Hello There, Guest! Login Register

Recomandare espresor semiautomat

Buna ziua,

De ceva vreme suntem în căutarea unui espresor pt locuință care să facă cafea foarte buna. M -ar interesa ceva de calitate, nimic fancy sau complicat, serice ok , preferabil sa fie durabil și cu râșniță incorporata daca e posibil.
Mie îmi place cafeaua scurta dar cu lapte, iar soției, normala, nici nici, fara lapte.
Am avut diverse aparate de a lungul timpului, low buget într-adevăr, însă as dori sa incercam ceva mai Profi, sa ne bucuram de cafea cu adevărat, și la noi acasă, nu doar la cafenele.
Că buget..in limita bunului simt, nici cel mai scump dar nici cel mai ieftin.

Reply
Ce cafea ați consumat acasă in ultimul timp ?(soiul, țara de origine, *brandul? )

În oraș ați încercat diverse tipuri de cafea pe la cafenele? Dacă da, care v-au plăcut dar mai important, care nu v-au plăcut?
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok, ACS Vesuvius , Expobar Brewtus, Gaggia Mini, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Classic+Phoenix, 1Zpresso.

Reply
Din ce spui se poate înțelege ca vrei un aparat automat cu rasnita incorporata la care sa apeși doar un buton și sa facă singur cafea. Dacă este asa atunci pe acest forum nu o sa găsești prea multe sfaturi. Dacă vrei un espressor manual unde sa macini cafeaua separat și aici este de preferat o rasnita separat de espressor, atunci spune un buget și sigur o sa vina multe sfaturi.
La Pavoni Europicola, Kinu m47,  Staresso Mirage Pro SP 300, 1Z Presso Q2, Moka Pot, V60. 

Reply
Mai bine sa nu spuna, nu cred ca stie ce il asteapta... cate operatii va trebui sa faca in locul apasarii pe buton...
Si... socul cel mai mare... rezultatul nu va fi o "cafea normala" !

Ar fi cazul mai bine sa il lamurim ca in cazul automatelor aportul aparatului la rezultatul final este aproape nul.
Sunt sanse mari sa scoti aceasi bautura si dintr-unul de 2000 ca dintr-unul de 5000 lei.

Reply
Lavazza ,tchibo,illy, Jacobs etc
nu e neapărat problema de cafea cat de aparatul care sa ne o facă?
Nu mă încântă ideea de automate, știu că sunt predispuse sa se strice constant, cunosc multe cunoștințe care au astfel de aparate și la fiecare apar tot felul de probleme.
Prefer ceva mai simplu, mai durabil, și care să facă un espresso bun, gen cum găsești în Italia, aromat și gustos, sau o cafea normala ok pt cine nu vrea espresso. Decât să stau 3 luni din 12 cu aparatul automat in service, mai bine îmi iau 5/10 min să prepar o cafea ok, cu unul durabil, fără stres și nervi și costuri suplimentare.

Reply
Tocmai ca in primul rand E VORBA DE CAFEA !
Apoi de rasnita... "aparatul" e roata de rezerva, unii fac cafele "mai bune ca la bar" fara nici un aparat.

Acum mai urmeaza un soc... cultural... peste 90% din cei care sunt aici un pic mai activi pe tastatura, nu considera ca espresso "ca in Italia" este maxumul ce poti obtine, sau reprezentativ pentru ce isi doresc ei, si beau in mod curent.

Asta face si mai grea sarcina de a iti da un sfat, pentru ca sunt convins ca nu crezi nici jumatate din ce ti-am scris... inca esti convins ca aparatul face cafea, chiar daca torni carbuni in el...

Reply
Ok
recunosc că nu m as fi gândit așa la problema dar sa zicem că am înțeles ideea.
Atunci, care ar fi soluția concretă? ? parca acum sunt și mai curios

Reply
Ca idee, am un automat de 4 ani si a stat fix doua zile in service pentru o problema pe care o puteam rezolva si eu acasa daca eram mai atent (il desfacusem deja sa vad ce are).
Problema cu automatele e ca scot o zemuta cu gust de cafea si sunt foarte inconsistente. Cu aceleasi boabe si aceleasi setari ale rasnitei incorporate ai gust diferit aproape de fiecare data.

