Reprezentant Barshaker.ro
Oradea
@
danMarius te referi la gama asta?
--Only God Can Judge Me--
Crem One LFPP, e37s
Sibiu
11-06-2018, 08:55
(Edited 11-06-2018, 09:03 by bogy.)
Cred ca despre asta e vorba
iar asta este patentata de IMS. Parca o avea Dobro_c in oferta.
Espressoman infocat
Deva
Ce tamper folositi, de 58mm sau mai mare? Doresc sa il schimb pe al meu deoarece e convex si am citit ca e pt. incepatori, nu ofera rezultate f. bune, marimea lui e de 58mm.
Espressoman infocat
Bucuresti
12-06-2018, 15:33
(Edited 12-06-2018, 15:34 by danMarius.)
@
MyR - din aia voiam sa iau, de la IMS. Pana la urma am pus mana pe cea standard (veche) de la LM si nu sunt fan, dupa experienta cu ea :
https://www.caffea.ro/sita-cafea-1-cupa-...zocco.html
E greu tampatul, iti trebuie tamper special sau te chiunui un pic. Si cea din poza ta, B68 sau B70 de la IMS are constructie oarecum similara, deci iese din schema pt mine.
@
bogy - da, "the single" de la LM (patentat tot de IMS, dupa cum bine punctezi) cica ar rezolva treaba cu tampatul, pucul. Deci e posibil sa fie o solutie buna pt single...
@
IndreiR - eu folosesc de 58. Are joc de un pic peste jumate de mm dar nu ma aventurez catre 58,4/58,5 deocamdata, sunt multumit de rezultat. Diferenta dintre plat si convex am citit ca nu e despre nivelul celui care tampeaza, sunt preferinte si are si ala un rol. Dar colegii mai experimentati te pot calauzi mai departe (daca n-o fi chiar un subiect deja deschis pe tema asta...)
Gaggia Classic Pro PID | Kinu M47 | Sette 270 | Arco
Oradea
@
danMarius
Din pacate nu prea exista solutie "buna" pentru single :-)
Am incercat din curiozitate: produsul strict calitativ este exceptionala, extractia insa esta incomparabila cu o sita "nomala" ( dubla ), si din acest caz de ex. noi am decis sa nu comercializam aceasta gama.
Cerere exista... insa imi place foarte mult sloganul de la mercedes.
"de best or nothing"
Espressoman infocat
Deva
(10-06-2018, 23:59)danMarius Wrote: IndreiR, mi-am luat eu sita de dus IMS de 51,5
deocamdata nu am decat vreo 5 extractii asadar nu pot spune daca e o diferenta sesizabila
cat despre sita sinlge, mi-am luat un LM dar bineinteles ca e recomandabil sa mergi pe dubla
(la single e mai dificil sa faci pucul corect si sansele cresc sa-ti iasa sub nivelul tintit)
Probabil ar fi o solutie "the single" - cea noua de la LM, dar nu am facut rost de ea...
Ti-ai format o parere, simti o diferenta in gust cu noua sita de dus?
Espressoman infocat
Bucuresti
sesizez ceva insa nu pot spune ca e impresionanta diferenta. ce pot insa spune e ca imi place curgerea; acopera mai bine pucul si ma gandesc ca mareste sansa unei extractii reusite. la gust sunt alte aspecte care variaza si influenteaza procesul asa ca as putea pune un maxim 10% dif in gust - conditia fiind ca celelalte "ingredinte" sa fie constante (greu la gaggia classic). una peste alta as zice ca merita o sita de dus (constructia e NET superioara celei originale). insa as intelege si daca altcineva crede ca "nu aduce mare lucru in plus"..
Gaggia Classic Pro PID | Kinu M47 | Sette 270 | Arco
Espressoman infocat
Deva
Multumesc pt. raspuns danMarius. As mai avea o intrebare, voi pe ce cantitate maxima de cafea mergeti pe sita dubla? Eu am obs. ca la 18g se lipeste pucul de dus, am facut testul cu moneda, iar aceasta atinge dusul, mentionez ca folosesc sita venita cu aparatul. Sunt site duble mai mari in care incap lejer 18g? Din cate am citit e bine de folosit pe aceste aparate de la 18g in sus pt. a obtine un shot f. bun.
