Welcome Back Log In Create Account

La Pavoni Europicolla - Zen in espresso

la mine 3 saptamani a durat.............si au venit la posta externa, noroc cu colegul  adiszep  care m-a ajutat sa le pot lua, altfel se returnau in America  [Image: blush.gif] [Image: blush.gif] [Image: blush.gif]
Bellezza Francesca | G-iota | Bezzera Unica | La Pavoni | Ceado E5P | Kinu M38 | Gene Cafe 

Reply
dar ti-a venit totusi in posta notificare de la oficiul postal unde se face vama, nu?
Nova Simonelli Oscar modded, La Pavoni Europiccola pre-millennium, Ascaso i-mini i1, Hario Skerton, Aeropress

Reply
(23-08-2016, 19:48)bcm Wrote: dar ti-a venit totusi in posta notificare de la oficiul postal unde se face vama, nu?

da, vine o hartie de instiintare cu programul de lucru de la posta vamala unde a sosot plicul
Bellezza Francesca | G-iota | Bezzera Unica | La Pavoni | Ceado E5P | Kinu M38 | Gene Cafe 

Reply
ia da trackingul sa ii luam urma...

Reply
Tocmai aia e, ca nu am tracking de la OE...si ma gandeam sa le dau un mail azi sa ii intreb de tracking # sau AWB pentru comanda respectiva, dar daca a durat si la altii asa mult, mai stau pana la sfarsitul saptamanii si astept dupa compania mea de suflet, Posta Romana :)
Ca off-topic, am un oficiu postal de cartier unde mi-era sila sa merg de acum 25 de ani...daca erau 2 persoane la coada, stateai sa astepti 30 min...dupa 25 de ani, lucrurile s-au schimbat...in rau...programul nu mai este 8:00-16:00, ci 11:00-15:00, iar viteza de servire este la fel. Aceeasi situatie si la oficiul postal cu vama, unde dupa 30 min de asteptat, iti cere vamesul 10 lei ciubuc ca sa nu iti ia vama 15 lei...
Nova Simonelli Oscar modded, La Pavoni Europiccola pre-millennium, Ascaso i-mini i1, Hario Skerton, Aeropress

Reply
Cum se zice... cu omul si locul... la oficiul nostru "dragostea pluteste in aer..." ma suna cand am pachete, le dau martisoare de 1 Martie... si doar atat, a nu se interpreta ca spaguiesc la greu pentru favoruri, dar chiar sunt niste doamne care isi dau silinta...

Reply
Daca sunt doritori de un radiator pentru racirea grupului ieftin.
http://www.ebay.com/itm/Cylindrical-115m...8#shpCntId

Detalii aici:
http://www.home-barista.com/levers/la-pa...36719.html
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc

Reply
Old story, vezi postarea #249 pagina anterioara, cum nu au fost nici un amator, si paunitza mea si-a luat zborul... nu s-a mai facut cumanda.

Reply
Nu stiam ca s-a mai discutat. Poate de data asta se gasesc doritori. Am discutat si cu olandezul care face modelul negru si costa 45 Euro.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc

Reply
Ce glumetz este olandezul... ia cu 5$ bucata, le eloxeaza negru, 5-10 lei, se face la multe firme si in tara, si le revinde cu 45 Euro... afacere frate...
Dar in logica noastra stramba, unde daca este ieftin trebuie sa fie prost... probabil ca la 45 Euro o sa fie cu coada...

Reply
Olandezul face radiatorul asa:
http://www.thuisbarista.nl/forum/viewtopic.php?f=3&t=2434&start=50

Reply
Este mai putin eficient ca alea chinezesti, are mai putine lamele, adica suprafata mai mica, raceste mai putin. Are 29 aripioare, fata de aproximativ 70-80, cat au profilele de pe eBay.
Plus ca suprafata lui de contact cu grupul, realizata prin indoirea profilului drept este o succesiune de linii si goluri, nu este curbura continua ca cea realizata prin extrudare, contactul se face cu intreruperi intre lamele, si chiar daca pompeaza acolo la greu vaselina termoconductoare sa umple golurile, tot o tziganeala ramane.
Cu siguranta nu e un exemplu de urmat, de cumparat nici atat !
Chiar daca in 2012 cand a postat el realizarea nu ar fi fost profilele alea pe eBay, existau destule radiatoare de PC mai potrivite acestui scop.

Reply
Perfect de acord cu tine.