Cat despre un espressor semi-automat de inceput, toate lumea (aici si pe site-urile de afara) recomanda:
- Gaggia Pro
- Lelit PL41TEM
Espressorului alaturezi o rasnita aleasa in functie de cum folosesti boabele. Daca iti cumperi o punga de 250 de gr/1 kg si o folosesti pe aceea pana se termina, poti merge pe Eureka Specialita. Daca folosesti mai multe tipuri de boabe si le schimbi constant, mai bine cumperi o rasnita single dose. Cea mai recomandata si la indemana este G-Iota DF64.
Ar fi fost mult mai usor de recomandat daca era specificat un buget.
Ai aici link catre reducerile pentru membrii forumului: https://www.espressoman.ro/reduceri-la-e...i-rasnite/

Espressoarele cu rasnita incorporata nu sunt la fel de trainice. In cazul in care apare o problema cu rasnita, ramai si fara espressor cat sta in service.
Quote:Lavazza ,tchibo,illy, Jacobs etc
Pentru rezultate bune e nevoie sa folosesti boabe proaspat prajite* vandute de magazinele de specialitate. Asteapta-te la ~120-140 lei/kg.

Edit: Multumesc Mihai L pentru atentionare.

Reply
Proaspat prajite, de fapt.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(31-08-2023, 12:27)Morpheus666 Wrote: Ok
recunosc că nu m as fi gândit așa la problema dar sa zicem că am înțeles ideea.
Atunci, care ar fi soluția concretă? ? parca acum sunt și mai curios

Solutia concreta e sa iti iei niste repere pt ca acum nu ai.

1. Repere legate de gust: fa un tur al catorva cafenele ( dar nu toate gen FIVE TO GO, desi iti recomand si una din aceea pt comparatie), ia-ti cate un espreso dublu, bea-l fara zahar, sau macar gusta-l si vezi daca si ce anume iti place. Fa lucrul asta si acasa la un pasionat ca noi, daca ai prin cercul tau de amici, cu ocazia asta poti sa vezi concret ce presupune.

2. Repere legate de costuri: iti zic eu pe scurt: cafea (50-100 lei punga 200 grame), apa Bucovina 2 l, rasnita cca 2000 lei, espresor 3-5000 lei. Ti-am dat niste preturi orientative, de scazut poti sa mai scazi, dar nu prea mult, de urcat...cat doresti.

3. Repere legate de preparare: vezi ghidul pe care l-ai primit pe mail cand te-ai inscris. Ai informatia deja, dar nu ai citit-o.

4. Citeste alte topicuri asemenatoare aici, sunt o gramada si apoi revii cu intrebari.
ECM Puristika + DF64 SSP MP

Reply
(31-08-2023, 12:32)Meeshoo Wrote: Ca idee, am un automat de 4 ani si a stat fix doua zile in service pentru o problema pe care o puteam rezolva si eu acasa daca eram mai atent (il desfacusem deja sa vad ce are).
Problema cu automatele e ca scot o zemuta cu gust de cafea si sunt foarte inconsistente. Cu aceleasi boabe si aceleasi setari ale rasnitei incorporate ai gust diferit aproape de fiecare data.

Cat despre un espressor semi-automat de inceput, toate lumea (aici si pe site-urile de afara) recomanda:
- Gaggia Pro
- Lelit PL41TEM
Espressorului alaturezi o rasnita aleasa in functie de cum folosesti boabele. Daca iti cumperi o punga de 250 de gr/1 kg si o folosesti pe aceea pana se termina, poti merge pe Eureka Specialita. Daca folosesti mai multe tipuri de boabe si le schimbi constant, mai bine cumperi o rasnita single dose. Cea mai recomandata si la indemana este G-Iota DF64.
Ar fi fost mult mai usor de recomandat daca era specificat un buget.
Ai aici link catre reducerile pentru membrii forumului: https://www.espressoman.ro/reduceri-la-e...i-rasnite/

Espressoarele cu rasnita incorporata nu sunt la fel de trainice. In cazul in care apare o problema cu rasnita, ramai si fara espressor cat sta in service.
Quote:Lavazza ,tchibo,illy, Jacobs etc
Pentru rezultate bune e nevoie sa folosesti boabe proaspat prajite* vandute de magazinele de specialitate. Asteapta-te la ~120-140 lei/kg.

Edit: Multumesc Mihai L pentru atentionare.

