Welcome Back Log In Create Account

Eureka Single Dose

(07-01-2022, 11:27)Darsidius Wrote: Din vasta mea experienta cu multe rasnite pe care le-am avut, si din cercul meu amplu de prieteni cu bani care au detinut multe produse si am avut ocazia sa le testez una langa alta pt mai multe zile.
Lamuritor raspuns...
Bezzera Unica PID, Hone Slim 2020, Kinu M47
Ex. Lelit PL41E

Reply
Ce te asteptai sa raspund? intreb ca sa aflu.

Sa mai pun niste sare pe rana, fara misto, tocmai m-a contactat vechiul proprietar al rasnitei Niche ce o am ca o vrea inapoi, ca si-a luat o rasnita plata mare si nu e buna. (in contextul in care mi-am pus toate echipamentele la vanzare) pentru ca ma mut departe.

Sunt cateva companii, care nu au un istoric de rasnite reusite in segmentul home, deci este o sansa mica sa vina cu ceva bun dintr-o data.
Exemplu 1 ar fi Mahlkonig, cu petarda de x54 facuta in China, cica rasnita pt home barista.

Dar, decat sa-mi racesc gura dejeaba, hai sa mai asteptam o vreme sa apasa niste review-uri legate de gust. Ca din ce am vazut pana acum nu m-a convins absolut deloc, implementarile alea de single dose fortat sunt precare si pe fuga.  

Exemplu 2 ar fi Ceado, cu big fail 37s.

Exemplu 3 ar fi Eureka, care are rasnite okay cu hopper, dar nu are nici o treaba cu single dose.

Bineinteles ca printre posesori o sa fie si o mana de oameni (cu care nu am nimic) care nu o sa recunoasca ca sunt chestii slabe puse pe rasnita, enervante, sau sa recunoasca ca gustul dat de un kinu cu o extractie optimizata poate sa fie mai bun decat o rasnita mai scumpa.

Reply
(07-01-2022, 11:27)Darsidius Wrote: Din vasta mea experienta cu multe rasnite pe care le-am avut, si din cercul meu amplu de prieteni cu bani care au detinut multe produse si am avut ocazia sa le testez una langa alta pt mai multe zile.

Din vasta ta experienta, sper ca se observa nota ironica :) ne poti spune ce model de eureka ai incercat pentru cate rasniri, ce tipuri de cafea ai folosit, cu ce le-ai comparat si pe ce ai testat(espresso, v60, cappuccino, french press?
Kafatek Monolith Flat Max 2, Kopi Deva-SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.

Reply
Desigur, am avut doua modele de Eureka, un Atom 65 si una mai ieftina, Mignon.

Le-am testat acasa pe echipamentele mele cateva zile (asta era acu ceva timp) nu m-au convins absolut deloc, asa ca trecem peste.

Reply
Concluzionând, Eureka SD nu e ok, Niche e ok. Perfect, voi alege Niche!

Dar, stai! Nu prea am de unde (până aici similar cu SD, momentan).

Niche e 3800-4000 lei fără garanție/piese/suport whatsoever, vamă, bătaie de cap...
SD e max. 2700-3000 lei cu reprezentare locală.

"Eureka are râșnițe cu hopper ok",  dar SD nu e ok. Dar SD e la fel, doar că e înclinată.
Rezultă că și SD ar trebui fie ok (și nu, nu mi se pare un sofism).
Am greșit ceva?

Ca să fie clar, nu am testat vreun model Eureka, habar nu am dacă e bună sau nu SD, dar nu înțeleg cu ce o comparām.
Tot nu am aflat care sunt alternativele în segment.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
Multumesc domnu concluzionist, daca nu faceai tu aceasta sinteza nu se prindea lumea ce vorbesc.

Cand te saturi de trollat, sau raspunsuri aruncate doar ca sa mai provoci un alt raspuns, sa imi zici.

O rasnita SD are nevoie de mai mult de un burduf si o inclinare, si mai e si de cat jeg iti face pe masa de lucru dupa 2-3 rasniri in espresso. Dar am sa rad mai bine peste 2-3 luni dupa ce apar mai multi utilizatori.

