Espressoman infocat
IASI
La Dorna fara lactoza folosesc si eu de vreo 2 ani. Froteaza bine si cel mai important, este prietenos cu stomacul meu.
Lelit Victoria PL91T, Kinu M47, Eureka Mignon Specialita 17NX - Red
Espressoman de import
București
(13-03-2021, 22:47)sNap7 Wrote: Am testat și eu astazi laptele menționat de Teodora, cel de la LaDorna fără lactoza.
Pot sa spun doar ca n-am băut lapte atât de dulce niciodată. Totuși, îmi face impresia ca neutralizează aromele din cafea.
Enzimul care se folosește (Lactase) descompune molecula de lactoza în alte doua molecule, printre care glucoza.
Din acest motiv laptele fără lactoza pare sa fie mai dulce. Este cum sa pui un vârf de zahar în cafea [emoji3]
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Espressoman infocat
Bucuresti
Ii dau dreptate Teodorei cu LaDorna fara lactoza, foarte dulce si cremos si iubit de prietena, dar sunt curios, nu i se pare nimanui ca ii lipseste...ceva? Cumva, gustul ce te duce cu gandul la lapte? Exact cum laptaria cu Caimac are parca prea pronuntat gustul de vacuta in cafea, LaDorna din discutie e in polul opus.
Lelit PL41TEM, Lelit PL043MMI, Tamper Lelit 57.35, Nivelator Motta 57, Sita Ascaso
Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
Fara lactoza folosesc Mizo, se froteaza de minune insa pare mai degraba o bautura de lapte indulcita; nu-i mare problema, in latte merge ok.
Am incercat si Sim, la frotare si gust in cafea deocamdata nr. 1.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s
Tot ce faci, să faci
Cluj-Napoca
Eu vreau sa va spun ca am încercat și Laptele “Gusturi romanesti” de la Mega și nu am observat nici o diferența in manipulare fata de Olympus sau Laptaria cu Caimac pe care le foloseam înainte. Este adevărat ca nu mai am un capuccino la fel de dulce însă pe de alta parte cine nu știa ca am schimbat laptele nu a sesizat nici o diferența. Cred ca atunci când vrei sa faci niște teste pe lapte cel mai bine este sa le faci sub forma de “randomised trial” cu participanți “blind”. Prepara 5 băuturi cu 5 feluri de lapte diferit și întreabă-ți prieteni ce părere au fără sa știe despre ce e vorba, eu sincer nu am întâlnit pana acum vreun consumator “casual” care sa sesizeze vreo diferența. Am sa încerc și eu laptele de la Monor, pana acum mi-a scăpat.
Wilfa Uniform / Kinu Rebel / ChemeX / Kalita Wave/ AeroPress / Felicita Arc / Origami Dripper
Incognito
Dacia
Laptele marcă proprie diferă de multe ori la gust în funcție de ambalator.
De ex. Pilos de 3.5 la 1 litru, o buna perioadă a fost ambalat pe la Brașov (aceiași fabrică unde se ambalează și Olympus) acum e ambalat de Albalact. La fel și cu cel de la Kaufland, am cumpărat ambalat de SIM dar și de Albalact. Pilos de 3.5 la 1.5 l e ambalat în Ungaria. Și probabil lista continuă.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
Fără zahăr
București
17-03-2021, 11:18
(Edited 17-03-2021, 11:18 by TVTVTV.)
Întăresc și eu afirmațiile lui coffeemilk.
Laptele de la Mega (marcă proprie) are atât procesatori diferiți cât și surse diferite:
- Procesator FrieslandCampina, cu sursă SK și HU;
- Procesator Simultan (SIM), cu sursă RO.
Am folosit luna asta lapte de la ambii procesatori și nu am simțit vreo diferență majoră între cafele.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
...
Brasov
Eu ma împac foarte bine cu laptele Profi la 1.8l (Monor sub acoperire).
Nu am găsit diferențe între el și cel original Monor la același tip de ambalaj.
DE1Pro v1.4, Bentwood Vertical 63, Kinu M47 v2, Aeropress, The Force Tamper
Espressoman infocat
Bucuresti
(21-03-2021, 19:44)Adriahno Wrote: Eu ma împac foarte bine cu laptele Profi la 1.8l (Monor sub acoperire).
