29-08-2018, 11:42
(29-08-2018, 11:36)claudiur Wrote: Ar fi tot pe 58 și boiler de 250ml dacă ne luam dupăAia e versiunea 2015.
https://www.coffeeitalia.co.uk/gaggia-classic.html
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
|
Gaggia Classic 2015
|
(29-08-2018, 11:36)claudiur Wrote: Ar fi tot pe 58 și boiler de 250ml dacă ne luam dupăAia e versiunea 2015.
(29-08-2018, 11:42)dev Wrote:Probabil, nu cunosc toate deosebirile între versiunea pre 2015 și cea de după dar, asa cum citisem de pe un forum din UK, cred ca au modificat doar denumirea(29-08-2018, 11:36)claudiur Wrote: Ar fi tot pe 58 și boiler de 250ml dacă ne luam dupăAia e versiunea 2015.
(03-01-2019, 14:57)Chuckie Wrote: Si at mai fi ceva... Cat timp "extrag" cu manometrul montat pe portafiltru... Excesul de apa unde se duce?
(04-01-2019, 21:04)Gozmin Wrote: La măsurarea presiunii apa va țâșni pe lângă garnitura de la grup chiar dacă vei strânge la maxim portfiltrul. Aparatul are OPV cu corp din plastic, greu de reglat in sensul ca se poate crapă. Are pasta pe filet. Acul manometrului va tremura și nu îți vei da seama la cât l-ai reglat. Apa cu presiune nu se va scurge nicăieri, aparatul nu are electrovalva. In momentul când vei demonta potfiltrul, surplusul de apa va curge pe lângă.Tie asa ti s-a comportat la masuratori?
(04-01-2019, 21:18)vdub Wrote: @MustiDa, stiu, ca de imbus ai nevoie numai la modelele de dinaintea 2015-lui, dar nu obisnuiesc sa dau sfaturi despre ceva pe care eu insumi nu l-am facut nemijlocit.
4) La modelul fabricat in 2015 nu ai nevoie de imbus ci de o cheie de 10mm pentru ajustarea presiunii pe care o vei face fara a scoate furtunul de retur.

(02-10-2019, 13:34)aditanase Wrote: un borcan etans in care sa o tii, gen asta
(02-10-2019, 13:34)aditanase Wrote: Buna Doinita, bine ai venit! Ma bucur sincer sa vad si tipe pe aici, mai rar
Daca mergi pe ideea de a cumpara cafea gata rasnita, cauta macar un borcan etans in care sa o tii, gen asta https://goo.gl/maps/sLZphuqfE98ZurgZ9 (probabil gasesti si pe la Ikea ceva util).
Ca idee, majoritatea prajitoriilor vand in pungi de 250g deci va trebui sa tragi de ea cam o saptamana - facuta corect iti va ajunge pentru approximativ 12-15 cafele.
In primele 1-2 zile ar trebui sa fie ok, dupa aia va scadea dramatic prospetimea si calitatea cremei, de unde si sugestia lui Dimitriyus de a folosi sita presurizata pe care o ai deja.
Sau poate se imprieteneste sotul cu cei de la cafenea si cumpara odata dar o rasneste in 2 transe
NASPA nu cred ca va fi cafeaua, insa sesizabil sub ce bei deja la cafenele.
Oricum as considera solutia asta ca una de compromis pana strangeti bani de o rasnita. Cauta pe forum recomandari entry level si discounturi, de pe la 7-800 de lei incep. Poate chiar o manuala?
Spor!
Scuze pentru linkul gresit catre google maps; asta vroiam sa trimit:
https://www.amazon.de/KLEINE-ROTE-KAFFEE...ast_bbp_dp
(02-10-2019, 17:09)Doinita Wrote: Salutare,
Mulțumesc mult pentru răspunsuri. Sigur ca voi lua in considerare achizitia unei rasnite, insa nu in acest moment. Intai dr toate as vrea sa aprofundez cercetarile in acest sens si de ce nu sa fac rost de un buget cat mai mare.
Am norocul sa primesc și 100g de cafea de la una din cafenelele cel mai des vizitate de mine. Si da, nu voi obtine ever gustul acela....Necesită aparatura, experiența și de ce nu o anumită stare de spirit
Multumesc de recomandări
(02-10-2019, 19:07)mihaih Wrote:(02-10-2019, 13:34)aditanase Wrote: Buna Doinita, bine ai venit! Ma bucur sincer sa vad si tipe pe aici, mai rar
Daca mergi pe ideea de a cumpara cafea gata rasnita, cauta macar un borcan etans in care sa o tii, gen asta https://goo.gl/maps/sLZphuqfE98ZurgZ9 (probabil gasesti si pe la Ikea ceva util).
