Welcome Back Log In Create Account

Flair 58

Eu personal m-am uitat la Flair deoarece nu sunt prea convins ca mi se potriveste espressorul actual, as vrea ceva care sa nu bazaie atat de mult, care sa se incalzeasca repede (pana in 10 minute dupa spusele posesorilor de 58) si sa poata sa fie alimentat repede si usor cu apa fresh sau mai proaspata oricum ca cea pe care o tin cateva zile in rezervor.

La cantitatea actuala de cafea consumata, uneori da  (1-2 double shots) uneori deloc in timpul zilelor de lucru si la 1l de lapte consumat pe luna (impartit si acela intre cafea respectiv cereale), mie un aparat ca acest Flair imi cam surade. Este adevarat acum ca 3500 lei parca este cam mult, la putin sub 3000 e ceva mai atractiv, cel putin abia azi am aflat sunat la cafeteca despre pretul actualizat.
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Se vede clar in pret efectul de marketing al factorului "58".
Intre pro2 si 58-ul fara incalzire, ca sa jucam in aceasi liga, nu e nimic in manopera care sa justifice dublarea pretului.
Aaa... poate mai aveau un motiv daca faceau un cadru cu 60% mai solid, asa cum ar cere apasarea in piston, cu 60% mai mare la 58 fata de 46 mm.
Degeaba au lungit levierul, asta doar usureaza munca operatorului, dar presiunea in cadru e aia care e.
Sau macar sa fi schimbat manometrul cu unul de 7 bari, ca sa limiteze in felul asta avantul voinicesc al celor care au ramas cu ideea cu musai 9 bari...

(17-10-2022, 15:20)Talisker Wrote: ...sa se incalzeasca repede ... sa poata sa fie alimentat repede si usor cu apa fresh sau mai proaspata oricum ca cea pe care o tin cateva zile in rezervor.

Cam astea ar fi si in lista mea scurta de criterii pentru masina ideala.
Sunt multe variantele care satisfac aceste conditii, si evident ca mai pot fi filtrate si dupa alte criterii, modul de incalzire, marimea grupului, pret... 
Dar asta ar fi subiect de discutie pentru alt topic.

Reply
Mi-a venit acum o săptămână de pe ecocapsule. Este ultima (cred) variantă fiindcă are cilindrul gol.
Preț 2900, livrare in 4 zile.

De azi de când am pus oglinda am remarcat și la mine ca nu curge cafeaua central. Mă gândesc să-i pun un cauciuc sub partea frontală ca să-i modific planeitatea și revin cu impresii.
WPM Primus | Flair 58 | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE, J64V

Reply
Cilindrul gol, te referi că nu are sită de duș montată? Ci ai în pachet doar puck screen-ul.
Dacă nu greșesc versiunea de la care a apărut această modificare e cea din octombrie 2021.
Versiunea cea mai nouă e cea care teoretic se livrează din iunie-iulie 2022 și are cârlig-ul diferit (cu siguranță de blocare / deblocare) + conexiunea cablului este una singură acum, între adaptorul de la priză și aparat.
Vezi de exemplu când s-a postat aici un link către un articol despre această versiune cu câteva pagini în urmă: https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid179101 (trebuie să ajungi la finalul articolului pentru cele 2 modificări despre care zic)

@Darsidius Până recent mi se părea că îți plăcea Flair 58 și chiar îl recomandai. Ți-ai schimbat părerea radical?  Smile
Din experiența mea - am remontat cadrul o dată - cred că e influențată problema de care zici și de montarea cadrului. La a 2-a montare mi se pare că s-a redus destul de mult problema în cazul meu. Dar există încă. Și nici n-am site șmechere să fie și mai vizibilă problema. Încă n-am fost capabil să aleg o sită, să trec de la cea standard din pachet cu fundul  îngustat/conic, care mă cam enervează deja. :D

S-ar putea să am o alternativă de la mama China pentru Flair 58 de care știu de câteva luni deja și mă mai gândeam să-l anunț pe aici, dar am rețineri, prea le fac reclamă la chinezi. Și cred că ar merita un topic nou. Dacă aparatul ăla e implementat cât de cât corect cred că are potențial foarte mare.

Reply
zice/arata Lance Hedrick aici, daca nu vede in postul de mai sus, oricum interesanta si aplicatia.

https://youtu.be/MZHySMSLchI?t=131
zp6/v60 

Reply
(17-10-2022, 19:43)sochaux_ Wrote: Versiunea cea mai nouă e cea care teoretic se livrează din iunie-iulie 2022 și are cârlig-ul diferit (cu siguranță de blocare / deblocare) + conexiunea cablului este una singură acum, între adaptorul de la priză și aparat.

