(08-09-2024, 09:17)_R_A_D_U Wrote: De ieri, de când am început ”să sap” pe net, am văzut chestia asta iar prețul pare acceptabil. Oare a lucrat cineva sau a văzut ~pe viu~ drăcovenia?
Nu e ieftin de loc la 580...

Spumarea tot cu arc pare sa o faca, iar incalzirea prin inductie nu e decat un moft, tot tabla se incalzeste, inductia nu actioneaza in masa de lapte
(08-09-2024, 09:45)alin1970 Wrote: Din 240 ml de apa pot obtine aburi pentru tot blocul cred. Stabilitate termica ptr aburi ? Este nevoie ? Apa fierbe si atat. Aburii trebuie sa aiba temperatura foarte mare ? Ar fi nevoie de mai mult de 3,5 barr ?
Putin ajutor academic @renatoa se poate ?
Am espressor dar nu am abur. Si , din pacate, nu imi place espresso fara lapte.
"Apa fierde si atat", corect... in apa nu poti avea mai mult de 99.99 grade... dar deasupra ei. adica in abur... depinde de presiune.
La un bar ai 120 grade, la 2 bari 134, la 3 bari 144, la 3.5 bari 148
Pasteurizarea UHT se intampla la 138–150 grade, timp de 1-2 secunde.
Banuiesc ca frotarea se face mai jos de 138... banui ca ar fi bine sa nu produca si o pasteurizare secundara, nu am idee ce se alege de structura laptelui ala...
(08-09-2024, 09:45)Mihai L Wrote: Da, sunt de luat in calcul si calitatea si puterea aburului, pe langa cantitate.
...
Cel mai important pentru frotare zic ca ar trebui sa ai o presiune constanta.
Ar fi bine sa definim notiunile astea "aburitoare" de calitate si putere...
Presiune constanta inseamna temperatura constanta.
Si cum pe abur controlul este de regula cu termostat, adica o plaja destul de larga de 10-15 grade... cu asta defilam.
PID pe abur probabil e numai la masini cu pretul din 4 cifre.