Nu am găsit diferențe între el și cel original Monor la același tip de ambalaj.
Este foarte bun la frotare. Cei din Kaufland mai baga tot la 1,8l, marca lor, si tot de la Monor, trebuie sa te uiti cine il face pt ca, alteori este facut de cei de la Simultan, SIM. Diferenta dintre cele doua firme este ca Monor are 3,2 gr la proteina si SIM are 3. Important, din ce am observat eu, sa fie bogat in proteina si crema de lapte iese bine.
Espressoman infocat
Bascov
subscriu pentru Olympus de 3,5%.
Espressoman infocat
Oradea
Nu stiu de ce am luat ieri Napolact de 3.5. Creste creste, iar la final scade si nimic. Pana acum e cel mai nasol lapte pt frotat. In rest, mi-a iesit cu aproape orice, chiar si de 1.5
Gaggia Classic Pro 2019 || Eureka Mignon Specialita ||
Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
(08-07-2022, 10:18)marius_ro Wrote: Nu stiu de ce am luat ieri Napolact de 3.5. Creste creste, iar la final scade si nimic. Pana acum e cel mai nasol lapte pt frotat. In rest, mi-a iesit cu aproape orice, chiar si de 1.5
Patit la fel alaltaieri, iese dar nu prea. :)
Sim cu 3,5% e perfect.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s
Tot ce faci, să faci
Cluj-Napoca
Am trecut definitiv la BONAS, și sunt cât se poate de mulțumit. Spuma, gust dar și serviciu clienți (dacă cumpărați pentru o cafenea) excelente.
Wilfa Uniform / Kinu Rebel / ChemeX / Kalita Wave/ AeroPress / Felicita Arc / Origami Dripper
Espressoman Administrator
Bucuresti
Am testat azi La Dorna Bio UHT 1.5 si a fost dezastru. 3.5 putin mai cremos doar. Kaufland Tara Mea de 1.5 e avion pe langa asta :(
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman
Iasi
Un timp am mers cu SIM de 3.5 și a fost ok dar acum folosesc ProdLacta de 3.5 și îmi place mai mult cea ce obțin.
FlairPro2 <> EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link
Past : Mara X
Espressoman infocat
Iasi
09-07-2022, 14:11
(Edited 09-07-2022, 14:12 by SergiuBogdan.)
Eu am folosit de ceva timp Meggle Barista 3,5% și iese un flat white pe cinste.
Sage Bmbino plus; DF64;
Ex: Philips Saeco Poemia HD8425/19, Nespresso Latissima One, Nespresso Atelier; Kinu M47 Phoenix
Espressoman convins
Caracal
09-07-2022, 16:24
(Edited 09-07-2022, 16:26 by adif.)
(09-07-2022, 01:40)Lyvyoo Wrote: Am testat azi La Dorna Bio UHT 1.5 si a fost dezastru.
La Dorna UHT (fără bio) se livrează către școli. A venit copilul cu cutia acasă, avea o culoare bej/maroniu. Nu am avut curaj să i-l dau.
Ați mai văzut lapte maro?
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF
Espressoman infocat
LV426
10-07-2022, 13:05
(Edited 10-07-2022, 13:06 by Fanfan.)
Nu stiu daca a mai fost mentionat, vreau doar sa aduc in vedere laptele distilat la rece. E mai simplu de preparat decat suna: laptele preferat se congeleaza complet dupa care se lasa la dezghetat in frigider deasupra unui vas astfel incat sa picure lichidul topit, pana se topeste 50% din cantitatea initiala (dintr-un L de lapte se va obtine 0.5L de distilat). Principiul este ca proteinele si toate substantele care compun laptele se topesc primele, iar apa la urma, practic se obtine un lapte mai concentrat si ramane in urma un bloc de gheata cu niste urme de lapte pe el (se arunca, nu stiu ce intrebuintare mai poate avea).
E interesant, pentru cine vrea sa incerce. Se poate utiliza ca atare sau diluat in raport egal cu lapte normal, sau orice raport doriti, eu parca m-am impacat mai bine cu raportul 50-50. Nu pot sa fac nici o analiza foarte detaliata fiindca beau mai rar cu lapte.
Espressoman infocat
Bucharest
La Dorna fara lactoza cu 1,5% grasime (cutie albastra) mi se pare super ok si ca gust si pentru frotare. In general fac spuma de lapte rece cu ajutorul unui aparat de preparat milkshake/frappe (
https://www.amazon.de/dp/B01LZTEL54/ref=...08ZB0B9RY7), dar iese foarte bine si spuma calda. Mi se pare ca nu are are gust proeminent care sa influenteze gustul cafelei.
#Lelit Mara X #Eureka Mignon XL #Duomo 8 #Bravo tamper #Felicita Arc
#AVX EM3202SW # Eureka Libra
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero)
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Espressoman infocat
Iasi
Salutare, a folosit careva dintre voi Lapte Mica Jersey, cel integral cu 6% grăsime și 4,6g de proteine sau cel Semi-degresat de 3,5% grăsime și 3,5g de proteine ? S-ar preta pentru frotare?
Eu l-am zărit astăzi prin Carrefour (Iasi).
Sage Bmbino plus; DF64;
Ex: Philips Saeco Poemia HD8425/19, Nespresso Latissima One, Nespresso Atelier; Kinu M47 Phoenix
Espressoman infocat
Galati
Recomand de la Lidl gama Pilos, free from lactose, 2,8 % grasime, 3 % proteine. Se apropie gustativ de Dorna UHT, 3,5 % grasime.
Si crema este de foarte buna calitate.
Profitec Pro 800, Kinu M68 - M47, Lelit PL043MMI, Hario V60
Espressoman infocat
Oradea
07-01-2023, 20:15
(Edited 07-01-2023, 20:16 by Daniul.)
Laptele de la Pilos este produs de catre Fabrica de Lapte, sau mai exact Olympus. Cel lactose free nu stiu de cine e produs.
Eu folosesc doar laptele de la Lidl, este ieftin si bun, imi place gustul cafelei impreuna cu el..
Sau laptele de la Kaufland mai este bun (produs de Sim)
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro
Espressoman infocat
Târgu-Mureș
Dacă nu greșesc Pilos cel normal doar cel de 1,5 l este de la acea fabrică. Cel de 1 l parcă e Albalact.
Pentru mine UHT sunt dezastru ca gust combinate cu cafea(am testat de câteva ori în trecut).
Espressoman infocat
Constanta
Cel mai bun de pana acum mi se pare Napolact 3,5 fără lactoza
Profitec700|Bentwood63|Sculptor064s
Cafelat|Kinu|V60|Picopresso
Espressoman infocat
Iasi
Am încercat și eu astăzi laptele Pilos, cel fără lactoza. Am reușit sa obțin o crema de calitate și foarte gustoasa in combinație cu Yume Ecletic Brazilia.
Sage Bmbino plus; DF64;
Espressoman infocat
Timisoara
(07-01-2023, 22:37)tektbar Wrote: Cel mai bun de pana acum mi se pare Napolact 3,5 fără lactoza
+1
Excelent se froteaza, pare foolproof.
online: ACS Vesuvius EVO Leva / Niche Zero
offline: Aeropress / Kinu M47 Phoenix
Espressoman infocat
Constanta
(27-02-2023, 21:59)sNap7 Wrote: (07-01-2023, 22:37)tektbar Wrote: Cel mai bun de pana acum mi se pare Napolact 3,5 fără lactoza
+1
Excelent se froteaza, pare foolproof.
Nu ți se pare ca este si un pic mai dulce? Intr o seara am cumpărat tot ce mi-a atras atenția
https://imgur.com/a/4duENSE dar nici unul nu se compara…
Profitec700|Bentwood63|Sculptor064s
Cafelat|Kinu|V60|Picopresso
Espressoman infocat
Iași
Ați încercat si lăptăria cu caimac? Am mai găsit și alte mărci de lapte care se fronteaza relativ ușor dar ăsta are un gust mai plăcut plus că si crema mi se pare puțin mai fină și elastică .
Si laptele bio de la Lidl mi-a plăcut .
Bezzera Unica PID | Eureka Atom65 Touch| Kinu Phoenix | Loveramics | VST
Espressoman infocat
Bucuresti
Laptele fără lactoză este mai dulce dacă lactoza este transformată în glucoză. Percepția noastră este că glucoza este mai dulce decât lactoza.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979