Nu am reusit sa inteleg din apelurile avute cu cafeteca daca ei inteleg din last update aceasta versiune sau daca este vorba despre cea din octombrie 2021. Intre timp am dat si eu comanda de la cafeteca, ca sa fie chiar last update nu stiu in ce masura este posibil, ar insemna din US sa fi ajuns deja la import in EU in cantitati mari catre dealers autorizati, am ceva rezerve ca voi primi chiar latest update.
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
@Darsidius? Deci pana acuma flair 58 rupe tot in materie de espresoare iar acuma nici nu vrei sa mai auzi de asa ceva si nu vei cumpara niciodata un F58 pe care il detii deja? Numa mie imi da cu virgula?
Profitec Go, Mazzer Philos

Reply
Am comparat 58-ul meu cu cel din articol.
Are controllerul unificat cu cilindrul și pistonul cel nou cu sistemul de securizare al manometrului.

Față de pro 2 consider un upgrade monumental (cel puțin pentru mine) faptul că nu mă mai iau toate transpirațiile când am de extras mai mult de un shot. Forța necesară obținerii a 8-9 bari e de 2-3 ori mai mică și durează și mai puțin extracția.

Momentan am pus niste șervețele sub el și văd că shotul a curs mult mai aproape de centru.
Soluția optimă ar fi modificarea piciorușelor de cauciuc sau poate o masă strâmbă. 
Nu am remarcat diferențe la gust, însă eu abia încep să mă formez pe espresso și încă mă trag in jos comandante + apa.

https://youtu.be/V9TKaQmO6kU

[Image: hGxCEuv.jpg][Image: IVS35G6.jpg][Image: ehxLSxX.jpg]
[Image: qJFNmOT.jpg][Image: bOfLaFK.jpg]

@sochaux
Da, cilindrul meu nu are sită montată
[Image: qMkaKm7.jpg]

Per total mă declar mulțumit. Am dat pe el 2400 lei fara TVA și mi-a îmbunătățit mult workflow-ul. Pot bea latte-uri comparabile cu cele din coffeeshop și câte un espresso când vreau să mă bucur de o explozie de aromă. In general consum 60% V60 și am nevoie de echipament portabil, iar cutia de la 58 nu ocupă mult spațiu în portbagaj.
WPM Primus | Flair 58 | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE, J64V

Reply
(17-10-2022, 19:53)bobitad Wrote: zice/arata Lance Hedrick aici, daca nu vede in postul de mai sus, oricum interesanta si aplicatia.

https://youtu.be/MZHySMSLchI?t=131

Pentru a vedea cum arată cârligul nou e ok și momentul respectiv din video/link.

Altfel pentru cine nu știe, în acel video e Flair 58 LE, care e model separat și ediție limitată (aka LE). Are unele aspecte diferite și unele accesorii incluse în plus.

Apoi acel dispozitiv cu aplicația se achiziționează separat. E foarte interesant și aplicația la fel, problema e că poate costa mai mult decât unele Flair-uri. Se numește Smart Espresso Profiler.
https://www.naked-portafilter.com/produc...-profiler/
Se poate cumpăra și pentru Flair-urile anterioare cu manometru.
Aplicația se poate conecta și cu cântar Acaia.
De la ei e și suportul pentru smartphone și conectorul/adaptorul T prin care se poate folosi și manometrul și SEP-ul în același timp, altfel s-ar fi utilizat doar unul dintre ele (așa era mai demult, când montai SEP renunțai la manometru sau invers).

@Talisker
Ai confirmare în postul anterior, vezi ce faci cu comanda la Cafeteca și cu diferența de 600 RON, e prea mare șansa ca la ecocapsule să fie varianta nouă, care trebuie. Smile

Reply
(17-10-2022, 19:43)sochaux_ Wrote: S-ar putea să am o alternativă de la mama China pentru Flair 58 de care știu de câteva luni deja și mă mai gândeam să-l anunț pe aici, dar am rețineri, prea le fac reclamă la chinezi. Și cred că ar merita un topic nou. Dacă aparatul ăla e implementat cât de cât corect cred că are potențial foarte mare.