Totodata, sunt putin bulversat de cati oameni care nu au rasnita, sau nu intentioneaza sa o cumpere o apara, ca si cum ar fi produsul facut de ei. Pe forumurile de afara, dreptul la opinie este liber, dreptul de a pune niste intrebari asupra promisiuniulor unor produse este liber, in Romania daca spui ceva rau de ceva la moda, esti pus la zid, frumos.

Mi-am spus parerea, cu argumente, ca nu va place, nu imi pasa.

Uite un exemplu:

https://www.reddit.com/r/espresso/commen...lio_rocky/

Reply
Dintre noi doi, nu stiu care trolleaza pe-aici. De unde stii ca nu vreau sa o cumpar? Dimpotriva, as spune, tu nu pari interesat sa o cumperi.

O compari doar cu extreme, fie cu o manuala, fie cu altele mult mai scumpe. Te rugam sa revii cand ai o comparatie valida si argumente solide.
Pana acum am vazut doar "vasta experienta" si critici nefondate bazate pe videoclipuri pe care nici macar nu le-ai urmarit pana la capat.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60

Reply
Hai sa discutam cu calm, e normal sa fie useri pro si contra care aduc link-uri si impresii pro si contra. Se intampla pe oricare topic, de la Honne la Sette si la Bentwood si asa mai departe. Important este sa fie o discutie ca la o cafea si de preferat sa aducem experiente personale din utilizare sau link-uri cu review-uri, teste etc.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Eu apreciez orice feedback, opinie, reactie daca sunt obiective. Doar sa nu cautam nod in papura.

Luam exemplul colegului @cradun, pe care il consider cat se poate de corect. A cumparat rasnita, nu i-a placut gustul, a vandut-o. Foarte bine!
Chiar eu l-am rugat sa o compare cu Honne, dar nu a spus ca e proasta Eureka pentru ca nu face un Honne de doua ori mai ieftin. Si eu as fi ales la fel.

Reply
Pentru a contribui si cu ceva informativ pe topic (ma refer la mine), intr-un comentariu postat la acel review  prezentat in paginile anterioare, producatorul a revenit cu precizari si explicatii pentru problemele mentionate.

Reply
am citit si eu acum postarea celor de la eureka referitoare la problemele semnalate in video... penibile explicatii
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
(07-01-2022, 13:45)Darsidius Wrote: Multumesc domnu concluzionist, daca nu faceai tu aceasta sinteza nu se prindea lumea ce vorbesc.

Cand te saturi de trollat, sau raspunsuri aruncate doar ca sa mai provoci un alt raspuns, sa imi zici.

O rasnita SD are nevoie de mai mult de un burduf si o inclinare, si mai e si de cat jeg iti face pe masa de lucru dupa 2-3 rasniri in espresso. Dar am sa rad mai bine peste 2-3 luni dupa ce apar mai multi utilizatori.

Totodata, sunt putin bulversat de cati oameni care nu au rasnita, sau nu intentioneaza sa o cumpere o apara, ca si cum ar fi produsul facut de ei. Pe forumurile de afara, dreptul la opinie este liber, dreptul de a pune niste intrebari asupra promisiuniulor unor produse este liber, in Romania daca spui ceva rau de ceva la moda, esti pus la zid, frumos.

Mi-am spus parerea, cu argumente, ca nu va place, nu imi pasa.

Uite un exemplu:

https://www.reddit.com/r/espresso/commen...lio_rocky/
Eu am comandt-o. Am sa o compar direct ci Honne Slim si Niche a unui prieten pe cel putin doua espressore, Bugster si ECM Classika PID.
Mie personal mia placut eureka mignon specialita, pe care am testat-o. 
Nu m-i se pare ok ca persoane care nu au testat-o sau care sa o critice. Si Honne face putina mizerie dar nu-i bai si nici sfarsitul lumii. Mie personal, macinaturile cu cuțite conice nu imi plac pentru espresso. Niche nu m-a impresionat cu absolut nimic. Este o rasnita buna, cu retentie de 0.5...si cam atat.
Kafatek Monolith Flat Max 2, Kopi Deva-SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.

