Hello There, Guest! Login Register


Flour sifter and hotgun roasters

#1
Pentru ca nu s-a prea vorbit la noi de genul asta de prajitoare, al caror nume provine din materialele folosite la primele realizari, adica o sita (de faina) si un hotgun, e cazul sa aiba un topic separat, ca sa fie cunoscuta evolutia lor, precum si modul de constructie, care ar putea tenta pe unii, fiind mult mai simplu decat pare la prima vedere.
Dupa mine este o constructie mai simpla si cu rezultate potential mai bune decat un fluid bed popper, la capacitati peste 150-200 grame.
Demararea acestui topic a fost determinata de aparitia astazi pe KS a unui proiect, semnalat deja in alt topic, care pare evolutia suprema a acestui concept, si prima incercare de model comercial(izabil). 

Prima realizare a acestui concept care a devenit destul de populara, incat sa fie citata in diverse topice de roaster builders a fost asa numitul M12, de la masina de gaurit folosita pentru agitare:


Vedeti in clip explicate pe indelete si intelesul tuturor partile componente si principiul de prajire.
Aveti in descrierea clipului si lista de parti componente, de pe Amazon, deci mai greu accesibile, cine este interesat as putea sa ii fac eu o lista echivalenta, cea pe care am folosit-o eu pentru o varianta proprie.

Mai recent, chiar anul trecut, a aparut cea mai sofisticata versiune a conceptului, dar tot DIY, autorul nu intentioneaza sa o comercializeze. 

Elementele de noutate sunt metoda de agitare, un disc inclinat care aduce aminte de paleta Gene, si elementele de siguranta cu magneti, care fac decuplarea automata a diverselor conexiuni in momentul ridicarii camerei de prajire.

Am scris mai sus de o varianta proprie, din pacate ea a fost dezmembrata dupa testare, nu ma interesau la vremea respectiva cantitatile de 250 grame, am facut-o doar pentru explorare.
Elementul de originalitate la varianta mea a fost ca am folosit drept sursa de caldura baza unui popper in loc de hotgun. A rezultat o caldura mai larg distribuita pe suprafata sitei decat cea concentrata a unui hotgun. De asemenea inaltimea constructiei rezultate este semnificativ mai mica.
O asemenea sursa de caldura plata pare ca foloseste si varianta proiect KS, care a fost pornita initial tot cu un hotgun,  dupa cum se vede intr-una din variantele initiale prezentate pe homeroasters anul trecut.
 
Reply
#2
Prea târziu ai venit cu propunerea aceasta, deja și-au luat toți Hottop, Bocca bocca, Roest, Ikawa, Bullet etc....
Gaggia Mini + La Pavoni Profesionale + E61'(Grimac, ECM, SAB)  + Mahlkonig Vario Home + KINU Phoenix M47 +  Sette 270 + San Marco SM92
​​​​​
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)