Reply
Salut. De ceva timp constat ca în timpul extracției cafeaua curge mai repede și este mai puțin cremoasa. Filtrul trebuie schimbat după mai multe utilizări?
Rancilio Silvia, Eureka Specialita

Reply
Din cate stiu eu filtru nu trebuie schimbat.. poate rasnita s-a dereglat si trebuie sa rasnesti mai fin ca sa compensezi. Sau pur si simplu pe cafeaua ce o folosesti acum se potriveste o rasnire mai fina.. ce trebuie schimbat dupa o mai lunga utilizare sunt garniturile dar nu stiu cum se manifesta in timpul shotului niste garnituri vechi
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne;   Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix;  V60 + Kinu m68.

Reply
(01-11-2016, 12:08)Neuromancer Wrote: Din cate stiu eu filtru nu trebuie schimbat.. poate rasnita s-a dereglat si trebuie sa rasnesti mai fin ca sa compensezi. Sau pur si simplu pe cafeaua ce o folosesti acum se potriveste o rasnire mai fina.. ce trebuie schimbat dupa o mai lunga utilizare sunt garniturile dar nu stiu cum se manifesta in timpul shotului niste garnituri vechi
Mulțumesc

Reply
(01-11-2016, 12:02)catalincretu Wrote: Salut. De ceva timp constat ca în timpul extracției cafeaua curge mai repede și este mai puțin cremoasa. Filtrul trebuie schimbat după mai multe utilizări?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Cafeaua este mai veche ( sau tipul prajirii ) si trebuie macinata mai fin  sau ,  pui mai multa in sita si tampezi mai puternic - la ce filtru te referi ???
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(01-11-2016, 13:41)Levo Wrote:
(01-11-2016, 12:02)catalincretu Wrote: Salut. De ceva timp constat ca în timpul extracției cafeaua curge mai repede și este mai puțin cremoasa. Filtrul trebuie schimbat după mai multe utilizări?

Cafeaua este mai veche ( sau tipul prajirii ) si trebuie macinata mai fin  sau ,  pui mai multa in sita si tampezi mai puternic - la ce filtru te referi ???
Filtrul in care se pune cafeaua. Cel dublu sau simplu. Voi încerca să rasnesc mai fin.

Reply
Sita nu se schimba , doar se clateste cu apa , Daca ai schimbat sitele intre ele ( cea simpla cu cea dubla)  , clar trebuie ajustata si macinatura pentru ca se modifica debitul de apa ce trece prin puc / pe unitate de timp si implicit se simte si  in forta de apasare a levierului si in consistenta extractiei . Incerca mai fin pana obtii crema obisnuita , fara insa a "rupe "boltul la levier.... [Image: wink.gif] . Spor...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(01-11-2016, 14:00)Levo Wrote: Sita nu se schimba , doar se clateste cu apa , Daca ai schimbat sitele intre ele ( cea simpla cu cea dubla)  , clar trebuie ajustata si macinatura pentru ca se modifica debitul de apa ce trece prin puc / pe unitate de timp si implicit se simte si  in forta de apasare a levierului si in consistenta extractiei . Incerca mai fin pana obtii crema obisnuita , fara insa a "rupe "boltul la levier.... [Image: wink.gif] . Spor...
Mulțumesc

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Reply
Nu e nevoie de posturi gen "Multumesc", ne ajutam reciproc din placerea interactiunii intr-o comunitate frumoasa. Dar de scoaterea semnaturii cu marca telefonului din Tapatalk, da, e nevoie :) Poti pune semnatura din setarile forumului (intri de pe browser) cu echipamentele detinute, ca sa ne fie mai usor cand raspundem.

Extractii reusite!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
http://www.home-barista.com/levers/profi...39792.html

O modare interesanta pt europiccola
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne;   Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix;  V60 + Kinu m68.

Reply
Ma voi alatura comunitatii pavonistilor cu o masina Europiccola Proffesional achizitionata la mana a doua cu tubul de nivel spart. Poze la calitatea maxima pe care o poate oferi un windows phone in mainile unui nestiutor gasiti aici:
https://goo.gl/photos/USQbgdnS5ffqH7Hz9 deocamdata doar cu "zonele problema".
Initial credeam ca e model 90-94, dar ulterior, tinand cont de "garda" sticlei, care e metalica si lipsa termofuzibilului am realizat ca e mai vechi, poate mai vechi decat mine.
In afara de pozele facute, nu am constatat alte probleme, toate suruburile se desfac usor, iar pe alocuri mai sunt urme de vaselina.
Acum astept comanda de sticla si garnituri. Dupa montarea sticlei va urma testul la presiune (rezistenta e functionala) si decalcifierea. Ulterior, garnituri schimbate
Daca sunt sugestii cu privire la rezolvarea punctelor de rugina si la alti pasi de urmat in restaurare, curatare, etc sunt binevenite.
Multumesc celor care m-au indrumat inspre verificarea espressorului dinaintea achizitiei si alte detalii (renatoa si Mihai Biris) si celor care ma vor ajuta in continuare.
Cunill tauro, Philips Saeco 8323, French press, Aeropress, Hario mini

