Welcome Back Log In Create Account

La Pavoni Europicolla - Zen in espresso

(12-01-2018, 14:05)micrenda Wrote: Ce este un cooling fin?  Am auzit despre el la un anuntul de vanzare dar nu imi dau seama ce poate fi.

Vezi prin postările mele. Este un radiator care se montează pe grup și îi ține temperatura mai stabilă. Practic nu lasă grupul să se supraîncălzească și nu va trebui să îl răcești înainte de a face o a doua extracție (sau chiar înainte de prima, dacă l-ai lăsat prea mult să stea).
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
(12-01-2018, 14:07)rdumitrescu Wrote: Vezi prin postările mele. Este un radiator care se montează pe grup și îi ține temperatura mai stabilă.

Multumesc, am vazut mai multe poze si cred ca, cu un pic de practica (si o rasnita buna), este posibil sa scot o cafea decenta.
O zi buna iti doresc!
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
(12-01-2018, 14:19)micrenda Wrote: Multumesc, am vazut mai multe poze si cred ca, cu un pic de practic (si o rasnita buna), este posibil sa scot o cafea decent.
O zi buna iti doresc! 

Cu un pic de atenție poți scoate o cafea mai mult decât "decentă". Chiar excelentă. Sincer, nu cred că există aparat cu raport calitate / preț mai bun decât La Pavoni. Dar prin calitate mă refer la calitatea shotului obținut. Dezavantaje sunt multe, care în mare parte țin de faptul ca mereu trebuie să fii cu ochii pe el și trebuie să ai grijă cu întreținerea lui, dacă vrei să nu ai probleme.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Termometru de grup inseamna fie o sonda k prinsa cu banda de aluminiu de grup, fie niste "temp strips", nimic greu de instalat.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Facut plata, se pare va voi deveni posesor unei lever :-)
As dori sa multumesc acesta comunitate, plina de oameni frumosi si pasionati, care m-a ajutat enorm de mult si ca ma dat posibilitatea de a explora lumea cefelelor de calitate.

Reply
De ce ai vrut pavoni? ce te-a determinat sa alegi kinu+ pavoni?

Reply
Sa fiu sincer, motivul principal este bugetul foarte redus pe care l-am la dispositie pentru acum.
Espresorul imi costa 60 EUR dar are nevoie de ceva reparatii (decalcifiere, interupator, garniturile) si sper sa reusesc sa mantin costul total sub 120 EUR.

Despre Kinu, depinde care va fi oferta pe espresoman. Daca va fi ceva in jurul lui 700 RON ca inainte, pentru nevoile mele este un best buy. Daca nu, ma voi reorienta pe altceva (de preferinta manual, pt motive logistice si de cost).

O poza care m-a incurajat foarte mult a fost asta: daca o sa obtin 10% din asta o sa ma declar multumit!

[Image: 7DXB3Sd.jpg]

Reply
(12-01-2018, 18:31)micrenda Wrote: Sa fiu sincer, motivul principal este bugetul foarte redus pe care l-am la dispositie pentru acum.
Espresorul imi costa 60 EUR dar are nevoie de ceva reparatii (decalcifiere, interupator, garniturile) si sper sa reusesc sa mantin costul total sub 120 EUR.

Despre Kinu, depinde care va fi oferta pe espresoman. Daca va fi ceva in jurul lui 700 RON ca inainte, pentru nevoile mele este un best buy. Daca nu, ma voi reorienta pe altceva (de preferinta manual, pt motive logistice si de cost).

O poza care m-a incurajat foarte mult a fost asta: daca o sa obtin 10% din asta o sa ma declar multumit!

[Image: 7DXB3Sd.jpg]

Off topic: nu arată neapărat bine ce vezi acolo. Iar crema în sine nu e prea importantă. Sunt unele cafele
excelente care nu fac multă cremă.

Și multe cafele proaste care fac cremă.

La Pavoni Europiccola + radiator de grup de la Tije | Kinu M47 cu pahar magnetic | Dienes Mokka

Reply
posibil sa fie sau cafeaua nedegazata sau robusta in poza :D
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Aveti plina dreptate. Stiu foarte bine teoria cu crema.... am baut cafele foarte bune cu foarte putina crema.
Si stiu ca gustul cremei este destul de puternic si neplacut.

Dar ce pot sa fac... am "feticismul" cu crema pe espresso! Smile

Reply
Acolo este o cafea nedegazata, nu e un reper.

Daca bugetul tau este intradevar de asa natura, atunci ai facut cele mai inspirate alegeri.

Bafta si sa ai noroc la ele.

Reply
Pe Pavoni poti obtine conul acela si cu cafea de 2 ani. Va spun din experienta. Daca iese asa este sigur supraextrasa, levierul va merge foarte usor, undeva extrasa la 3 bari. Mai sus este sigur nedegazata suficient dar si nerasnita cum trebuie. Scoti asa ceva cu o rasnita manuala ieftina, sub hario care rasneste grosier. Vei avea spuma multa care dispare rapid. Un mini-con perfect se obtine la o rasnire fina sub o presiune de apx 20kg forta pe levier. Succes!
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
Bună tuturor

Dacă tot merge după plan, săptămâna viitoare voi primi espressorul.

După ca primesc coletul voi crea un nou thread cu progresele la recondiționăre si ceva sfaturi pt cine dorește sa cumpăr un espressor din Italia.

