Welcome Back Log In Create Account

Moka Pot

(24-05-2019, 22:40)Levo Wrote:       Personal , sugerez sa lasati sa oxideze putin peste noapte , apoi clatit simplu cu apa si folosit fara frictiuni de natura mecanica ... astfel incat sa nu ajunga iar oxidul in cafea ( ... face rele Undecided   , mult mai bun ar fi inoxul ). Spor ...
+1
Eu din acest motiv am renuntat la cel clasic si am luat unul de inox. Se gasesc de la Bialetti sau de la terti. Ptr. mine acest tip de preparare al cafelei este pe locul doi, dupa espresso, evident.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Mersi de raspuns, dar cred ca o sa imi cumpar un bialeti, Cip, tu ai un bialeti express si de cati ml e?
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply
Eu am 2, unul de la BIALETTI si unul de la IKEA.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
E vreo diferența notabila între ele?
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
75 vs 330 ml... e notabila ?  Confused

Ikea ar trebui comparat cu Venus 6 cesti, ala are 300 ml.

Reply
Teoretic un moka de 3tz (150ml) ar trebui sa scoată aceeași cafea ca unul de 6tz (300ml) dar la jumatate din cantitate, asa este? Imi zicea cineva ca in cele mai mici de ex 3tz iese cafeaua mai concentrata
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply
Nu am facut acest test. La cel dublu imi faceam cafeaua de zi cu zi iar pe cel de la ikea l-am luat ptr cand vin oaspeți.

Reply
Nu stiu exact cum sunt construite, ar fi logic ca in cel de 6tz sa intre 300ml si cred ca aprox 20-22 de grame de cafea, si in cel de 3tz sa intre 150ml cu 10-11g de cafea, atunci ar iesi din ambele aceeasi bautura

Reply
Am sa masor cand ajung acasă.

Reply
Zic ca daca sunt puse in conditii similare (cafea mai multa si foc mai puternic la cel mai mare), ar trebui sa fie comparabile.
Ideea de baza e sa iei potrivit utilizarii: daca bei unul dublu iei unul de 2, daca sunteti mai multi iei pentru mai multe cesti. Nu iese ok sa iei de 6 si sa faci de obicei o ceasca...
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Eu am baut intr-o cafenea o cafea facuta la moka din unul de 6tz (probabil am primit jumatate de acolo) ideea este ca 300ml pt o persoana e mult, m-am îndreptat spre cel de 3tz pt ca probabil doar eu o sa beau, dupa cum am spus mai sus mi-a zis cineva ca ar iesi o cafea mai tare la moka-urile mai mici (3tz, 2tz) si inainte sa imi imi comand unul vreau sa aflu daca recipientul de cafea al celui de 3tz este cu jumatate mai mic decat cel al celui de 6tz

Reply
Am facut măsurătoarea. In Bialetti intra 10 g la ras, iar in Ikea 30.

Reply
Eu am un bialetti moka express 2tz in care intra aproximativ 11 g. Si mai am o chinezarie in care intra 16 pt 3tz. Cumva e proportional. In caz ca e cineva interesat
Flair Pro, 2x Kinu M47 Simplicity, V60, AeroPress 

Reply
(25-05-2019, 14:13)renatoa Wrote: 75 vs 330 ml... e notabila ?  Confused

Ma refeream la diferențe notabile în ceașcă, nu la volum.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
(25-05-2019, 22:36)Laddu Wrote:

eu am venus 4tz, un prieten are ikea 6tz. el zice ca ii place mult mai mult ce scoate venusul. 
intra 20-22gr in venus. in ikea nu stiu.
cafeaua(de obicei origo confort blend) o rasnesc la o banala electrica, granulatie lavazza oro ca si etalon.
nu o presez. apa incalzita la fierbator. 
o beau simpla sau cu spuma de lapte.

acum stau si ma gandesc/citesc despre kinu si daca merita investitia :)

Reply
Daca nici in bucuresti nu gasesti pe cineva cu Kinu sa compari...

Acum depinde si cum folosesti rasnita cu lamele, sunt tehnici care iti permit sa scoti o granulatoe uniforma si sa nu incalzesti cafeaua.
Pana la kinu totusi, pentru moka pot sau brew, ai mai avea optiuni intermediare... wilfa de exemplu...

Reply
(12-06-2019, 10:14)renatoa Wrote: Daca nici in bucuresti nu gasesti pe cineva cu Kinu sa compari...

