(09-11-2018, 11:12)Zwanger Wrote: 30% din valoarea unui Pavoni este ~1000ron (am pus in plus, sa fie).
Pavoni daca nu ma insel era 2800ron cu manerele de lemn si boilerul mai mare.
Cu 3800ron nu o sa-ti cumperi absolut nimic, pentru ca un Strega este 7300ron.
Un Londinium e vreo 13000ron.
Deci? O sa vezi si tu cum e, cand o sa vrei upgrade ca o sa te lovesti de limitarile aparatului si atunci ai doua variante, modifici aparatul, cate putin cate putin, ori scoti din buzunar 2000euro, sau daca ai noroc mai prinzi cate un Strega SH pe la 5500-6000ron, dar si acela trebuie modificat.
Nu am zis ca e o regula generala...am mentionat ca e parerea mea, gestionarea fondurilor in ce ma priveste...
Daca pt mine pasul urmator de la LaPavoni ar fi Bezzera Strega (si poate va fi anul viitor in vara, cine stie :) ), m-as seta sa pun deoparte banii respectivi, asta daca daca nu ii am...in ideea in care consider ca merita investitia sau ca merit eu jucaria :))
Evident, e o diferenta mare de pret, dar daca incepi sa adaugi kitul de la Gabor pe LaPavoni, radiatoare, termometre, si alte cele...te apropii vertiginos de 5500 lei cu espressor cu tot. Si atunci parca o diferenta de pret de 2000 lei nu e chiar asa mare.
Inca odata, asa vad eu lucrurile. Fiecare e liber sa isi bugeteze cum considera investitiile / pasiunile...in cafea, sau in orice altceva :)
Vroiam doar sa subliniez ca din pct meu de vedere, nu e ok sa recomanzi unui incepator un espressor de (sa zicem) 3000 lei, si sa-i spui ca nu poate nicicum face cafea buna fara inca 2000 lei bagati in modari care ii mai si anuleaza garantia. Pana la urma nu ai de unde sa stii ce skill level are sa isi faca modarile, ce papile (antrenate sau nu) are...si ajungi sa il sperii cu totul si isi ia DolceGusto din Auchan :))
Din nou, parerea mea :)
LaPavoni Milano '15, RoK grinder
||| Lelit MaraX ||| Eureka Mignon Specialita ||| YUME beans :) ||| ----- ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)