Welcome Back Log In Create Account

La Pavoni Europicolla - Zen in espresso

Am incercuit cu alb unde. Practic in locul surubului infundat de la capatul tijei.

[Image: aKZhrZW.jpg]

Reply
Incep sa ma prind cum sa fac laptele, am acoperit o gaura din 3 cu o scobitoare si am redus cantitatea de lapte din latiera de 600ml (stiu,imi trebuie una mai mica de 350ml).
Urmeaza sa-i fac o duza cu o singura gaura.[Image: 3b8be5a5d369f5479fa9e3389a59bdd2.jpg]
Gaggia Espresso Pure / Ascaso i-mini i2 / IMS basket / Naked Portafilter / Self-made tamper
La Pavoni Professional / Cafflano Kompresso / Kinu M47 Phoenix

Reply
Destul de greu și cu licitațiile de pe ebay. În ultimul moment îți zboară altul oferta din față. Trebuie plusat destul de mult în ultimul moment.
Mai devreme s-a dus un Professional în Germania, 189€, vândut ca defect(zicea că încălzește, dar l-a testat mai mult). Și faptul că ar fi putut fi înainte de 2001 m-a făcut să fiu puțin reținut în a licita mai mult, detaliez mai jos.
Mai încercăm. Nu sunt convins dacă vreau neapărat La Pavoni, dar dacă aș prinde ceva la preț bun, m-aș juca puțin cu el. Smile

Mă bazez pe acest site pentru comparație între generații/modele: http://www.francescoceccarelli.eu/lapavoni_pr_eng.htm
Din pozele de pe acel site observ diferențe vizibile la grup și tăviță între 97-01 și după 2001, dar după ce mă uit la pozele pentru cel de pe ebay nu prea mai înțeleg... pentru că nu avea tăvița neagră, dar grupul corespunde cu cel după 2001. https://www.ebay.com/itm/La-Pavoni-Professional-Espresso-Machine-hand-lever-Filter-Carrier-Chrome-Used-/123677352058?_trksid=p2349526.m4383.l10137.c10&nordt=true&rt=nc&orig_cvip=true
De care era de fapt?

Știu că sunt mulți adepți pentru modelul vechi de grup, dar dacă se tot caută metode de a răci grupul nu ajută acea cămașă de la modelul după 2000?

Reply
Din poze mie îmi pare a millennium. Poți sa cauți poze și o sa vezi ca la millennium e foarte ușor de observat grupul mai “gros” fata de Pre mill.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Era Millenium :)

Reply
Ok. De acum încolo mă bazez doar pe grup, poate să le pună ei ce tăviță vor și lila-n dungi cu picățele. :D

Reply
Picuratorul de pe Europicolla are filet pe dreapta sau stanga? Nu reusesc sa-l desfac.
Nuova Simonelli Oscar; La Pavoni Europiccola (EN); Mazzer Super Jolly; M38
Behmor 2020SR

Reply
Este lipit, nu este usor de scos.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
(16-03-2019, 11:51)micrenda Wrote: Este lipit, nu este usor de scos.

Mi-am dat seama :) Doar sa stiu cu sa ma "infig" in el.
Nuova Simonelli Oscar; La Pavoni Europiccola (EN); Mazzer Super Jolly; M38
Behmor 2020SR

Reply
E filet normal.

Reply
Un coleg a încercat și a reușit sa îndoi porfiltru și a trebuit unul nou.

Nu înțeleg de ce au decis cei de La Pavoni sa o fixeze asa.

Nu recomand scoaterea picuratorului
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
(16-03-2019, 11:49)astinga Wrote: Picuratorul de pe Europicolla are filet pe dreapta sau stanga? Nu reusesc sa-l desfac.

salut, eu am folosit un pic de wd40, lasat la macerat cateva minute si un mox(patent) instalatii, mai exista si varianta sa bagi o surubelnita dintr/o parte in alta a picuratorului(tot cu wd40)
spor!
#Faema E61 Legend #Olympia Cremina 67 #LaPavonis #LaPeppina # Gaggia Mini #Aeropress #Mythos 1 #Niche Zero #Kinu Classic M47 | ex: #Expobar Brewtus #BFC # Gaggia Classic

Reply
(16-03-2019, 11:51)micrenda Wrote: Este lipit, nu este usor de scos.

Al meu fost, pre premillenium, s-a desurubat fluierand, cu 2 degete...

Portfiltrul strambat nu se preteaza la strunjit, sa iasa un naked din el ?

Reply
(16-03-2019, 14:32)micrenda Wrote: Un coleg a încercat și a reușit sa îndoi porfiltru și a trebuit unul nou.

Nu înțeleg de ce au decis cei de La Pavoni sa o fixeze asa.

Nu recomand scoaterea picuratorului
Ce e "picuratorul"? Si de ce îl scoateți? Nu îmi dau seama despre ce vorbiti...

LaPavoni Milano '15, Eureka Mignon Specialita
|||   Lelit MaraX   |||   Eureka Mignon Specialita   |||    YUME beans :)   |||     -----     ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)

Reply
https://www.piese-espressor.ro/picurator-portfiltru

Daca ai unul dublu, cu "narile" mai indepartate decat diametrul paharelul tau, ar fi un motiv de scoatere, nu ?
Daca vrei sa il strunjesti, iarasi alt motiv...
Ai simplu/dublu si vrei sa-l inlocuiesti cu altul...