Atașez niște poze (este un pre-millenium, de câte am înțeles) [Image: b8aff3ae4dd58304e554e1132e4eb542.jpg][Image: 730fdf551337a76caec6a9bb1b67f869.jpg][Image: 78a4c1c951dc5e25e6b2e752615cc7d3.jpg]

Echipament: Rok Espresso

Reply
Si mie îmi pare Pre-mil. Sa-l stăpânești sănătos :)
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Masori diametrul grupului. pre = 50mm, mill = 60 mm

Reply
(14-01-2018, 13:29)renatoa Wrote: Masori diametrul grupului. pre = 50mm, mill = 60 mm

E pre :) se vede din avion :D Mai rămâne să vadă ce piston are (pfte sau alamă). Eu sunt mult în favoarea Millenium, dar cu un radiator pe grup sigur faci minuni.

Reply
Am citit ca millenium este mai stabila dpdv termic.

Sunt curios sa vad dacă are presoatat sau termostat (sau niciun dintre ei :), dar nu cred).

In poza asta se vede diferența între pre și millenium. [Image: cee10fe1da09a96103df884c83942526.jpg]

Reply
Salut. Am primit si eu bezile de temperatura si am incercat reteta lui adiszep - buna treaba!
Vreau sa va intreb legat de garnituri: o sa comand
http://www.orphanespresso.com/La-Pavoni-..._4749.html

mai am nevoie si de asta?
http://www.orphanespresso.com/La-Pavoni-..._2110.html

sau alte garnituri/sugestii?
Pavoni Europiccola Pro, Compak K3

Reply
Eu am comandat la theespressoshop.co.uk garnituri, cred ca vine ceva mai repede. E adevarat ca garniturile de la piston nu sunt de silicon, ca in kit-ul din link-ul tau, dar cred ca merg si asa. Pt garnituri de piston (cele in forma de v, care cred ca se uzeaza cel mai repede si parerea mea e ca sunt cele mai importante) poti incerca si la piese-espressor.ro, depinde cum iti e norocul la ei, unii au primit comanda, altii nu.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
E produs italian, ma astept ca In Italia sa gasesc cele mai bune variante, nu m-as uita in afara cizmei... :s

Eu de aici le-am luat, setul complet, nu doar piston, parca 17 Euro au fost:
https://www.lamacchinadelcaffe.com/guarn...avoni.html

Reply
Nu e o garanție, dar eu am cerut o oferta și am și cumpărat garnituri pentru Elektra de la piese-Horeca deși piesele nu se regăseau pe site-ul lor. Desi nu ii recomand cei de la piese-Espressor se lăudau ca le au pe stoc. Sunt doua alternative [emoji2] poate una o fi norocoasa

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brasilia Mini SB | Macap M42M
Elektra Leva S1 '85 | Kinu M 47

Reply
Mulțumesc pentru linkurile :-)

Am aflat ca La Pavoni pe care l-am comandat este blocat la sediul DPD pt ca se pare ca adresa mea nu exista.

Maine cred ca o voi ridica si voi comanda garniturile.

Reply
Am nevoie de un sfat: ce latiera racomandati pentru un Europiccola? Pe bashaker am gasit la 350 ml, 500 ml, 750 ml si 1 L. sunt ingrijorat ca nu prea am loc de miscare.

Vreau sa adaug ca am inca duza cu 3 gauri (dar in viitor o voi inlocui cu una cu o singura gaura), ca o voi folosi pentru un sigur flat white pe zi, si ca nu am experienta cu latte art dar sotia mea are asteptari mari :)

Si, o data ca sunt pe aici, intre Motta Europa si Aurora?

Reply
Cafelat sau Rhinowares. Cu Motta nu am putut face vârtej ok.

Reply
Multumesc mult pentru raspunsul prompt. Am vazut ca Rhinowares au un pret forte bun si intra in buget-ul.
360 ml crezi ca este ok?

Intre Steel si Steel Pro, diferenta este doar finizaj Lucios/Mat?

Multumesc mult pentru informatile :)

Reply
Steel Pro cred că are și gradaj. @adiszep are Steel și din câte știu e foarte mulțumit de ea.

Eu doar dimensiunea asta am folosit, deci probabil e ok. Din poză pare mai ok forma de la Steel, dar poate totuși sunt la fel.

Reply
Mulțumesc pt răspunsul, au fost foarte util.

Am comandat:

Latiera Rhino Steel Pro de 360 ml
Sita dus IMS
Sita dubla IMS (aveam doar cea single originala)
Puly Caff

Nu știu dacă IMS merita diferența pe o mașină lever, dar totuși aveam nevoie de o sita dubla... :)

Reply
Am si rhino si Motta Europa. Ambele sunt ok dar parca e o idee mai ușor cu rhinowares. Folosesc duza stock cu 3 găuri si iese majoritatea timpului ok laptele :)
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Azi a ajuns pachetul. Latiera Rhino este chiar super. Nu ma închipuiam ca putea sa arate asa de bine și este foarte solida.

Chiar ma bucur pentru sugestie.

Cu frotat o sa am încă mult de lucrat :(

Pe site-ul Barshaker, poza lui Rhino Pro pare sa fie mata dar în realitate este lucioasa. Pentru mine a fost foarte ok pt ca se asortează cu La Pavoni.

Reply
Căutând un portfiltru naked (doar de curiozitate) am dat peste un kit de profilare de presiune pentru La Pavoni (si nu numai).

https://dailycoffeenews.com/2016/11/29/g...ting-edge/

Idea este interesanta dar un pic cam scumpa (300 USD). [Image: 4d5bf88c0656fe3376dcdcbf82b2d9a0.jpg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)