De ar fi doar una... gasesti pe alese in topicul Chinese ALM lever de pe HB
Chiar si cu apa incalzita la spirtiera, ca la syphon !

(17-10-2022, 20:30)cristi5922 Wrote: Per total mă declar mulțumit. Am dat pe el 2400 lei fara TVA ...

La 2400 e normal sa fii multumit... probabil ai prins reducerile de 20% din vara, care si asa erau aplicate la preturi sub cele de acum.

Reply
(17-10-2022, 21:04)sochaux_ Wrote: @Talisker
Ai confirmare în postul anterior, vezi ce faci cu comanda la Cafeteca și cu diferența de 600 RON, e prea mare șansa ca la ecocapsule să fie varianta nouă, care trebuie. Smile

Am primit si eu confirmare in aceasta dimineata de la ecocapsule, pe e-mail, problema e ca si colegul dar si e-mail sunt dupa ce ieri am si dat banul la cafeteca Confused  A fost o situatie cam confuza cand am vorbit la telefon, nu stiu cine nu a explicat bine, cine nu a inteles la fix, cert este ca la al2lea telefon am stabilit ca ce vinde cafeteca la 3500 lei ar fi varianta LE (care cum a fost mentionat deja si aici este putin altfel fata de varianta obisnuita), iar ce am luat eu varianta de baza a fost tot 3000 lei. 

In aceste conditii ce e clar e ca am dat cu 100 lei mai mult fata de ecocapsule, dar nu stiu daca si la cafeteca ar fi cea mai recenta varianta.
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
(17-10-2022, 22:03)renatoa Wrote: La 2400 e normal sa fii multumit... probabil ai prins reducerile de 20% din vara, care si asa erau aplicate la preturi sub cele de acum.

E cumpărat săptămâna trecută. 2900 lei de pe ecocapsule din care am dat jos TVA. Probabil nu ai văzut postul anterior unde am menționat asta.

Reply
Eu l-am luat pe al meu prin mai, de la ecocapsule fix cu pretul cu care e și acum. In 2-3 zile mi-a ajuns, plata Cash ca am rămas și uimit ca l-au trimis ramburs. Nu înțeleg de ce insistați cu cafeteca.
O flexa el, de pe la 6-7 bari în sus (la presiunea aia, nu știu cât mai influențează înclinația grupului extracția) dar are în continuare avantajele pt care a mai fost recomandat.
Pietro, Kinu Simplicity, DeLonghi, V60, Aeropress

Reply
Mi-a sosit ieri, cumparat de la cafeteca. Am primit mostra 100g de cafea house blend gata macinata Huh la presupusul grad optim pentru Flair, din care am facut aseara de proba doua shots si nu a iesit absolut nimic, a curs cafeaua prin pucuri ca la robinet. Destul de ciudata situatia, daca nu a fost nimerit gradul de macinare de ce sa nu trimiti boabe, macar imi dadeam seama de gust.

Azi am incercat doua double shots, prima incercare cu rasnita cum era setata pentru Lelit pe 57mm, a doua cu rasnit ceva mai fin, ambele au iesit destul de bine, in mod cert in gama clara de baut.

Aparatul in sine e destul de interesant, calitatea constructiei nu prea impresioneaza de 3000 lei, e destul de clar ca banii cei mai multi se duc pe idee si marketing. Pare sa fie cea mai recenta versiune, exceptand Flair LE desigur.

[Image: ZeNgThN.jpg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
De acolo am luat și eu un Flair pro 2, am primit tot 100 g cafea măcinată care mirosea bine dar am făcut doua extracții cu gramaje diferite care au curs și la mine ca la robinet.
Bianca V3 Black <> FlairPro3 <> Ikape58<>EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link
Past : Mara X

Reply
Eu am vaga impresie că e cafea rasnita pentru portafiltru presurizat, am primit și eu la pro2 acum un an.
Ar fi interesantă o extracție după ce se râșnește din nou la granulația corecta.

Reply
Aveti va rog vreo sugestie de tamper? Cel inclus ma enerveaza ca are un fel de muchie pe lateral pe care se tot aduna cafea. Nu il am la indemana ca sa il masor, dar unii oameni vad ca afirma ca ar fi bun unul de 58.5mm chiar deoarece Flair ar fi modelat cosul pe masurile de la VST. Are rost ideea aceasta?
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
https://www.perfectespresso.ro/ro/produs...-mm--1519/
Îl folosesc și sunt foarte mulțumit de el.

