Nu stiu daca la foietaje se merge cu cuptorul incins...
Am acum niste melcisori grecesti, unde scrie clar: direct din congelator in cuptorul neincins, pus la 200 grade si tinut 25 minute.
Presupun ca in primele 10 minute se face decongelarea, care nu e indicat sa fie brusca... la aluatul de paine se vorbeste chiar de 6 ore !
Pt patiserie congelata in principiu se procedează în felul urmator:
Decongelare la temperatura camerei 20-30min
Coacere in cuptor încins, timpul si temperatura este variabila, depinde de produs dacă e cu sau fara umplutura.
Ex: croissant cu unt - decongelare - 30 min - coacere 16 minute, 190 grade
Pain au chocolat - decongelare 30 min -coacere 10 min, 180 grade
. Foietaj cu visine - decongelare 10 min - coacere 18 min 185 grade
De pe fișa tehnică a producătorului, pentru produse patiserie gen Mega, Lidl, Kaufland
24-01-2021, 20:29 (Edited 24-01-2021, 20:32 by renatoa.)
Modelul "ad labam" ... mai ieftin nu se poate :D
Mergi in topicul de paine, in primele pagini cauta reteta lenesului de la savori urbane, a fost cea cu care am inceput si eu, si a fost momentul wow... de declick. Si nu e cu maia... :D
Daca si dupa aia ti se pare ca mai merita luata masina...
Teoretic e mai simplu cu masina.
Dar daca asta era problema, iesi la colt si cumperi painea.
Eu deja nu ma mai pot intoarce la masina... Practic e ca la cafea, odata obisnuit cu cafeaua buna, nu mai vrei 3 in 1 sau de la automatul de la colt.
(24-01-2021, 22:33)d2florin Wrote: Sa știi ca e o idee :) oricum se recomanda mai putina pâine... :D, alte națiuni nu mananca deloc sau f putina.
Romanul reglează orice masa din pâine... ;)
Am o mașina Moulinex parca cu 19-20 de programe. Cred cea mai buna de la ei... ceva Bread of The WORLD - ma gândesc sa o vând...
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47 ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche ► 2019.09 Dalla Corte S + u ⋑ ı o, Niche
Mai simplu iei un mixer planetar de la emag https://emag.page.link/hqAKLj3ZUKUeqiUNA
Eu îl folosesc la 2kg aluat și merge bine pe viteza 1. Apoi e o joaca sa faci pâinea.
Plus ca îl poți folosi și pt altele.
Eu am mixer de aluat Daewoo si este ok. Cand am facut cozonaci (+2kg de aluat) a cam transpirat. Dar pentru aluaturi bine hidratate de aprox 1kg este in regula.
Nu pricep ce va obsedeaza atat framantatul, ca sa mai iei alt mastodont in bucatarie... e treaba de maxim 5 minute, si cu tehnica (manuala) adecvata poate fi touchless, nu atingi aluatul deloc, daca nu va place senzatia sau aveti pitici cu bacteriile.
Tehnica adecvata insemnand o spatula si miscarea asta:
Exact asta am facut acum 44 minute, la painea care o fac azi, total 4 minute. In rest vor fi doar folduri, asta e toata "mixarea".
Tefal masina cumparata in noiembrie 2019, de black friday cu 480 ron. De atunci nu am mai cumparat paine! Fac paine la 2 zile. De ceva timp am incercat si altceva in afara de paine si totul a iesit asa cum scrie la reteta! Ensaimada cu flori de portocal si scortisoara, paine cu masline, grisine, chifle cu susan, franzelute cu seminte!
Din pacate incepand cu perioada pandemiei, pretul aproape s-a dublat. Toti au cumparat masini de facut paine si faina, atunci, cu tonele! Cand si-au dat seama ca drojdie nu au luat, au intrat in panica si au cumparat si drojdie in cantitati similare. Exista si solutia "maia" si oricum nu se pune in cantitati egale cu faina![emoji28]