Varianta finala Honne este
aceasta Doar ca, asa cum spuneam si pe alt topic, viitorul rasnitelor casnice sta in mana artizanilor din ateliere bine dotate, care chiar stiu ce fac, nu in mana corporatiilor neaparat, desi pot aparea si de acolo surprize. Problema ar fi ca utilizarea single dose, asa cum folosim majoritatea de pe forum o rasnita, adica ai cantarit spre exemplu 19g si ai scos tot 19, apoi urmatorul espresso il faci putin mai tarziu sau imediat si apoi pauza, nu este luata in calcul de aproape nicio mare fabrica, iar faptul ca a mea K30 are retentie initiala de doar 2.5g, este o pura coincidenta fericita. Inginerii de la Mahlkonig nu s-au gandit o clipa la asta.
Deci Honne cu originalul Versalab sau surata Titus Grinder din Germania, dar si Kafatek Monolith, electrica Kinu E68 (cand o aparea peste un an) etc. au fost construite cu gandul sa ai retentie zero in doze singulare de cafea, doze care vin ori puse de tine ori cu ajutorul unor dozari volumetrice, depinde de optiuni. K30, E37, Anfim Scody etc. vin si ele in bataia celor 1000E buget dar unele au nevoie de adaptari pentru a micsora retentia sau nu macina atat de ok in single dose (cum spun unele report-uri despre E37).
Desigur, este o sumarizare din punctul meu de vedere, asa cum vad eu lucrurile ca si utilizator ce doreste mereu cafea fresh, doza de 19g pentru un espresso pe sesiune, apoi isi mai face sotia mai tarziu sau i-l fac eu imediat, apoi pe zi cand se mai iveste o ocazie mai trag unul. In acest mod de utilizare nu am nevoie de retentie si nu vreau sa imi bat capul sa curat cu pensula de pe trasee, asa cum faci la o rasnita cu dozator modificata, si nici nu dorm linistit daca rasnita mea electronica (fara dozator), are traseul plin de cafea pana maine.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper