17-01-2014, 14:07
Salut,
Am facut pasul cel mare si ieri dupa masa am cumparat un Lelit PL042 EM + Tamper Lelit. In magazin aveau exact aceeasi masina, mi-au facut vreo 4 espresso si un latte, cafea din punga, Lavazza GranCrema cred ca era, nu sunt sigur, dar mi-a placut cum a iesit, crema densa, curgea ca mierea din portafiltru.
Am ajuns acasa. Aseara la ora 22.00 am incercat pentru prima oara, vreo 4 asa-zise shot-uri, azidimineata inca 2. Am incercat intai numai cu Tchibo boabe Sicilia, stiu ca o sa spuneti ca e proasta, dar e doar pentru exercitiu am zis. Am luat si 500 g PapaJaques Columbia, prospat prajita, dar inca nu am deschis pachetul.
Acum, legat de Tchibo, pana la urma am nimerit macinarea astfel incat sa curga 30 ml in 25 sec, dupa cateva incercari, dar crema aproape ca nu exista, iar gustul e destul de rau.
Pucul arata la toate shot-urile groaznic, ca un namol, uneori un pic mai solid, dar totusi namol si nu cadea complet din portafiltru, trebuia sa il spal de fiecare data.
Am folosit pana acum numai sita single. Am cantarit cu cantar electronic exact 7,5 sau 8 grame.
Presiunea este in domeniul verde, cam 9-11 bari.
Ce sa fac? Incerc deja cu cafeaua proaspata? Nu vreau sa fac experimentele cu ea, voiam sa invat putin inainte, dar cu tchibo asta nu iese. Ma gandeam sa cumpar o punga de Lavazza din care mi-au facut la magazin si sa incerc sa reproduc exact acelasi lucru.
Sau ce sa mai verific? Unde gresesc?
Multumesc pentru sfaturi.
Am facut pasul cel mare si ieri dupa masa am cumparat un Lelit PL042 EM + Tamper Lelit. In magazin aveau exact aceeasi masina, mi-au facut vreo 4 espresso si un latte, cafea din punga, Lavazza GranCrema cred ca era, nu sunt sigur, dar mi-a placut cum a iesit, crema densa, curgea ca mierea din portafiltru.
Am ajuns acasa. Aseara la ora 22.00 am incercat pentru prima oara, vreo 4 asa-zise shot-uri, azidimineata inca 2. Am incercat intai numai cu Tchibo boabe Sicilia, stiu ca o sa spuneti ca e proasta, dar e doar pentru exercitiu am zis. Am luat si 500 g PapaJaques Columbia, prospat prajita, dar inca nu am deschis pachetul.
Acum, legat de Tchibo, pana la urma am nimerit macinarea astfel incat sa curga 30 ml in 25 sec, dupa cateva incercari, dar crema aproape ca nu exista, iar gustul e destul de rau.
Pucul arata la toate shot-urile groaznic, ca un namol, uneori un pic mai solid, dar totusi namol si nu cadea complet din portafiltru, trebuia sa il spal de fiecare data.
Am folosit pana acum numai sita single. Am cantarit cu cantar electronic exact 7,5 sau 8 grame.
Presiunea este in domeniul verde, cam 9-11 bari.
Ce sa fac? Incerc deja cu cafeaua proaspata? Nu vreau sa fac experimentele cu ea, voiam sa invat putin inainte, dar cu tchibo asta nu iese. Ma gandeam sa cumpar o punga de Lavazza din care mi-au facut la magazin si sa incerc sa reproduc exact acelasi lucru.
Sau ce sa mai verific? Unde gresesc?
Multumesc pentru sfaturi.