Hello There, Guest! Login Register

Flair 58

Avem topic Flair Espresso, dar acest model nou - Flair 58 (dacă rămâne această denumire sau poate o fi Flair Espresso 58) - se distanțează mai tare față de celelalte modele Flair apărute până acum și cred că ar merita un topic separat.
Se discută deja de ceva timp despre apariția unui Flair nou, diferit, cu sită de 58mm, pe grupul de pe Facebook, dar nimic despre aspect(doar portafiltrul s-a văzut relativ recent). Azi "s-a scăpat" prima dată o imagine cu el. Imaginea înțeleg că a fost pe site-ul lor. A fost salvată de alții, de exemplu se poate vedea aici: https://www.reddit.com/r/FlairEspresso/c..._flair_58/
[Image: jiarp56p0ym61.jpg]
Dacă se va șterge imaginea de pe acel site, va dispărea și din acest post. Nu este încărcată de mine.

Nu sunt convins dacă îmi place "maneta" față de modelul anterior, dar depinde cum e experiența în utilizare.

Pe grup se lăudau de dinainte că va fi mai ușor de preîncălzit sau că nu ar pierde atât de repede din temperatura apei și am intuit la acel moment că ar putea fi încălzit electric(evident, nu ar fi putut să recunoască) - aparent am ghicit. Smile
E deja în teste(cel puțin la o persoană din grup - dacă nu greșesc e aceeași persoană cu cel care răspunde pe reddit în postul din link-ul de mai sus) și se pare că păstrează simțitor mai bine temperatura apei față de modelele anterioare(cu preîncălzire).
Teoretic se lansează cândva luna aceasta spre sfârșit și ar trebui să fie disponibil pe la jumătatea lunii aprilie.
Preț nu se știe încă, dar după discuții sunt șanse să fie în zona 500$.
Noi în România cred că vom mai avea de așteptat și de suportat un preț mai mare.
Am putea spera la vreun group buy? Sau nu ar fi doritori... oare? Smile
@MyR

Doar ca o notă suplimentară - exista deja un prototip pentru Flair 58 de vreun an(posibil să mai fi fost postat pe forum până acum, dar îl adaug și aici): https://www.reddit.com/r/espresso/commen...prototype/

Reply
am urcat imaginea pe imgur, sa fie mai sigura:
[Image: kTtGtAt.jpg]
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
E inca o directie gresita dictata de marketingul numerelor mari si cunoscute, in loc sa adopte o solutie de tip strietman, gen diametru sub 50mm si volum de apa care sa permita extractii 1:3 sau mai mult. 

Un diametru mare nu inseamna o extractie mai buna sau mai echilibrata, chiar dimpotriva.

Reply
(14-03-2021, 23:00)sochaux_ Wrote: Teoretic se lansează cândva luna aceasta spre sfârșit și ar trebui să fie disponibil pe la jumătatea lunii aprilie.
Preț nu se știe încă, dar după discuții sunt șanse să fie în zona 500$.
Noi în România cred că vom mai avea de așteptat și de suportat un preț mai mare.
Am putea spera la vreun group buy? Sau nu ar fi doritori... oare? Smile
@MyR

Doar ca o notă suplimentară - exista deja un prototip pentru Flair 58 de vreun an(posibil să mai fi fost postat pe forum până acum, dar îl adaug și aici): https://www.reddit.com/r/espresso/commen...prototype/
S-a schimbat destul de mult la ei, cantitatiile cerute sunt destul de mari, costurile de livrare raportat la produs sau triplat.
Daca este interes, cu siguranta voi ajuta si face un group buy.
Momentan oficial nu am informatii legate de pret, dar daca la ei este 500 usd atunci la noi ajunge cel putin identic in euro cel putin pretul de lista.
--Only God Can Judge Me--

Reply
(15-03-2021, 10:25)dev Wrote: E inca o directie gresita dictata de marketingul numerelor mari si cunoscute, in loc sa adopte o solutie de tip strietman, gen diametru sub 50mm si volum de apa care sa permita extractii 1:3 sau mai mult. 

Un diametru mare nu inseamna o extractie mai buna sau mai echilibrata, chiar dimpotriva.

De acord, aceasi experienta o am si eu.
Unul din proiectele care le am in evaluare este sa imi trec mini Gaggia pe PF de pavoni.
Un pat mai gros este mult mai valoros pentru extractie decat un diametru mare, de asta cele mai bune extractii le am, culmea, cu sita conica de single !

Reply

Reply
Imagini extractie prototip:

https://imgur.com/gallery/7kCnIIL

...nu va speriati cand vedeti data, nu sunt "de maine", nu am inceput (inca) sa trebaluiesc prin viitor Smile cum ati ghicit,  sunt de acum un an.

Si inca o argumentatie impotriva unui PF mare, de la o voce care nu poate fi ignorata...

https://www.dallacorte.com/en/magazine-t...n-428.html

... desi, dupa gustul meu, si 54 e prea mult. Daca nu incepe cu 4, degeaba...

Reply
Cu cateva minute in urma Flair a facut clipul cu 58 privat, daca nu la descarcat careva, asta e...

Reply
Dar ce-avem noi aici? 
https://flairespresso.com/product/flair-...koiFaT3JvA
Flair Signature Pro | Cafflano Kompresso | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Flair 58 | MyPressi Twist | Gene Cafe | Pavoni Europiccola Mill

Reply
Breaking neeews!

Marfă. Sunt tare curios dacă face vreo diferență reală în ceașcă.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
Gasiti si pe plaiuri mioritice ceva similar si mult mai ieftin.
https://coffee-sensor.com/product/second...-e61-58mm/

Eu foloses si pt e61 si pt la pavoni. Diferenta in ceasca nu face dar ajuta la reducerea channeling-ului si tine grupul curat.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc

Reply
Nu e acelasi lucru. 

Acesta este:

https://www.bplus.biz/products/lower-sho...uck-screen

Reply
Si nu fac accelasi lucru?
Sunt facute din materiale diferite dar scopul este similar.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc

Reply
Pt Pavoni, e genial, il scoti din congelator si ai rezolvat problema supraincalzirii :)
Honne, DC Studio, Wilfa Uniform, Aergrind, Outin

Reply
Eu as zice ca nu fac acelasi lucru pentru ca nu opun aceeasi rezistenta. 

Reply
Cand am lansat acum vreun an un topic despre o posibila masina similara care ar fi logic, pe mintea mea, sa devina populara, s-a lasat cu strambaturi din nas.
Evident, fara sa se afirme tare si raspicat, dar motivul principal subliminal era ca ... chinezarie... cacofonie intentionata :)
Analizand astazi side by side Flair 58 si masina respectiva, concluzie a fost ca sunt identice, ca features list, mai putin sexapilu', si eticheta. Si eventual valva bidirectionala la piston, care s-ar putea ca la Flair sa fie lipsa, si care eu o consider musai la genul asta de masini...
Sunt curios cat credeti ca ar fi "pretul corect" sau la care va asteptati la acest Flair, chinezaria costand in jur de 450.

Reply
(18-03-2021, 16:41)renatoa Wrote: Sunt curios cat credeti ca ar fi "pretul corect" sau la care va asteptati la acest Flair, chinezaria costand in jur de 450.

Pana la presupuneri Rolleyes , Andrew Pernicano a spus pe undeva ca pretul va fi 450-500 USD.
Flair Signature Pro | Cafflano Kompresso | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Flair 58 | MyPressi Twist | Gene Cafe | Pavoni Europiccola Mill

Reply
Cine este "Andrew Pernicano"  Huh Confused

Vi se pare ca citari din surse externe si plecaciuni la judecati absurde, dar considerate valoroase ca sunt emise in engleza, aduc valoare forumului ?
Pareri personale cand o sa indraznim sa emitem ?
Adica n-am voie sa estimez ca acest model n-ar avea voie sa depaseasca 300, si pot sa si argumentez de ce... ?

Reply
Se pare ca e cineva care ar avea de ce sa emită o estimare de preț :)

[Image: 6txfTNd.jpg]
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Sigur, doar ca la momentul postarii nu am gasit iconul de sarcasm Smile

Singurul lucru pozitiv care il vad la masina asta este ca va creea competitie, mai mult ca sigur vor apare imitatori care in prima faza nu vor avea alta arma ca sa lupte cu Flair decat sa ofere ceva similar la preturi mai mici.
Pana la urma nici Flair nu e o referinta, e o firma de care acum 4 ani nu se stia nimic, si nici acum nu se poate spune ca a acaparat bucatariile la nici o categorie de useri. Este destul de sigur ca inca se face mai multa cafea la un moka pot decat la un Flair...
Iar calea grupului de 58 mi se pare o greseala, impusa de marketing dar tot greseala se cheama.

