Welcome Back Log In Create Account

Gaggia Baby Millennium

Senzorul va inlocui termostatul din lateral (cel de apa). Are rost sa ma agit sa caut un senzor K sau PT100 cu filet sau e de ajuns sa il infig acolo si sa il intepenesc cu ceva? Din cate am vazut, camera senzorului nu comunica cu camera boilerului, deci risc de scurgeri nu ar fi...
Baratza Sette 270Wi ║ Gaggia Baby Millennium

Reply
montarea defectuoasa a sondei poate duce la multe grade aratate aiurea... nu e asa simplu doar ca o intepeneala...

Reply
Deci recomanzi cu filet? Eventual filetat un senzor simplu? Completează te rog ce ai vrut sa spui. Mulțumesc.

Reply
Senzorul in sine nu ai cum sa il filetezi, ceeace vezi la capatul cablului este o teaca de protectie, in care senzorul propriu zis, mai mic decat un bob de orez, este inglobat intr-o pasta buna conductoare termic.

Daca aceasta teaca nu o montezi pentru un contact termic cat mai intim, adica suprafata pe suprafata, nu doar prin contact in cateva puncte sau muchii, si fara sa adaugi de asemenea o pasta din aceea conductoare, vei avea intarzieri de ordinul zecilor de secunde la propagarea caldurii, care vor induce in eroare controllerul PID cand face autotune ca sa determine coeficientii PID.
Da o cautare dupa thermocouple mounting instructions ca sa gasesti destule sfaturi profesionale in sensul asta.

Pasta de contact termic poti gasi la magazinele de electronice, gen:
http://www.adelaida.ro/paste-termoconductoare-silicon/

Reply
Cam asa arata presiunea la al meu.
In weekend sper sa-l trec pe 10 bar.

Attached Files Thumbnail(s)

Brewtus IV | Niche Zero

Reply
Ce portafiltru ai folosit?
DE1Pro, Bentwood Vertical 63
Hario Switch 

Reply
Este tot un portafiltru Gaggia dar cu filet (nu cel original millennium). Pe filet am montat un manometru, se găsesc pe la magazinele cu piese espresor.
Brewtus IV | Niche Zero

Reply
(12-07-2017, 21:55)Mesmer Wrote: Cam asa arata presiunea la al meu.
In weekend sper sa-l trec pe 10 bar.

Smile dupa ce termini, il vreau si eu o zi doua daca se poate.
Dau o bere mare :D
V60, Chemex, Ascaso I1-steel, Porlex mini, M47, Eureka Olympus 75E, Niche O...

Reply
Inteleg ca in pachet sunt 2 site nepresurizate, dar care e diferenta intre ele?
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18/20g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Felicita Arc Scale
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35

Reply
una e de dublu, cealalta e de simplu. in cea de simplu incap in general 7-9grame si se extrag 25-30ml de cafea in 25 secunde, daca e sa respecti regula de aur. in cea de dublu incap 14-16grame si se extrag 50-60ml de cafea tot in 25 secunde.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Ce dimensiune a tamperului e potrivita pentru portafiltru cu sita dubla din dotare, 58mm sau 58,5mm?
In acest portafiltru intra sitele vms de 58? A incercat cineva daca se potrivesc pe garnitura de pe grup?
Hario Switch 

Reply
Ar trebui sa mearga si tamper de 58,5mm, pentru ca sita din dotare are dimensiune similara cu IMS 12/18g B68 2T H24.5M.
Sita IMS in partea dreapta in poza comparativa.

Reply
Cam dupa ce cantitate de apa, trecuta prin boiler, s-a limpezit rezultatul?
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
La mine cam dupa 500-700 ml
Hario Switch 

Reply
Si n-ai mai avut deloc particule albe? Am si eu unul, luat pt altcineva, care dupa 4l inca are...

Reply
Dupa ce ajung acasa mai trec ceva apa prin el. Am trecut doar un litru inainte sa plec de acasa si mi s-a parut a fi ok.
Revin cu info.

Ai tu cumva la indemana un tamper de 58,5 sa-l probezi cu sita dubla? Vreau sa comand unul de la dobro_c si sa stiu exact ce comand.
Hario Switch 

Reply
Inainte de prima folosire am trecut prin boiler apa dintr-un un rezervor umplut pana la Max si la final a iesit limpede. 

