(05-03-2021, 14:54)renatoa Wrote: Mai era si Monor de bagat in seama...
Sa inteleg ca Laptaria cu Caimac nu s-a vazut... in ceasca ? 
Da, da, Monor e in top 5. Am tot testat si ulterior si la varf diferentele sunt mici, de gust cum s-ar zice. Adica daca preferi ca rezultatul sa fie mai dulce, mai neutru sau mai balansat poti opta pentru un lapte sau altul. Noi am cautat sa se impace bine cu cafeaua noastra. Intr-un final am ramas sa discutam cu Monor pentru variantele 3.5 sau Bio si Napolact pentru Viisoara, vedem cu ce mergem in functie si de oferta si raport calitate-gust/pret.
Inafara de cateva (Napolact 3.5, Albalact 3.5, Napolact Bio, Lactag 3.5, Ferma Animalelor, Prodlacta 3.5, Milli 3.5) care ori au debalansat cafeaua complet si i-au scos o aciditate neplacuta spre acru ori au dat gust de sarat, umami - eu care sunt neortodoxa cu notele aromatice am trecut ceafa de porc la Milli - restul s-au comportat bine.
A existat categoria OK - adica medium de cremoase, uneori insa subtiri, nici prea dulci, nici prea nimic - care erau cam flat cum zicem noi despre unele cafele, ba chiar uneori neutralizau si cafeaua si iesea o bautura despre care puteai spune ca e OK, buna, dar nimic interesant. In categoria OK intra Zuzu 3.5, Olympus 3.7, Laptaria cu Caimac, Zuzu Bio, Pilos 3.5 , Kaufland 3.5.
La categoria foarte bune au promovat - Sim 3.5, Carrefour 3.5, La Dorna Bio, Monor Bio, Monor 3.5, Olympus Bio 1.7, Olympus Bio 3.7 si Napolact Viisoara de 3.7- 4.1, tot un fel de bio si el. Foarte bune pentru noi a insemnat ca bauturile cu lapte (capuccino, flat white) au fost dulci, cremoase, au complementat bine cafeaua lasand-o si pe ea sa aiba niste note aromatice, au lasat after taste placut. Aici intra si mentiunea speciala de La Dorna fara lactoza care e super dulce si cremoasa si nici nu iti da stomacul peste cap, atribute pe care multe dintre doamnele pentru care preparati cafea acasa le-ar aprecia.
Sper ca asta clarifica ce parere am avut despre fiecare lapte.
Evident ca nu sunt chiar toooate de pe piata, sunt vreo 2 de care imi pare rau acum ca am uitat, dar e mare parte din ce gasiti pe orice raft de supermarket.