120 - 140 lei / kg ? Eu tocmai am luat de la Sloane la 175 lei / kg si asta ca a fost oferta. In rest, pretul pe kg e cam dublu fata de ce spui tu.
ECM Puristika + DF64 SSP MP

Reply
la tastecrafters gasesti blenduri in gama aia de pret, chiar mai ieftine. iar pentru espresso ar trebui sa fie ok rezultatul.

oricum sa-i spuna cineva si ca nu o sa aiba o cafea in 5 minute ci ca o sa dureze 20-30 de minute incalzirea espressorului si ca prepararea puck-ului nu e chiar ceva romantic si usorSmile si ca probabil o sa trebuiasca sa mai cumpere niste chestii, ca rasnita aia cu care vine aparatul nu e prea e buna s.a.m.d. nu de alta dar el zicea ceva de fara stres si nervi
zp6/v60 

Reply
Muse are cafele sub 150 lei kg si n-as zice ca sunt rele... si nici nu cred ca e singurul... exista un topic de cafele decente, dar de buget, "pentry party"

Referitor la echipament, se poate merge mult in jos de 2-3000, pana la 500 la rasnita, si tot cam atat la masina de extractie, dar presupune lucru full manual, inclusiv incalzirea apei.
Depinde daca esti dispus la astfel de aventuri... Big Grin

Reply
(31-08-2023, 13:46)anyidulike Wrote:
(31-08-2023, 12:32)Meeshoo Wrote: Pentru rezultate bune e nevoie sa folosesti boabe proaspat prajite* vandute de magazinele de specialitate. Asteapta-te la ~120-140 lei/kg.

120 - 140 lei / kg ? Eu tocmai am luat de la Sloane la 175 lei / kg si asta ca a fost oferta. In rest, pretul pe kg e cam dublu fata de ce spui tu.
Scuze de offtopic, dar poti sa gasesti cafele single origin daca folosesti codul de discount pentru forum. Cred ca sunt si altii in gama asta de pret, insa Drop Shot sunt aproape de mine. In medie inseamna cam 135 Lei/kg

Reply
Sfatul unui incepator. Gusta espresso in oras sau si mai bine la un coleg de forum din orasul tau. Vezi daca iti place pentru ca vei avea o mare surpriza.
Acesta este primul pas de facut.
Eu, venit ca si tine de la cafele Jakobs, tchibo etc , gata macinate si capsule nespresso, am omis acest pas esential. Am cumparat tot ce este necesar ptr preparare espresso ( Staresso Mirage, ieftin si bun + rasnita manuala + cafea proaspat prajita) . Am inceput sa fac espresso si am constatat ca nu imi place pentru ca este prea acru ( acid ) sau amar cand am trecut pe boabe prajite in stil italian.
Am renuntat la espresso si am trecut la filtru V60.
Nu cumpara aparat ptr espresso pana nu esti convins ca iti place espresso.
Hario V60 / Melitta
Arco manual grinder/ KinGrinder K2

Reply
Pai omu asta vrea, doar ca la dumnealui espresso inseamna...

Quote:...un espresso bun, gen cum găsești în Italia, aromat și gustos,

... care il scoti mai usor din capsule decat prin alte metode

Reply
Da, tocmai.
Asa doream si eu. Dar putin mai bun daca se putea. Se putea, dar mai bun nu e ce credeam eu ca e.
Hario V60 / Melitta
Arco manual grinder/ KinGrinder K2

Reply
(31-08-2023, 17:37)renatoa Wrote: Pai omu asta vrea, doar ca la dumnealui espresso inseamna...
Quote:...un espresso bun, gen cum găsești în Italia, aromat și gustos,

Am fost in concediu prin Italia. Din cand in cand am baut acolo si cate un espresso. A fost o experienta utila, in sensul ca atunci cand sunt nemultumit de cafeaua preparata acasa imi amintesc ca se poate si mult mai rau Smile Mentionez insa ca acolo unde am fost nu erau cafenele de specialitate.

Reply
Mai exista o categorie de băutori de espresso dar aceștia sunt niște paria aici pe forum. Cei care beau espresso ca în Italia dar pun zahar în el. Fata de espressoul original și inventat într-adevăr de italieni ceea ce se bea astăzi de către majoritatea bautorilor de espresso este o diferență atat de mare încât nici nu știu dacă cel de astăzi, făcut din cafea de specialitate, extras pe scule sofisticate și care are tot felul de note fanteziste ar mai trebuii sa se numească espresso. Poate ca ar fi mai bine sa aibă o alta denumire și sa fie o alta specialitate de cafea. În Italia și astăzi exista milioane sau chiar zeci de milioane de băutori de espresso care se opresc dimineața intr-o cafenea sau intr-o benzinărie, comanda un espresso de 30-40 ml, făcut din cafea prăjită dark sau cel mult mediu dark, multa și cu un procent de robusta, pun o linguriță de zahar sau fără și îl dau peste cap dintr-o sorbitura. Are cineva curaj sa le spună ca nu acela este espresso sau ca este un espresso greșit? Eu nu as face-o. Eu beau cafea de specialitate dar nu neapărat proaspăt prăjită, preparata după regulile unui espresso și pentru ca am diabet pun o linguriță de xilitol nu de zahar. Asa am baut-o ani de zile in Italia si asa m-am obisnuit cu espressoul. Nu pot nici eu sa o beau acida și nici amara nu ma încântă. Cei care cauta un espresso ca în Italia doar asa pot sa îl obțină. Altfel fie răbda luni sau ani gustul care nu ii încântă pana ce obișnuiesc cu el și apoi zic ca si-au educat gustul fie se orientează spre alte tipuri de cafea.
La Pavoni Europicola, Kinu m47,  Staresso Mirage Pro SP 300, 1Z Presso Q2, Moka Pot, V60. 

