Welcome Back Log In Create Account

Flair Espresso

(13-07-2019, 14:14)cradun Wrote: Eu tot zic ca nu e amar de supraextractie si ca nu e rasnita de vina si nici primul strat, ci o subextractie :)

O sa experimentez o perioada cu apa clocotita sa vad ce iese.

Cafeaua e tanzania blackburn estate, prăjită de mine, lăsată 1 minut după 1C care s-a petrecut pe la mim 8:20 mie îmi pare suficient de light prăjită...

[Image: kFnO5eV.jpg]
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Eu aș mai fi lăsat-o nițel. Cred că am avut și eu cafeaua asta și mi-a plăcut mai mult ceva mai dezvoltată.

Reply
Si eu am prajit cafeaua asta si am mers pana la 1:30-1:45 min dupa FC.

Reply
Nu e modelul pro, dar e destul de interesant de observat ca temperatura apei deasupra pucului ramane destul de stabila pe timpul extractiei. As fi fost curios ce temperatura are la iesire, si mai ales la pro, care are pf metalic.

Reply
Cred ca asta e referinta cand vorbim de temp study pe Flair.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
(13-07-2019, 10:35)renatoa Wrote: Nu vrea nimeni sa incerce un manson de incalzire grup care macar sa tina temperatura un pic mai constanta decat este acum? Vorbesc de folii care le gasiti pe eBay cautand dupa "Motorcycle Handle Bar Warmer Heated Grip"... or fi si la noi in tara la magazinele de bikeri...

La asa ceva te referi? Nu prea vad cu poti sa tii grupul la 90 de grade cu folia asta.

(30-05-2019, 15:33)Neuromancer Wrote: oricat ai incalzi grupu tot pierzi temperatura pana termini shotul.. iar stabilitatea termica este extrem de importanta pentru gustul final al cafelei..

Eu am 3 portafiltre momentan si am zile cand fac 3 shot-uri unul dupa altul fara sa reincalzesc pistonul intre ele. Trag pe primul, scot portafiltrul, imping pistonul, pun portafiltrul, umplu camera cu apa din kettle, trag pe al doilea, repet la al treilea. Opeartiunea de trecerea de la un shot la altul dureaza maxim 15 secunde.

Daca prepararea pucului si extractia sunt cat de apropiate pot eu sa le fac, nu simt nicio diferenta majora intre cele 3 shot-uri.

Reply
(15-07-2019, 19:30)Laddu Wrote: La asa ceva te referi? Nu prea vad cu poti sa tii grupul la 90 de grade cu folia asta.

Folia aia rezista la peste 200 grade, exista variante pe plastic kapton, care s-a folosit drept banda de etansare intre sticla si metal la prajitoare fluid bed.

Reply
Nu am contestat la cât rezista, doar ca la 12v sigur nu ajunge la 90 de grade.

Reply
In vacante Flair este cu noi si isi face treaba foarte bine:

[Image: KFAQ6xE.jpg][Image: nPpQBMk.jpg][Image: 27VW8Gv.jpg]In vacante Flair este un partener de baza:

[Image: FnNh504.jpg][Image: JgkQOyi.jpg]
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Postez mai bine aici decat la bursa, e mai bine tintita :)

1. Are cineva un piston de Flair in plus/de dat ? Adica asta:
https://www.flairespresso.com/product-page/flair-piston

2. intereseaza pe cineva asa ceva ?
https://www.flairespresso.com/product-pa...er-for-pgk

Eventual schimb intre 1 si 2 ar fi potriveala perfecta... :D

Reply
PRO V2:

https://www.flairespresso.com/product-pa...ture-pro-2
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Un pic nu-i urmăresc pe Facebook și nu sunt la zi cu noutățile. :D
Sunt curios de noul portafiltru, dacă face diferența.

