Espressoman infocat
Cluj
O sa curăț cât pot de bine rugina și îi dau 1-2 de straturi de ceva până la soluția finală. Al meu e mic copil pe lângă ce ai avut tu.
Cunill tauro, Philips Saeco 8323, French press, Aeropress, Hario mini
Espressoman infocat
Cluj
Azi am montat sticla, l-am decalcifiat si am inlocuit garnituri. Garnitura din partea de sus a grupului n-am reusit s-o schimb.
Presostatul "lucreaza" intre 0,6 si 0,75 atm.
In repaus are un zgomot continuu, ca si cum s-ar barbota aer prin el. La miscarea pistonului in sus dispare temporar. De curs nu pare sa curga nimic pe nicaieri. O sa pun un video pe youtube.
Dupa ce am reusit sa imi ard toate degetele de suprafete incinse, am tras si niste shoturi. Rezonabil. Urmeaza sa ajunga si un tamper pe masura lui.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Espressoman infocat
Cluj
Nu, si e cam ruginită șaiba. Nu am sesizat să scape abur pe lângă, o las așa deocamdată.
Rămâne să depistez sursa zgomotului.
Craiova
Un clip scurt, cu sonor ?
Espressoman infocat
Cluj
https://youtu.be/DN3lsb5k-jQ aici si video. Am prins si un ciclu de încălzire.
Espressoman infocat
Bucuresti
nu vad exact in clip dar se pare ca ai sightglassu plin de apa. trebuie lasat un gol nu umplut pana refuz
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne; Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix; V60 + Kinu m68.
Espressoman infocat
Cluj
Ai dreptate, era până imediat deasupra șurubului. Dar si mai jos tot asa face. Pana ajunge presiunea la 0.
Craiova
Da, nivelul trebuie sa fie maxim un deget sub maxim, 1" zic ei... am mers in jox maxim pana la 3/4 din inaltimea coleanei.
Craiova
04-01-2017, 11:10
(Edited 04-01-2017, 11:13 by renatoa.)
Reteta open boiler DIY: se ia un grup de pe ebay de la o masina facuta varza, chiar sub 50 euro, se adapteaza, si iese ce se vede :)
https://www.youtube.com/watch?v=r5qCXzYwEI4
Dusa e problema cu supraincalzirea grupului ;)
Plus ca boilerul poate fi si pe gaz ;) si uite asa apare masina perfecta pentru excursii :)
Craiova
Am dat zilele astea peste ceva care se leaga surprinzator de bine de postarea de mai sus... si care ar putea fi masina suprema pentru mine, daca as putea ignora pretul plin de E-uri... doar vreo 1500 ...
Nu mai scriu, va las sa admirati:
http://strietman.net/ct1/
Nu pot totusi sa nu ma intreb... cat de greu poate fi asa ceva de facut... :s
espresso aficionado
de peste Prut
a, am vazut la cineva de pe HB. arata extraordinar.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Espressoman infocat
Bucuresti
da cam e masina suprema.. mai ales ca se poate cumpara de la naked si manometru pt group.. dar e 1600 euro fara TVA.. :( .. si la banii astia vine cu termostat nu cu pid :))..
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne; Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix; V60 + Kinu m68.
Craiova
Tot la cifre visati... mi se acri cafeaua cand citii astea... offff...
Ce imi trebuie manometru si pid... :s la un open boiler ?!!!
Espressoman infocat
Bucuresti
Pid pt precizia temperaturii iar manometru pt presiunea din timpul extractiei...
Craiova
03-08-2017, 23:54
(Edited 03-08-2017, 23:54 by renatoa.)
Fiind open boiler apa aia nu poate fierbe mai mult de 99.9 grade... as pune numai ca sa extrag la 88 si mai jos, cum am eu damblaua... de reglaj, nu de precizie, pentru ca odata atinsa temperatura, urmeaza extractia si... aia a fost, nu am nevoie sa mi-o mentina un sfert de ora precisa.
Cat despre manometru... nu degeaba ii zice asa, mano-metru ;)
Espressoman infocat
București
Béla Gajdán, proprietarul magazinului
www.avxcafe.hu, a discutat în urmă cu ceva timp cu cei de la IMS să producă site de duș și coșulețe pentru La Pavoni, atât Pre-Millenium, cât și Millenium.
Le-a trimis piesele originale, pe care cei de la IMS le-au reprodus, diferența fiind patternul de găuri care va fi identic cu sitele IMS Competition.