Reply
(19-03-2021, 11:06)renatoa Wrote: Pana la urma nici Flair nu e o referinta, e o firma de care acum 4 ani nu se stia nimic, si nici acum nu se poate spune ca a acaparat bucatariile la nici o categorie de useri. Este destul de sigur ca inca se face mai multa cafea la un moka pot decat la un Flair...

Cand faci astfel de concluzie, ar trebui sa ne zici si sursele tale de info, sau ca este doar o parere personala.
Pentru astfel de informatii "concrete" in business life esti "penalizat" destul de usturator.

eu personal as face o diferentiere foarte mare intre pietele din EU, SUA, sau ASIA, incat in fiecare continent stau lucrurile foarte foarte foarte departe de celalt.

Nu zic nimic pro/contra pentru Flair, sau "moka pot", dar ce este o parere personala, nu ar trebui sa suna ca si o statistica acreditata si reala. 
Daca forumul este sa creem o plusvaloare sau o discutie interesanta, atunci informatiile puse ar trebui argumentate.

Reply
In domeniul profesional sunt platit destul de bine pentru "pareri personale", si nu mi se cer surse, ajung recomandarile de la clientii care m-au "penalizat" deja cu cecul, sau cardul, dupa caz. Si e vorba de piata SUA, de vreo 15 ani.

Despre valoarea Flair... mie imi ajunge sa constat ca are profit in $ cat aveti dv. in lei. Ei la nivel global, dv. pe aici prin zona.
Va las pe dv. sa decideti daca asta descrie o companie capabla sa miste o piata asa pretentioasa ca cea in care evoluati.

Reply
(19-03-2021, 10:27)renatoa Wrote: Vi se pare ca citari din surse externe si plecaciuni la judecati absurde, dar considerate valoroase ca sunt emise in engleza, aduc valoare forumului ?
Adica n-am voie sa estimez ca acest model n-ar avea voie sa depaseasca 300, si pot sa si argumentez de ce... ?

Valoarea forumului nu este data doar de pareri personale bazate pe experiente ci si de informatii, surse, etc.
In ceea ce priveste pretul, este mai de folos o sursa sigura decat o parere bazata pe estimare personala, pariu, etc.
Cel putin mie imi este mai de folos sa stiu ca peste cel putin 19 zile o sa am nevoie nu de 300 ci de dublu ca sa cumpar aceasta masinarie.  Rolleyes
https://flairespresso.com/flair-58-first-look/

Reply
(19-03-2021, 14:51)Dianette Wrote:
(19-03-2021, 10:27)renatoa Wrote: Vi se pare ca citari din surse externe si plecaciuni la judecati absurde, dar considerate valoroase ca sunt emise in engleza, aduc valoare forumului ?

Valoarea forumului nu este data doar de pareri personale bazate pe experiente ci si de informatii, surse, etc.
In ceea ce priveste pretul, este mai de folos o sursa sigura decat o parere bazata pe estimare personala, pariu, etc.
Cel putin mie imi este mai de folos sa stiu ca peste cel putin 19 zile o sa am nevoie nu de 300 ci de dublu ca sa cumpar aceasta masinarie. Rolleyes
https://flairespresso.com/flair-58-first-look/

(18-03-2021, 19:07)Dianette Wrote:
(18-03-2021, 16:41)renatoa Wrote: Sunt curios cat credeti ca ar fi "pretul corect" sau la care va asteptati la acest Flair, chinezaria costand in jur de 450.

Pana la presupuneri Rolleyes , Andrew Pernicano a spus pe undeva ca pretul va fi 450-500 USD.

Daca Andrew asa spune, atunci mult mai sigur asa este.
Sper sa fie vizibil informatia.

Reply
Pretul corect e cam greu de cuantificat, mai ales daca nu te gandesti exclusiv la partea materiala a produsului. Mai sunt costuri de proiectare, testare, etc. plus profitul producatorului, care trebuie sa existe indiferent ca ne place sau nu.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Mai usor cu sloganurile astea de marketing, ca nici la auto nu se mai face design sau testare in cantitatile in care isi inchipui unii, s-a ajuns la o standardizare mai rau ca la lego.
Si cine sa o faca, cei 4, da patru, angajati oficiali care inseamna Flair ? Da, o sa ziceti ca totul e externalizat, si ca sunt in pas cu vremurile si e extra cool sa procedezi asa... no comment.

