otniel.magda Wrote:Vorbim râșnite?
da, dar si Pavoni merge numai cu rasnita; si ca sa faca un shot de nivel espresso, trebuie sa aiba in suport o rasnita capabila espresso...
insfarsit,
Daaaaan Wrote:...la mine diferența între single-dose și boabe în hopper e de la cer la pamant.
In regim single dose îmi scoate fines mult...
foarte adevarat, diferenta intre cele 2 moduri de utilizare rasnita e evidenta, dar depinde si de rasnita, evident...
dar... ca si
cradun si eu am constatat de nenumarate ori, ca diferenta asta se manifesta invers! si asa zic si cei ce discuta asta pe
home-barista (sunt foarte multe thread-uri, nu dau link-uri, cine ar fi interesat, le gaseste)
in
single-dose, boabele sunt mult mai... 'singure' in fata cutitelor

si 'debitul' lor de alimentare e mai scazut!
nu se mai imping unele pe altele, nu se mai sparg intre ele si cum fines-uri rezulta la fiecare spargere, mai putin la taiere de bob, la lucrul
cu hopper, debitul rezultat - toate celelalte conditii ramanand neschimbate - e mai mic decat la lucrul
single-dose! datorita unei productii mai mari de fines!
deci da, distributia dimensionala a particulelor de macinatura pentru espresso, pastrand totul neschimbat in
workflow si reglaje, e diferita la lucrul cu hopper (umplut macar cca. 30%), fata de lucrul in single-dose;
simplificand, diferenta asta de configuratie distributie bimodala a particulelor de macinatura pentru La Pavoni - ca de ea e vorba - rezulta in principal dintr-o diferenta in 'debitul' de alimentare cu boabe in rasnita!
(de unde si varia dispozitive DIY de suplimentare a greutatii boabelor in single dose, la rasnitele mari, comerciale)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)