Oradea
(14-06-2018, 15:30)IndreiR Wrote: Multumesc pt. raspuns danMarius. As mai avea o intrebare, voi pe ce cantitate maxima de cafea mergeti pe sita dubla? Eu am obs. ca la 18g se lipeste pucul de dus, am facut testul cu moneda, iar aceasta atinge dusul, mentionez ca folosesc sita venita cu aparatul. Sunt site duble mai mari in care incap lejer 18g? Din cate am citit e bine de folosit pe aceste aparate de la 18g in sus pt. a obtine un shot f. bun.
sunt unele cafele prajite din care nici 14g nu incape, dar din alte reusesti sa pui peste 20-22g...
important este ca difera de la cafea, prajire, si macinare..
Espressoman infocat
Bucuresti
Salut, la aproape 1 an de folosire am inceput sa am reale probleme cu scurgerile pe langa portafiltru - In afara de garnitura de grup pe care voi incerca sa o schimb, stiti cumva daca se gasesc de schimb si acele "garnituri" de plastic din interiorul portafiltrului ? Eu nu le-am identificat pe mag-pro sau piese-espressor.
Multumesc
Lelit PL41TEM 2015 PID / Ascaso I-1 mini iSteel / Kinu M47 / Cafflano Kompresso
Espressoman infocat
Ludus
GATAAAAA!!!!!
Am inceput experimentele...azi am primit rasinita kinu m47..si gaggia classic 2015(sh).
Primul lucru,am desfacut bucatele espressorul..l am curatat peste tot pe unde se putea....am cosumat un rezervor de apa sal ''limpezesc'' si pe ''interior''..apropo de curat ,sigur ceva ''manevra" de decalcificare tre sa i mai fac ...
Pe urma am inceput cu munca..cam 12 shoturi nu au iesit aproape deloc(ba prea marunt, ba prea mare ) pana am reusit sa ma apropiu cat de cat de ceva cunoscut ca gust..

( am baut cateva espresso facute pe un hx1..cred)
Pina acu pare ok....iasa si un espresso bunicel si un capucino rezonabil...
Mai astept sa mi ajunga PID..sa modific si presiunea..si pe urma o noua serie de teste .. :D
Rocket 58 + Kinu m47
Espressoman infocat
Bucuresti
Salut pentru ca m-am saturat sa se tot prelinga apa pe langa portafiltru sau sa alunece portafiltrul (sa se desfaca) in timpul extractiei, am schimbat garnitura de grup. A fost cu aventuri...am stricat butonul de start/stop extractie insa am facut o adaptare si am un buton mult mai fiabil de tip basculant.
Surpriza a fost ca problema se manifesta in continuare.... Ce este mai ciudat este ca aproape fara exceptie - prima extractie dupa mai mult timp de stand-by merge perfect. La a doua, a treia am probleme.
Sa fie din cauza presiunii prea mari ? Are cineva vreo idee / propunere ?
Espressoman infocat
Rm. Valcea
Verifica sa nu se fi format un umar pe sine. In situatia asta simti ca portafiltrul se opreste brusc atunci cand strangi.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
Espressoman infocat
Bucuresti
Nu am remarcat asa ceva, pot sa strang portafiltrul cat de tare vreau fara sa am limitare de cursa. Orcum nu se opreste perpendicular pe mijlocul espressorului, am cam 5-10 grade spre dreapta.
Espressoman infocat
Piatra Neamt
01-08-2018, 19:09
(Edited 01-08-2018, 22:10 by dev.)
Nu e exclus ca urechile de plastic in care sta portfiltrul sa se fi uzat inegal.
E foarte posibil sa fie o garnitura defecta din cele care stau in contact direct cu boilerul. Ai putea sa scoti capacul superior si sa te uiti pe unde curge.
Espressoman infocat
Bucuresti
(01-08-2018, 19:09)dev Wrote: Nu e exclus ca urechile de plastic in care sta portfiltrul sa se fi uzat inegal.