Reply
Photo 
    Ieri am primit din GB un Flair , aprox 900 lei, varianta cea mai ieftina.
Are si tamper din inox.
Din doua extractii numai una partial reusita.
Totusi consistenta extractiei este superioara celei obtinuta  cu DeLonghi.
[Image: o3ej0xt.jpg]

Attached Files Thumbnail(s)

DeLonghi 820, rasnita de birou cu manivela, rasnite din alama vechi - in reparatie (2 buc)

Reply
Flair Espresso NEO va apărea curând, cu portafiltru presurizat pentru cine are râșniță care nu e capabilă espresso sau eventual vrea să folosească o cafea "premăcinată". Undecided

https://www.flairespresso.com/neo
Launching on Kickstarter on Tuesday, April 7th, 2020
Early Bird deals starting at just $79 dollars.
MSRP of $119

Reply
Salutare la toata lumea

Am vazut la multi dintre voi ca aveti in semnatura 
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO  2

Pe aceste echipamente m am gandit sa le iau si eu dar
oscilez intre un espressor de 'blat' sa zic asa gen lelit pl81t si Flair Signature PRO 2 ca si espressoare
La rasnita ma gandesc la  Kinu M47 phonix sau  Kinu M47 clasic ....... merita diferenta? 
Mentionez ca sunt nou in lumea cafelei de calitate.
As folosi pentru 1 - 2 cafele pe zi 
Legat de buget nu este unul fix in jur de 3500 lei 
Astept parerile voastre 
Ce ati alege ?

Multumesc
Bianca V3 Black <> FlairPro3 <> EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link
Past : Mara X

Reply
Flair pe 58 mm...

https://www.reddit.com/r/espresso/commen...prototype/

... o mare greseala, parerea mea.
Orice lever manual peste grupul de 49-51 (Pavoni) este prea mult.

Reply
E veche tare postarea.
Pe grupul Flair pe Facebook dacă îmi amintesc corect s-a întrebat mai recent și se spera că va apărea în perioada sărbătorilor (preț maxim sub 2x de la cele actuale). Sunt curios dacă va apărea.

Reply
Daca nu a fost pomenita aici... trebuia sa nu o postez ? :)

Reply
Salutare! Cei care aveti flair ati incercat sa faceti profilare cu el? Ma uitam de ceva timp la cafelat robot si am auzit ca nu prea merge sa cresti treptat presiunea ca se ridica cafeaua in portafiltru si de aia m-am uitat catre flair.
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply
Credeam ca se ridica la toate...  Huh Confused
Dupa preinfuzie se umfla cafeaua de nu poti crede... si la flair se vede cel mai bine.
La un espresor cu PF nu prea ai cum sa vezi asa ceva. ma intreb la Robot cum au costatat asta... au lasat libere manerele si au vazut sa se ridica in sus ? Smile
La Flair, doar apasati pana apar primele picaturi si apoi slabiti presiunea, dar nu lasati levierul liber... sa vedeti cum se salta cilindrul grupului de pe sita. Am fost tentat odata sa vada daca este in stare sa il arunce afara de tot... Smile

Reply
Profilare poți sa faci, dar e cam greu la classic dacă nu ai manometru. 

Și profilare e pe baza de presiune, care deși se modifica pe manometru, în debit e posibil sa nu se schimbe nimic sau prea puțin.

Reply
Mersi pentru raspuns, eu am vrut sa il cumpar doar daca era posibil sa ma joc cu difite profile ce le poti face pe bianca etc. Pe canalul lui The Real Sprometheus am vazut treaba cu robot-ul.
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply
Sa inteleg ca daca ai avea un cantar sub pahar, care sa iti indice debitul, ar fi mai util decat kiturile de manometru pe care le fac diversi si cer pe ele o gramada de bani...
Pai asta ar fi chiar mai simplu de facut, e doar electronica + programare, si nu implica modificarea lever-ului...  Confused

Reply
Tiranator, desigur ca face profilare. Stau pe 2 bar pana apar primele picaturi apoi usurel spre 8-9 bar, dupa caz spre final cobor spre 6-5-4 bar pu citeva secunde daca vreau. 
[Image: XmgtLOH.jpg]
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
(07-02-2021, 22:50)renatoa Wrote: Sa inteleg ca daca ai avea un cantar sub pahar, care sa iti indice debitul, ar fi mai util decat kiturile de manometru pe care le fac diversi si cer pe ele o gramada de bani...
Pai asta ar fi chiar mai simplu de facut, e doar electronica + programare, si nu implica modificarea lever-ului...  Confused

Nu neapărat. Doar ca presiunea, sau profilare ei, e necesara dar nu e suficienta. Același lucru l-aș putea spune și pentru debitul prin puc, necesar dar nu suficient, deși ceva mai necesar ca presiunea.
Poți avea 2 bar deasupra pucului cu el fracturat sau 9 bar cu pucul intact, iar debitul prin puc sa fie același.

