Hello There, Guest! Login Register


Mod preparare esspresso cremos pe un BEEM

#1
Salutare,

Mi-am cumparat acest espressor BEEM, pare superior lui Dolinghi Dedica, are putere si presiune mai mare dar din pacate nu proceseaza cafeaua din portafiltrul presurizat uniform, doar pe mijloc curge o cantitate mica (la unu dublu curge cat pentru unu scurt). Ce ar fi bun de achizitionat, un portafiltru depresurizat, un distribuitor 51 mm sau...
 Ce recomandati?
Cafeaua o macin relativ fin la rasnita, o netezesc cu un nivelator dupa care o presez cu tamperul.
Acesta este produsul.
https://www.emag.ro/espressor-automat-be...763_3419_1
 
Reply
#2
Din păcate nu cred că vei putea scoate ceva mai bun din aparatul ăsta. Atîta poate. Așa-s toate din categoria lui și din clasa lui de preț. Îți dau o băutură concentrată, amară, cu gust de cafea, și cam atît.
 
Reply
#3
(31-08-2023, 17:08)Vlad Soare Wrote: Din păcate nu cred că vei putea scoate ceva mai bun din aparatul ăsta. Atîta poate. Așa-s toate din categoria lui și din clasa lui de preț. Îți dau o băutură concentrată, amară, cu gust de cafea, și cam atît.
Si care ar fi cele mai ok espressor de casa care ar putea realiza un esspresso ca in cafenelele de specialitate? 
m-am saturat de atatia profesionisti de pe emag care dau 5 stele si recomanda o gramada de gunoaie...
 
Reply
#4
cele mai ieftine entry level ar fi un gaggia classic sau un lelit pl41tem. apar destul de des aici pe market, daca te intereseaza sh
Lelit MaraX | DF64 | Timemore Black Mirror 
Past: Lelit PL81T Grace
 
Reply
#5
(31-08-2023, 14:44)Liviu-Cezar Wrote: doar pe mijloc curge o cantitate mica (la unu dublu curge cat pentru unu scurt)

Cafeaua o macin relativ fin la rasnita

Inainte sa cumperi altceva, mai joaca-te cu setarea rasnitei pana curge ceva decent in cele 25 de scunde cat e reteta clasica, poate poate iasa ceva ok.
Apoi joaca-te cu alta cafea...Apoi vezi tu daca ajungi si la alt espressor  Smile
PL41TEM, PL43MMI, Kinu Simplicity
 
Reply
#6
Nu ai precizat ce rasnita folosesti. Trebuie sa corelezi gradul de rasnire cu cantitatea dorita intr-un interval de timp. Faptul ca espressorul iti da o cantitate mai mica desi ai apasat de butonul de "dublu", inseamna ca ai rasnit prea fin. Joaca-te cu gradele de rasnire si vezi unde ajungi sa obtii cafeaua placuta gustului tau.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R
 
Reply
#7
(01-09-2023, 00:05)Dan_R Wrote: Nu ai precizat ce rasnita folosesti. Trebuie sa corelezi gradul de rasnire cu cantitatea dorita intr-un interval de timp. Faptul ca espressorul iti da o cantitate mai mica desi ai apasat de butonul de "dublu", inseamna ca ai rasnit prea fin. Joaca-te cu gradele de rasnire si vezi unde ajungi sa obtii cafeaua placuta gustului tau.
https://www.emag.ro/rasnita-automata-de-...DJ04Q2MBM/

Cand dau dublu curge cat unu scurt, restu apa.
Oricum, l-am facut retur.
 
Reply
#8
Ma intai cred ca trebuia sa dai retur la rasnita, nu cred ca poate rasni suficient de fin pentru espreso, e si un reviiew acolo care spune exact asta.
ECM Puristika + DF64
 
 
Reply
#9
Poti urmari aici ce sfaturi, er... bobarnace , primeste un nou venit, asemanator cu dumneata, care a deschis topicul doar cu putin timp inaintea acestuia, de asta lumea s-a concentrat acolo.
 
Reply
#10
(01-09-2023, 15:21)anyidulike Wrote: Ma intai cred ca trebuia sa dai retur la rasnita, nu cred ca poate rasni suficient de fin pentru espreso, e si un reviiew acolo care spune exact asta.

rasnita o am de 2 ani o foloseam pt un espressor dedica la unitatea 3-3,5 altfel nu iesea nimic.
saptamana trecuta au fost probleme cu curentul in zona la mn, a intrat 380 in el si l-a ars iar acum caut sa il inlocuiesc
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)