Urechile de plastic se pot inlocui ?
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Espressoman infocat
Bucuresti
mda...asa am gasit si eu....cam trist. E clar un viciu de design, sa schimbi grupul la nici un 1 an de utilizare nu prea e acceptabil. Sunt curios la ce costuri pot gasi in Ro piesa de schimb.
Espressoman Administrator
Bucuresti
O sa aveti o surpiza in septembrie, atat zic :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Bucuresti
Hmmmm.....interesant. Deci nu comand inca piesa....mai supravietuiesc cu scurgerile.
Espressoman infocat
Piatra Neamt
(02-08-2018, 16:01)Lyvyoo Wrote: O sa aveti o surpiza in septembrie, atat zic 
Muta productia inapoi in Italia si ii scot un Classic "pe bune"?
Espressoman infocat
Großwardein
(02-08-2018, 16:01)Lyvyoo Wrote: O sa aveti o surpiza in septembrie, atat zic 
Ce-mi plac glumele mele...
Dacă tot ai aruncat pisica, acum ne lasi sa ne mancam unghiile pana atunci ?
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI
Espressoman Administrator
Bucuresti
Am mai pus eu pe topicul Lelit Bianca niste info confidențiale si a trebuit sa le sterg. Deci peste o lună aflam ce e de aflat :)) Cert este ca Lelit PL41e o sa aiba concurenta serioasa. Atat.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman fresh
Bucuresti
Salut tuturor, am o intrebare pt posesorii de Gaggia Classic 2015 - am observat ca dupa oprirea pompei apa mai curge timp de 4-5 secunde. Aveti idee de la ce ar putea fi? Aparatul l-am luat sh de aprox o luna, am facut cateva extracții ok, deci functioneaza in parametri normali, dar mi se pare un pic ciudat sa curga apa dupa oprirea pompei.
Lelit Bianca v3 White, Bentwood V63
Espressoman infocat
Bucuresti
14-08-2018, 09:37
(Edited 14-08-2018, 09:50 by mihneasusan.)
Dacă nu este multă e clasic pentru aparat. Eu l-am luat de nou când a apărut și nu erau informații despre ,,problema" asta. Dacă cauți în istoricul postărilor o sa vezi și explicatiile. La vremea aceea l-am dus prin service și s-a întors la fel...
Citește de la 29 in sus...
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO
Espressoman infocat
bucuresti
(02-08-2018, 16:01)Lyvyoo Wrote: O sa aveti o surpiza in septembrie, atat zic :)
Bănuiesc ca la asta te referi, deci nu mai e chiar atât de confidențial.
"Noul Gaggia Classic se lanseaza la finalul lunii septembrie 2018 pe Kfea.ro!Modelul va avea:- teava de abur profesionala - valva solenoida cu 3 cai - introducerea sitei nepresurizate (ramane si sita presurizata cu dispozitivul crema perfetta )*
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Lelit PL92 + Kinu M47
Espressoman infocat
Großwardein
29-08-2018, 10:57
(Edited 29-08-2018, 11:02 by Gozmin.)
ADICA ASTA.
Nu reiese ce grup si boiler are.
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI
Espressoman infocat
bucuresti
Ar fi tot pe 58 și boiler de 250ml dacă ne luam după
https://www.coffeeitalia.co.uk/gaggia-classic.html
Lelit PL92 + Kinu M47
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Rău nu arata dar fără detaliile despre grup și boiler e doar gardul vopsit. Bine ar fi sa fie un grup plus boiler nou de 58mm și nu aceeași chestie reciclata de pe Pure.
Pe de altă parte la americani se vinde încă versiunea dinainte de 2015 și acolo e nevoie de un aparat cu "de toate".
Era și mai bună o versiune cu pid la 400 de euro decât una la 300 fără.
Espressoman infocat
bucuresti
Ar fi tot pe 58 și boiler de 250ml dacă ne luam după
https://www.coffeeitalia.co.uk/gaggia-classic.html
Lelit PL92 + Kinu M47