie acceptata permanent in bucatarie :D) si rasnirea e relativ usoara.

Pe de alta parte, static-ul a crescut semnificativ, chiar daca am incercat sa rasnesc la viteza mica (fara RDT). E asta ceva la care trebuia sa ma astept?
Flair 58 | Cafesing Orca GO Ghost | Ceado Hoop | April Brewer | Hario V60 Switch

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)