Unde pot gasi portafiltru fara fund pentru aparat?

Cineva mai sus recomanda www.kfea.ro/complementare/altele/portafiltru-fara-fund-gaggia-cu-sita-dubla

Dar as vrea o confirmare ca se potriveste inainte de a-l comanda.

Multumesc!
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18/20g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Felicita Arc Scale
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35

Reply
Eu am de aici si se potriveste:

https://www.piese-espressor.ro/index.php?route=product/product&product_id=4111&search=gaggia
Brewtus IV | Niche Zero

Reply
Revin cu info: am făcut plinul rezervorului și după ce l-am golit complet am obținut apa curată.
Hario Switch 

Reply
Eu inca nu...:( sau bine...nu perfect limpede. Vedem...

Nu am alt pf pt el...dar, cand aj acasa, pot testa unul de gaggia classic nou.

Reply
(19-07-2017, 15:42)nickso Wrote: Cam dupa ce cantitate de apa, trecuta prin boiler, s-a limpezit rezultatul?

Eu am trecut 2 - 3 l, plus cateva cafele la gunoi. Apoi apa a fost curata, avem un blat negru si am folosit un castron transparent. Ce crezi ca sunt particulele alea?
ECM Synchronika Antracit, Eureka Olympus 75HS, Kinu M47

Reply
Pf de gaggia classic nou se potriveste pe baby vechi...presupun ca si cel de classic vechi merge.

Particulele alea sper sa fie calcar de la apa folosita la controlul calitatii...

@HoratiuC - ai pm dezactivat, nu iti pot raspunde.

Ultima remarcă era pt HoratiuC...nu stiu de ce nu mai arata si numele.

Reply
A schimbat cineva teava de abur cu una de Silvia? 
Eu nu reusesc nicicum sa scot laptele frotat bine. Ba imi iese spuma multa ba deloc. Si in ambele cazuri nu are consistenta de vopsea lavabila :)
Mentionez ca am scos teava aceea neagra (panarello)
La voi cat dureaza sa frotati 150-200 ml?
Hario Switch 

Reply
Deoarece sunt multumit de espresso obtinut dar nu si de calitatea laptelui frotat (probabil o foarte mare parte din vina imi aparatine) astazi am comandat una bucata Pre Modified Rancilio Silvia (V1/V2) Steam Wand / Arm For Your Gaggia
Hario Switch 

Reply
Stai linistit ca dupa o perioada o sa simti ca e o jucarie de prost gust frotarea pe aparatul asta. Mai bine frotezi cu altceva, cand ai ocazia testeaza un hx pt frotare ca sa intelegi de ce nu e bun.

Reply
Eu am scos o crema super ok cu acest aparat...incet si doar in latiera de 350, insa foarte buna.

Reply
Poate ai timp sa descrii in cateva cuvinte tehnica folosita :)
Hario Switch 

Reply
In afara de scoaterea tevii din plastic...nu am folosit nici o tehnica speciala. Teava este la fel ca cea de la classicul nou...sau cel putin asemanatoare. Daca mai ajung pe la el fac un filmulet.

Reply
[Image: RO7RlTm.jpg]

Eu asta am obtinut cu teava lui (fara panarello). Am bagat teava in latiera cam 2cm sub nivelul laptelui. Apoi am dat drumul la abur si usor am lasat mai jos latiera pana cand am auzit sasaitul specific aerului care intra in lapte. Cand laptele a ajuns la aprox 25 de grade (cand pui mana pe latiera sa fie neutra la atingere dpdv al temperaturii) am ridicat latiera pana nu am mai auzit sasaitul si am tinut-o in pozitie pana s-a facut fierbinte la atingere. Ideea e tot timpul sa ai vartej in latiera si teava sa fie undeva intre perete si centrul latierei (asta faciliteaza formarea vartejului
Gaggia Baby Millenium | Eureka Mignon | Hario Skerton

Reply
da cum, e super simplu. Dimineata beau la lapte invartit pana fac alergie si tot nu iese cum trebe :)
unde mai pui ca iau cu baxul pentru "dixtractia" asta... eh, toate are un inceput...

PS Am comandat ieri teava de Silvia! ;)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)