Espressoman infocat
Bucuresti
(21-11-2019, 11:43)renatoa Wrote: Nu e foarte relevant daca nu avem toate datele... 
Daca din cei 110 ml din care mai ramaneau 30 nu mai ramanea nimic in "oala", atunci posibil sa fie pierdere de presiune, dar si asa, ar fi fost foarte vizibila, prin orice loc pe unde iese abur din canile astea, ajuns afara se condenseaza instant, se prelinge pe metalul fierbinte si sfaraie si lasa urma de minerale foarte vizibila.
Daca de fapt nu se pierdea nimic, ci pur si simplu lichidul ramanea in interior, e posibil sa fi fost o sita proasta, care se infunda la primele picaturi de apa contact cu cafeaua. sau macinatura neadaptata la sita.
Probabul asa e,eu patesc ceva asemanator la venus,daca nu il strang bine apa urca la 100 de grade si nu am o curgere buna
Espressoman infocat
Mangalia
Va pun un videoclip de la inceputul extractiei la Splendy.
Lelit Grace PL81T + Fiorenzato T80 (in trecut - Nemox Caffe dell'Opera, Lelit PL41TEM + Macap M2D, Bialetti Brikka)
Espressoman infocat
Bucuresti
Dupa cum arata apa are 100°,fie e ceva infundat fie nu se inchide bine
Espressoman infocat
Arad/Timisoara
A incercat cineva aceasta sita?
http://barshaker.ro/AccesoriiBarista/fil...e-precizie
Se simte o diferenta notabila in ceasca?
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor, Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60
Espressoman infocat
Bucuresti
![[Image: P1020666.JPG]](https://1.bp.blogspot.com/-qEnTkyVrD0c/Wz-1mC1L3GI/AAAAAAAA4og/LF8Bb_Ym5j44bOM_MD-KmiINN1Xz3FBbwCLcBGAs/s1600/P1020666.JPG)
Cam asa arata fata de cea standard,produce o bautura mau curata in rest nu merita 45 de lei,astea sunt informatii gasite pe net,eu am venus 2 cesti
Espressoman infocat
Bucuresti
Am incercat si eu tehnica 'wet bed' cu un brikka si intr-adevar are efect, cafeaua e mai putin amara si gustul mai placut.
Practic am pus jumate de cafea in sita, apoi am turnat un pic de apa rece si apoi restul
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
14-02-2020, 11:21
(Edited 14-02-2020, 11:23 by renatoa.)
9 bari la aragaz... visul de aur... :D
Al presurizatului poate... nu vad cum cresti presiunea aburului prin alte metode, doar stie orice scoler ca...
PV = nRT... :D
https://9barista.com
Espressoman infocat
Bucuresti
14-02-2020, 13:53
(Edited 14-02-2020, 13:54 by dragos.stoian.)
Ideea e faina, sa ai un moka pot cu o temp de 93 si presiune mai mare ca la cele clasice sau brikka (chiar daca e o chestie care iese printr-o gaurica ca la sitele presurizate), dar pretul e obscen, as da max 100lire
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Craiova
Chiar cand a fost proiect KS, prin vara trecuta, tot era 200 lire.
O fi facut de scotieni ... :D
Craiova
29-03-2020, 15:36
(Edited 29-03-2020, 15:36 by renatoa.)
Bialetti o coteste catre V60... pastrand formatul octogonal care i-a consacrat ;)
https://www.bialetti.us/coffee/pour-over...1_135.html
Espressoman infocat
Bucuresti
Salutare.
Am vazut ceva trimiteri la site/discuri de calitate si nu din aluminiu.
As vrea sa schimb garnitura de la A; sa gasesc garnitura de la B1; sa schimb filtru la B2 si, potential sa schimb filtrul la C.
Daca ma puteti ajuta cu niste lucruri sau suestii?
Filtroman infocat.
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2
Espressoman infocat
Bucuresti
25-06-2020, 12:27
(Edited 25-06-2020, 12:27 by Tormentor.)
Salut,
Am luat si eu un Moka Pot(Bialeti) si cafea de la Claro. Am facut 2 3 cafele pe caer le-ama runcat doarcea asa am inteles ca ar fi bine (sa nu bei primele cafele cand e aparatul nou) si pe a 4-a am baut-o. Mi se pare un pic acra ceea ce ar indica o subextractie, ce as putea face sa imbunatatesc gustul ?
"reteta"e cu apa turnata fierbinte si nu rece si abia apoi pus cafea si pe foc.
vreo idee? sa incerc focul mai tare?
Espressoman infocat
Arad/Timisoara
(25-06-2020, 12:27)Tormentor Wrote: Salut,
Am luat si eu un Moka Pot(Bialeti) si cafea de la Claro. Am facut 2 3 cafele pe caer le-ama runcat doarcea asa am inteles ca ar fi bine (sa nu bei primele cafele cand e aparatul nou) si pe a 4-a am baut-o. Mi se pare un pic acra ceea ce ar indica o subextractie, ce as putea face sa imbunatatesc gustul ?
Râșnește mai fin sau pune mai multa cafea
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor, Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60
Espressoman
Bucuresti
Pt Moka, eu prefer cafea prajita ceva mai intens. Blendul pt espresso de la Claro ar merge. Altfel, din cauza timpului redus de contact intre apa si cafea si din cauza presiunii scazute (aprox 0.7 bar, parca, coform video-ului lui Gabor), cafeaua iti poate iesi, la Moka, subextrasa.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino
Espressoman infocat
Chisinau
(25-06-2020, 12:27)Tormentor Wrote: Salut,
O subextractie se vindeca cu o macinatura mai fina si/sau timp de extractie mai indelungat (adica o tineti la un foc putin mai mic ceva mai mult timp). E putin straniu, deoarece cu Moka e mai lesne sa dai in supraextractie, daca nu o iai de pe foc la timp si ajungi ca vezi cum face bulbuci albui.
