Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Ma intreb din ce fac miscelele respective, la ce mizerii aud ca sunt intr-un depozit italian de cafea ...
Nu stiu vreun prajitor serios care sa se aprovizioneze din surse peninsulare.
" cu alternantze de prajiri / raciri repetate , plus alte secrete..." vorbiti de camerele de tortura ale Renasterii probabil :)
La nivel planetar a ajuns si starbucks... #resist :)
Espressoman traditionalist
ro
... :D ... mizeriile de care ai auzit , in cazul in care ele chiar exista ... sunt precum sobolanii din strandurile de bere romaneasca ... nu stiu daca afecteaza gustul cafelei ( un vechi proverb chinez spune : "
sa nu crezi nimic din ce auzi , iar din ce vezi , sa crezi doar jumatate ... "
Cert este ca , nici eu nu stiu cum fac ... dar le iese ... :D ... iar , camerele de tortura ale renasterii ... tot trebuiau sa existe ... pentru ca ele ne arata nivelul de evolutie a civilizatiei umane, la acel moment al istoriei ...
(09-07-2018, 20:23)renatoa Wrote: La nivel planetar a ajuns si starbucks... #resist 
... Da ... si Mc.Donald si KFC ...

... pana la urma trebuia sa existe ceva care sa faca diferentza ... nu ?

... # Rezist si eu , cat mai pot ... :D ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman infocat
Bucuresti
Nu va inteleg inversunarea
La prajitoria mea preferata-da Matteo- exista 2 concepte ale prajirii pentru espresso:
1 Klassisk Espresso 1993-Our 1993 Klassisk Espresso concept changes throughout the season and sometimes consists of a single origin coffee, sometimes a blend. Even though the coffee itself is changing over time you can always count on our Klassisk Espresso to be full bodied, creamy and sweet, with a balanced bitterness and low acidity.
https://damatteo.se/collections/coffee/p...k-espresso
2 Modern Espresso- Our 2018 Modern Espresso concept changes throughout the season and sometimes consists of a single origin coffee, sometimes a blend. Even though the coffee itself is changing over time you can always count on our Modern Espresso to be light and sweet, with a balanced acidity and low bitterness
https://damatteo.se/collections/coffee/p...esso-1000g
Daca nordici nu neaga traditia italiana de ce o facem noi atat de vehement?
ro
@
CatalinH
... Bravo's Cata ... "
Fericiti facatorii de pace , ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema " - a saptea fericire ( Matei V , 9 )
Nici mie nu-mi place sa discut in contradictoriu , mai ales cu cei din breasla ... dar trebuie sa-mi sustin cumva punctul de vedere ...

... ( pentru ca ... cred in el , pe probate ... :D ... )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman infocat
Piatra Neamt
@
CatalinH ai cumva o poza cu boabe dintr-o punga "1993"?
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
Corect, si eu sunt fan prajitorii artizanale italiene! Prepar cel putin 2 3 espresso "italienesti" de la o micro prajitorie din Roma si sunt f incantat de ele.
DaMatteo cred ca e urmatoarea comanda pe care vreau sa o dau @
CatalinH cum merg livrarile la.ei? De pe website? Dureaza ? :D
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only)
Espressoman infocat
Bucuresti
09-07-2018, 22:09
(Edited 09-07-2018, 22:10 by CatalinH.)
(09-07-2018, 21:47)razvanMB Wrote: DaMatteo cred ca e urmatoarea comanda pe care vreau sa o dau @CatalinH cum merg livrarile la.ei? De pe website? Dureaza ? :D
In medie 5-7 zile

cu DHL.
Daca iei Geisha lor imi zici reteta neaparat :D
https://damatteo.se/collections/coffee/p...ero-geisha
(09-07-2018, 21:45)dev Wrote: @CatalinH ai cumva o poza cu boabe dintr-o punga "1993"?
Momentan nu am boabe de la ei.
Din memorie foto :D e mult mai deschisa la culoare decat ce vezi in pungile italiene.
Culoarea boabelor de la da Matteo e inselatoare

;ei prajesc pe Loring si boabele lor sunt mai decolorate decat cele de pe prajitoarele conventionale.
ro
... S-ar putea sa fie prajite cam tare totusi ...

... nimic nu se compara cu cafeaua servita direct la tufis , chiar acolo ... loco ... direct din tufa si cu ceva seu de capra / oaie ... ideal , chiar asa a inceput totul in Kaffa ... :D ... sansa lor a fost tot cu popa , care le-a spus sa o prajasca ... si iata cum istoria se repeta ... :D ...
---
-
Mi-aduc aminte de ce spunea Paul Bocuse: "Un arhitect ce isi greseste planurile lasa iedera sa acopere casa, un doctor ce greseste tratamentul acopera pacientul ca pamant, iar un chef ce greseste preparatul il acopera cu un sos si spune ca este o reteta noua" ... Oare un barist cand rateaza shotul cu ce acopera rezultatul?
Espressoman infocat
Bucuresti
(09-07-2018, 22:26)eugenm Wrote: Oare un barist cand rateaza shotul cu ce acopera rezultatul?
Cu lapte ,garnisit cu o rozeta,paun...rate daca ii tremura mana
---
-
09-07-2018, 22:31
(Edited 09-07-2018, 22:32 by eugenm.)
Dar cum in cafea totul este permis, iubitorii de italiene arhaice sau rawveganii amatori de celuloza sunt deopotriva bine veniti in agora cafelei ... si un update legat de concursul nostru al amatorilor prajitori:
Centralizator concurenti
(09-07-2018, 22:31)CatalinH Wrote: lapte
Lapte Bahic :)?
ro
(09-07-2018, 22:31)CatalinH Wrote: (09-07-2018, 22:26)eugenm Wrote: Oare un barist cand rateaza shotul cu ce acopera rezultatul?
Cu lapte ,garnisit cu o rozeta,paun...rate daca ii tremura mana
... De maine sa puneti voi ce va face placere ... eu atat am putut ...

