12-03-2021, 00:02
(11-03-2021, 23:36)renatoa Wrote: Exista motorul asa numit universal, care merge atat in AC cat si in DC, la care variezi turatia cu un dimmer de lumina, fix de 30 lei.
Si culmea e ca e cel mai popular si ieftin dintre toate... este ce avem pe toate mixerele si blenderele de bucatarie.
Alegerea celor de la g-iota de a folosi motor cu rotor in colivie este cel putin ciudata, dar am participat la proiecte in sedinte comune cu chinezi si nu ma mai mira nimic la gandirea lor...
(11-03-2021, 22:43)Alex_A Wrote: Aha, fascinant, ai idee cam care e durata de viata in ore de utilizare a unui asemenea motor? Nu de alta dar ar fi interesant ce ar zice un cumparator de rasnita cand s-ar duce motorul inainte sa toceasca primul set de cutite chinezesti...
Frumos citat din intelepciunea internetului, intrebarea este... chiar se simt astea in macinatura ? Sau in ceasca ?
Ai masurat tu diferente de temperatura intre cafea macinata la 400 si la 1400 rpm ?
Pui la socoteala faptul ca viteza mai mare inseamna ca o termina mai repede ? Deci nu apuca sa se incalzeasca ...
Iar daca vrei vibratii putine, atunci alegerea g-iota este intradevar cea corecta, motorul lor este cel mai silentios.
Comparam un ventilator cu un mixer la feeling ?
(11-03-2021, 22:43)Alex_A Wrote: WOW again. Auzi, asta cu "la viteza mai mare o termina mai repede" e din intelepciunea aia a internetului de care ziceai?
Vorbim de single use use aici, nu de baruri la care stau clientii la coada. Iar faza cu "g iota e alegerea corecta daca vrei vibratii ptuine pentru ca motorul lor e cel mai silentios" e colosala, in conditiile in care deja mentionasem de cateva ori faptul ca solutia constructiva aleasa de chinezi (cu cutitul superior montat pe un capac care se prinde pe carcasa, in timp ce cutitul inferior e prins pe axul motorului) inseamna ca orice vibratie produce si schimbarea aliniamentului...
Se cheama cuplaj flexibil/elastic si il gasesti in orice printer, cam asa arata:
https://magazin.undatech.ro/cuplaje-elastice-si-fixe
Am si eu in prajitorul de cafea, ca sa amortizez socul in cazul in care vreo boaba intra pe la mecanisme si ameninta sa blocheze agitatorul.
Or fi toate chestii obiective, doar ca tehnic sunt banalitati care nu costa nimic sa le ai ca unique outstanding features cand faci rasnita la bucata, si stii ca vei gasi amatori sa iti dee pe ea de 10 ori pretul materialelor, in schimb la productie de serie unde vinzi cu containerul are sens sa economisesti, daca impactul asupra performantei nu este in targetul pietei pentru care ti-ai propus sa produci.
Cum spuneam mai sus, nu este deloc o banalitate diferenta dintre o camera a cutitelor rigida vs una la care cutitul superior vibreaza cu carcasa, iar cel inferior cu motorul. De altfel asa cred ca se explica si consistenta cam discutabila pe care au remarct-o polonezii la g-iota.

. Auzi, asta cu "la viteza mai mare o termina mai repede" e din intelepciunea aia a internetului de care ziceai? 

![[Image: 2rSzqvc.jpg]](https://i.imgur.com/2rSzqvc.jpg)