Welcome Back Log In Create Account

G-iota DF64 cu SSP vs Lagom P64

(12-03-2021, 18:01)dev Wrote: Sau e niște discounturi imbatabile pe undeva, plus expunere sau poate nu contează ce râșniță folosești cât timp clientul e obișnuit cu ceva...

Nu o fi asta singura industrie în care activează doar fecioare neprihănite...

PS: sunt oameni cu papile mult mai antrenare decât ale mele, care nu dau 2 bani pe ce scoate ek43 in brew.

Eu zic ca "la valoarea baietilor" si la cum merge cafeneaua aia isi putea permite orice, fara sa se caciuleasca la Titus, care oricum nu prea ofera niciun discount. Dar si superficialitatea poate deveni o virtute daca insisti cu ea.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Sunt curios câți dintre cei de aici intr-un blind test pot simți diferența intre un V60 cu Comandante, Kinu și unul cu EK43.
Eu am baut la Mabo, apoi acasa Kinu(cutit brew) și nu am simțit nici o diferența. Dar poate am eu papilele mai amorțite, sau nu funcționează placebo care adauga plus valoare pe EK43 :)
Bugster+Honne, Kinu

Reply
(12-03-2021, 18:01)dev Wrote: PS: sunt oameni cu papile mult mai antrenare decât ale mele, care nu dau 2 bani pe ce scoate ek43 in brew.

Pentru deplasarea prin Bucuresti la ore de varf orice masina face fix acelasi lucru ca un Logan cu A/C. Hai sa zicem ca pentru cineva care are probleme cu coloana sau hemoroizi samd ar trebui si un scaun mai pricopsit, dar se poate pune si ala pe un Logan fara probleme.

Chestia e ca odata ce ai trecut la orice alt tip de utilizare diferenta dintre Loganul ala si o masina decenta devine foarte evidenta. Cam asa si cu ek43, dar in sens invers, adica in anumite scenarii poate fi exact ca un Koenigsegg cu care ai vrea sa mergi din Pipera in centru la 6 seara :D .
.

Reply
(12-03-2021, 23:20)vladdooo Wrote:
(12-03-2021, 13:43)vladdooo Wrote: n-am regasit ce dimensiune si tip de cutite foloseste lagom mini
in afara ca sunt TiN coated

Probabil sunt conice
Dar totusi: ati gasit info in acest sens?

Conice, 38 mm
Nu cred ca o sa fie wow pe brew
Daca erau plate mai mari as fi luat-o [emoji846]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Adică să fi fost P64 în banii ăștia... [emoji38]

Pentru brew, poți încerca ODE cu sau fără ssp.

Reply
(12-03-2021, 18:16)tecsi78 Wrote:
(11-03-2021, 22:55)razvanro Wrote: Nu am văzut pe viu o râșniță G-Iota, dar pot să vă spun că Lagom P64 este o bijuterie. Nici nu încape îndoială că beneficiază de un control al calității extrem de riguros.
Dacă merită sau nu prețul, asta depinde mai mult de veniturile fiecăruia și de gusturi.
Comparația cu ODE nu își are rostul, pentru că sunt râșnițe care joacă în ligi foarte diferite.
Cine dorește, cu o programare în prealabil, poate să vină la prăjitorie și să o vadă /simtă, înainte de a plasa o comandă.

@Razvan.yume, poti reveni, te rog, cu un review despre Lagom? Ma intereseaza in special ce livreaza in ceasca, detaliile constructive, plusurile si minusurile le gasesc si pe youtube.
Am optat pentru cuțitele SSP Unimodal, având ca scop principal prepararea filtrelor manuale. Rezultatele sunt excelente, cu o claritate deosebită a notelor de degustare, dar în același timp și cu un nivel de dulceață și textură surprinzător.
Cum probabil știți, aceste cuțite nu pot livra un espresso în parametri normali, dar shoturile lungi, cu rații de 1:2.6 și peste, în 50-60 secunde sunt interesante, lejere și clare, dar le lipsește corpul și au foarte multă cofeină. După un shot dublu cu 18g in și 50g out nu mă mai pot așeza de la explozia de energie pe care mi-o injectează, dar eu sunt mai sensibil la cofeină decât media. Lipsa corpului poate fi o problemă pentru armonia în espresso, dar asta ține de exclusiv de gusturile personale și pe mine nu mă deranjează.
Totuși, dacă espresso ar fi primul scop, aș opta, fără să stau pe gânduri, pentru SSP High Uniformity, care cred că se descurcă bine și pentru metode alternative.
Cafea, entuziasm, cunoaștere...

Reply
Pfoai, ce rau imi pare ca n-am drum prin Cluj, mi-ar fi placut tare mult sa incerc rasnita.

Reply
(14-03-2021, 18:26)laurs Wrote: Pfoai, ce rau imi pare ca n-am drum prin Cluj, mi-ar fi placut tare mult sa incerc rasnita.

Yep...personal, as lua-o cu cutite high uniformity sau chiar standard, pentru a obtine “sirop” de ciocolata cu un strop de ceva fruct. :)
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
Daca rasnesc single dose pt espresso in Mazzer-ul cu SSP-uri de brew, rezultatul e cum zice @Razvan.yume mai sus, fara corp. Dc pun boabe in hopper, am corp in espresso. Mk ProM Espresso folosea cutite cu acelasi profil de taiere, pt espresso (ca SSP de 64 de brew). Honne are acelasi profil la cutitele plate (dar il ajuta cutitele conice pt un plus de fines). E drept ca MK ProM nu se mai fabrica, inteleg ca pt ca aveau probleme cu partea electronica.

