Senzorul va inlocui termostatul din lateral (cel de apa). Are rost sa ma agit sa caut un senzor K sau PT100 cu filet sau e de ajuns sa il infig acolo si sa il intepenesc cu ceva? Din cate am vazut, camera senzorului nu comunica cu camera boilerului, deci risc de scurgeri nu ar fi...
Senzorul in sine nu ai cum sa il filetezi, ceeace vezi la capatul cablului este o teaca de protectie, in care senzorul propriu zis, mai mic decat un bob de orez, este inglobat intr-o pasta buna conductoare termic.
Daca aceasta teaca nu o montezi pentru un contact termic cat mai intim, adica suprafata pe suprafata, nu doar prin contact in cateva puncte sau muchii, si fara sa adaugi de asemenea o pasta din aceea conductoare, vei avea intarzieri de ordinul zecilor de secunde la propagarea caldurii, care vor induce in eroare controllerul PID cand face autotune ca sa determine coeficientii PID.
Da o cautare dupa thermocouple mounting instructions ca sa gasesti destule sfaturi profesionale in sensul asta.
Este tot un portafiltru Gaggia dar cu filet (nu cel original millennium). Pe filet am montat un manometru, se găsesc pe la magazinele cu piese espresor.
una e de dublu, cealalta e de simplu. in cea de simplu incap in general 7-9grame si se extrag 25-30ml de cafea in 25 secunde, daca e sa respecti regula de aur. in cea de dublu incap 14-16grame si se extrag 50-60ml de cafea tot in 25 secunde.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
19-07-2017, 13:12 (Edited 19-07-2017, 13:13 by Adriahno.)
Ce dimensiune a tamperului e potrivita pentru portafiltru cu sita dubla din dotare, 58mm sau 58,5mm?
In acest portafiltru intra sitele vms de 58? A incercat cineva daca se potrivesc pe garnitura de pe grup?
Ar trebui sa mearga si tamper de 58,5mm, pentru ca sita din dotare are dimensiune similara cu IMS 12/18g B68 2T H24.5M.
Sita IMS in partea dreapta in poza comparativa.
20-07-2017, 06:38 (Edited 20-07-2017, 06:39 by CosminC.)
(19-07-2017, 15:42)nickso Wrote: Cam dupa ce cantitate de apa, trecuta prin boiler, s-a limpezit rezultatul?
Eu am trecut 2 - 3 l, plus cateva cafele la gunoi. Apoi apa a fost curata, avem un blat negru si am folosit un castron transparent. Ce crezi ca sunt particulele alea?
20-07-2017, 12:17 (Edited 20-07-2017, 15:10 by nickso.)
Pf de gaggia classic nou se potriveste pe baby vechi...presupun ca si cel de classic vechi merge.
Particulele alea sper sa fie calcar de la apa folosita la controlul calitatii...
@HoratiuC - ai pm dezactivat, nu iti pot raspunde.
Ultima remarcă era pt HoratiuC...nu stiu de ce nu mai arata si numele.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
A schimbat cineva teava de abur cu una de Silvia?
Eu nu reusesc nicicum sa scot laptele frotat bine. Ba imi iese spuma multa ba deloc. Si in ambele cazuri nu are consistenta de vopsea lavabila :)
Mentionez ca am scos teava aceea neagra (panarello)
La voi cat dureaza sa frotati 150-200 ml?
Stai linistit ca dupa o perioada o sa simti ca e o jucarie de prost gust frotarea pe aparatul asta. Mai bine frotezi cu altceva, cand ai ocazia testeaza un hx pt frotare ca sa intelegi de ce nu e bun.
In afara de scoaterea tevii din plastic...nu am folosit nici o tehnica speciala. Teava este la fel ca cea de la classicul nou...sau cel putin asemanatoare. Daca mai ajung pe la el fac un filmulet.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
Eu asta am obtinut cu teava lui (fara panarello). Am bagat teava in latiera cam 2cm sub nivelul laptelui. Apoi am dat drumul la abur si usor am lasat mai jos latiera pana cand am auzit sasaitul specific aerului care intra in lapte. Cand laptele a ajuns la aprox 25 de grade (cand pui mana pe latiera sa fie neutra la atingere dpdv al temperaturii) am ridicat latiera pana nu am mai auzit sasaitul si am tinut-o in pozitie pana s-a facut fierbinte la atingere. Ideea e tot timpul sa ai vartej in latiera si teava sa fie undeva intre perete si centrul latierei (asta faciliteaza formarea vartejului
da cum, e super simplu. Dimineata beau la lapte invartit pana fac alergie si tot nu iese cum trebe :)
unde mai pui ca iau cu baxul pentru "dixtractia" asta... eh, toate are un inceput...