Hello There, Guest! Login Register


Instrumente pentru WDT

Se mai poate folosi mandrenul de la acele spinale. Cel mai bine de la ac de 0,7mm, dar merg si 0,9 sau 0,5.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
 
Reply
https://www.aliexpress.com/item/10050017...3c00fLZ0IT&mp=1

a incercat cineva?
 
Reply
Da, eu. Sunt prea groase firele, faci mai rau decat bine.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
 
Reply
A incercat cineva scula asta Distribution tool ø 58mm - SKIDD V2.0 (barshaker.ro) ?
Pentru inceput am doua intrebari:
- Este reglabil?
- Nu are cam multe ace?
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Reply
(23-06-2021, 09:44)RazvaNNN Wrote: https://www.aliexpress.com/item/10050017...3c00fLZ0IT&mp=1

a incercat cineva?

Confirm că este super sucky cu sârmele originale, care-s mult prea groase și mai degrabă aglomerează cafeaua. Eu le-am înlocuit în 10 min. cu miezul unei corzi de chitară de 0.53". Funcț'onează (și arată) be-ton.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
Ti-a mai ramas ceva sarma de chiatara ? Poate pot lua si eu de la tine cateva bucati?
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
 
Reply
Mi-au rămas câțiva centimetri, nu știu dacă te ajută.

Poți să tragi în weekend o fugă la M&C Musical (acces rapid de la Piața Romană) și să iei cel mai ieftin set de corzi pt. acustică, de 12-53. Îți trebuie doar E-ul gros (53), căruia-i dai jos cămașa cu ajutorul unui clește (prinzi cămașa cu cleștele și tragi ușor de coardă).

P.S. - Sună-i înainte, să fii sigur c-au setul ăla de la Ibanez în magazin (nu doar on-line).

P.P.S. - Miezul corzii are 0.45 mm.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
(11-10-2021, 18:57)Gabi_M Wrote: A incercat cineva scula asta Distribution tool ø 58mm - SKIDD V2.0 (barshaker.ro) ?
Pentru inceput am doua intrebari:
- Este reglabil?
- Nu are cam multe ace?

Din ce am găsit pe la chinezi, ar fi reglabilă înălțimea. Iar acele pe lângă că sunt cam multe, mai sunt și cam groase(0,7mm am găsit că ar avea).
Modelul menționat de tine e până în 50$ la chinezi. Sau mai e unul asemănător(cu acea "cruce" în partea de sus cum avea Duomo modelul vechi), exemplu: https://www.aliexpress.com/item/1005003330204435.html sau https://www.aliexpress.com/item/1005003209259234.html dar se găsește la mai mulți vânzători.

Dar după părerea mea nu cred că sunt ok acelea, prea multe ace și prea groase. Acesta e mai apropiat de DUOMO varianta actuală(a mai fost postat modelul pe aici):
https://www.aliexpress.com/item/1005002034738584.html - nu știu dacă e cel mai bun preț(din ce aveam eu salvat, ar fi momentan), eventual mai verificați și voi dacă îl găsiți la alt vânzător pe Aliexpress la preț mai bun când/dacă doriți să comandați așa ceva.

@TVTVTV Corzile parcă se găsesc și la bucată(nu am verificat strict pentru magazinul dat). @Laddu

LE: Varianta ieftină pentru WDT Tool și destul de "la modă" acum ar fi aceasta printată 3D + ace de acupunctură / ace duză imprimantă 3D: https://www.thingiverse.com/thing:4819617 (dacă treceți printre poze până la final, acolo sunt și video-uri de pe Youtube, inclusiv de la James Hoffmann și Lance Hedrick). Smile
 
Reply
(12-10-2021, 12:50)sochaux_ Wrote: @TVTVTV Corzile parcă se găsesc și la bucată(nu am verificat strict pentru magazinul dat). @Laddu

Sunt și la bucată, dar la M&C au doar pt. electrică în stoc (de 56).
Cele pt. electrică au și ceva nichel în compoziție, deci nu le pot recomanda pt. folosirea împreună cu produse alimentare de orice fel.

BTW, am măsurat acum "acele" de la WDT tool-ul meu și au 0.45 mm în diametru.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
*admin edit, postari mutate de pe Marketplace


Nu obisnuiesc sa ma bag in vanzarile altora, dar tool-ul asta a fost oferit gratis ca model de 3d print pentru comunitatea mondiala de "espressomani", cu niste mentiuni specifice legate de licenta pentru comercializare, specificate pe Thingiverse pe pagina modelului.

Eu mi-am printat acum niste luni acest tool, si am platit vreo 35 lei pe cutia cu 100 ace, si cativa lei cat costa filamentul pentru o astfel de piesa. Costul total per bucata nu cred ca este nici 10 lei Smile
Dalla Corte Studio & Timemore 078s
 
Reply
Demn de menționat este și faptul că tool-ul pare că are un nr. prea mare de ace. 3-4 ace sunt perect de ajuns pt. o distribuire corespunzătoare. Less is more, de data asta.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
In mod normal nu vad o problema daca cineva adopta un model de tool printat 3D si il reproduce pentru cei care nu au rabdarea sau priceperea sa faca asta, pentru un pret platit.
DAr nu sunt la curent cu ce drepturi are sau nu cineva de a vinde un astfel de proiect. Asteptam cateva opiniii suplimentare din partea celor care cunosc domeniul, dar va rog sa scriem la obiect nu din auzite sau pentru acumulare de postari.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
https://www.thingiverse.com/thing:4819617

E creat de un user de pe EAF, cu contributia altor useri. El mentioneaza chestia asta:
Quote:I give permission to print and sell these as long as the following conditions are met. 0. Any posting should include a link to this design. 1. Prints should include needles. 2. Total cost may not exceed 9 USD. 3. If a stand is included, total cost should not exceed 10 USD. Total costs exclude shipping and handling.


@CristianS sper ca macar i-ai dat un tip generos, daca tot comercializezi asta.

(mi-am luat si eu o cutie mare de ace pentru asta, daca mai are cineva nevoie pot trimite cateva, free of charge)
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
 
Reply
Ok, deci din cate inteleg pretul maxim ar trebui sa fie 10$ (+ TVA daca factura e purtatoare de TVA sau fara TVA daca nu este.
@CristianS  asteptam raspunsul
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid174289
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Staresso Mirage Pro | Skywalker Roaster
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso

 
 
Reply
Eu am luat de aici 
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid174289

pana in 10$.( variante cu suport, fara suport, diverse culori)
Fara ace 30 lei cu suport, 15 lei fara suport.
Din cutia de ace deja am dat colegilor interesati, fara costuri.
Lelit Bianca V3, Cafflano Kompresso, V60, Aeropress, Niche Zero, Kinu Simplicity
Past # Lelit 042 Emi +Pid,
 
Reply
Eu rasnesc intr-un pahar si amestec inainte sa mut cafeaua in portafiltru. [Image: BamLgM6.jpg]
Niche Zero, Lelit MaraX
 
Reply
Și? Ești mulțumit ? S-ar zice că degeaba amesteci in pahar daca nu amesteci in pf. înainte de tampare, cat despre mini telul ăla .... ar trebui sa încerci un dop de pluta cu ace de desfundat diusele imprimantelor sau miez de coarda chitara (DO RE MI FA SOL LA SI DO)
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok, ACS Vesuvius Leva , Expobar Brewtus, Gaggia Mini, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Classic+Phoenix, 1Zpresso.
 
Reply
Salutare tuturor. Mulțumesc că v-ați exprimat, mă așteptam și la discuția asta. Cunosc ceea ce s-a adus în discuție. Pretul l-am calculat luând în considerare costurile în plus pentru cheltuielile legale și celelalte implicate în producție, asamblare, ambalare, expediere.

Gratis, cum a spus colegul @TomaCaragiale... ar fi frumos, dar este vorba de timp și alte resurse consumate. Poate pentru prieteni, sub formă de cadou. 

@TVTVTV Legat de numărul de ace, mi se pare că cele 9 ace sunt foarte bine poziționate și rezultatele sunt foarte bune. Dar aici nu vreau să fiu categoric, fiecare poate folosi câte ace sau ce tool-uri dorește.

@flipu2k Nu cred că este relevant în discuția noastră. Consider că fiecare poate decide cât și ce oferă. Bineînțeles că sunt de acord că este frumos să exprimi mulțumirea printr-un tip.

@bogdann87 Din experiență am observat că ceva mai gros, cum este ce ai postat tu, mai mult creează probleme, decât să rezolve. Tu știi mai bine ce workflow te avantajează.

Nu câștig ceva substanțial din treaba asta, poate doar o justificare pentru investiția în echipament și materiale, plus o modalitate prin care pot beneficia și alții care nu au posibilități de a printa 3D. Putem face o probă să întrebăm la o firmă care se ocupă de printuri 3D și să vedem care este costul.

Legat de WDT tool-ul din acest topic, îl pot oferi în continuare, dacă prețul va rămâne 50-60 lei. Dacă credeți că nu este potrivit pentru comunitatea noastră, nici o supărare. Se poate retrage de la vânzare. Am și alte idei / design-uri care pot fi interesante sau utile altora. Timp să fie.
Lelit Elizabeth, DF64, Kinu Phoenix, Kazak Rota, NanoFoamer, Beem Roast-Perfect
 
 
Reply
Ca sa fie clar, nu am sugerat ca vanzarea sa fie gratis, ci doar ca modelul 3d a fost oferit gratis pentru pasionati, ca sa isi faca singuri acasa daca au cum.

Ce nu mi-a placut ca abordare este ca nu ai respectat cerinta acestor oameni legata de comercializarea acestui produs, mai exact publicarea linkului catre sursa, cat si mentinerea pretului in limita recomandata. In general astfel de lucruri eu le consider in categoria "bisnita" si nu le sustin.

Inteleg costurile cu aparatura (printer 3d, filament, curent), dar nu este rolul comunitatii sa acopere cheltuiala ta in acest hobby.
Dalla Corte Studio & Timemore 078s
 
Reply
Ok, nu am înțeles acest aspect din ce ai spus, poate nu am citit suficient de atent, că au fost mai multe care am încercat să le punctez. Mulțumesc pentru clarificare. Dar, ca orice model 3D al cărui proiect este publicat online, el poate fi descărcat, printat și va avea un preț care să acopere costurile + un profit (din punctul meu de vedere că trebuie să existe și profit / mic booster motivațional). 

Ceea ce spui tu, că este bișniță (afacere murdară, necinstită conf. definiției), nu are legătură cu ceea ce se întămplă aici, unde lucrurile sunt destul de transparente. Nu le cumpăr de undeva cu 10 lei și le vând cu 60 lei fără a face nimic. Fiecare poate face un calcul al costurilor implicate sau chiar eu pot ajuta, ca să nu existe semne de întrebare. Deci nimeni nu este înșelat. În plus, fiecare poate decide dacă dorește sau nu să cumpere. Deși, dacă nu ai imprimantă 3D și apelezi la un serviciu de printare 3D, la care adaugi costul acelor de acupunctură care se vând la set de 100 buc, plus cost transport, apoi le asamblezi când îți ajung materialele și poate că mai apar și ceva probleme la final. Stai puțin, dintr-o dată mi-am dat seama că mai bine nu aveam imprimantă 3D și mă bucuram dacă era cineva care să imi ofere tool-ul ăsta la 60 lei. Printarea 3D are mai multe costurile ascunse, înafară de curent și materialul de plastic. Suntem obișnuiți cu asta, că nici mașina nu merge doar cu combustibil. Mai sunt și alte argumente, mă gândesc că nu are rost să le mai aduc în discuție. 

Ca să nu o lungim, rog frumos un moderator să modifice primul post și să includem link-ul către sursă (link sursă). Am avut impresia că am pus link către sursă, dar de fapt era linkul către pozele modelului printat. Greșeala mea și rog să fie remediată.

Pe site la licensing, scrie că tool-ul împreună cu standul trebuie să fie maxim 10 USD. Bun, 10 USD la cursul de azi sunt 43,56 lei. Până la 60 lei sunt 16,44 lei este suma care eu o încadrez la handling + costuri adiționale, ca să fie totul legal și corect. Adică sunt dispus să dau factură ca să fie totul ok, dar trec peste prevederile celui care a proiectat acest tool?

Cred că ar fi frumos dacă am comunica mereu într-o notă pozitivă, pe cât posibil. Poate s-ar putea întreba, înainte de a acuza. Exemplu:
" - Colegu', ai văzut că există obligația de a posta sursa proiectului?
  - Scuze, mi-a scăpat, am crezut că am inclus și asta. Rezolvăm, să fie totul ok. Mulțumesc frumos! 06
  - Pe tine cât te costă să produci tool-ul ăsta?
..."

Ideea este că asta este ceea ce ofer, așa am hotărât când m-am gândit să deschid topicul. Dacă există în continuare doritori, pot oferi tool-ul în condițiile deja discutate. Dar nu îmi mai doresc discuții de genul celor de mai sus. Mulțumesc. Și scuze, că deja m-am cam lungit postarea asta.
Lelit Elizabeth, DF64, Kinu Phoenix, Kazak Rota, NanoFoamer, Beem Roast-Perfect
 
 
Reply
E umpic ironic ca tipul care a proiectat tool-ul si-a dorit sa fie "wdt tool for the masses", si "affordable and accessible for espresso enthusiasts". Daca una din conditiile lui pentru cine vrea sa il vanda era sa nu depaseasca 10$, e interesant sa fie vandut cu 14$ intr-o tara cu salariul mediu de vreo 6 ori mai mic decat in state. Daca macar finisai putin suprafata sa arate mai bine intelegeam "costurile aditionale", dar asa...
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
 
Reply
Eu am vrut sa printez ceva pt Mazzer. Am intrebat pe olx 4 persoane care ofereau servicii de print. Am obtinut oferte cu diferenta de pret de 100% intre ele. Deci daca vrea cineva wdt, se descurca si sa dea un reply ce pret a obtinut...
Niche Zero, Lelit MaraX
 
Reply
Am postat mai sus...
info cu sursa tot de pe forum, modele și preturi obținute pt diferite variante.
Fiecare alege de unde vrea sa cumpere
Lelit Bianca V3, Cafflano Kompresso, V60, Aeropress, Niche Zero, Kinu Simplicity
Past # Lelit 042 Emi +Pid,
 
Reply
Există variante, fiecare e liber... sunt astfel de tool-uri printate 3D și mai scumpe, văd că nu au fost date exemple și de la polul opus.

Până la urmă cele mai importante lucruri sunt altele, nu neapărat aparatura sau accesoriile din dotare. Nu mai vreau să continui discuția în tonul de până acum.

Extracții reușite tuturor!

Edit: am mai găsit si asta.
Lelit Elizabeth, DF64, Kinu Phoenix, Kazak Rota, NanoFoamer, Beem Roast-Perfect
 
 
Reply
Mi-am facut si eu wdt dupa ce am primit de la flipu2k niste ace si ii multumesc pe aceasta cale.
Am facut manerul dintr-un lemn(opritor usa de la Leroy), am pus o pioneza sa se lipeasca de un magnet si am pus o bucata de metal cu niste magneti ca suport.

E o alternativa la dopul de pluta sau manerul printat 3D.

[Image: aXpgc9N.jpg]
[Image: pF6qSYY.jpg]
[Image: uTYklA8.jpg]
PL41TEM, PL43MMI, Kinu Simplicity
 
Reply
ai lasat varful acelor sau le-ai taiat?
Gaggia Classic Pro 30 Years LE + PID + OPV 9 bar | Turin DF64 | Kinu M47 Classic / IMS shower screen / IMS Competition/Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / WDT tool / Scale and timer
 
Reply
Momentan nu le-am taiat, doar le-am dat un pic pe smirghel, dar nu e relevant pentru ca inca l-am folosit destul.
Mi se par cam lungi si ceva probabil o sa tai, sau varful sau din arc...mai vedem.
Prima data as vrea sa imi iau un inaltator pe portafiltru sa il pot folosi mai usor, gen: link
PL41TEM, PL43MMI, Kinu Simplicity
 
Reply
Arata super ok.

Încerc sa găsesc și eu ace de acupunctura in Iași dar nu reusec.

Știe cineva din Iași unde pot găsi?
MaraX <> FlairPro2 <>EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <>Paragon Nucleus<> Refractometru <
 
Reply
@Abru Recomandat ar fi să optezi pentru unul care nu intră în interiorul sitei de cafea.

@Kosti Nu sunt din Iași, dar am căutat la un moment dat ace. Ar trebui să fie cel puțin o firmă în Iași.
http://www.orientalmed.ro/despre-firma-noastra/
http://depozituldeace.net/date-de-contact-1.html
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)