Un test foarte interesant facut de catre Sloane. Veti avea mari surprize cu marci ieftine sau cu procent de grasime mai mic:
"Fiind vorba de laptele de pe piata romaneasca vom face o exceptie de data asta si vom posta in limba romana.
Pentru ca am vazut ca va intereseaza pe foarte multi ce am descoperit in cautarea celui mai bun lapte pentru cafeaua noastra am decis sa facem o postare foarte lunga si informativa.
In prima imagine este tot laptele testat de noi, atat in cappuccino cat si simplu, frotat, minus 1 cutie care nu a intrat in poza.
Marea surpriza sunt brandurile proprii ale hypermarketurilor. Cel de la Carrefour este in top 5 laptic gustat azi.
In a 3-a imagine am scos la inaintare lapticul Bio care, desi mai costisitor, s-a simtit de ce. Am gustat mai mult laptic Bio dar acestea 4 ne-au placut cel mai mult. Olympus de 1,7 era foarte echilibrat, e si el in top 5, cel de 3.7 are un caracter aparte, greu de descris, dar oricum, delicios.
La Dorna Bio ne-a placut mult de tot cat era cald, apoi parca nu s-a mai inteles asa bine cu cafeaua iar Monor Bio a fost delicios mai ales simplu si frotat, dulce, si destul de neutru cu cafea.
In a 4-a poza este lapticul cu care cel mai probabil vom lucra. Producatori independenti, Sim si Monor de 3.5 amandoua au fost delicioase. Si dulci, si balansate, bune si ca lapte simplu si combinandu-se foarte bine cu ale noastre cafele.
Ultimele 2 imagini sunt mentiunile speciale.
Napolact Gustul Laptelui din Satul Viisoara e un alt candidat bun pentru ce vom oferi la cafenea. E un lapte gras, 3.7 - 4.1 scrie pe sticla, care merge senzational cu cafea, sau cel putin cu a noastra. E un fel de lapte single origin, de la o singura ferma si un singur fermier. Ne place si conceptul si laptele.
Ultima imagine este un lapte fara lactoza, cel de la La Dorna de 3.5 care este incredibil de dulce. Nu ca incredibil, noi lapte asa dulce nu am mai baut niciodata. Daca sunteti dintre cei care va puneti zahar in cafea (nu judecam) cu laptele asta nu mai e nevoie plus ca scapati de bataile de cap date de lactoza digestiei. De ce e asa de dulce nu ne dam seama exact dar nu banuim sa se fi adaugat nimic.
Asta e, rezultatele testelor noastre. Zilele urmatoare vom mai testa ca sa alegem castigatorul final si sa vedem ce vom servi in cafenea."
Sursa
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper