(24-08-2021, 07:27)cradun Wrote: Imi pare rau ca nu intelegi importanta documentarii surselor pentru afirmatiile pe care le facem pe forum, dar asta e...
Asta e tot? Nimic despre extractia la 9 bari? Nici un studiu care sa demonstreze stiintific ca timpul scurs de la rasnire pana la inceputul extractiei nu are nici un impact asupra aromelor? Nu pentru mine zic, pentru colegul care nu reuseste sa obtina ce-si doreste de la cafea? Nu e un topic pentru incepatori? Nu s-a exprimat omul clar? Ai dreptate insa in ceea ce priveste incheierea ...asta e...
(24-08-2021, 08:50)dev Wrote: De ce nu sub 10 secunde?
Macar in bucatarie sa fim egali cu Usain Bolt...
M-ai facut sa rad... Mie imi place stilul tau brut... Vezi ca n-ai documentat sursa :D
(24-08-2021, 09:42)coffeemilk Wrote: Deci e pistol cu apă chestia asta cu 15 sec.? Și eu ca prostul astăzi chiar m-am grăbit să rămân în plaja celor 15 sec., just e că nu am simțit nici o diferență, asta e, data viitoare triez mai bine informația.
Nu mai folosi informatii netriate ca prostul (citat). Sunt cafele la care papile neantrenate sau batatorite ca ale mele nu fac mare diferenta. Totusi, in urma consistentei extractiei, dupa zece shot-uri (ale aceleiasi cafele) sau mai mult in cazul meu incepi sa simti orice diferenta subtila. Nu se aplica neaparat la italiene!
(24-08-2021, 09:45)umarianos Wrote: Mâine dimineață încearcă exact la secunda 14 să dai drumul la brew deja . Ăsta e secretul unui espresso original.
Secretul unui espresso "
original" este documentat de Institutul National Italian pentru Espresso (am scris despre asta acum 12 ani). Apropo de exactitate, cati dintre voi scot un espresso din 14g in, la 88 grade C? Pot fanii italienelor sa ne ajute aici? Ar fi de interes pentru noi incepatorii sa avem acces direct la aceste informatii? Eu personal , multumesc anticipat!
(24-08-2021, 09:57)Mihai L Wrote: Si jonglati din sutimi pana la espresso-ul perfect. 14:01, 14:02… pana la 14:99
Pentru teste va trebuie doar aproape 2kg cafea si 1-2 luni la dispozitie. [emoji23]
Inteleg dintr-un post de-al tau anterior ca te-ai hotarat sa intri de curand in lumea espresso. Felicitari si bine ai venit!
De asemenea inteleg ca ai o experienta teoretica dincolo de orice imaginatie (felicitari din nou, asteptam sa ne impartasesti din ea). Pana acum, din ce am inteles, te-a laudat Liviu pentru pozele facute la intalnirea espressomanilor si mi-ai explicat mie cum e cu micronii.
Cum e experienta cu TEM? Ceva informatii de impartasit?
Eu cand am luat Expobar-ul si Vario am luat 10 kg de cafea si le-am facut praf in nici 2 saptamani. Am umplut si doua caiete cu informatii. 1kg de cafea pe luna pare optim acum?
Sette 270 Wi, ProBarista DF64, Crem ONE Profiler, VST all range, OCD v2, AVX 58.5 mm, VST Tamper, Kazak Tamper 58.4mm, WDT Red Leverer Tool Needle Powder Dispenser