Hello There, Guest! Login Register


Monolith Flat MAX/MAX 2 si Conical

#1
Acesta este un topic nou dedicat celor care au cat si celor care sunt interesați de râșnitele Monolith Flat MAX/MAX 2 si Conical.
Prezentarea pe care o voi face eu este despre flat Max 2 .
Ce aduce nou fata de Max 1 :
  • încă un rând  de cuțite pentru spargerea prealabila a boabelor produse tot de Kafatek(vezi poza);
  • purge button, buton care accelerează la maximul de rotații(400) cuțitele;
  • flicker Chute-un dipozitiv prin care toboganul, pâlnia prin care trece cafeaua pentru a ajunge in portafiltru este „lovit” pe a elibera si ultimele fărâme de cafea;
  • new Grind Setting Collars, dispozitiv de ajustare a măcinăturii, practic nu mai este nevoie de stiker.
            Motivul alegerii: fiind băutor de espresso din ce am citit pe forumuri si din spusele lui   James Hoffmann ea ar fi cea mai cu moț pentru espresso. Eu am avut la început in vizor 3 râșnite pentru upgrade: Flat Max 2 de la Kafatek, EG-1 de la Weberworkshops si LAGOM P100 de la Option-o. Intre timp am lut rasnita Kopi Deva cu cuțite SSP-HU si astfel am putut sa testez cam ce pot face aceste cutite.(de care sunt extrem de mutumit).

            Referitor la EG-1(cea mai aspectuoasă in opinia mea) pot spune ca am citit foarte multe opinii. Ideea generala este ca are cuțite bune pe toate palierele, atat brew cat si espresso. Dar am citit si au fost cateva probleme cu garantiile neacceptate de catre producator. Pe scurt, eu imi doream o rasnita foarte buna pe espresso dar care sa-mi dea alt gust in cesca fata de SSP alegerea fireasca a fost  Max-ul. 

Mi-a placut la Monolith faptul ca are cutite unice ce se regasesc doar pe rasnitele lor, ele fiind proiectate de catre Denis, un pasionat si el al cafelei. Pentru a ajuge la un raspuns optim in ceasca al cutitelor este necesar sa treca prin ele intre 1.5 kg si 20 Kg(din spusele forumistilor).

Flat Max foloseste un set dual de cutite Shurikone unele plate de 98mm si unele conice,  motor de 2000w japonez cu viteza variabilă -brush-less. 

Informații utile: Pretul râșnitei este de 3600 USD din care 1350(nereturnabili) se plătesc in avans. Taxe de transport este 180 USD(UPS) . la toate acestea taxa de vămuire si tva inclusiv pentru transport(2542lei) plus taxe de transfer si conversie valutara. Pe mine m-a costat cu totul puțin peste 4100 euro.

Toate opțiunile pentru culori se plătesc daca nu alegi culoarea standard. Ei spun ca rasnita o trimit undeva la 6 luni distanță, eu am dat comanda pe 2 iunie cu livrare in decembrie si am primit-o pe 12 noiembrie(2023).


Attached Files Thumbnail(s)
                   
Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, etc.
 
Reply
#2
Am un setup asemanator cu al tau, tot Bugster, numai ca folosesc un EK43, cu SSP high uniformity + Titus burr carrier. Daca erai din Iasi faceam un taste test... 

[Image: IVxjQvZl.jpg]
 
Reply
#3
Smile 
(03-01-2024, 22:08)prometheus21 Wrote: Am un setup asemanator cu al tau, tot Bugster, numai ca folosesc un EK43, cu SSP high uniformity + Titus burr carrier. Daca erai din Iasi faceam un taste test... 

Obser ca Bugster-ul este tot pe negru Smile. Eram si eu curios sa vad ce profil scot cuțitele SSP HU pe 98mm. Cand treci prin bucuresti da un semn de viata si gasim o ora  doua pentru testare. Printre rasnitele de care eram interesat era si modelul tau. Din pacate la noi fiind o piata mica nu avem unde sa le testam.
Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, etc.
 
Reply
#4
Am gasit un "kakatech": 

https://vi.aliexpress.com/item/1005006112711780.html

Si inca unul aici:

https://www.mischiefworkshop.com/product...ical-burr/

Au si produse weber la pret bun, spring group cleaner la 35 coco:
https://www.mischiefworkshop.com/product...d-version/

Ma intreb oare, nu cumva astia produc pentru celebrele firme piese, si s-a gandit unul mai rasarit sa faca un side business. Adica, stiu sigur ca asta s-a intamplat de exemplu cu primele portafiltre la marzocco aparute pe aliexpress acu 10-15 ani.

Evident ca nu e aceasi calitate, control al produsului.
Roest L100+,KaffeLogic Nano7, Sculptor 078, 2xNiche, Ultra, Bentwood, Ek43, P64, DF64, Kinu, Kony, Guatemala SB, Favorite 2a, Decent, ACS Evo, Bezzera Mitica+Magica, Flair, 2xGaggia C, 2xRancilioS +ITO, 5xPeppina, 2xPavoni,Riviera, Breville BES860, Dip dk65

 
 
Reply
#5
Cei de la Kafateck își produc singuri toate componentele mecanice. Doar motorul este cumpărat din Japonia.  Au inclus aparatura necesară pentru a alinia cuțitele la sub 10 microni( sura este situl lor).  
Chinezii sunt convins că pot reproduce în mare măsură unele componente. Dar nu cred că au răbdarea de a alinia și a verifica fiecare râșniță in parte, iar din aliniere și geometrie cuțitelor poți creste calitatea și măcinăturii. 
Ceasurile se reproduc 1 la 1 de către chinezi, dar tot copie rămân.  Unde există cerere vor exista mereu și produse contrafăcute.
M-am uitat la preturi totuși și sunt foarte scumpe, între 1500 și 2000 de euro pentru o copie... dacă ai banii de fake o dublezi și îți iei originalul ?
In zona de pasiune în opinia mea nu există loc pentru fake-uri.
Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, etc.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)