Dragi espressomani și espressowomen,
De săptămâna trecută mi-am schimbat statutul, din espressoman wannabe în espressoman de drept, întrucât am reușit (cu ajutorul repetat și susținut din partea lui Liviu) să achiziționez echipamentul din semnătură:
Expobar Brewtus IV, Malkoenig Vario Home, sită IMS 14/20, bază tamper Concept Art, mâner tamper dinamometric [Joe Frex], latieră Motta Europa 50 cl, cântar [Joe Frex]
Încă mai am de lucrat până să-mi iasă o extracție decentă, deci mai am până să ajung și eu, ca cei ale căror postări le citesc cu mult interes pe forum, un espressoman de fapt.
Vă doresc cât mai multe extracții reușite!
Folosesc: Bezzera Strega | Mazzer Robur | IMS 14/20 | EP HQ 14/21+ | tamper Concept Art/[Joe Frex] dinamometric | Latiera Motta Europa 50 cl
Am folosit: Baratza Sette 270 | Expobar Brewtus IV | Mazzer Major | Mahlkoenig Vario Home
Bun venit,
Da, sunt multi useri care se ingrijoreaza initial ca portafiltrul nu sta la 90 de grade cand espressorul este nou sau ca reglajul presiunii este la un nivel mai ridicat de 9bar etc. :)
Dar sunt constient ca o confirmare pe forum sau mail a normalitatii unor situatii, poate preveni multe atacur i de cord :) mai ales ca sculele nu sunt tocmai ieftine.
Vorba poetului, extractii reusite!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
@ekivoc: Frumos coltul tau de "espressoman de drept" si o curatenie exemplara la "locul de munca" :) De unde ai cumparat acel timer negru? Eu am umblat dupa el prin Carrefour in Braila dar n-am dat de el. L-am vazut pe net dar nu se merita sa platesc transportul cat valoarea lui. Sa le stapanesti sanatos!
Lelit PL41e with PID & shower screen IMS Competition, Kinu M 38, Anfim Best, Bialetti Venus, V 60
(11-10-2015, 16:06)Kosta David Wrote: @ekivoc: Frumos coltul tau de "espressoman de drept" si o curatenie exemplara la "locul de munca" :) De unde ai cumparat acel timer negru? Eu am umblat dupa el prin Carrefour in Braila dar n-am dat de el. L-am vazut pe net dar nu se merita sa platesc transportul cat valoarea lui. Sa le stapanesti sanatos!
Eu l-am gasit in Carrefour Militari ! Mai bine intreaba un baiat de la raft ! Nici eu nu l-am vazut dar am intrebat !
#ROCKET R NINE ONE , #ROCKET SUPER FAUSTO/Red Speed , #AILLIO BULLET R1 V2 , #Acaia Lunar
#Brewtus IV , #Honne Slim ; #Ibric , #MK. Vario
Accesorii ROCKET , MOTTA , IMS , Tamper dinamometric ECM , altele
(11-10-2015, 16:06)Kosta David Wrote: @ekivoc: Frumos coltul tau de "espressoman de drept" si o curatenie exemplara la "locul de munca" :) De unde ai cumparat acel timer negru? Eu am umblat dupa el prin Carrefour in Braila dar n-am dat de el. L-am vazut pe net dar nu se merita sa platesc transportul cat valoarea lui. Sa le stapanesti sanatos!
Scuze pentru răspunsul întârziat. L-am găsit în Carrefour Era (în Iași, desigur). Tot întrebând un angajat am dat de el, pentru că altfel nu îl găseam. L-am căutat în urma unui pont aflat aici, pe forum :). Ca minus, nu mi se ''lipește'' decât de partea laterală a espressorului.
Folosesc: Bezzera Strega | Mazzer Robur | IMS 14/20 | EP HQ 14/21+ | tamper Concept Art/[Joe Frex] dinamometric | Latiera Motta Europa 50 cl
Am folosit: Baratza Sette 270 | Expobar Brewtus IV | Mazzer Major | Mahlkoenig Vario Home
09-11-2015, 21:35 (Edited 09-11-2015, 21:45 by MANU.)
Dupa lungi cautari pe 'ebay.de' acesta este "noul" meu espressor: Isomac Venus (are deja 2 ani dar asta nu mai conteaza :) pentru ca arata foarte bine)[Image: 2u6e0ja.jpg]
Dupa cateva luni de teste fara PID, Isomac-ul are acum, cu ajutorul lui Nickso desigur, Pid-ul Auber de pe Gaggia si presiune de 10 bar.
Astfel, am scapat de gargaunii mei cu boilerul din aluminiu :)) avand in continuare un espresso foarte bun chiar si dupa 15 de minute de asteptare... :)
Tot de pe ebay am cumparat si acel portafiltru original ECM. Imi place faptul ca e full inox si se simte foarte bine in mana fiind destul de greu.
Pentru cei interesati acestea sunt specificatiile unui Isomac Venus.
Lelit Bianca V3// Compak E8 // Eureka Atom 64// Kinu m47 Phoenix // Cafflano Kompresso
History: Gaggia Classic, Isomac Venus, Eureka Mignon, Mazzer MiniE with SuperJolly burrs, Expobar Brewtus IV
Am divortat, iar de data asta mi-am schimbat eu numele de familie, implicit si semnatura. :)
Sper ca ne vom intelege ca "toate cuplurile normale" multa vreme de-acum incolo.
Cele 4 gauri mici ma incanta in mod special, vom vedea cu ce rezultate. :)
Eram aproape sigur ca veti face glume cu gaurile. :D
Nu am reusit sa stapanesc vrajitoarea de dinainte, isi cam facea de cap. :) Imi era greu sa obtin de la ea ce imi doream.
08-12-2015, 14:00 (Edited 08-12-2015, 14:05 by RaduCarutasu.)
(08-12-2015, 03:53)coffeesnob Wrote: Pe ce motiv ai divortat daca se poate intreba?
Pai ce nu e clar ?
A scrics cu manuta lui :
"Nu am reusit sa stapanesc vrajitoarea de dinainte ..."asa ca a scapat de ea . Si-a luat , ca tot gospodarul , una noua la care: " Cele 4 gauri mici ma incanta in mod special "
A vazut el ca astea sunt mai bune si incepuse sa le duca dorul ! .
A rezolvat acum problema iar noi il asteptam sa vina cu impresii , eventual poze , film . :).
(07-12-2015, 23:07)zuluafonu Wrote: Am divortat, iar de data asta mi-am schimbat eu numele de familie, implicit si semnatura. :)
Sper ca ne vom intelege ca "toate cuplurile normale" multa vreme de-acum incolo.
Cele 4 gauri mici ma incanta in mod special, vom vedea cu ce rezultate. :)
L-am luat de la importator, care de black friday a avut o reducere de 10%, cred ca la toate aparatele, plus ca si client fidel/forumist am mai primit cateva procente.
10-12-2015, 12:31 (Edited 10-12-2015, 12:35 by zuluafonu.)
La capitolul espresso voi vedea dupa ce schimb rasnita si iau ceva cafea buna, momentan am ceva vechitura de 2 luni si Cunill Tranquillo. Ma indrept spre Ceado E37S deocamdata.
La frotare este de vis, nu poti face o frotare proasta nici daca vrei, foarte rapid procesul si daca o dai in bara la inceput, bulele mari le poti face urgent disparute.
Azi era sa ma inec in laptele din latiera, asa de puternic a fost vartejul incat mi-a tras capul in lapte. Noroc ca a fost sotia pe faza si m-a scos la suprafata. :D
Cu vrajitoarea aveam conflicte la espresso, nicidecum la frotare.