Welcome Back Log In Create Account

Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting

Se difuzează cumva live în direct de la fața locului?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
echipa[Image: ab424dfbc6fbf79107b9b92d710248f5.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
Care a trișat și a coborât coșul de pe panoul de baschet? ???
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
astia cred ca deja au ajuns la a patra bere si canta...
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Momente fierbinți. [Image: 1dbe12497fe5d0117f432f0f916160b8.jpg][Image: 26e2420068ae0ba66b22c8acad6ec6e6.jpg][Image: 2b6db1165ec4dd765b1999adfbd1a3ab.jpg][Image: 1aec3d3b3cc477366027f6e23308e2f5.jpg][Image: a04e0c435067ec2595443c0dee274507.jpg][Image: eea5417dc3a58098bc02ac94778385d7.jpg][Image: 7f2be6ec88ff2372278353833b3cafeb.jpg][Image: 738eb3357ff22eddee40ac3c7ee76463.jpg][Image: 4260b1b749cb40ff55dc915e6b2fb202.jpg]

Bianca mângâiată de Liviu. [Image: c3ea527b3e293758c96b946d178ec4e7.jpg][Image: c19a24405659648c4ab37913daf50608.jpg]
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
Rezultate :)
[Image: zVXac1i.jpg]

Reply
Felicitări tuturor, concurenți, jurați, participanți! Mai serviți căte o floricică și apoi musai backflush cu IPA. Apropo, topless, că e cald?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
clatiti bine cu IPA! :)
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Un eveniment foarte reușit! Felicitări organizatorilor! Din păcate nu s-a premiat primul loc (din coadă) la home roasteri.[emoji28]

Concursul de Latte-art. [Image: 3a99c4a8587a6697453e1fc41c64e33b.jpg][Image: b9dee1a64605087c304b5089997fe439.jpg][Image: 7b23303061c26f75df03066cca5e128b.jpg][Image: fcb8c7432542ec7970d69a050b6219b4.jpg][Image: 8e9abba4749ee161a8e18b5e41b3ab76.jpg][Image: af4b75633346cf53cd2f9db67d837f89.jpg]
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
Amanunte mai tarziu, deocamdata, filmul premierii la Home Roasting :)

#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
bigger is better!  :)

Reply
Dragilor evenimentul a fost un mare hit :) .
Am gasit niste profile surprinzatoare, suntem real impresionati de standardul participantilor. Pentru cei ce isi amintesc, acum cativa ani, am mai organizat un asemenea concurs, dar distanta pare mult mai mare din perspectiva rezultatelor sau a abilitatii noastre de percepere.
Sincere felicitari tuturor concurentilor, cafelele au fost foarte apropiate la scor, cu infime defecte de prajire si cu un urias areal al spectrului de gust atins. Am incercat sa fim cat de justi si echitabili posibil, am discutat in juriu rezultatele in detaliu pentru a evita extremele, toate punctele acordate au fost atent explicate.
Cat despre testarea masinariilor prezente, bere, pizza si socializare intre forumisti, sunt reteta unei duminici perfecte.
La Pavoni, Mazzer

Reply
Subscriu celor mentionate de colegul @bubucalu. Atmosfera relaxata, bere buna si cafea cat cuprinde. O surpriza placuta cafelele prajite pentru concurs, am extras-o pe cea a campionului @Beowulf si apoi varianta @eugenm. Desi prajite relativ light ( au au fost evident profile de espresso) , nu a fost o problema sa extragem destul de echilibrat, probabil asta e noutatea fata de alti ani, noile tehnologii care au aparut ne permit sa abordam extractii pe diverse stiluri de prajire. Am fost placut surprins de Etiopia Guji washed de la Ecuator iar pe final pentru putinii care au mai ramas, am extras dintr-o Etiopia Burtukana veche de aproape 3 luni, prajita pentru filtru :) Evident nu a iesit espresso asa cum il stim insa nici limonada, deci viitorul suna interesant cu profilarea :)

Sper din suflet sa pun mana pe ceva de la @Buimac, am auzit numai de bine, poate imi pregateste colegul @bubucalu ceva frumos zilele astea sa pot degusta cand revin din concediu, pe 2 august :)

Felicitari Livio pt organizare si initiativa si tuturor celor care au onorat cu prezenta evenimentul.
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
Cu un par în cap, te fac buimac.
Mă scuzați, nu am găsit altă rimă.

Reply
baloo, rima asta nu-i buna...

(22-07-2018, 21:46)bubucalu Wrote: Sincere felicitari tuturor concurentilor, cafelele au fost foarte apropiate la scor, cu infime defecte de prajire si cu un urias areal al spectrului de gust atins. Am incercat sa fim cat de justi si echitabili posibil, am discutat in juriu rezultatele in detaliu pentru a evita extremele, toate punctele acordate au fost atent explicate.

nu cred ca banuie nimeni de nimic. mai ales ca juriul n-a stiut cafeaua cui puncteaza.

eu sunt curios sa vad notele in detaliu, poate de acolo imi dau seama cum sa ajustez prajirea.

Reply
Pozele de azi: http://s.go.ro/oaj74y9w
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Eu am rămas mască când Bubu mi-a reprodus după gustul cafelei exact tratamentul oferit boabelor și ce am gresit. Am fost conștient de erori chiar din timpul prajirii și de aceea nu mă așteptam decât la unul dintre primele locuri din coadă clasamentului. Prima Columbia pe Gene și cea mai slabă prăjire de până acum a fost sa fie pentru concurs. Vreau revanșa!!!