Reply
Tamper-ul din pachet are 58.4 mm teoretic (al meu atât are și ceva în zona asta țin minte că e specificat și din alte discuții despre Flair, sau poate cel puțin 58.35 mm).
Tamper-ul cu margine subțire are șanse mai mici să facă vacuum(deși nu prea e cazul dacă nu e destul de fix cu sita). Vezi de exemplu de ce e așa șmecher Pullman BigStep.

Eu mi-am luat o chinezărie cu autonivelzare, tot așa cu baza mai subțire, dar are 58.6 mm (în specificații are 58.5 mm) și e o idee mai bine. Se găsește și pe la noi în zona 200 RON ±.

Reply
Multumesc pentru sugestii, voi vedea ce pot lua, pe Lelit 57 am si un nivelator Motta de care am fost multumit.
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
(23-10-2022, 23:26)cristi5922 Wrote: Eu am vaga impresie că e cafea rasnita pentru portafiltru presurizat, am primit și eu la pro2 acum un an.
Ar fi interesantă o extracție după ce se râșnește din nou la granulația corecta.

Nu o sa functioneze nici la granulatia corecta daca e rasnita de mai mult de cateva ore. Incearca si tu acasa sa rasnesti exact cum iti iese bine si sa pui intr un borcanel ermetic, apoi sa consumi dupa jumatate de zi sa zicem. Va fi tot ca la robinet, cafeaua se oxideaza repede rasnita :) Eu am reusit la kompresso dupa cateva ore sa scot ceva acceptabil, dar si asa se simtea ca intampina mai putina rezistenta
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Am luat Motta, cu nivelator mai astept, sunt multumit pana acum de rezultate

[Image: pVJJd6B.jpg]

[Image: d1mPgsZ.jpg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Sunt tare curios, ca dupa o luna de zile de utilizare, sa ne impartasesti pareri comparative asupra gustului rezultat in ceasca, la cele doua espressoare din dotare : Flair 58 si Lelit Anna.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
(25-10-2022, 18:52)Dan_R Wrote: Sunt tare curios, ca dupa o luna de zile de utilizare, sa ne impartasesti pareri comparative asupra gustului rezultat in ceasca, la cele doua espressoare din dotare : Flair 58 si Lelit Anna.

Am incercat cateva comparatii dintr-o punga de Manhattan Shoondhisa. In mod cert toate shots au iesit diferit, cele facute la Flair in maniera similara cu Lelit nu pot spune mai bune/proaste.

Ceva diferente intre aparate si accesorii:
  • la Lelit am doar calibrarea din fabrica, nu stiu daca 9 bar pe Lelit sunt chiar 9 si am impresia ca la Lelit strang si mai tare portafiltrul ca in Flair
  • cosul de Flair seamana cu cel standard de Lelit, deci cu fundul putin strans, iar pe Lelit aveam montat Ascaso cu pereti verticali, care probabil se aseamana mai mult cu high flow basket de la Flair (optional) sau cu sitele VST
  • sita fina care se pune peste puc la Flair e posibil sa faca diferenta, am impresia ca imi e mult mai usor sa prepar respectiv extrag pucul la Flair vs Lelit. Este mai usor de asemenea si sa obtin bauturi mai lungi cu Flair care sa aiba gust bun, pe mine ma multumeste foarte mult acest aspect pentru ca nu beau des doua doubleshots si din 19-19.5g cafea pot merge spre un 50g output foarte bine.
Cea mai mare diferenta de gust a fost prin metoda cu "bloom". Desigur, depinde de: gust, de cafea, echipament, de multe lucruri, dar sa reglezi gradul de macinare ca sa faci bloom pana in 5 bar, sa tii 10-20-30 secunde aceasta presiune fara sa curga nimic in ceasca si pe urma sa urci spre 7-8-9 bar ca sa termini extractia in niciun caz nu ai cum sa faci pe PL41TEM. 

Voi mai incerca sa testez comparativ aparatele, poate in weekend pe indelete, am desfacuta momentan tot o Manhattan (Los Azacuanes), dupa aceasta voi desface o punga de la o prajitorie locala din Craiova parca, de Burundi.
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Nu am vazut pana acum preinfuzie la 5 bari, mai curand acolo fac toata extractia la multe din cafele...  Confused Nu ajung la 9 niciodata.
Preinfuzia standard care o stiu este intre 2 si 3 bari. 
Doar din citite, nu am intalnit si o teorie a fenomenului, de ce acolo ar fi optimal.

Reply
Asa e cand nu ai access la informatie pentru ca e pusa pe un forum cu access doar pt cei care detin produsul.

https://www.youtube.com/watch?v=f4tL50ajxfM

Blooming shot a fost facut acum 3-4 ani, folosind Niche. De ce?

Scaderea de temperatura in puc intr-o rasnita care nu lasa apa sa iasa rapid in preinfuzie (bimodala, amestec de fines, nu asa uniforma, pt mine poate sa se cheme si mers cu vaca, I dont really care care e termenul) aduce un gust inferior in ceasca, pentru ca ai scaderi de peste 10C in puc in preinfuzie, asa ca nu poti extrage tot ce ai nevoie, sau toate bunatatile.

De asta s-a inventat blooming shot, injectezi pucul cu o apa calda de obicei era la 98C, il lasi sa musteasca, sa fie umed tot, si dupa inervii ca o extractie normala pe un puc gata umezit, dar si mai imporant, care nu mai este la 20C ci mai mult, asa ca acea scadere de temperatura nu mai este asa mica, deci ai alte volatile si solubile in ceasca, mai multe, mai bune.

Pe o rasnita ce trece apa prin ea ca raul (ssp unimodal- 64mm MP, sau 98mm HU) nu ai nevoie de asemenea temperaturi pt ca acea scadere de temperatura este mult mai mica, iti iese apa din puc dupa 5 secunde prin macinatura super fina.

Explicatiile cu grafice cu tot aici:

https://pocketsciencecoffee.com/2022/09/...esso-puck/

Deci asta e motivul pt bloom shot (rasnite traditionale, vechi) care pierd multa temp in pi. De asta la bloom shot ai nevoie de a. temp mare la inceput (flair nu poate 98C) b. presiune mai mare, sa iti impinga apa fierbinte cat mai rapid in tot pucul (o tampare mai usoara ajuta).

Apoi, lasand la o parte decent si ca bloom shot are 4-6 bar cu o cadere de presiune si debit inchis (pe care apoi l-au modificat, ca cica nu e bun debitul inchis la 0, pentru ca apa din puc se satureaza in extractie si nu mai extrage eficient, asa ca au decis ca e bine sa injecteze putin cate putin in bloom, adaugand apa noua cu capabilitati mai mare de extractie, o sa extragi mai mult din cafea, deci ey/tds mai mare.

Londinium are 6 bar (pana la) capabilitate de preinfuzie. o presiune mai mare va genera o temperatura mai mare in preinfuzie, si asta conform creatorului ajuta la light roasts, de ce? pentru ca rasnind mai fin apa curge mai lent in puc, deci la preinfuzie ai o pierdere de temperatura si mai mare, deci trebuie sa urci temperatura.

Asa se explica de ce pe niche tragi cu 93-96C iar pe SSP 64mm tragi cu 88-90C. Rasnitele plate, traditionale, cu cutite gen ceado, mazzer, lelit sunt apropiate de niche, nu de SSP deci temperatura pe ele trebuie sa fie mare.

Asa ca acel bloom shot, te ajuta sa extragi mai mult din cafea, pe rasnita ce macina grosier cu bolovani, mai neuniform. Preinfuzie la 1.5-2 bar este din 1940 cand nu stiau altceva, de pe vechile leviere, ori presiunea de linie/retea care e 2bar+. Nu e un motiv tehnic, ci e o comoditate, asa s-a facut atunci, au folosit ce au avut.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Este o idee preluata dintr-un video unde erau adaptate diverse profile de Decent pentru Flair, la care m-am uitat de curiozitate ca sa vad cum mai folosesc oamenii acest echipament. Nu cred ca pune nimeni problema de optim, eu am dat ca exemplu de ce nu cred ca ai cum sa faci pe PL41TEM.

edit: a explicat Darsidius intre timp mai bine fata de cat as reusi eu. Eu nu am atat de multa experienta ca voi, am cam 2 ani de cand fac acasa cafea pentru ca aparent am trait foarte mult timp fara a bea deloc cafea. Privesc facutul de espresso acasa ca un fel de experimente amuzante si teste cu ce se poate obtine din cafea de diverse tipuri.

edit 2: am avut in scurta istorie cateva pachete de cafea pe care nu am putut sa le extrag cum trebuie, doua dintre ele sigur au fost prajite "mult mai light" ca ce gasim uzual pe piata locala ca profil omni sau omni espresso, unde sigur mi-au depasit si priceperea si echipamentul, ma gandesc ca poate daca aveam Flair atunci poate ar fi iesit ceva mai bine.
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
(26-10-2022, 10:05)Darsidius Wrote: De asta s-a inventat blooming shot, injectezi pucul cu o apa calda de obicei era la 98C, il lasi sa musteasca, sa fie umed tot, si dupa inervii ca o extractie normala pe un puc gata umezit, dar si mai imporant, care nu mai este la 20C ci mai mult, asa ca acea scadere de temperatura nu mai este asa mica, deci ai alte volatile si solubile in ceasca, mai multe, mai bune.