Reply
Stai linistit ! Nu e nimeni paria pe forum . Acum e muuuuult mai relaxata atmosfera pe forum .
Pe la inceputuri era dramatic , acum vad ca marea majoritate a inceput sa ridice la nivel de arta ce spuneam eu Tongue iar ei erau IMPOTRIVA , pe atunci si era considerat SACRILEGIU...pentru care mi-am luat 1000000000000000 de bastoane si anume ESENTIALUL e sa iti placa tie ceea ce bei  Big Grin !
Daca iti spuneai parerea , apareau imediat ''CUNOSCATORII Big Grin '' vai de...lor nu doresc sa imi spun parerea adevarata despre ei Big Grin , ca TREBUIE un osciloscop performant pentru analiza curentului care intra in espressor , 100 de TMP-uri 117 pentru masurare temperaturi in diferite locuri , un anemoscop pentru masurat curentii din camera , aparate de top de masurat presiunile in diferite locuri...pot continua cateva pagini DAR fara legatura cu gustul care iti place tie .
Desigur si cu timpii la nanosecunde  raportati la microlitri...ALTFEL NU E ESPRESSO si comiti sacrilegii maxime .
Ulterior au invatat ca nu toate cafelele provin din aceeasi regiune , nu sunt procesate la fel , nu toate se prajesc la fel , prepara la fel , ca nu toate cafelele se macina la fel , ca nu toate cafelele raspund la aceleasi temperaturi...muuuulte altele DAR sunt ca politicienii , uita ce au spus sau mai rau se declara ''jicniti'' si se retrag de pe forum sau NU in loc sa isi ceara MEGA SCUZE !
Desigur proverbele romanesti raman in top , cu cine ''rade la urma''...nu ca pe mine m-ar ajuta cu ceva !!!
Pot continua mult , pe mine nu ma intereseaza sa am dreptate in fata celorlalti...e important doar pentru mine !
#ROCKET R NINE ONE , #ROCKET SUPER FAUSTO/Red Speed , #AILLIO BULLET R1 V2 , #Acaia Lunar
#Brewtus IV , #Honne Slim  ;   #Ibric , #MK. Vario
Accesorii ROCKET , MOTTA , IMS , Tamper dinamometric ECM , altele

Reply
(01-09-2023, 00:48)FAP Wrote: ...pot continua cateva pagini DAR fara legatura cu gustul care iti place tie .
Acum ca nu creada omul ca e prost, spune-i si cat ai dat pe espressor si pe rasnita.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Mihai stii ca esti la ignore dar pe moment pot sa ma culc mai tarziu ! Ma asteptam sa apari . 
Cum vrei raspunsul , soft sau hard Big Grin ?
Am baut cafea buna si cu sculele vechi si fantastice cu sculele noi . Esentialul postarii mele era altul , sa obtii cu sculele din dotare ce iti place , notiunea de espresso clasica e mega DEPASITA !!!
Mai bine te tii de poze , ca acolo esti mai bun decat pe subiectele de pe forum Big Grin ! Asta a fost soft , daca vrei trec pe hard !
#ROCKET R NINE ONE , #ROCKET SUPER FAUSTO/Red Speed , #AILLIO BULLET R1 V2 , #Acaia Lunar
#Brewtus IV , #Honne Slim  ;   #Ibric , #MK. Vario
Accesorii ROCKET , MOTTA , IMS , Tamper dinamometric ECM , altele

Reply
Morpheus666
Fa o deplasare pina la Kaffeine pe str Eminescu. E singurul loc din Arad unde se poate bea ceea ce numim aici pe forum espresso. Gusta ce se serveste acolo, spune-ne impresiile si vorbim dupa aceea.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)