...
Espressoman infocat
Bucuresti
(09-07-2018, 22:35)Levo Wrote: .. De maine sa puneti voi ce va face placere ... eu atat am putut ... 
..Hai, nu te supara,ca nu am zis cu rautate

. Eu nu pot sa torn lapte ca tine

Cand le mai servesc alor mei cate o "bergamota" le torn si un copacel, sa nu ii arda la stomacel
Espressoman Administrator
Bucuresti
13 concurenti inscrisi, foarte tare, bravo baieti!
Am stabilit si locatia, va fi in zona Lizeanu, la adresa Fainari 45A, intr-o curte primitoare in jurul careia ma mai invart si eu.
Daca ploua ne mutam in cladire. Daca e soare puternic avem umbrele mari gen terasa.
Intuiesc un maxim de 50 de persoane ca si capacitate confortabila deci va așteptam, n-am vazut asa multi espressomani anuntati pe topic... Repet, concursul de home roasting e separat si nu trebuie sa fii home roaster pentru a veni, doar sa ai user pe forum. Cafea va fi din belșug, si de la Claro si de la Buimac si de la Ecuator si de la Sloane.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Aero...
Bucuresti
Daca nu se intampla ceva extraordinar de neprevazut, sunt si eu prezent... E de neratat! :banan:
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Bucuresti
Dap,.. ce zice Mihai mai sus.
Banuiesc ca venim amandoi si cu lentila din dotare :)
Lelit Bianca, Honne Home, Kinu 47, Kompresso
Past:Gaggia Clasic, VBM Domobar Jr, Vario home
Espressoman infocat
Brasov
prezent si eu ..
DC Studio/Honne Home
PAST-Expobar Brewtus IV, Honne Home,CEADO E5P,ESPRO Tamper , Felicita Scale,IMS vs VST,Motta Distribution Tool
Lelit41TEM,Lelit43MMI
Espressoman infocat
Bucuresti
Ca ora, la cat va ganditi?
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47
Espressoman
Bucuresti
Arata bine locatia, multumim.
Ramane 9 sau 10?
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino
Espresso Man
Rosu
Gata,
am prajit azi si am si predat cafeau lui @
eugenm.
Chiar imi pare rau ca nu pot participa, dar le doresc tuturor celor ce vor fi prezenti sa se bucure de companie si de degustarile care vor avea loc.
BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
aspirant
București
Confirm prezents
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Lelit PL41plus, Ceado E5P, IMS CI200 Nanotech, nivelator Motta
---
-
12-07-2018, 13:09
(Edited 12-07-2018, 13:23 by eugenm.)
Din pacate timpul pur si simplu nu mi-a permis sa ma pot ocupa de livrare mai devreme in saptamana aceasta. Dar am reusit!!!
Am trimis catre:
@
baloozzy - AWB 97447697
@
radus - AWB 97447693
@
Fane - AWB 97447695
@
fmmirel - AWB 97447694
@
renatoa - AWB 97447696
Mai sunt dator catre @
Beowulf, incerc cel tarziu maine sa las punga la cafeneaua Claro.
O sa am rugamintea catre toti colegii inscrisi sa confirme primirea pachetului. Sper ca FanCourier-ul sa evite suprizele in ce priveste aceasta livrare!
Update:
Centralizator concurenti
Bucuresti
Ora 9-9.30 zic, sa fie mai racoare
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Ploiesti
Ora perfecta pt o cafea buna...
Sper sa reusesc sa ajung si eu , macar 1-2h
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press
Espressoman infocat
Bucuresti
IPA la cat incepe? [emoji3]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Espressoman infocat
Ploiesti
IPA ar trebui trimisa participantilor de vineri seara :D
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
(12-07-2018, 13:09)eugenm Wrote: Update: Centralizator concurenti
Poti pune la prajitor Dieckmann
Röstmeister , in cel mare nu pot risca 250 grame, nu le agita suficient de uniform.
Si sa pun toate ouale intr-un singur cos... parca e cam riscant...
Espressoman infocat
Bucuresti
12-07-2018, 23:03
(Edited 12-07-2018, 23:07 by mihneasusan.)
Sal! Nu pot ajunge înainte de 11:30. Am prăjit cafeaua, 3 sarje, una vizibil ratata. Prind macar evenimentul Lelit?
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO
Bucuresti
Stam mult acolo, nu-i problema, doar sa ajunga la juriu cafeaua din timp.
Espressoman infocat
Bucuresti
12-07-2018, 23:08
(Edited 12-07-2018, 23:11 by mihneasusan.)
Luni o trimit. E ok?
Inutilă întrebare, scrie clar 16-20 să ajungă. Ms.
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO