Welcome Back Log In Create Account

Instrumente pentru WDT

Incearca cu un motor cu vibratii infipt in capatul celalalt al dopului https://www.optimusdigital.ro/ro/motoare...14-mm.html

Reply
nice [emoji106]merita o incercare
#Faema E61 Legend #Olympia Cremina 67 #LaPavonis #LaPeppina # Gaggia Mini #Aeropress #Mythos 1 #Niche Zero #Kinu Classic M47 | ex: #Expobar Brewtus #BFC # Gaggia Classic

Reply
(10-05-2020, 22:38)prislea Wrote: Ce fire recomandati pt un wdt home made? Am incercat cu niste ace de croitorie subtiri, infipte in pluta, practic avand expusa zona in care bagi firul in ac, dar parca retine multa cafea. Daca il scutur un pic e ok, dar de curiozitate, exista ceva perfect din punctul asta de vedere?

salut @prislea, nu stiu daca exista ceva perfect din acest punct de vedere, ce pot sa-ti spun este ca pe Duomo ramane de fiecare data cat se vede in poza, uneori poate un pic mai mult.
[Image: PlDiiPK.jpg]
Lelit PL72 William, Lelit PL92T Elizabeth, Kinu Phoenix

Reply
Mersi de poza :D. Ochiometric sta bine si cel homemade. Diferenta e infima
Zass ZEM 04 ; Eureka Mignon

Reply
... WDT la nebunie ... Confused ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
eu mi-am facut asa ceva, este perfect

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
:bi:

Exceptional capacul :) Cine l-a facut ca vreau si eu
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Salut,

Arata fain,
Zi mi te rog ce lungime au acele, care întra în cafea.
Partea decupata întra în portafiltru?
Tocmai am primit și eu acele de imprimanta din China :)
Ms
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Salut, acele sunt bolduri si au lungimea cat adancimea sitei ascaso, cat sa nu atinga fundul. partea decupata intra in sita si actioneaza si ca un nivelator, totul este facut din placaj de 3mm gravat+decupat laser + bolduri.

Reply
Ms. Mult,
Ai cumva și poziționarea acelor? Un desen sa pot printa sa pot da găurile. Cum a fost făcuta poziționarea boldurilor. Am observat ca la kribly sunt mai puține.
Thanks.
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Salut,

Am vazut mai devreme un alt prototip interesant pe https://wdtcoffee.wordpress.com/

Rotind de capac, roteste la randul sau rotile dintate care plimba acele. Ar avea cineva posibilitatea sa printeze asa ceva si sa faca un test?
Dalla Corte Studio & F74 Navigator / Timemore 078s

Reply
Au început sa apară destul de multe alternative, unele mai reușite decât altele. Mai multe ace nu înseamnă mai bine.

https://a.aliexpress.com/_mNMomyZ

Reply
Wow, 22 de ace!

Am testat diverse variante si, pentru un asemenea instrument, mai multe ace nu inseamna neaparat rezultate mai bune (se formeaza santuri in puc, raman multe gauri, daca sarmele nu sunt suficient de subtiri)
Desigur, trebuie testat in extractii.

Ca pozitionare, ar fi bine ca atunci cand dispozitivul este rotit, doua ace sa nu se miste pe acelasi cerc sau sa existe doua sau mai multe asemenea cercuri prea apropiate.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Se poate folosi și fără rotire pentru a favoriza saturarea mai uniforma a pucului...

Reply
(27-12-2020, 22:03)dev Wrote: Se poate folosi și fără rotire pentru a favoriza saturarea mai uniforma a pucului...

Mai exact, cum se favorizeaza saturarea mai uniforma a pucului, in modul de lucru indicat mai sus?
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Si eu sunt curios...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
E destul de evident că favorizarea unor canale care să permită pucului să absoarbă apa mai repede, și vertical nu doar orizontal, are că efect o extracție mai controlată. Mai ales când se lucrează cu o cafea mai puțin solubilă.

Reply
(28-12-2020, 18:04)dev Wrote: E destul de evident că favorizarea unor canale care să permită pucului să absoarbă apa mai repede, și vertical nu doar orizontal, are că efect o extracție mai controlată. Mai ales când se lucrează cu o cafea mai puțin solubilă.

Cele afirmate mai sus rastoarna complet tot ce stiam ca se urmareste la prepararea pucului, adica, obtinerea unui pat de macinatura cat mai compact, mai uniform, fara zone cu rezistenta mai mica, excluse fiind fisurile sau gaurile.
Cum se poate evita aparitia fenomenului de channeling daca, din preparare, se lasa/favorizeaza 22 de găuri/canale in puc (nici nu vad cum s-ar favoriza unele canale -nu mai tampam, nu mai nivelam...sau cum)?
Daca, in plus, avem la dispozitie si o cafea mai putini solubila (mai pretentioasa in extractie), din care preparam un puc gaurit ca o sita....nici nu e nevoie de o imaginatie prea bogata ca sa ne imaginam curgerea cafelei in timpul extractiei.....

Daca gresesc si imi scapa ceva, rog sa fiu corectat!

Reply
Posibil sa se refere la asta:
https://www.youtube.com/watch?v=tS0c3ZCtVZs
Decent, Comandante, etzmax, bentwood

Reply
(28-12-2020, 19:20)miro Wrote: Posibil sa se refere la asta:
https://www.youtube.com/watch?v=tS0c3ZCtVZs   
________________________________________________________________________________

Doar @dev poate sa ne spuna! 

Eu nu cred.
In clipul sau Matt Perger nu vorbeste despre canale in puc, care sa ii permita acestuia sa absoarba apa mai repede si nici nu ne prezinta un instrument care sa favorizeze crearea unui asemenea rezultat.

Perger vorbeste insa, pe langa folosirea dispozitivului si despre nivelare, tampare, deci, despre compactarea macinaturii cu scopul evident de a realiza o uniformitate cat mai buna a acesteia si evitarea aparitiei channeling-ului, cat si pentru a obtine o rezistenta hidraulica optima a pucului, pentru o umezire uniforma a acestuia si o curgere in parametrii retetei dorite.

Reply
(27-12-2020, 19:56)TomaCaragiale Wrote: Salut,

Am vazut mai devreme un alt prototip interesant pe https://wdtcoffee.wordpress.com/

Rotind de capac, roteste la randul sau rotile dintate care plimba acele. Ar avea cineva posibilitatea sa printeze asa ceva si sa faca un test?

Se cheama angrenaj planetar, l-as incropi din roti dintate din kit-uri de robotica sau auto RC, genul acesta:
https://ardushop.ro/ro/home/1399-kit-rot...ucati.html
https://www.rcracing.ro/accesorii-modelism/pinioane/

... uneia 3d print ii sar dintii la prima sfortare.

Reply
Nou[Image: bcjYWFs.jpg]
noul meu kribli facut cu 2 lei. Saptamana viitoare fac unul mai mare de 57mm
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro

Reply
Cu dop de single malt merge mai bine... cu cat mai vechi cu atat mai bine :D

Reply
Pe mine m-a costat puțin mai mult. Nu sunt acasă și a trebuit sa incropesc ceva asa ca am cumpărat un art de corzi de chitara (nu știam exact dimensiunea potrivita) și am folosit un dop de pluta pentru damigene (hic)
Am folosit nr 3 de 0.36mm și merge foarte bine, as zice chiar mai bine decât Barista Space pe care îl foloseam acasă. [Image: FHu8Q7B.jpg][Image: 7KwWHV7.jpg]
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Am avut si am testat mai multe tipuri de distribitoare cu un ac, cu doua, trei, miniteluri,....unele facute de mine, altele cumparate de la Tidaka, Barista Space, Kribli si, cel de acum, Duomo.
Am mai scris despre acestea si am si postat multe imagini in diferite sectiuni (informatia s-a imprastiat)

Rezultate mai constante (nu neaparat si mai bune) au iceput sa apara odata cu utilizarea dispozitivelor pe care le-am putut aseza pe marginea sitei cu macinatura, adica de la Barista Space incolo.

Concluziile personale au fost acelea ca primele dispozitive, facute de mine cu ace, sarme, miniteluri...nu au performat multumitor, pentru asteptarile pe care le aveam, deoarece nu reuseam sa le pozitionez si sa le misc astfel incat sa nu lase in macinatura urme, santuri, gauri.
Pentru a micsora acest fenomen era nevoie ca acele sa fie perfect drepte, cat mai subtiri si sa le pot orienta si misca intr-o pozitie cat mai apropiata de cea verticala.
Totodata, trebuia sa am grija sa le misc fara sa intersecteze urmele deja formate de alte ace. Greu...foarte greu....spre imposibil.
De aceea, cu cat numarul de ace era mai mic, rezultatele erau mai bune.
Cele cu unul sau cu doua ace s-au dovedit a fi si cele mai bune, dpdv al rezultatelor finale pe duratele extractiilor.

De la dispozitivele Barista Space incolo, situatia s-a schimbat. Faptul ca acestea se pot aseza pe marginea sitei, permit miscarea acelor in macinatura fara ca urmele lasate de acestea sa se mai intrsecteze.

Dar nici cu acestea rezultatele nu au fost constante. 
- Barista Space are acele prea groase si, in rotire, ajung sa fie si prea apropiate. Ramaneau urme suficient de pronuntate in macinatura, astfel incat structura pucului sa aiba de suferit iar curgerile sa nu fie mereu la fel. 
Lovind usor portfiltrul de blat se acopereau aceste santulete dar apareau alte fenomene in timpul curgerii, plus ca trebuia sa modific si marimea granulatiei macinaturii, din cauza compactarii suplimentare prin lovire.

- Kribli s-a dovedit a fi mai bun.
Acele fiind mai subtiri nu mai lasau aceleasi urme dupa utilizare. 
Dar nici cu acesta nu aveam constanta pe care mi-o doream in timpul extractiei.
In functie de cafele, grad de macinare, uneori apareau si problemele.
Am constatat ca la Kribli, cel pe care il aveam eu, acele nu erau nici perfect paralele si nici foarte drepte si, de aici, posibilitatea aparitiei problemelor constatate. 

-Duomo se dovedeste a fi cel mai bun si imi ofera rezultatele cele mai stabile, indiferent de ce cafele si grade de macinare am. Ace subtiri, paralele, bine pozitionate si rotire foarte lina, fara șocuri

O alta concluzie la care am ajuns este aceea ca nu este nevoie sa umblu prea mult la macinatura; cel mult doua rotiri in sens orar si doua invers. La fel si cu nivelatorul. 

Toate observatiile le-am facut pe extractii directe deoarece, acestea, sunt mai netolerante fata de greselile si imperfectiunile din etapele de preparare ale pucurilor. 
Profilarea etapei de preinfuzie a extractiilor elimina multe din neajunsurile greselilor de pregatire a macinaturii dar, aduce in acelasi timp si modificari ale gusturilor lichidelor extrase. 
De aceea eu prefer un puc cat mai bine pregatit astfel incat sa pot influenta voit gustul, alegand eu modul in care extrag; cu sau fara profilare, functie de ce asteptari imi setez.

Reply
Optez si eu pentru "un puc cat mai bine pregatit", doar ca am ramas la varianta cea mai simpla -
a) un singur ac de grosimea 0.4-0.5 mm,
b) pozitionare strict verticala cu atingerea fundului cosuletului de filtru,
c) miscari lente (mai lent dacat as da cu lingurita intr-o ceasca) 

[Image: 7dIkQZk.jpg][Image: htpo2Ml.gif]
Weber HG-2, Eureka Olympus KR E & Blow Up, Ceado E5 SD, Comandante C40 M3, Kinu M47 Simplicity
Profitec Pro 800, Profitec Pro 700 & Flow Control, La Pavoni Europiccola & Piston Pressure Kit 
Quest M3s, Gene Cafe CBR-101 & Dimmer, Gene Cafe Bean Cooler
Am folosit:  VBM Domobar Junior 2B, Bezzera BB005

Reply
Eu mi-am luat asta, încă nu a venit, vom vedea cum e https://m.aliexpress.com/item/1005001736960081.html?spm=a2g0n.productlist.0.0.22c572baPErAng&browser_id=5191096bd8d148b7a1986cd48e31208c&aff_trace_key=&aff_platform=msite&m_page_id=a45egfajknccavz4176c87c577e50019bb21371512&gclid=&_imgsrc_=ae01.alicdn.com%2Fkf%2FHfff8dcb4f3de44d48acd7b53dd57f7dc0.jpg_640x640Q90.jpg_.webp
Bianca, Niche, Acaia Lunar, Comandante, V60, Hario Switch, Orea V3, Aeropress, Fellow Stagg
Ex: Lelit PL41TEM, Lelit PL43MMI

Reply
Cred ca o sa incurce cercurile de la final. Poate ar trebui taiate...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Now:
#Flair PRO, #Kinu Phoenix

Reply
(03-01-2021, 12:12)RaduCarutasu Wrote: O alta concluzie la care am ajuns este aceea ca nu este nevoie sa umblu prea mult la macinatura; cel mult doua rotiri in sens orar si doua invers. La fel si cu nivelatorul. 

Sa inteleg ca la Duomo executi si rotiri in sens invers?
Toate recomandarile, atat oficiale cat si ale utilizatorilor care au facut experimente erau de 3-5 rotiri in seunsul orar.
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
(03-01-2021, 16:52)Vali Wrote: Cred ca o sa incurce cercurile de la final. Poate ar trebui taiate...

Am uitat sa menționez ca wdt fac în paharul de la Niche, apoi răstorn in portafiltru și agit, nu fac wdt in portafiltru.
Bianca, Niche, Acaia Lunar, Comandante, V60, Hario Switch, Orea V3, Aeropress, Fellow Stagg
Ex: Lelit PL41TEM, Lelit PL43MMI

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)