Prețul kiturilor de presiune nu ar trebui sa fie indicator al utilității sau necesității lor. Reflecta costul de dezvoltare, producție și implementare, plus profitul producătorului.

Reply
Dupa experienta cu pavoni, as zice ca levieristii fac profilare instinctiv, doar senzorial, ochi-mana, dupa ce se acomodeaza cu masina. Nu le mai trebuie manometru sau cantar, curgerea le spune tot.
Asta e marea diferenta fata de pompa, care e "proasta", impinge cu cat poate indiferent ce incearca sa ii zica pucul... "nu mai pot, m-ai ciuruit..." Smile
La mana, cand ai vazut primul semn de channeling, mai scazi presiunea si pucul cumva se repara singur, tot iesi mai bine cu o extractie mai lunga decat cu una ca prin stropitoare.
Asa ca la mini Gaggia degeaba am arcul... il mai las sa lucreze de capul lui doar la curgeri perfecte, in rest controlez cu mana totul, in plus sau in minus.

Reply
Da si nu, stii cum e, depinde de situatie.

Manometrul are rostul lui, mai ales la inceput, pana poti face o asociere intre presiune si nivelull de forta pe care il exerciti pe lever. Pana sa pun ceasul, aveam impresia ca apa cu peste 9 bar, dar dupa ce l-am pus am constat ca de fapt eram pe la 5 bar.

O data fracturat pucul, o usoara reducere a presiunii nu va repara pucul, trebui sa reduci semnificativ ca sa repari channelingul. Dar da, ai sanse sa o salvezi comparat cu o pompa fara niciun fel de control de presiune.

Reply
Nu stiu cum incalziti boieri dv. grupul de flair, dar daca aveti pe acasa un moka pot, se poate face un warmer care permite manipularea lui ceva mai lejer decat extragerea din apa fiarta, cum banuiesc ca faceti acum...
Se pune foarte putina apa in rezervorul moka pot, ca sa nu stati mult dupa incalzire, puneti la fiert pe foc partea inferioara, cu palnia/sita montata, si in sita puneti cilindrul, cu cauciucul in sus... asta e tot !
Aburi care ies prin sita il vor incalzi pe interior, iar cauciucul nu va apuca sa se incalzeasca prea mult, suficient ca sa fie manevrabil fara manusa de bucatarie sau clesti speciali.

Reply
E o metodă foarte cunoscută deja printre utilizatorii de Flair mai pasionați.
Am un Bialetti Brikka 2 cups de dinainte de Flair și altele. Nu prea a fost folosit pentru cafea.
Baza lui se potrivește la fix cu grupul/cilindrul de la Flair Signature Pro (sau Pro 2). Grupul se așează chiar pe locașul unde s-ar așeza în mod normal sita(de la Brikka). Iar deasupra cilindrului pun și sita/coșul pentru cafea (de la Flair).
Se încălzește tare în acest mod, după ce fierbe apa 5-10 minute să zicem. Din ce țin eu minte nu prea mai puteam să-l prind de porțiunea de silicon sau trebuia să fiu rapid. Așa m-am obișnuit să folosesc ceva material suplimentar de protecție (măcar un prosop).

Altă variantă "la modă" e cea cu pâlnia de silicon (poate fi pliabilă) la care se taie din partea cea mai îngustă de jos(să circule aburul ușor, dar să rămână diametrul suficient încât să țină cilindrul de la Flair). Pâlnia se montează în locul capacului de la kettle. Iar în pâlnie se așează grupul/sita de la Flair.

Eu sunt foarte mulțumit de varianta cu moka pot-ul.

Reply
(15-03-2021, 12:26)renatoa Wrote: La mana, cand ai vazut primul semn de channeling, mai scazi presiunea si pucul cumva se repara singur, tot iesi mai bine cu o extractie mai lunga decat cu una ca prin stropitoare.
Asa ca la mini Gaggia degeaba am arcul... il mai las sa lucreze de capul lui doar la curgeri perfecte, in rest controlez cu mana totul, in plus sau in minus.

Pai daca pucul are probleme, gustul e viciat, nu poti sa repari nimic din levier. Adica repari curgerea, dar nu repari gustul. Asa, la 4 bari riscul de channeling e foarte mic, dar nu extragem la 4 ca sa ne folosim de presiune sa aduca chestii in ceasca.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)