Hello There, Guest! Login Register


La Pavoni Europiccola vs Gaggia Classic Pro/Evo

#1
Big Grin 
Salutare, in cautarea primului espressor am dat de forum. Ce surpriza placuta am avut. Mi-am dat seama cat de ignorant am fost in privinta subiectului :)

Intentionez sa imi cumpar un espressor, buget 1500-2000 de Ron. Sunt indecis intre Gaggia Classic Pro(sau Evo) si La Pavoni Europiccola. Am citit informatii de pe threadurile amandurora si in final cred ca sunt mai confuz decat am fost initial...

Momentan am un Moka Pot si o rasnita manuala Timemore C2- care pentru espresso nu cred ca e suficient de buna, probabil voi face upgrade.
- beau 1-2 cafele pe zi. O cafea neagra + 1 cappuccino. Sotia bea si ea o cafea pe zi.
- imi place procesul de preparare manuala, il iau ca o pauza de la munca.
- prefer gustul mai dulce, de pamant, poate si spre amar decat cel citric-fructat, sau mai ales acid
- La unele cafenele de specialitate din Cluj parca beau cafea cu metal uneori... Prefer oricand un espresso 'cinstit' de la o cafenea obisnuita din Italia.
- cafea cumpar de la Yume
- pentru service am vazut ca sunt optiuni in zona / Zalau

As aprecia un sfat pentru un espressor, nou sau SH. Sunt deschis la sugestii.
Nu stiu care e costul de mentenanta pentru ele, cat de des ajung in service, etc... Odata pe an, e acceptabil.
Iar apoi in privinta calitatii espresso-ului, Gaggia cred ca e mai constant, dar cu Pavoni poti avea rezultate mai bune?

Mersi frumos!
 
Reply
#2
Cred că Europiccola îți poate oferi mai multa constanta in extracții in comparație cu Gaggia. Nu am interacționat prea mult cu espressoarele manuale dar din ce vad cred că La Pavoni îți depășește bugetul , cel puțin dacă vorbim de achiziția unuia nou.
Al doilea aspect la care ar mai trebui sa te decizi ar fi , vrei manual sau vrei semi-automat. Altfel , Gaggia este un espressor ce nu mai are nevoie de introducere, super cunoscut super modabil super versatil când vine vorba de accesorii.
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special 
 
Reply
#3
Salutare,
Cred ca La Pavoni cere mai multa implicare pe partea de atentie vizavi de extractie, in special pentru ca e un lever. Cu siguranta va avea o curba de invatare mult mai mare decat Gaggia
Gaggia Classic e unul din favoritele multora in zona de entry level espresso. Inclusiv eu, cand am cumparat Lelit-ul din semnatura m-am uitat mult si am facut multe comparatii intre Gaggia Classic Pro (versiunea de la vremea aceea) si Lelit PL041 (Anna).
In final am optat pentru Lelit si ma bucur tare mult ca am facut asta pentru ca vine cu doua funtionalitati foarte importante, dupa parerea mea: 
1. PID
2. Manometru

PID-ul este extrem de util, pe de-o parte pentru a vedea cand ajunge espressorul la temperatura optima din boiler si, cel mai important, a controla temperatura boiler-ului (pentru a particulariza temperatura de extractie in functie de gradul de prajire al cafelei sau pur si simplu in functie de gust) 

Manometrul pe mine personal m-a ajutat foarte mult in momentul cand pompa a dat semne de "batranete" dupa 5 ani si am observat variatii de presiune la extractii si in sita blind, variatii pe care nu le aveam la inceput. Altfel, manometrul arata presiunea pompei care poate ajuta in timpul extractiei. 

Desi, poate acum nu iti par importante, in cazul in care vei deveni mai pasionat in viitor, le vei simti lipsa pe Gaggia. Sigur, multi vor spune ca Gaggia este mod-abil si se pot monta si PID si manometru mai tarziu, insa vor fi mod-uri vizibile (peticiri) si nu va arata niciodata ca design precum unul care vine din fabrica cu ele. 

P.S. Vine imediat Black Friday, poate ai noroc si prinzi un Lelit PL 41 la pret bun.
Lelit PL41 TEM  + Eureka Mingnon Specialita 15BL 
--------
 
 
Reply
#4
Pentru europiccola ai un thread stufos și useri foarte atașați, inclusiv eu deci ask ahead.

Ca și comparație din pct meu de vedere și cu knowledge-ul meu nu e loc de comparație între cele două. Learning curve nu e pt oricine dar dacă te documentezi puțin ajungi să-l stăpânești în timp scurt și vei avea rezultate foarte foarte ok.

Pt info legate de pav îți stau la dispoziție. Baftă!
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
 
Reply
#5
@Nikku, @adiszep, @AlexDeedy, multumesc frumos pentru raspuns.

Imi place Lelit PL41, insa din pacate va fi o idee peste buget, chiar si cu reducere. Pentru Gaggia am vazut ca mod-urile sunt accesibile, nu ma deranjeaza partea estetica momentan, de aceea o luam in considerare.

Implicarea si atentia le vad ca un exercitiu de prezenta, nu e ceva ce m-ar deranja. 
Poate Adi mi-a clarificat intrebarea si anume un Pavoni ofera rezultate mai bune decat Gaggia, daca ai experienta si cunostintele necesare? O sa mai arunc o privire si pe thread-ul respectiv. Multumesc
 
Reply
#6
Pana la urma, ca e Gaggia sau La Pavoni, o pondere buna ar trebui sa o aibe si ce iti spune inima cum s-ar zice, sa nu ramai cu achizitia si apoi cu regretul alegerii. Ai aici un review putin mai vechi de pe forum ptr Pavoni.

