Espressoman
Bucuresti
22-02-2018, 12:38
(Edited 22-02-2018, 12:45 by cradun.)
Da, pe vremea cand eram un fan infocat Pavoni, l-am comandat si eu. E placut sa stii exact presiunea. Manometrul e cel de pe La Marzocco Strada.
Dar daca ai un cantar (de greutate corporala) si faci niste calcule, asa cum au facut cei de aici:
https://www.home-barista.com/levers/pres...34126.html, devine un fel de PID la HX, e placut si convenabil sa il ai sa nu mai umbli la presostat cand vrei sa schimbi regimul de lucru, dar ai cafea foarte buna si fara.
Despre portfiltrul fara fund, eu am mers la un strungar si l-a modificat pe cel original.
Daca alegi sa faci asa, trebuie sa tii cont ca pierzi putina masa din portfiltru si asta influenteaza abilitatea grupului de a se raci - cu un porfiltru netaiat, se raceste ceva mai repede, cand ai nevoie sa racesti grupul, decat cu unul fara fund.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino
Espressoman in foc@
Iasi
Pentru cei interesati (care nu au deja) lista de componente si vederea "explodata" pentru Europicolla si Proffesional:
https://www.lamacchinadelcaffe.com/files...sional.pdf
si pagina:
https://www.lamacchinadelcaffe.com/la-pavoni.html
sectiunea:
Disegni tecnici LA PAVONI
■ ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■ Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■ Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
Espressoman infocat
Craiova
Salut. Am primit si eu garnirturile de la espressoshop uk insotite de un gram de lubrifiant, pe care l-am pus pe cilindru in grup , astfel ca levierul se misca foarte usor

dar dupa un rezervor golit s-a intepenit la loc, in sensul ca merge greoi

. Ce credeti, nu rezista lubrifiantul la temperaturi mari? Sau cel putin nu asta care l-am primit?
Pavoni Europiccola Pro, Compak K3
Espressoman infocat
Deva
Eu folosesc dow 111 si tine foarte mult. E posibil sa nu fi fost potrivita vaselina. De care era?
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
Espressoman de import
București
Si eu am pățit la fel cu lubrifiant de la espressoshop.uk
Am comandat și eu lubrifiant Dow 111, sper sa fie mai bun.
Nu știu ce lubrifiant este pt ca este în o pungulita anonima.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Espressoman infocat
București
Si eu am pățit la
Elektra la fel cu o vaselină alimentara banala.
Am trecut la OKS si a fost mai bine si acum aștept livrarea vaselinei magice [emoji16]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brasilia Mini SB | Macap M42M
Elektra Leva S1 '85 | Kinu M 47
Espressoman infocat
București
25-02-2018, 11:24
(Edited 25-02-2018, 11:25 by rdumitrescu.)
(25-02-2018, 11:10)micrenda Wrote: Am comandat și eu lubrifiant Dow 111, sper sa fie mai bun.
Cu dow 111 n-ai probleme. Dar 1g este enorm de mult. Trebuie doar unse garniturile, fără să rămână vaselină în exces.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
Espressoman de import
București
Poate ca aici am greșit. Am uns tot cilindrul și cred ca din cauza asta sa pierdut.
De data asta voi pune doar între cele doua garniture.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
25-02-2018, 11:32
(Edited 25-02-2018, 11:33 by renatoa.)
Eu am folosit banalul unt... evident ca s-a dus dupa cateva flush-uri. :D
Scrie clar ca scopul lui este de a usura inserarea pistonului in grup, care cu garnituri noi, inca nerodate, este foarte dificila... nu are scopul de a lubrefia pe toata durata de viata !
Espressoman infocat
Craiova
Mda inseamna ca era ceva banal doar pt montajul pieselor.
Pavoni Europiccola Pro, Compak K3
Espressoman infocat
București
(25-02-2018, 11:32)renatoa Wrote: Eu am folosit banalul unt... evident ca s-a dus dupa cateva flush-uri. :D
Scrie clar ca scopul lui este de a usura inserarea pistonului in grup, care cu garnituri noi, inca nerodate, este foarte dificila... nu are scopul de a lubrefia pe toata durata de viata !