Weber HG-2, Eureka Olympus KR E & Blow Up, Ceado E5 SD, Comandante C40 M3, Kinu M47 Simplicity
Profitec Pro 800, Profitec Pro 700 & Flow Control, La Pavoni Europiccola & Piston Pressure Kit
Quest M3s, Gene Cafe CBR-101 & Dimmer, Gene Cafe Bean Cooler
Am folosit: VBM Domobar Junior 2B, Bezzera BB005
Espressoman infocat
Bucuresti
Pai primele 3 incercari le faci cu jacobs nu cu ceva de calitate,problema sta in gradul de prajire,iti recomand ceva cu note de ciocolata si mediu prajita,chocolate blend cred ca ar fi ideal
Espressoman infocat
Bucuresti
merci de sfaturi. De la Claro chiar blendul am luat. O sa mai incerc de cateva ori modificand cate una alta sa vad ce rezultat iese. DIn fericire nu sunt f departe de ceea ce trebuie(se simte putin acru, nu f mult).
Crem One LFPP, e37s
Sibiu
Interesanta idee! In felul asta poti extrage la o temperatura mai scazuta.
https://youtu.be/TEEbXVaWX_w
Espressoman
Bucuresti
Ce idee interesanta! Apreciez ingeniozitatea, insa, dpdv al rezultatului - prea multa spuma, pacat de cafea.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino
Espressoman infocat
Bucuresti
(16-07-2020, 19:25)bogy Wrote: Interesanta idee! In felul asta poti extrage la o temperatura mai scazuta.
https://youtu.be/TEEbXVaWX_w
As spune,temperatura constanta
Craiova
20-07-2020, 14:26
(Edited 20-07-2020, 14:26 by renatoa.)
Cu pompa de biciclete posibil nici doi bari sa nu poata sa atinga, deci daca i-a iesit ceva inseamna ca a continuat sa foloseasca macinatura de supermarket, si sa nu tampeze, cum scrie la cartea moka-pot.
Asa ca rezultatele mult nu au cum sa difere...
Poate cu un compresor auto, macar la 4-6 bari, cu un puc preparat ca la carte, sa fie ceva sperante.
Craiova
Espressoman infocat
Bucuresti
(25-11-2020, 16:57)renatoa Wrote: Putina reanimare a conceptului...
https://www.kickstarter.com/projects/oqd...-of-coffee
Interesant, ma întreb dacă gustul e altfel. Daca acel con e chiar o îmbunătățire, ar putea sa facă mărimi universale pentru moka pot-urile existente pe piața, sau sa vina alta companie sa copieze doar ideea conului :)
Pe de alta parte e bine ca au facut ceva sa nu mai rugineasca aluminiul, dar erau deja moka pot-uri din inox.
O inovație mi s-ar părea un moka pot care sa nu atingă 100 de grade ca sa nu ard cafeaua, dar sa nu fie sute de lire ca 9barista
Espressoman infocat
Bucuresti
de 9barista ala vroiam sa zic si eu ca e singura inovatie recenta mia interesanta, dupa care am vazut pretul, dupa care am vazut ca si moka asta con e 99$ ?!?
Filtroman infocat.
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2
⛵ Espressomanˍierat
Cluj
Eu personal nu prea cred ca conul face diferența. Adică la versiunea “originala” nu cred sa treacă cafeaua doar prin centrul pucului.
Dacă scufunzi sita intr-un bol de apa, se va vedea cu Urca apa pe toată suprafața, nu doar pe mijloc. Așa se întâmpla și in timpul extracției.
Deci nu văd +valoare.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47 ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche ► 2019.09 Dalla Corte S + u ⋑ ı o, Niche
Espressoman de modă veche
București
(25-11-2020, 20:14)N3cks Wrote: Eu personal nu prea cred ca conul face diferența. ...
Deci nu văd +valoare.
+1
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper
Espressoman infocat
Piatra Neamt
(25-11-2020, 19:53)slavic1983 Wrote: de 9barista ala vroiam sa zic si eu ca e singura inovatie recenta mia interesanta, dupa care am vazut pretul, dupa care am vazut ca si moka asta con e 99$ ?!?
9barista e la mare distanță de moka. Nu au mai nimic în comun, ce excepția modului de a încălzi apa.
⛵ Espressomanˍierat
Cluj
Cu aceasta ocazie am dat și de 9barista. Nu știam. E interesant!
Are cineva aici ?
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47 ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche ► 2019.09 Dalla Corte S + u ⋑ ı o, Niche
Espressoman infocat
Piatra Neamt
La 300+ lire, cred ca intra la categoria moft extrem. Un lever SH costa similar si e mult mai versatil.
Espressoman infocat
Bucuresti
(26-11-2020, 09:28)dev Wrote: La 300+ lire, cred ca intra la categoria moft extrem. Un lever SH costa similar si e mult mai versatil.
Da, costă 295 lire fara transport, deci cu tot cu transport ti-ai putea lua un Pavoni SH sau un Flair nou, chiar si cu tot cu rasnita lor noua manuala :) Sau un Lelit TEM Sh
Singurul avantaj pe care l-as vedea ar fi rapiditatea in sensul ca pun apa, pregătesc pucul si gata, dar pt asta as da max 150eur, având în vedere ca nu pot controla prea mult procesul