Hello There, Guest! Login Register

Metallisk - IKEA

Nasol. Dizastăr.
Părea mai sturdy decât o chinezărie din aceeași clasă, ba chiar are gradația măcinăturii mai fină.
Degeaba, iese boaba spartă în calibre foarte diferite.
Măcinătură total neuniformă. Cred că nu merge nici la French Press.
Nu recomand decât pentru piper.
Mazzer SJ  | Zwänger Favorite Typ0  |  Isomac Giada  | Promac Lollo |  Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose

Reply
Atunci cand nu cauti prin forum inainte de a cumpara...

https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...a-de-cadou

Reply
M-am mai uitat azi la Metallisk, să văd dacă și cum s-ar putea face tape mod. Nu se poate.
Dar am observat că lagărul este cât se poate de bine executat, permițând deplasări minime ale axului. Și totuși este una din râșnițele manuale cu cea mai mare inconsistență a râșnirii.
Mâine pun șublerul pe cuțite; dacă sunt ovalizate, am găsit cauza.
Mazzer SJ  | Zwänger Favorite Typ0  |  Isomac Giada  | Promac Lollo |  Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose

Reply
La hario portelanul ala are un joc pe cutite de iti vine sa il arunci... la asta stau chiar asa fix ?

Reply
(15-06-2021, 11:11)renatoa Wrote: La hario portelanul ala are un joc pe cutite de iti vine sa il arunci... la asta stau chiar asa fix ?

Depinde de care Hario vorbești.
Dacă este chestia aia mare cu borcan și capace din silicon, nu are lagăr. Axul este ținut sus de plasticul gros cât o șaibă și jos chiar de cuțitul conic. Dacă slăbești strângerea, axul se bălăngăne. Deci gap-ul este variabil și necontrolat în niciun fel. Deci obții toate calibrele de măcinătură și inconsistență totală.
Hario Skerton Pro, care are corp metalic, are lagăr, da, iar jocul axului este sub 0,1mm. Inconsistența pe măsură. Am un exemplar și mă servește foarte bine în condiții limitatoare, gen șantier sau voiaj.

Am măsurat adineauri cuțitul mobil de la Metallisk. Are baza eliptică. Diametrul mare 33,7mm, cel mic 32,9mm. Găsesc că este enorm.
Chiar dacă cel static ar fi perfect (deși nu văd de ce unul ar fi și celălalt nu), această diferență de 0,8mm ar fi suficientă pentru retrogradare.
Cred că aici este cheia eșecului avestei râșnițe.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)