Facund un mic pas lateral, sa vorbim si de elefantul din camera. Upgrade-ul la rasnita. Daca ce ai s-ar putea sa nu fie eficienta pentru espressor, dupa cum spuneai, ar fi bine sa te gandesti si la o varianta de rasnita odata cu espressorul. Ai aici un mic articol intersant de citit.
Altfel ar putea exista riscul sa fie dezamagitoare extractiile si nu neaparat din vina espressorului.
Lelit PL41 TEM  + Eureka Mingnon Specialita 15BL 
--------
 
 
Reply
#7
Timemore C2 este cam nepotrivită pentru Gaggia Classic, dar pe La Pavoni este acceptabilă, deoarece folosești doze mai mici și râșnești cam un click mai gros.

Dacă nu ai copii și în general nu te grăbești când faci cafea, Europiccola este o alegere foarte bună. Eu aș căuta un aparat second-hand în stare bună, la care să trebuiască schimbat cel mult setul de bază de garnituri.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
 
Reply
#8
Aveam in vedere sa imi fac un upgrade la rasnita, imi e destul de clar acum ca e nevoie. Mersi @Nikku de link, probabil voi merge pe un Kinu.

Pentru Europiccola, la ceva second ma uit si eu, dat fiind ca pot avea o durata de utilizare mare.
 
Reply
#9
(15-10-2023, 19:04)AlexDeedy Wrote: Cred că Europiccola îți poate oferi mai multa constanta in extracții in comparație cu Gaggia. Nu am interacționat prea mult cu espressoarele manuale ...

Nu crezi corect... si nu vad de unde credinta asta, daca nu ai experienta cu ele...

(15-10-2023, 19:19)Nikku Wrote: Salutare,
Cred ca La Pavoni cere mai multa implicare pe partea de atentie vizavi de extractie, in special pentru ca e un lever. Cu siguranta va avea o curba de invatare mult mai mare decat Gaggia
...

Chiar de loc, actionarea manuala te ajuta sa salvezi multe chestii la care la un espressor cu pompa esti spectator...
Prima cafea facuta vreodata la un pavoni, fara sa citesc nimic, dintr-o cafea necunoscuta, a iesit fara repros.
Pe cand la un semiautomat, pana nimeresti macinatura care sa duca la o curgere rezonabila, arunci destule ca sa inceapa sa iti para rau.
La fel si la schimbatul cafelelelor.
La un full manual, nu neaparat lever, faci profilare instinctiv, fara sa iti dai seama, doar privind curgerea, fara nici un manometru, pe cand o pompa de semi ii da inainte deamboulea, nu stie altceva decat sa tina flat nine... care e orice, numai extractie italiana nu...
 
Reply
#10
@renatoa, o coada de matura cu grup mic merge? silicon pad cu pre-heater se poate monta pe grup, ca tot nu dai grupul jos.

https://www.kaffee-netz.de/threads/newto...el.154161/
Kinu Phoenix, Classic, Simplicity, Titan (Turin dm47+k2+POB), Roest L100+, v60+Orea v4
 
Reply
#11
Tocmai mi-am luat un Arin, la jumate din pretul asta, asa ca nu pot fi obiectiv [emoji12]

Dar daca ma intrebi strict de Newton vs Pavoni, aleg Newton.
 
Reply
#12
(17-10-2023, 09:53)renatoa Wrote: Tocmai mi-am luat un Arin, la jumate din pretul asta, asa ca nu pot fi obiectiv [emoji12]

Dar daca ma intrebi strict de Newton vs Pavoni, aleg Newton.

Gata, nu mai e bun Staresso? Confused ;)
 
Reply
#13
Arin, Staresso, Newton, Flair au cea mai mare hiba/minus cand vine vorba de cumparat espressor, mai ales la incepatori in ale espresso.

De ce? pentru ca nu face clabuci, si clabucii sunt importanti sa-ti impresionezi/convingi prietena/sotia la inceput. Da, avem nevoie de un espressor si putem face capuccino.

Pavoni ramane inca okaish pt ca fata de alte espressoare are timpul de incalzire scurt, e foarte mic, nu ocupa spatiu pe blat cum ar face-o un e61, si in cel mai rau caz valoarea de revanzare se pastreaza.

Decat gaggia, mai bine iau ascaso uno de pe olx la 850 lei cu pid.  Gaggia nu are pid.
Kinu Phoenix, Classic, Simplicity, Titan (Turin dm47+k2+POB), Roest L100+, v60+Orea v4
 
Reply
#14
Da, la obiect observatia, petentul a scris clar in reclamatie ca bea si clabuci... :D
Care se pot face destul de convingator si cu un nanofoamer.
Mie la pavoni nu mi-au iesit, cu duza stock de premill pro
 
Reply
#15
Eu am luat meditaţii o oră şi mi-au ieşit foarte bine, dar am uitat între timp. Totuşi spuma era mai ok decât cu ceva dispozitiv alternativ.
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini
 
 
Reply
#16
Orice nevasta nu doreste elemente extra pe blat, un espresso ajunge, rasnita o manuala bagata la sertar. Cam atat.

Plus la dispozitive alternative trebuiesc spalate, la diuza de pavoni ii dau flush si wipe. Ia Pavoni e okay, te joci cu el, e jucarie.

Cunosc suficiente persoane la care sculele de espresso sunt bagate in camara, ascunse pe ici pe colo, intelegi?
Kinu Phoenix, Classic, Simplicity, Titan (Turin dm47+k2+POB), Roest L100+, v60+Orea v4
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)