Reply
Si pe facebook: https://www.facebook.com/mihai4lupu/media_set?set=a.1297675493702894.1073741924.100003813674951&type=3
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Cu intermitente si grabit, am fost si eu pe acolo.

Ce m-a uimit a fost controlul pe care il ai asupra extractiei cu Bianca si cat de lin/smooth se misca acel paddle, cu efecte imediate vizible pe manometrul din grup. Experienta de lucru cu Bianca mi se pare foarte faina.

Am mai fost si norocos sa incerc un shot pe Strietman, sa inteleg modul de aducere a apei in grup si sa raman impresionat, multumesc Neuromancer!
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Multumiri @Lyvyoo, @eugenm, @bubucalu, @Raducanu, tuturor celor care au organizat evenimentul, colegilor care au venit cu expresoare, rasnite, sponsorilor....tuturor participantilor.

Am fost la randul meu placut impresional de Lelit Bianca, de calitatea shoturilor realizate. Extrem de silentioasa pompa, padle-ul usor de manevrat, frumos finisat si placut la vedere. O evolutie semnificativa in zona expresoarelor si, intr-adevar ceva nou ca solutii mod de lucru si posibilitati de extractie.
Cafea buna de la Ecuator si de la Bogdan Georgescu/Sloane care a venit cu o Ethiopia Burtucana naturala. 
Pe Lelit Bianca, cu rasnita Vario K30, din Burtucana, a obtinut Lyvyoo un shot memorabil, echilibrat, foarte bogat in arome clare, distincrte, fructate dar si florale. Buuun rau!
In toata agitatia de acolo nu l-am mai regasit in alte extractii, dar cu siguranta, in linistea de acasa lucrurile stau altfel.

Concursul de cupping realizat cu minutiozitate, corect si atent. Am invatat multe! 
Mi-a parut rau ca nu am mers pe o cafea prajita pentru espresso, asa cum o fac eu acasa si am experimentat ceva foarte light, prajita pe data 11.07, cum am crezut eu ca ar trebui sa fie pentru preparare prin metoda brew. 
Nu m-am gandit sa tragem si cateva shoturi din aceastea ca tare bine mai miroseau boabele si aveau un gust foarte interesant la data prajirii.

In opinia mea a fost cel mai complex eveniment, marca Espressoman, organizat pana in prezent.
Cafea buna, aparte diverse si interesante, bere, piza, atmosfera placuta, o vreme care a tinut cu noi si, mai ales, oameni pasionati si minunati!
Sincere felicitari tuturor participantilor dar si celor care au fost activi cu prajiri de cafea si in cadrul competitiei de latte art.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Excelente fotografii Mihai L. Mulțumim!

Reply
Felicitări organizatorilor, sponsorilor și celor care au participat fiindcă din exterior am rămas cu impresia unui eveniment memorabil.

Eu nu pot să mă declar decât extrem de plăcut surprins de rezultatele concursului de prăjire fiindcă sincer nu mă așteptam să producă efecte pozitive, la un cupping, o cafea prăjită cu mai bine de o săptămână înainte de concurs.

Sper din tot sufletul sa pot fi prezent la următoarele întâlniri.

Reply
Publicam aici toate documentele pe care le avem apropo de competitia de home roasting

Excel-ul cu notele centralizate, cu numele anonimizate:  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1...sp=sharing

Clasament:
[Image: G6G6cYf.jpg]

Cheia pentru decodificarea anonimizarii:

[Image: f5L2fIG.jpg] 

Facem publica si notarea concurentilor, cu fisele celor 3 jurati:

https://drive.google.com/open?id=1SaHFXW...JzrvvkJ9it
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Impartasesc si eu din placerea pe care am avut-o ca participant la acest eveniment. A fost exact cum m-am asteptat si chiar mai mult.
M-am bucurat sa-i cunosc pe colegii din spatele ID-urilor de pe forum, am aflat o groaza de chestii noi despre cafea, ceai si oameni :)
Astept cu nerabdare atat urmatorul eveniment, dar si sa mai schimb o vorba, o cafea in privat cu colegii cu proxima ocazie.

Ca sa nu aglomeram threadul cu poze, am facut un album public pe google photos. Oricine poate incarca pozele sale acolo. Ulterior, dupa incarcare, se v aface o mica sortare si un upload pe un mediu de stocare mai permanent (gen imgur).
https://photos.app.goo.gl/tMt8Qh8UXHbmVvHP6
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
Rugamintea mea ar fi pentru cei trei "jurati" de la sectiunea de home roasting sa povesteasca nitel despre felul in care au intrepretat prajirile fiindca hartiile de la cupping sunt destul de ambigue.

La modul concret, de exemplu cineva a notat peste 80 un sample iar altcineva sub 75. Cum e posibil?

Reply
Pai e simplu... gura omului nu e o cana gradata
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |

Reply
si nici juratii nostri degustatori profesionisti.... :)

Reply
Tot din calitatea de spectator trebuie sa precizez ca evenimentul a fost foarte interesant, oameni faini[emoji2], cu adevărat pasionați si foarte amabili.

Despre cei pe care ii cunosc deja de ceva vreme, nu pot decât sa zic WOW!!!

Aștept cu nerăbdare următoarele evenimente [emoji16]când sper sa nu mai am vacante programate [emoji6]
Brasilia Mini SB | Macap M42M
Elektra Leva S1 '85 | Kinu M 47

Reply
marea adunatura a cofeinomanilor din anul centenarului... :D

Reply
(24-07-2018, 08:57)mihai123 Wrote: Pai e simplu... gura omului nu e o cana gradata
Mulțumesc pentru observația foarte constructivă. Cu siguranță mă va ajuta sa prăjesc mai bine in viitor.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)