Ce vreau sa spun e ca, cel mai probabil, la aceasta marime a cutitelor, pt espresso, folosirea unei rasnite cu boabe in hopper are o importanta mai mare in echilibrul gustului decat profilul de taiere al cutitelor, cel putin din ce am testat eu, indiferent de asezarea oblica a cutitelor. Stiu ca am mai tot zis asta, scuze ca tot repet.

Unde vreau sa ajung e ca, de exemplu, un Eureka Mignon XXL cu boabe in hopper va oferi rezultate mult mai bune (adica echilibru, corp si lipsa aciditatii excesive din single dose) cu espresso prajit medium decat G-iota si, IMHO, chiar si decat Lagom P64.

Cu prajeli light, nu stiu, acolo se complica lucrurile, deja conteaza alinierea, geometria cutitelor, profilul de extractie si alte lucruri pe care nu le cunosc.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Sunt foarte incantat de ce ofera Atom 75, utilizat doar cu boabe in hopper, simt acelasi lucru (fara pretentii de senzory etc.), echilibru. Daca vreau un dezechilibru, pozitiv in cazul meu, spre “ciocolata”, am la indemana si Sette.

Foarte posibil sa tintesc un Etzmax si nu Lagom, intr-un viitor nu foarte indepartat; momentan nu am toate detaliile, in afara faptului ca are alta constructie s.a.m.d. decat Sette.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
(14-03-2021, 22:27)tecsi78 Wrote: Sunt foarte incantat de ce ofera Atom 75, utilizat doar cu boabe in hopper, simt acelasi lucru (fara pretentii de senzory etc.), echilibru. Daca vreau un dezechilibru, pozitiv in cazul meu, spre “ciocolata”, am la indemana si Sette.

Foarte posibil sa tintesc un Etzmax si nu Lagom, intr-un viitor nu foarte indepartat; momentan nu am toate detaliile, in afara faptului ca are alta constructie s.a.m.d. decat Sette.
Este (cel putin) un coleg pe forum care are Etzmax
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper & distributor

Reply
(14-03-2021, 21:30)cradun Wrote: Daca rasnesc single dose pt espresso in Mazzer-ul cu SSP-uri de brew, rezultatul e cum zice @Razvan.yume mai sus, fara corp. Dc pun boabe in hopper, am corp in espresso.

E posibil dpdv fizic ca apasarea exercitata de boabele din hopper sa schimbe un pic modul in care se face  macinarea.  Daca vrei sa fii sigur ca nu e un efect placebo ar trebui sa faci blind test, o doza rasnita in single dose, pui repede boabe in hopper si mai rasnsti o doza, pe urma face altcineva doua espresso-uri cu cele doua doze si iti da la gustat. Sigur ca sunt 50% sanse sa nimeresti din intamplare, dar daca repeti operatiunea de suficiente ori rezultatul poate fi concludent.

Reply
@Alex_A, avem thread despre asta: https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...-semi-plin
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Nu e chiar asa simplu pentru ca presiunea coloanei de boabe modifica macinatura. Trebuie umblat si la rasnita, ca sa scoti acelasi timp de curgere la shot-ul al doilea. Modificam cam cam 2 pasi in experienta mea cu k30 de exemplu.
ECM Synchronika cu robinet, DF64V + SSP, M47, ECM S-automatik 64
in trecut: df64, K30, Vario Home, Bezzera BB005, si Bezzera Mitica Top

Reply
(15-03-2021, 13:28)allex06 Wrote: Nu e chiar asa simplu pentru ca presiunea coloanei de boabe modifica macinatura. Trebuie umblat si la rasnita, ca sa scoti acelasi timp de curgere la shot-ul al doilea. Modificam cam cam 2 pasi in experienta mea cu k30 de exemplu.

Pai atunci ai modificat si alt parametru si experimentul devine irelevant.  Singura schimbare ar trebui sa fie coloana de boabe vs single dose. Lasi acelasi timp de curgere si vezi ce ai in ceasca.

Marea problema de fapt e ca nu poti fii sigur ca ai rasnit exact aceeasi greutate de boabe.

(15-03-2021, 13:25)cradun Wrote: @Alex_A, avem thread despre asta: https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...-semi-plin

Mersi, l-am vazut acum, banuiesc ca apare si pe-acolo ideea de blind test, nu?

Reply
A apărut și sora mai mare.
https://www.option-o.com/shop/lagom-p100
Decent, Comandante, etzmax, bentwood

Reply
Foarte faina :D Sunt convins ca va avea cel putin succesul lui Lagom p64.
Lagom p64 a fost comparat de Hoffman cu rasnitele din categoria grea: Monolith max, Webber Eg1, Levercraft ultra, EK43S si a avut rezultate comparabile cu acesti grei avand cutite mult mai mici. Si gradul de retentie printre cele mai mici din categoria "single dose" fara burdufuri, foale, pufaitoare sau alte nebunii.
Imi imaginez ca noua jucarie va fi wow.
Pretul insa e prohibitiv. Dar niciuna din cele de mai sus nu e mai ieftina.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)