Ca idee, majoritatea prajitoriilor vand in pungi de 250g deci va trebui sa tragi de ea cam o saptamana - facuta corect iti va ajunge pentru approximativ 12-15 cafele.
In primele 1-2 zile ar trebui sa fie ok, dupa aia va scadea dramatic prospetimea si calitatea cremei, de unde si sugestia lui Dimitriyus de a folosi sita presurizata pe care o ai deja.
Sau poate se imprieteneste sotul cu cei de la cafenea si cumpara odata dar o rasneste in 2 transe
NASPA nu cred ca va fi cafeaua, insa sesizabil sub ce bei deja la cafenele.
Oricum as considera solutia asta ca una de compromis pana strangeti bani de o rasnita. Cauta pe forum recomandari entry level si discounturi, de pe la 7-800 de lei incep. Poate chiar o manuala?
Spor!
Scuze pentru linkul gresit catre google maps; asta vroiam sa trimit:
https://www.amazon.de/KLEINE-ROTE-KAFFEE...ast_bbp_dp
Si la cafenea ce cafea crezi ca se bea ? De la punga ? Astai cumpara cafea cu sacul o data pe luna in cel mai bun caz. Daca cafeneaua nu are parjitorie nu poti sa spui ca bei o cafea proaspat prajita.
(02-10-2019, 17:09)Doinita Wrote: Salutare,
Mulțumesc mult pentru răspunsuri. Sigur ca voi lua in considerare achizitia unei rasnite, insa nu in acest moment. Intai dr toate as vrea sa aprofundez cercetarile in acest sens si de ce nu sa fac rost de un buget cat mai mare.
Am norocul sa primesc și 100g de cafea de la una din cafenelele cel mai des vizitate de mine. Si da, nu voi obtine ever gustul acela....Necesită aparatura, experiența și de ce nu o anumită stare de spirit
Multumesc de recomandări
Atunci nu ai nevoie nici de risnitaEu sunt din Brasov si la noi nu este decit un singur prajitor de cafea dar are niste preturi de iti trece pofta de baut cafea. In principiu cumpar de pe net de la prajitorii de cafea cam o data pe luna. In principiu cafeaua boabe rezista o luna fara probleme daca este pastrata ferita de umiditate, caldura , lumina. Deci o poti tine intr-o cutie etansa intr-un loc racoros. Nu frigider Cafeaua macinata rezista pina la doua saptamini in aceleasi conditii. Deci daca ai posibilitatea sa cumperi si cu suta de grame nu ramine decit disconfortul de a merge des pe la prajitorii de cafea. Pe vremuri in toate alimentarele erau risnite de cafea si majoritatea oamenilor cumparau cafea cu suta de grame si chiar 50 de grame. Ti se macina pe loc. Dar in acele vremuri nu se consuma cafea asa cum se bea acuma. Cafeaua era trecuta la vicii nepermise
(02-10-2019, 19:07)mihaih Wrote: .............In principiu cafeaua boabe rezista o luna fara probleme daca este pastrata ferita de umiditate, caldura , lumina. Deci o poti tine intr-o cutie etansa intr-un loc racoros. Nu frigider ............
(03-10-2019, 11:00)KrisssKros Wrote: Din pacate, pleiada asta de pseudo recomandari il fac pe un incepator sa creada ca fara rasnita poate face un compromis, fara a obtine rezultate "dezgustatore". Ceea ce s-a si intamplat defapt...
(03-10-2019, 11:38)Lyvyoo Wrote: Pentru probleme noi, topicuri noi... Sau un search in aria de Sfaturi la cumparare. Poti incepe de aici.
Gaggia nu are decat modelul MDF, mult depasit dpdv moral si functional, pentru ca in ciuda unei constructii bune pentru o rasnita entry level, are dozator. Or, sa dai azi 750 lei pe o rasnita cu dozator nu cred ca merita.
Multe recomandari pe forum converg catre Kinu Phoenix dar, dupa ce am experimentat rasnirea manuala cu vreo cateva fete, m-am convins ca nu e pentru ele iar fortarea de a rasni manual poate duce la un sentiment de "autoaparare" fata de prepararea unui espresso. Pana la urma, trebuie sa iti faca placere aceasta operatiune si sa te apropii cu drag de aparate in fiecare dimineata.
Daca problema alocarii unui buget este stringenta momentan, cred ca cea mai ieftina rasnita entry level noua, in acest moment este Ascaso I-mini i2, care a ajuns cam 5-600 lei. Altfel, da-ne o limita de buget si mai cautam variante...