Reply
https://youtu.be/avPRlrQUOCA

Reply
Frumoase temperaturi scoate prima generație la 85 pe grup.

Reply
Salut tuturor!
Astazi am ajuns la concluzia ferma ca e bine sa schimbi apa in fiecare zi (altfel mi se pare ca espresso are gust metalic).

Credeti ca ar fi bine de schimbat apa in fiecare dimineata (asta inseamna sa ramana apa in rezervor peste noapte) sau ar fi indicat sa golim rezervorul dupa ce facem espresso?

Voi cum faceti?
Expobar Office Leva, Sette 30AP, sita IMS Nanotech, Kinu M47, La Pavoni pre-millennium, V60

Reply
Ce apa folosești?

Sau altfel spus, daca scoți apa din espressor înainte să pui portafiltrul, și o lași să se răcească, are același gust metalic?

Reply
Ca sa vezi... nu am avut eu pitici... pe limba  Tongue

Reply
(19-03-2019, 10:57)dev Wrote: Ce apa folosești?

Sau altfel spus, daca scoți apa din espressor înainte să pui portafiltrul, și o lași să se răcească, are același gust metalic?

Multumesc Dev si Renatoa pentru mesaje

Folosesc apa Bucovina sau mix Bucovina cu Aqua Carpatica.

Am testat apa trecuta prin grup / portafiltru (a stat in rezervor aproximativ 24 ore - de ieri dimineata) si mi se pare in continuare ca are un gust usor metalic - poate daca ar fi stat mai mult in rezervor sau ar fi fost mai multe cicluri de incalzire ar fi fost un gust metalic mai puternic si mai clar.

Voi nu sesizati gust diferit la apa care ramane in rezervor mai mult timp? (in afara de Renatoa...care a spus mai demult asta)

Cum procedati cu apa din rezervor? Adaugati in fiecare zi apa peste cea ramasa? O schimbati vreodata?
Expobar Office Leva, Sette 30AP, sita IMS Nanotech, Kinu M47, La Pavoni pre-millennium, V60

Reply
Eu nu am sesizat diferențe de gust. De adăugat adaug in fiecare dimineața dar de schimbat poate la 1 luna.

am millennium cumpărat in 2016 nou.

Reply
Singura explicație ar fi o decalcifiere/curățare cu o substanță prea puternica, care a rămas în boiler.

Fara un istoric al aparatului e greu de diagnosticat.

Reply
Daca e interesat cineva de garniturile din foto, le donez cu placere - doritorul plateste posta sau curierul dupa caz.
Mi-au ramas in plus de la kit-ul achizitionat pentru jucaria mea.
precizare  - sunt pentru un europiccola millennium.[Image: BQr9nib.jpg]
Kinu M47|La Pavoni Europiccola pre-mill

Reply
Scuze ca rup discutia...

Vreau sa va intreb dacă cineva a pățit sa ii curgă picături de apa pe la robinetul de abur. Espressorul are 9 luni, și a fost folosit, într-adevăr, zilnic...dar totuși???

https://youtu.be/JZEctQtX7qQ

Legat ce ce se vorbea mai sus, eu folosesc doar Bucovina. Umplu rezervorul la Professional și fac cafele zilnic, apoi reumplu când e mai puțin de 1/4 pe tubul de sticlă de sub manometru.

|||   Lelit MaraX   |||   Eureka Mignon Specialita   |||    YUME beans :)   |||     -----     ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)

Reply
am patit si eu... dar am rezolvat caci am mai strans putin presetupa si s-a rezolvat problema.

mie imi picura pe dincolo, pe la capatul tevii de abur...la fiecare incalzire a boilerului, curg cateva picaturi de apa, oricat de tare as strange robinetul  Wink
Bellezza Francesca | G-iota | Bezzera Unica | La Pavoni | Ceado E5P | Kinu M38 | Gene Cafe 

Reply
Ori e dusa garnitura ori sunt depuneri care nu permit inchiderea corecta a robinetului. Se desface usor si se curata.

Reply
(22-03-2019, 13:51)dev Wrote: Ori e dusa garnitura ori sunt depuneri care nu permit inchiderea corecta a robinetului. Se desface usor si se curata.
Oare sa am un ASA noroc si garnitura sa fie un oring dintre cele care le vinde colegul 3 postari mai sus?

Reply
E mai groasa cea de la robinetul de abur fata de celelalte:    

Reply
(22-03-2019, 14:51)Daaaaan Wrote:
(22-03-2019, 13:51)dev Wrote: Ori e dusa garnitura ori sunt depuneri care nu permit inchiderea corecta a robinetului. Se desface usor si se curata.
Oare sa am un ASA noroc si garnitura sa fie un oring dintre cele care le vinde colegul 3 postari mai sus

Sigur nu, pentru că am montat-o eu pe al meu.
Kinu M47|La Pavoni Europiccola pre-mill

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)