Garniturile de cauciuc / silicon au nevoie constant de lubrifiere, altfel se usucă (în cazul cauciucului) și se distrug mult mai repede. Pentru inserarea / montarea pistonului trebuie să ai grijă să treci buza garniturii de muchia cilindrului.
Montezi la fel de ușor o garnitură neunsă.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
Espressoman de import
București
Întrarea a fost grea și pt mine. M-a ajutat un scopitor si multă răbdare.
Espressoman
Bucuresti
07-03-2018, 23:49
(Edited 07-03-2018, 23:50 by cradun.)
Incerc sa imi dau seama de data de fabricatie a espressorului meu Pavoni.
Pe net am citit ca, undeva dupa 2000 si pana in 2004, Pavoni a folosit acele pistoane de "plastic" - de fapt ceva gen polimer, dupa care, dupa 2004, a revenit la pistonul de alama.
https://www.home-barista.com/levers/la-p...20362.html
Si
https://purelever.com/faq/
Deci, din cei care aveti Pavoni in mod sigur dupa 2004, a avut espressor-ul stock piston de alama?
Espressoman infocat
București
(07-03-2018, 23:49)cradun Wrote: Deci, din cei care aveti Pavoni in mod sigur dupa 2004, a avut espressor-ul stock piston de alama?
Yup.
Espressoman de import
București
Eu am un pre-millenium, 1992 cred, și am un piston de plastic. Dar este posibil sa nu fie fost original.
Espressoman
Bucuresti
Multumiri pentru raspunsuri!
Espressoman infocat
Bucuresti
Initial am vrut sa o iau pt mine dar e cam voluminoasa. este o oferta interesanta.
https://www.olx.ro/oferta/suport-de-inox...ayr1j.html
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO
Espressoman de import
București
Înainte era 150 RON dar se pare ca a avut cereri.
Espressoman traditionalist
ro
(14-03-2018, 15:07)mihneasusan Wrote: Initial am vrut sa o iau pt mine dar e cam voluminoasa.
... dar este extrem de util si se pastreaza curatenia imprejur mult mai usor , astazi de ex. am lucrat cu el ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman infocat
Iasi
19-03-2018, 14:04
(Edited 19-03-2018, 14:07 by fmmirel.)
Gata ... m-ati convins

Intru si eu in clubul Pavoni
Pacat ca distribuitorul m-a anuntat ca nu e in stoc si trebuie sa mai astept aproape o luna
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47
ro
... Pentru posesorii de Pavoni ( lever ) ... de dimineatza era sa dau de belea , ... inca de sambata nu mai reuseam sa desfiletez busonul / capacul . S-a intzepenit partea filetata ( din plastic ) de deasupra boilerului si manerul din lemn care o acopera , reusea sa se rotesca complet fara sa agatze si excentricul din plastic ( in conditia in care filetul acesteia este gresat periodic cu OKS 111 .
Ma gadeam deja , sa iau un papagal ( cheie reglabila ptr. teava ) si sa infasor robinetul intr-o carpa si sa incerc sa-l desfac asa ( ... dar va crapa lemnul cu siguranta , din cauza fortzei de strangere ) .
Am rezolvat , plasand espressorul pe pardoseala si apasandu-ma pe buson in timp ce desfiletam ... am scapat de data asta si am sa cumpar un alt buson , insa este bine sa nu al strangeti prea tare , iar daca boilerul este cald - dar NU se gaseste sub presiune - ar putea merge slabit inca de cand este cald ...
( ... eu nu mai puteam sa-l incalzesc , pentru ca scosesem aproape toata apa prin grup si riscam sa ard rezistentza ) .
Acum pana vine busonul cel nou , l-am uns din nou cu vaselina siliconica si al strang atat cat sa nu creada ca sunt milog ... :D ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Apropo de desfacere fara sa mai astepti racirea... nu am vazut precizat pe undeva smecheria asta, sau poate o fi fost un trick DIY facut de cel de la care l-am luat eu... o gaura laterala data in buson iti permite eliberarea aburului cand mai ai inca 3-4 ture, fara sa iti arunce busonul in tavan.
Toata problema este sa fii atent ca eliberarea aburului sa nu se faca in plina figura :)
ro
19-03-2018, 19:12
(Edited 19-03-2018, 19:18 by Levo.)