Ce aveau de facut decat sa mareasca un pic dimensiunile per total, sa aleaga prost, si o repet inca odata: prost, un grup de 58, bazandu-se in mod corect marketing, dar prost tehnic ! ca asta va atrage clientela ca musca la miere... si sa ii puna un manson de incalzire care sa ii tina temperatura constanta pana la extractie.
Toate astea nu le-a marit pretul de productie nici cu 30% fata de un flair normal, dar le permite sa ceara dublu, de la o audienta care se pare ca tropaie de nerabdare sa isi desfaca portofelul... fara sa se intrebe daca pretul cerut suplimentar se va vedea in extractie... si pun pariu ca nu !
Nu mai vorbesc de faptul ca va creste consumul de cafea... optimist ar fi sa fie cam proportional cu raportul dintre 58 si 40... dar as zice ca se vor arunca mai multe cafele decat o faceati cu flair cu grupul mic :) dar ce nu face omu sa fie pe 58, in randu' lumii...

Reply
Tare aș vrea să te văd pe tine, renato, la cârma propriei companii. Aș râde și cu mâinile văzându-te cum încerci să mărești profitul. Sau ai fi genul acela de manager milos, care se va da peste cap ca să-și vândă produsele la prețuri sociale?

După mintea mea, e bun grupul de 58 pt. că vor putea oamenii să-și folosească accesoriile existente (pt. cazul celor care au deja eXpressoare cu grup de 58, ovcorz).

Reply
Cam multe se sacrifica pentru niste ipotetice accesorii, pe care as paria ca majoritatea nu le au.
Asa cum la foto s-a dovedit ca din cei care isi cumpara slr-uri nici 10% nu trec de nivelul de zoom kit cu care au luat camera, as zice ca cine nu a calcat pe un forum habar nu are de droaia de accesorii pe care le considerati musai.
Chiar m-a amuzat zilele trecute cineva caruia i se parea evident ca cine are pavoni, la naiba, trebuie sa se fi informat si el sa mai stie una doua... ca se supraincalzeste grupul, ca aia, ca ailalta... am si vizualizat utilizatorul mediu de pavoni citind manualul... 

In fine... se pare ca s-a cam lansat, "aproape" oficial !

https://dailycoffeenews.com/2021/03/19/f...ted-group/
Quote:"As with the current product line, the kettle will remain the primary control of the brewing temperature," said Pernicano, "but our preheat system will now ensure that whether your pre-infusion lasts 5, 20 or 'Rao's Blooming Espresso' 50 seconds, you can be confident you will still be within a few degrees of your target during the extraction phase."

Quote:...the approximate temperatures expected to be maintained by the device are 95°C/203°F high, 90°/194° on medium, and 85°/185° on low.

Quote:Flair 58 will sell for "more than 1.5-times but less than twice" the price of a Flair Pro. The Flair Pro2 currently sells for $309-329 on the Flair website.

Reply
Eu am ajuns la un 28-200L până mi-am dat seama că mi-e suficient un RX100. Bine, s-au schimbat și vremurile, nici nu mai am atâta timp pt. pozat... Ideea este însă că după ce mi-am cumpărat kit-ul am intrat pe forumuri și am văzut cu ce se mănâncă fotografia și uite așa m-am trezit cu o geantă de echipament. Presupun că asta fac și cei cu espressoare, cel puțin cei pe care chiar îi interesează procesul și rezultatul. Așa că, la fel ca la foto, e bine să ai o piață SH de accesorii compatibile, pt. cazul în care te prinde flama. Dacă nu, rămâi cu kit-ul, nu e bai. :D

Reply
Salutare, 
Nu stiu care este strategia celor de la Flair cu pretul acestui model, in jurul sumei de 500 euro incepe sa semene cu pretul semi-automatelor ( Gaggia, Lelit ). Am un Flair Siganature PRO, achizitionat de aici de pe forum, pot spune ca sunt fan si e o placere sa il folosesti ( nu cand ai musafiri ). Fiind promul meu contact cu  acesta lume a espresoului am optat pentru o varinata "de buget" care mai tarziu daca ma prinde "microbul" o pot folosii in conncedii, iesiri etc.
Cu toate ca l-am cupmarat cu gandul ca fiind un echipament manual, mecanic il voi folosi toata viata, ma bate acum un dracusor pe umar cand am vazut video-ul cu Flair 58-ul Smile https://www.youtube.com/watch?v=jAQLi5H8eqo
Asteptam review-uri obiective si comparatii dupa lansare si vedem !
Flair Signature PRO, KINU Phoenix

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)