In cazul asta blooming shot pe Flair 58 e un non-sens, ca toata apa din cilindrul de extractie o sa se raceasca la contactul cu pucul si alta fierbinte nu mai ai de unde sa pui peste puc, ca la un espressor cu pompa. Poate doar daca incalzirea electrica e pe maxim si aia sa tina apa la temperatura mare, dar ma indoiesc ca poate, e destul de multa apa si suprafata de contact cu cilindrul incalzit e destul de mica.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
depinde ca nu e chiar asa simplu.

eu sunt adeptul ideilor ca un puc mai subtire si implicit o rasnire mai fina pe o rasnita mai incapabila va produce o cafea mai buna decat un puck gros pe care il dregi cu multa preinfuzie.

Adica, daca ai o rasnita mai slabuta, o sa fie mai bine cu 15-16g decat cu 18-19g, si evident temperatura ajustata pe masura rasnitei, tot mai sus, nu mai jos. 

Apa la flair cu el pe maxim atinge 93-94C max in puck, ceea ce e foarte bine, asta inseamna ca se face o medie intre apa turnata la 100C si temperatura grupului/cilindrului preincalzit care probabil e la ceva gen 82-85C. Cu cat stai mai mult cu atat pierzi mai multa caldura, de asta idea ca un puc mai subtire, va permite o preinfuzie mai rapida si va extrage mai mult cu o preinfuzie mai scurta pentru ca macinatura este mult mai fina la 15-16g vs 18-19g.

Iar sita nu conteaza, pentru ca ai puck screen mesh, care anuleaza headspace-ul.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
(17-10-2022, 15:13)Darsidius Wrote: Flair a inceput de la a fi un espressor de buget, rapid usor de folosit care da rezultate peste lelit pl41 sau gaggia sau masini entry. Asta daca te intereseaza gustul din ceasca la buget redus.

Daca te intereseaza workflow atunci ai super-automat cu boabe medium/omni, iese cafea chiar buna, unele au si reglaj de temperatura/granulatie.

Ca a ajuns flair sa coste 3600ron...sorry dar nu, mult prea multi bani. In fond e un cadru cu un grup si un incalzitor, piesele costa putin, la produs sub 100euro, pe ce iau restul de bani? calitatea nu se reflecta in pret, grupul ce flexeaza oribil ca la Pavoni este absolut un no go.

Chestia asta trebuia spusa la producator din prima saptamana sa vina cu un design imbunatatit, insa gainarii s-au imbatat cu apa rece din review-uri de pe youtube de la gurus ale cafelelor care doar arata cu degetul si baga in buzunar. Eu ma aprind cand vad din astea, si de asta nu vreau sa dau nici 2 lei companiilor astora, asa am facut si la Decent, l-am folsit 1 an, le-am facut un review de 20 pagini cu poze si filme, si l-am vandut, sa nu mai aud de ei.
Salutare, 

Foarte interesant acest punct de vedere, pana acum nu m-am gandit de ce curge cafeaua asa mai necentrat dar daca imi aduc aminte corect, pe Flair Pro2 nu am avut problema asta. Cred ca o sa ii fac o baza din lemn cu unghi pentru a centra extractia cafelei. 

Chiar si ultimul post cu temperatura apei m-a pus putin pe gandit, tot bagam apa la 92-93 de grade si treapta 3 de pe Flair, acum ca m-am reuitat la postul lui Hendrik intr-adevar trebuie apa mai calda, imi iesea cv cafea prin cana cat de marunt o macinam. 

As avea o intrebare, rasnitele manuale, gen Kinu sau Comandante in ce clasa se incadreaza? mai spre niche ma astept.
Flair 58 - 18g VST basket, 9Barista - 18g IMS basket, Flair Pro 2, Kinu M47 Simplicity, Stagg EKG Kettle, Gene Cbr 101

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)