Reply
Foarte tare @cristian88  :41:  ! Asteptam cu mare interes o parere de la tine.
Home: Lelit Bianca V2; Kinu Phoenix; NAVIGATOR F74; Eureka SD 
Past: Lelit 41TEM, Eureka Libra 65 All Purpose
Work: LaMarzocco LineaPB, Mahlkonig e65GBW

Past: Lelit PL41TEM

Reply
Spor baietii, ca ati ras  de G-iota:

https://www.youtube.com/watch?v=N-QV2sSomp4

Reply
"Mie personal, macinaturile cu cuțite conice nu imi plac pentru espresso"

@cristian88 ce nu iti place la conice? Sau ce ti se pare ca iti aduc diferit si mai bun platele?
Sau care e diferenta intre conice si plate din punctul tau de vedere ca gust

Reply
(07-01-2022, 23:32)distrugatorul Wrote: "Mie personal, macinaturile cu cuțite conice nu imi plac pentru espresso"

@cristian88 ce nu iti place la conice? Sau ce ti se pare ca iti aduc diferit si mai bun platele?

Sau care e diferenta intre conice si plate din punctul tau de vedere ca gust

Țin sa menționez faptul ca comentariul meu este strict subiectiv, bazat pe experiența mea.
Distribuția, volumului particulelor de măcinătura nu se vede cu ochiul liber, doar un laborator dotat cu aparatura scumpa o poate determina. Doar recurgerea la metode științifice de determinare a distribuției măcinăturii si a particulelor de măcinătura(cat fines) ne poate da o idee teoretica asupra acestui lucru.
De-a lungul timpului am avut mai multe râșnite, atât cu cuțite conice cat si cu cuțite plate.
Dintre ele mă opresc la doua, Compak K10-cutite conice(second hand) si Quamar Q13-75mm flat.
Pana acum, cel mai bun gust, cele mai mătăsoase extracții  le-am obținut cu Quamar, care este lider la pufoșenia râșnirii. Din păcate retenția f. mare m-a făcut sa o dau.
Sunt doua râșnite care îmi fac cu ochiul in momentul de fata, CEADO E37Z HERO si Monolith  Flat Max care se procura extrem de greu, aici problematic fiind atât transportul cat si garanția.
Menționez si faptul ca James Hoffmann a ales sa compare pentru a stabili cea mai buna râșnita doar râșnite cu cuțite flat.
 https://www.youtube.com/watch?v=6LGeBcUZ9YA&t=602s

Reply
@cristian88 eu imi dau seama ca e foarte subiectiv dar ma gandeam ca o sa gasesti cateva aspecte de punctat: la cele plate gustul e mai bun pt ca...nu e acru/nu e amar/e aromat blabla...iar la cele conice nu mi-a pacut pt ca mie mi-a dat in ceasca acru/amar/apa chioara s.a.. Eu asteptam putina obiectivizare a subiectivului.
Nu doar un sec mi-a placut mie.. :D
In legatura cu macinatura pufoasa /nepufoasa mai putin conteaza important e gustul..

Altfel o sa vorbiti toti...a mea e mai buna pt ca e a mea si imi place mie
Eu asta nu inteleg. Cate discutii au fost aici conice vs plate nimeni nu a punctat aspecte pozitive si negative, bineinteles din punctul de vedere al fiecaruia. Marea majoritate: vai... noua ne plac cutitele plate nu alea conice dar nu stim de ce...pt ca astea ne plac noua ca dau gust mai bun..de ce e mai bun?in ce sens e mai bun? Nimeni nu stie...dar e mai bun

Reply
(08-01-2022, 01:30)distrugatorul Wrote: @cristian88 eu imi dau seama ca e foarte subiectiv dar ma gandeam ca o sa gasesti cateva aspecte de punctat: la cele plate gustul e mai bun pt ca...nu e acru/nu e amar/e aromat blabla...iar la cele conice nu mi-a pacut pt ca mie mi-a dat in ceasca acru/amar/apa chioara s.a.. Eu asteptam putina obiectivizare a subiectivului.
Nu doar un sec mi-a placut mie.. :D
In legatura cu macinatura pufoasa /nepufoasa mai putin conteaza important e gustul..

