12-08-2015, 01:35
Salutare,
dupa lungi prospectii si asteptari, pasesc timid in lumea celor in continua cautare a espresso-ului perfect.
De ieri sunt in posesia unui Expobar Office Leva cu pompa rotativa si legatura directa la apa (+ un filtru Aquafilter)
Rasnita, Vario, am achizitionat-o in urma cu cateva luni, timp in care m-am jucat pe un Delonghi din care am inceput sa scot ceva asemanator unui espresso (din cafea proaspat prajita).
Din cauza ca nu m-a deranjat prea tare partea de temp. surfing pe Delonghi am ales un HX pentru cost si pentru flexibilitatea de a face teste/experimente cu diferite temperaturi/cafele (eh... stiu, poate fi frustrant la inceput ... dar am rabdare)
Mentionez ca am echipat masinaria cu un termomentru Eric care ma ajuta in drumul ales...
M-am dotat si cu un Aeropress pentru a experimenta si altfel de metode/extractii de cafea (soacra si mama mea nefiind amatoare de esspresso)
Probleme intalnite pana acum
- instalarea expobar (pana am legat la filtru/apa si canalizare = acesta nu are rezervor si e cuva de scurgere a fost gaurita pentru legarea la canalizare din fabrica)
- preinfuzia nu pare sa functioneze (nu am gasit butonul
)
- banuiesc o presiune prea mare in idle (12.5) + prea mica in extractie (8)
- momentan am o cafea din "comert" Viva cu care ma joc ca sa invat masina/procesul cu noul echipament (rasnitare, tampare, extractie)
- rasnita, o banuesc calibrata cam sus... fiind nevoie de setari ~1 EFGH pentru o curgere cat de cat ok.
Au sau nu anti-burn?! Am fost surprins sa vad manșon de plastic pe tija. Pare ca s-ar înfierbînta destul de tare... Mai sunt cu Expobar leva HX sa confirme?
dupa lungi prospectii si asteptari, pasesc timid in lumea celor in continua cautare a espresso-ului perfect.
De ieri sunt in posesia unui Expobar Office Leva cu pompa rotativa si legatura directa la apa (+ un filtru Aquafilter)
Rasnita, Vario, am achizitionat-o in urma cu cateva luni, timp in care m-am jucat pe un Delonghi din care am inceput sa scot ceva asemanator unui espresso (din cafea proaspat prajita).
Din cauza ca nu m-a deranjat prea tare partea de temp. surfing pe Delonghi am ales un HX pentru cost si pentru flexibilitatea de a face teste/experimente cu diferite temperaturi/cafele (eh... stiu, poate fi frustrant la inceput ... dar am rabdare)
Mentionez ca am echipat masinaria cu un termomentru Eric care ma ajuta in drumul ales...
M-am dotat si cu un Aeropress pentru a experimenta si altfel de metode/extractii de cafea (soacra si mama mea nefiind amatoare de esspresso)
Probleme intalnite pana acum

- instalarea expobar (pana am legat la filtru/apa si canalizare = acesta nu are rezervor si e cuva de scurgere a fost gaurita pentru legarea la canalizare din fabrica)
- preinfuzia nu pare sa functioneze (nu am gasit butonul

- banuiesc o presiune prea mare in idle (12.5) + prea mica in extractie (8)
- momentan am o cafea din "comert" Viva cu care ma joc ca sa invat masina/procesul cu noul echipament (rasnitare, tampare, extractie)
- rasnita, o banuesc calibrata cam sus... fiind nevoie de setari ~1 EFGH pentru o curgere cat de cat ok.
Au sau nu anti-burn?! Am fost surprins sa vad manșon de plastic pe tija. Pare ca s-ar înfierbînta destul de tare... Mai sunt cu Expobar leva HX sa confirme?
Expobar Leva HX (rotary pump), MK Vario, Hario scale, Aeropress