Este un copil vitreg al familiei Gaggia, bagat pe gat dupa ce Philips a cumparat aceasta marca. Imediat a scos la la lumina espressoare gen Gaggia Gran Prestigem Gagiga de Luxe, Gaggia Gran Style, Gaggia Carezza new etc. Toate sunt fabricate in China din cate stiu, fiind avortoni ai acestei marci gigantice in industrie, paravane de imagine pentru Philips de a mai scoate niste copii de pe Philips Saeco Poemia, dar cu usoare imbunatatiri estetice.
Si tocmai ce vorbeam (iarasi) de problemele de preparare pe Philips Saceo Poemia... Portafiltrul acela plasticos, grupul de erogare mai mult decat modest, constructia interioara, incompatibilitaeta cu accesoriile profesionale, descalifica aceasta gama Gaggia.
Treaba cat de cat serioasa incepe de la Dose in sus, adica de la 765 de lei ca nivel de pret. Din pacate Evolution a fost oprit de la fabricatie, caci la acelasi pret nimicea toata piata de entry level. Si sunt mult posesori pe forum, iar pe Bursa niciunul de la scoaterea lui din fabricatie. Dar acea treaba "cat de cat serioasa" trebuie inteleasa asa cum trebuie, caci primul pas adevarat in home espresso inseamna Gaggia Classic, insa la 1160 de lei depaseste cu 100% bugetul tau :) Dose insa ar fi un efort puti mai mic, insa portafiltrul sau solid, profesional practic (in afara de scurgerea de plastic ce se desfileteaza), compatibilitatea cu diametrul de 58mm, posibilitatea inlocuirii tevii de aburi cu una de pe rancilio, chiar tuning-ul relativ usor in a-i scadea presiunea, fac din el o optiune mai buna decat orice Philips Saeco, iar experienta mea cu Pure (un Dose fara dozare) vine sa confirme cele de mai sus. Dar sa fie clar, rasnita dicteaza si aici, iar lipsa ei va fi un mare neajuns.
O sinteza utila zic eu pentru cineva la inceput de drum
am scris aici.