(19-03-2018, 18:38)renatoa Wrote: o fi fost un trick DIY facut de cel de la care l-am luat eu... o gaura laterala data in buson iti permite eliberarea aburului cand mai ai inca 3-4 ture, fara sa iti arunce busonul in tavan.
... Da , multumesc frumos @
renatoa ... nu , nu e trick ...

e cat se poate de real acel orificiu , e ca o ultima bariera / avertizare in calea celui , care uita ca trebuie mai intai depresurizat si apoi refillat ( ... asta doar in cazul in care mai e cald ) numai ca ... in cazul meu din cauza incalzirii , coeficientul de dilatare este diferit la plastic , fatza de cuprul boilerului ... astfel incat , chiar daca nu strang busonul / capacul boilerului ... din cauza caldurii , el tot se intzepeneste ... uneori ramane asa si dupa ce se raceste.
In cazul meu solutia este ... alt buson nou , care sa nu prezinte joc intre cele doua piese plastic - lemn ...
( ... de teama unui nou blocaj , al meu este " inecat " in vaselina ... )
... se poate observa in partea superioara a filetului , rumegus / tocatura de lemn , provenita din frecarea cu partea lemnoasa a busonului ( ... in care se invarte dupa incalzire )
Espressoman de import
București
Am găsit un produs nou la Barshaker:
http://barshaker.ro/LaPavoni-NakedPortafilter
Știe cineva dacă este pt Pre Millennium (49 mm) sau Millennium (51 mm) ? Sau poate este pt mașinile comerciale de 58 mm.
Daca este pt lever-urile, la prețul alea, cred ca ar fi chiar un best deal (nu am găsit nicăieri sub 50-60 EUR)
Espressoman
Bucuresti
Acea poza am gasit-o pentru un portafiltru Pavoni pt masini comerciale - 58 mm, nu pt Europiccola.
Espressoman de import
București
20-03-2018, 15:49
(Edited 20-03-2018, 15:50 by micrenda.)
Ce la vie :) Mersi @
cradun
Espressoman infocat
București
(20-03-2018, 15:49)micrenda Wrote: Ce la vie :) Mersi @cradun
Nu mai bine iei un portafiltru normal de pe lamachinadelcaffe și îi tai tu fundul?
@prajitoria-buimac.ro
@Buimac
Am avut eu modelul de la Barshaker si confirm ca este pentru grupul comercial. L-am primit pentru incercare, fara factura, nou, datorita bunavointei deja clasice a acestora. Colegul Myr ne are in vedere si sper sa reuseasca sa ne aduca si dimensiunile potrivite noua, utilizatorilor casnici.
La Pavoni, Mazzer
Espressoman de import
București
Din păcate nu știu nici un atelier in București si oricum îmi este rușine sa ma duc acolo cu o munca foarte mica. In zilele următoare voi merge la un strungar pentru o alta comisioane și poate voi scoate fundul portafiltrului.
Espressoman
Bucuresti
La strungar e simplu. Pe mine m-a costat 30 de lei, fara sa am alta lucrare la el. Ideea e sa il rogi ca furcile de fixare a portafiltrului in strung sa fie bine acoperite cu cauciuc. La mine nu a fost asa si in acele locuri unde s-a fixat portafiltrul au aparut trei zone de presiune/zgarieturi, nimic dramatic, doar vizibil daca te uiti foarte bine.
Un alt aspect este ca poti sa ai tendinta sa nu iei foarte mult din portafiltru. Riscul aici este sa se prelinga cafeaua de pe sita inspre buza taiata a portafiltrului, mai degraba decat inspre centru pentru a forma "coada de soricel". Deci, taie fara mila din el. Evident, sa iei si sita cu tine.
In rest, mie nu mi se pare o operatiune care merita facuta (picuratorul mai are rol de heat sink). In plus, la posibilitatile de preinfuzie de la Pavoni si la calitatea buna a macinaturii de la Kinu M47, channeling-ul nu prea apare, deci nu vad neaparat rolul unui pf naked pt Pavoni.
Insa stiu ca e irezistibil sa vezi cum curge espresso prin portafiltrul fara fund si espresso-ul e o indeletnicire foarte subiectiva unde estetica are un rol important, asa ca succes la taiere :)