(28-05-2022, 11:04)renatoa Wrote: (28-05-2022, 10:11)cradun Wrote: ...Imi ia cam 30 de secunde sa umplu grupul, ceea ce mi se pare multicel...
Asta nu o pricep... 60 ml torn in 3 secunde, nu in 30... 
Probabil e vorba de versiunea mai nouă de Flair 58 și presupun că el folosește varianta de umplere mai comodă care nu necesită demontarea părții superioare a pistonului (cea cu manometru). Însă... care e mai lentă.
Flair 58 de prin octombrie 2021 are pistonul cu valvă nouă unisens(sau bi?) (plus are puck screen inclus în pachet, dar nu mai are sită de duș, practic e oarecum asemănător ca principiu cu Flair-urile anterioare).
Se poate vedea aici și comparație între valve:
https://flairespresso.com/product/flair-...grade-kit/
LE: De fapt chiar tu ai pus video cu versiunea asta de Flair puțin mai sus, la începutul acestei pagini.
Înainte de extracție se coboară pistonul, se montează portafiltrul("pregătit") și se toarnă apa fierbinte desupra pistonului/valvei, apoi se ridică pistonul/levierul iar valva la ridicare nu mai etanșează lăsând apa să coboare peste puck screen / cafea, dar spațiul pe lângă valvă nu e foarte mare, deci nu poți ridica levierul prea repede/brusc. Și părerea mea e că nici nu ar fi recomandat pentru că există riscul mai mare să rămână aer în sistem.
Oricum, cine dorește poate folosi și varianta veche pentru umplerea cu apă. Pistonul în poziția de sus, demontată partea superioară a pistonului (cea cu manometrul), umplut cu apă, remontată și e gata de extracție.
(28-05-2022, 11:04)renatoa Wrote: Relativ la incalzirea electrica... experienta mea difera, am facut la flair classic incalzire in-situ, si dupa cateva extractii am desfacut tot, si am revenit la abur.
Pur si simplu nu merita, faptul ca apar fire in peisaj, chiar daca sun trase cu grija pe cadru, ma incurca mult mai mult decat mutarea grupului fierbinte de la abur pe cadru.
Dar la 58 banuiesc ca nu poti demonta grupul de pe cadru ca sa il incalzesti separat, asa ca inca un motiv de zis pass masinii asteia.
Dar pentru asta trebuie intai o resetare pe creier ca 58 ar fi nirvana... Chiar daca cu un adaptor/sita custom ar putea iesi o experienta similara cu grupul de 49.
Grupul de la Flair 58 se poate încălzi "clasic" dacă se dorește sau dacă e necesar. Dar cine nu dorește deloc sistemul de încălzire electrică să aleagă versiunea 58x.
Grupul se poate demonta ușor, dar poate fi de asemenea blocat total cu ajutorul șurubului din cadru. Standard el vine cu șurubul strâns doar atât cât să blocheze parțial grupul astfel încât să nu se învârtă/demonteze la scoaterea portafiltrului, dar să se demonteze dacă se folosește puțină forță (practic șurubul din cadru are un locaș în grup în formă de v unde se așează și poate bloca parțial sau total în funcție de cât e strâns). Dar se poate ajusta șurubul după preferințe.
Deci se poate demonta rapid dacă se dorește încălzirea fără curent.
De asemenea special pentru încălzirea grupului cel puțin versiunile mai recente(nu mai știu dacă era de la început) au inclus în pachet un adaptor/reductor/inel de silicon care se montează în partea de jos a grupului pentru ca acesta să se poată așeza de exemplu deasupra gurii kettle-ului (astfel siliconul și izolează puțin), dacă e rotundă.
Recent a ajuns și la mine Flair 58, încă suntem în perioada de acomodare.

Dacă sunt întrebări la care pot răspunde încerc să ajut.