Acum depinde si cum folosesti rasnita cu lamele, sunt tehnici care iti permit sa scoti o granulatoe uniforma si sa nu incalzesti cafeaua.
Pana la kinu totusi, pentru moka pot sau brew, ai mai avea optiuni intermediare... wilfa de exemplu...

sunt nou pe forum :)

am un https://rhinocoffeegear.com/rhino-coffee...inder.html pe care il folosesc la aeropress. daaaar tre sa ai rabdare dimineata pt 22 de grame de cafea pt moka pot.

Reply
Eu am doua Bialetti, unul 6tz si altul 3tz. Gustul e aproximativ la fel, difera doar cantitatea. Unul il folosesc (foloseam mai bine zis, inainte sa iau espressor) pentru 2 persoane, celalalt pentru 1. La mine intra ~34g, respectiv ~17g.
Am si Kinu, si electrica (Ascaso i1). Nu as investi in Kinu doar pentru moka pot.
Lelit Mara X, Kinu M47, Ascaso i-mini i1, Cafflano Kompresso, Bialetti Moka /w IMS.

Reply
(25-05-2019, 22:36)Laddu Wrote:

Ce varianta de moka are 75ml?

Reply
Venus 2 cesti, vezi #183 mai sus.

Reply
a venit kinu phoenix. se schimba situatia cand in maxim 60 de secunde am o cafea rasnita constant. cred ca e mai rapid ca la electrica in cazul meu, ca acolo tot trebuia sa vad daca e rasnita suficient, sa o mai amestec, etc.

am testat-o cu guido guatemala. mi-a placut rezultatul.

sunt curios care ar fi diferenta rezultatului daca as lua profil brew de prajire.
voi ce profil de prajire folositi pentru moka?

Reply
Pt Mokapot e recomandată o prajire medium spre dark, dar cel mai bine e să experimenteze

Cat despre gradul de macinare, pe Brikka al meu am constatat că daca rasnesc cafeaua cam ca la cele de la punga gata măcinate (jacobs, lavazza etc,cam toate sunt asemănătoare ca granulatie) obtin cele mai bune rezultate
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Eu tind sa folosesc cu Moka (Brikka) cafele prajite ceva mai dark (chiar azi am baut un Brikka bunicel dintr-o cafea mediocra), pt ca, teoretic, la Mokka avem o durata mica a contactului intre apa si patul de cafea si presiunea e scazuta. Dar poate ca acesta judecata a mea nu e valida, merita sa incerci si sa descoperi singur ce iti place. 

Nu as lua cafea prajita pt brew pt Moka, banuiala mea ar fi ca va iesi o cafea subextrasa.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Eu am incercat si ceva sub mediu,am rezolvat reducand flacara la minim

Reply
Salutare,cei care folositi apa calda cum faceti mai exact? ce temperatura folositi? cam cat ar tebui sa dureze varianta 2 cesti din otel?

Reply
Nu cred ca iti poate spune cineva cu exactitate cat dureaza pana urca licoarea dar inclin sa cred ca timpii nu difera mult fata de prepararea la ibric.
De la 50C, temperatura la care pun cafeaua pentru doua cesti, pana isi fac aparitia primii bulbuci, adica 93-95C dureaza aprox 3 minute pe ochiul mic al aragazului.

Reply
De ce nu încerci sa fierbi apa într-un fierbator și după aia sa o transferi în recipientul de jos al moka pot-ului, care e la temperatura camerei? După care infiletezi și pui pe foc ceva mai mic.. De atunci ar trebui sa mai dureze aproximativ un minut - un minut și jumătate pana începe sa urce apa.
​​​​​Oricum, cred ca e mai important pentru gust sa găsești macinatura și prăjirea potrivite
Actual - Vibiemme Domobar 2b + Honne slim
In trecut - Laspaziale Vivaldi + Mazzer Super-Jolly
                  - Gaggia Classic + Mazzer Mini
                 - Mazzer Major

Reply
Multumesc de raspuns,voi incerca cu foc mic plus 1 minut dupa clocotire

Reply
Stie cineva ce e nou la new brikka? @MyR ce stii?

http://barshaker.ro/Brew-Bar/Moka-Pot/Bi...Brikka-2tz

Doar culoarea sau e mai bun?

Stiu ca modelul anterior (elite) parca avea probleme de QC,multi se plângeau, cel facut in România.

Acesta oare unde o fi făcut?
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Are o greutate care face ceva presurizare (are spuma mai multa) si in plus ca nu arde la fel de mult cafeaua, nu mai e necesar sa pui apa calda.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)