Din câte a anunțat, mâine-poimâine ar trebui să ajungă în Szeged, la magazinul lor și vor fi disponibile pentru comandat. Codurile pentru produse sunt:
Quote:LPN 200 (54mm) "New" La Pavoni Precision shower
LPO 200 (52mm) "Old" La Pavoni Precision shower
LP51 (51mm) "New" La Pavoni Precision filter basket
LP49 (49mm) "Old" La Pavoni Precision filter basket
Price: 12,90 EUR + delivery costs, Net Price: 10,16 EUR
Comenzile se pot plasa pe site-ul lor, pe magazinul lor de eBay, sau prin mail la mondoktibor.avx@atctrade.com.
Eu îmi comand o sită și un coșuleț. Revin cu informații după ce le primesc.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
Espressoman
Bucuresti
Sunt si eu interesat. Sa nu ceri livrarea prin posta obisnuita, poate dura pana la 4, 5 saptamani expeditia.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino
Craiova
Din Ungaria ?! :s
Nu vorbim de China aici...
Espressoman infocat
Bucharest
Daca faceti comanda de grup ma bag si eu. Vreau niste cutite de rasnita de acolo. Ms
Lelit Bianca, Mahlkonig K30, Mahlkonig X54, V60, Aeropress, Cafflano Kompresso, Handpresso Pump, Airgrind.
Espressoman infocat
București
(06-08-2017, 21:29)renatoa Wrote: Din Ungaria ?! :s
Nu vorbim de China aici...
Eu nu reușesc să pricep mesajul tău. Dar poate mai era ceva și n-ai apucat să dai send :D
Ce-i cu China și care e problema că e ungur cel care a intermediat, din proprie ijițiativă, toată asta? Sau e vreo problemă?
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
Se refera ca poti pune prin posta pt ca din Ungaria in Romania nu face cat din China in Romania, in sensul ca un colet din China face 3-4 saptamani, insa cu posta romana nu poti sti niciodata, nu era rasist, doar ca prefera serviciile postei romane.
Espressoman
Bucuresti
06-08-2017, 23:08
(Edited 06-08-2017, 23:10 by cradun.)
Da, eu din pacate am avut aceasta experienta, sa imi fie livrat un colet de langa Budapesta in 4 saptamani si ceva. Si cand am trimis mail sa intreb vanzatorul de ce dureaza, a spus ca s-a mai intamplat, ca stie ca e ciudat ca din Ungaria in Singapore sa dureze livrarea 5 zile si pana in Romania sa dureze 4 saptamani, dar nu a stiut sa imi spuna exact de ce. Voiam doar sa avertizez ca eu am patit asa cu posta. Nu stiu daca a lor sau a noastra, dar ceva nu a fost in regula.
Espressoman infocat
București
Din păcate coșulețele pentru Millenium nu sunt disponibile. Din ce am înțeles, IMS au trimis de 53mm în loc de 51mm. Coșulețele de 51mm vor fi disponibile abia la sfârșitul lui septembrie.
Eu îmi voi lua sita de duș. Colegul adiszep va trece pe la magazinul lor chiar astăzi. Dacă luăm 5 site, prețul este mai mic (3000 ft în loc de 4000 ft). El ajunge acolo într-o oră jumate. Deci
avem fix o oră să vedem dacă suntem 5 sau nu.
Mi-am activat notificările pentru acest thread. Dacă mai vrea cineva sită (sau orice de pe
www.avxcafe.hu), dați-mi un semn.
Espressoman infocat
București
12-08-2017, 13:51
(Edited 12-08-2017, 16:05 by rdumitrescu.)
Sita IMS de la AVX a ajuns la mine via
adiszep.
Azi dimineață am apucat să o și montez. Din ce observ, apa nu mai iese la fel de violent din grup. Las aici câteva clipuri.
Sita
Slo-mo cu sita IMS
Ne slo-mo cu sita originală
Și câteva poze
Espressoman infocat
Brasov
Ceva concluzii la rezultatul in ceasca?
Nova Simonelli Oscar modded, La Pavoni Europiccola pre-millennium, Ascaso i-mini i1, Hario Skerton, Aeropress
Espressoman
Bucuresti
Care vi se pare ca ar fi cafeaua potrivita pentru Pavoni?
Intreb asta pentru ca, pentru mine, Etiopiile si cele procesate natural au avut cele mai bune rezultate. Asa a spus intr-un post, mai demult, si Neuromancer.