Reply
Câteva întrebări scurte:
1. Îi lipsește inelul cu tub de evacuare a condensului. Având presostat, mai are ceva rol în afară de estetic?
2. Am găsit diferite variante de decalcifiere, unele interzicând trecerea soluției prin grup, că s-ar strica acoperirea cu crom. Care e procedura corecta?
3. După curățarea mecanică a zonelor de rugină, cu ce să le vopsesc?
Cam atât deocamdată. Mulțumesc!

Reply
1 Nu cumva e vorba de cappuccinator, sau e vorba de acel pahar cu teava pe care nici eu nu-l am?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Nu. E acea protecție care pe vremuri era la "vacuum release valve" si am observat-o si la modele mult mai noi, cu presostat, probabil din considerente estetice.

Reply
1. O imagine ar fi buna, se pare ca nu ne dam seama despre ce este vorba... :s
Eu banui ca vorbesti de protectia la supra presiune, dar poate ma insel... Huh
Poti identifica aici despre ce e vorba ?
http://www.theespressoshop.co.uk/Images/...gram-1.jpg

2. Am desfacut grupul si nu are crom in interior, este cupru curat.
Simple trecerea prin el nu stiu daca va curati ceva semnificativ, eu l-am tinut minute bune in apa cu sare de lamaie sa sa se curete de ce era pe el.
Stricare se refer la faptul ca daca partile cromate, adica exteriorul, sunt atinse de solutie, va avea loc un proces de electroliza in urma carui pe suprafata lor se va depune o pelicula de cupru ;)

3. La rugina nu ajunge curatare doar mecanica, trebuie finisat electrolitic, si se face simplu
https://csorescu.wordpress.com/2011/02/08/electroliza/
Altfel, va ramane multa rugina microscopica in pori in care peria/smirghelul nu a putut patrunde, si va continua sa lucreze sub pelicula ce o vei aplica deasupra.
Dupa ce faci curatirea asta asta in profunzime, eu as croma, nu as vopsi.
Ambele le poti face la o vopsitorie auto.

Reply
pe mijlocul supapei de suprapresiune exista o alta supapa mai mica care are rolul de a da drumul la aer inauntru cand aparatul se raceste si formeaza vacum. n-am inteles de ce trebuie asta, dar daca n-am inteles eu nu inseamna ca nu are importanta.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
(30-11-2016, 09:34)baloozzy Wrote: 1 ...sau e vorba de acel pahar cu teava pe care nici eu nu-l am?
Ala e, ai editat intre timp
(30-11-2016, 11:27)renatoa Wrote: 1. Poti identifica aici despre ce e vorba ?
http://www.theespressoshop.co.uk/Images/...gram-1.jpg

2. Am desfacut grupul si nu are crom in interior, este cupru curat.

3. ......Dupa ce faci curatirea asta asta in profunzime, eu as croma, nu as vopsi.
1. Este piesa nr 21
2. Am desfacut si eu grupul, dar pe net am gasit diferite variante si am zis sa intreb.
3. Nu-mi zice de-astea, ca mi se taie de el si il pun pe bursa
(30-11-2016, 12:58)Fane Wrote: pe mijlocul supapei de suprapresiune exista o alta supapa mai mica care are rolul de a da drumul la aer inauntru cand aparatul se raceste si formeaza vacum. n-am inteles de ce trebuie asta, dar daca n-am inteles eu nu inseamna ca nu are importanta.
La al meu nu am observat asta. E doar o bila cu arc in interior.

Reply
(30-11-2016, 13:26)FlaviusP Wrote: ...
(30-11-2016, 11:27)renatoa Wrote: ...
3. ......Dupa ce faci curatirea asta asta in profunzime, eu as croma, nu as vopsi.
...
3. Nu-mi zice de-astea, ca mi se taie de el si il pun pe bursa

Eu l-am folosit 3 luni cu talpa intr-o stare jalnica... vezi attach... se schimba gustul la cafea daca nu se reflecta in crom polishat ? :) Daca este acoperita de tavita de plastic, fii zen si uita ca acolo e rugina ;)

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)