Espressoman infocat
Bucuresti
In sfarsit am primit confirmarea ca a ajuns rasnita la tastecrafters, probabil zilele astea ajunge intr-un final la mine. Stiu ca s-a discutat mult despre alinierea cutitelor inainte de folosire, exista vreun ghid de incredere pe youtube pe care sa il urmez? Unul cu explicatii mai ca pentru prosti cu totul mura-n gura ar fi ideal. Am gasit cateva, dar voiam sa stiu voi pe care le-ati urmat.
Espressoman infocat
Slobozia
09-05-2023, 19:53
(Edited 09-05-2023, 19:54 by RazvaNNN.)
am mai tot zis si o sa mai repet. nu mai incercati sa modificati/aliniati/reparati rasnitele din clipa in care o primiti. nu o sa stii daca ce ai schimbat face mai bine sau mai rau. nu orice modificare iti aduce raiul in ceasca pt ca asa zice x pe youtube. ia si foloseste rasnita 1-2-3-5 luni, iar dupa ce ai inteles ce si cum incearca atunci aliniere/modificare ca sa poti faci o comparatie corecta
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro
Espressoman infocat
Bucuresti
Poate ai dreptate. Eu intrebam pentru ca mai toti vorbesc deapre asta, mi se pare o chestie foarte complicata, mi-e si teama sa ma bag sa umblu, dar daca o fac odata la inceput am rezolvat-o si aia e.
Espressoman infocat
Bucuresti
Dupa o luna cu rasnita, ma declar multumit. Espresso iese mai bine ca niciodata, nu se face multa mizerie, ma asteptam la mai mult, desi recunosc ca nu am folosit blower-ul. Mi se pare chiar silentioasa, nu produce vibratii puternice cum spuneau unii ca au intampinat. Per total e foarte ok.
Singura dezamagire si nemultumire este rotita pentru gradatia macinarii. Desi stiam ca se invarte de cateva ori, mi se pare prea multa munca sa ma aventurez la diverse alte boabe, de o luna folosesc un singur sortiment. E singurul minus pentru mine momentan.
Trebuie upgrade si la espressor, a inceput sa ma enerveze de cand am rasnita asta, prin toamna poate ma aventurez la ceva mai serios.
Espressoman infocat
Bucuresti
In primavara lui 2024 este asteptata o noua iteratie de Single Dose, care se va numi Pro:
https://youtu.be/v9G9TfT-5Fk?si=CnpONpHtrV6Jd6ee
Pare foarte interesanta mai ales ca au umblat si la dial.
Lelit Bianca | Niche Zero
Espressoman infocat
București
Pur estetic mi se pare dezastru.
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special
Espressoman infocat
Bucuresti/Pitesti
05-11-2023, 22:35
(Edited 05-11-2023, 22:35 by cristi5922.)
Acel dial si cu niste cutite MP o fac foarte atractiva, ramane de vazut pretul.
Intre timp, altii au venit deja cu solutii si mai precise :D
https://3dfy.net/products/eureka-mignon-...rind-sizes
WPM Primus | Flair 58 | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE, J64V
Espressoman infocat
CLUJ-NAPOCA
06-11-2023, 09:11
(Edited 06-11-2023, 09:20 by HORATUCU.)
AeroPress,Cafflano Kompresso,Staresso Mirage SP300,Eureka Mingnon Specialita 15BL,1Zpresso Q2 7 core burr
Espressoman infocat
Bistrita
09-03-2024, 09:50
(Edited 09-03-2024, 09:55 by RobertKovacs.)
Am folosit Quamar M80E din 2017 pana acu 2 saptamani cand am trecut la Eureka SD. Dece am facut schimbarea? Am inceput sa intampin probleme ciudate la Quamar, la rasniri mai fine gustul era doar acru si amar, nimic mai mult indiferent de cafea (Hasbean, Horsham, Squaremile, Darkwoods, Origin, Clifton), probabil au cedat cutitele?...habar nu am. Rasnita a fost cumparata de noua de la SCAE Romania. Am folosit WDT, RDT, nivelator, tamper cu autonivelare, iar rezultatul identic de fiecare data.
Acu sa trecem la Eureka, am primit o varianta produsa in 2023, nu vibreza mai tare ca si vechea rasnita. Ca si mod de utilizare, nu mai folosesc nici WDT nici RDT si nici burduful, iar diferenta intre in si out nu e niciodata mai mare de 0.1gr, nu am adus nicio modificare rasnitei....este exact cum a venit din fabrica.
Gustul, ca in final asta ne intereseaza pe toti, se simte o aciditate placuta, se simt unele fructe (nu toate trecute pe pungi) si finalul are si putina ciocolata. Din punct de vedere al gustului sunt extrem de aproape chiar cateodata la acelasi nivel cu ce beau in prajitorie. Gustul este un mare pas fata de Quamar.
Apa folosita este Volvic: Calcium 12, Sulphates 9, Magnesium 8, Sodium 12, Bicarbonates 74, Potassium 6, Silica 32,
Chlorides 15, Nitrates 7.3, Dry Residue 180°C :130mg/Litre - pH:7
Bezzera MAGICA | TTP Coffee Sensor | Eureka Oro Mignon | Kinu M47 | IMS Nanotech 16/18gr | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl | Kompresso