Insa, cu Brazilia, nu am reusit nici pe departe cu Pavoni sa obtin gustul echilibrat si pronuntat de ciocolata pe care l-am baut pe un HX, oricat de tare m-as fi straduit. Se simte ceva ciocolata , dar nici pe departe nu am putut obtine ce am baut extras pe HX.
Am intrebat si pe grupul de facebook de useri Pavoni si au zis si acolo ca prefera Etiopiile, dar si "italian roast with robusta". Inteleg de ce prefera oamenii italian roast, e usor de extras, pt ca e atat de prajita cafeaua si, la gradul asta de prajire, "all coffees taste the same", plus ca asta se vinde drept cafea comerciala, deci e foarte disponibila.
Mi se pare ca profilul de temperatura al lui Pavoni, cu apa foarte fierbinte care "navaleste" peste cafea, dupa care temperatura descreste, face ca acele cafele si prajeli care, de obicei, se extrag la o temperatura mai scazuta sa nu fie optime pt Pavoni. Adica, grupul raceste apa din boiler (de pe la 115 grade), dar, cel putin intr-o prima faza, racirea nu e suficienta pentru acele cafele/prajiri. Bineinteles, asta inseamna si ca pt, cafelele prajite mai light, Pavoni e foarte potrivit.
Un membru al grupului de pe facebook sugera sa cresc setarea presostatului pana in jur de 1 bar (acum reglajul e intre .6 si .7) si sa fac extractia cu grupul ceva mai rece decat 85 de grade, la cat fac acum, insa nu am facut testul, inca.
Deci, intrebarile sunt: ce cafele vi se par potrivite pt Pavoni? Si: A obtinut cineva rezultate foarte bune cu cafea din Brazilia cu Pavoni? (sau cu un alt levier)
Craiova
Daca vezi postarile celor care si-au pus termometru de grup, o sa vezi ca la primul shot grupul nu ajunge sub nici o forma la temperaturile cu care crezi dumneata ca invadeaza cafeaua, maxim 95 grade.
Un flush cat mai minimal ar putea rezolva problema asta, iar pentru shot-urile urmatoare, racirea grupului este musai.
Sau, modarea "open boiler", cu pompa externa, si atunci aduci apa in grup exact la cat doresti fara sa mai conteze presiunea.
Evident, solutiile astea nu raspund la intrebarea dumitale, si deoarece nu prea beau brazilia, nu te pot lamuri...
Espressoman
Bucuresti
Pai nu ziceam de temperatura grupului.
Eu inteleg ca, din boiler, de la 115 grade, sa zicem, apa urca pe o teava, sub presiune, e fortata sa treaca printr-o camasa de teflon/plastic, de unde racirea si apoi ajunge deasupra cafelei.
De aici si importanta temperaturii grupului, pt ca (si) el regleaza temperatura apei care da navala peste cafea.
Insa, daca, de exemplu, la un E61, apa care e pompata e sub 96 de grade, la Pavoni nu avem garantie ca nu e peste 96 de grade, cu tot cu racirea efectuata de grup, asta voiam sa zic.
In plus, e posibil, nu prea am cum sa verific, insa e posibil sa se intample un fenomen similar cu pour-over-ul, daca torni toata apa o data, o sa se raceasca mai repede (chiar daca grupul se incalzeste cand ajunge apa in camera pistonului si, poate, ajunge sa returneze ceva caldura apei din aceasta camera), decat daca torni apa la temperatura cat de cat constanta, cum ar fi la un espressor cu pompa.
De unde si banuiala mea ca Pavoni ar avea un profil de temperatura specific, care l-ar face excelent pentru anumite cafele si prajeli, dar mai putin bun pt alte cafele si prajeli. Incerc sa imi dau seama daca asa e sau nu e asa...
Craiova
14-08-2017, 21:31
(Edited 14-08-2017, 21:36 by renatoa.)
Nu e nimic teflon in grupul de europicolla, numai cupru si bronz masiv, plus garnituri de cauciuc, cel putin ce am desfacut eu... :s
Vezi imaginea de mai jos:
[Image: PavoniCrossSection.png]
Apa intra in grup initial deasupra pistonului, si apoi, la ridicarea levierului, coboara prin gaurica aceea etichetata water inlet in partea inferioara si realizeaza preinfuzia.
Daca mai aplici si manevra Fellini... deja nu se mai poate prezice ce temperatura e acolo...