....
 Si daca spuneam ca mie mi s-a părut mai dulce, mai fina, notele fructate sunt mai accentuate, etc...nu tot subiectiv era raspunsul? Căci așa au perceput papilele mele. Dar am pus si linkul de la"amicul" nostru J.H. Nu cred ca ii pasa lui de cutite conice sau flat, pur si simplu cele mai bune rasnite sunt cele cu cutite flat, căci rasnitele selectate au toate acest tip de cutite. 
Alte argumente mai dorești?

Reply
Bineinteles ca ajuta mai mult daca spui de ce chiar daca e subiectiv si daca toti ar face asa ar fi mult mai ok..Asta era ideea. Sa spui de ce. Am inteles, deci e mai dulce cafeaua cu plate. Nu mai intreb ce inseamna dulce pt tine in cafea ca vad ca esti iritat.
Intrebarea era una generala pt toti care vorbesc de conice/plate nu doar pt tine. De regula nimeni nu expliciteaza de ce prefera asa sau pe dincolo si asa nu ajuta pe nimeni.

Reply
cristian88 sa-i dai un mail lui Gardelli sa-i spui acelasi lucru, ca el foloseste de prost un Niche in coffee shop pe cafelele single origin scumpe pentru espresso.

Am baut, nu erau cu ciocolata, erau cu multe fructe. Si asta vine din partea mea, unu care a probat multe plate mari de la 73 mm la 98mm (10 rasnite).

Reply
Cineva priceput în lumea cafelei mi a spus ca orice rasnita capabila espresso după ce o intelegi poți obține cafele bune.

A zis ca trebuie sa găsești rețeta de extracție (temp rație doza etc) potrivita rasnitei pe care o ai.

Pentru Kinu o rețetă, pentru Honne o alta rețetă cu rezultate bune în ambele cazuri (nu asemănătoare pentru ca ne dorim diversitate)

Asa sper sa găsesc o rețetă potrivita și pt Eureka SD care vom vedea ce e de ea.
Sper sa nu se strice și sa rămână întreaga pana sa găsesc o rețetă potrivita pentru gusturile mele altfel decât ce am reușit cu Kinu.
Bianca V3 Black <> FlairPro3 <> Ikape58<>EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link
Past : Mara X

Reply
https://www.youtube.com/watch?v=7yjxHOEpPM0

Reply
Aveti mare grija, nu sa va ciupeasca:

https://www.youtube.com/watch?v=HJl9PTRIGKw

Si poate cate un laxativ sau o mancare bogata in fibre din cand in cand:

https://www.youtube.com/watch?v=le5FjWNzWjc

Reply
Sincer, eu cred ca baiatul asta e un hater, am vazut ca a blocat si un monolith flat la 50 rpm:

https://www.youtube.com/watch?v=4dtZ0x5fip4

si daca tot e troll, cred ca zice ca posesor de g-iota, vario, monolith flat, si eureka oro ca eureka oro scoate aromele un pic mai amestecat cu mai mult corp, cam ca o conica. Eu cred ca glumeste, totusi.

Reply
Eu chiar sper să glumească. Probabil aș fi dezamăgit dacă ar scoate ciocolată, personal fiind adeptul fructelor.

Acum, despre blocat, fum fără foc... probabil un sâmbure de adevăr există.
Am mai văzut și alte raportări despre blocarea măcinaturii în spatele declumper-ului.
Blocare în sensul că nu mai ajută blower-ul, nu a motorului. Râșnița merge fără probleme, dar reține 0.5-1 g, conform acestora.

Nu e de mirare, lamelele sunt foarte late, nu lasă prea mult spațiu de evacuare. Cineva a rezolvat îndoindu-le 15-20° în exterior.
Dar depinde și de cafeaua folosită, cred.

Reply
Am scris un review pe un alt forum in engleza, postez si aici daca se accepta.

1. Manufacturing issues

- It definitely has manufacturing quality issues. For me, the wood panel was absolutely perfect, with no chipping or broken as in other reviews. I had problems with the plastic coffee beans container as you can see in the first image it has some issue with the plastic, looks like it melted, it's not broken. It is not necessarily a big deal to me.

- The bigger problem was the coffee beans opening/closing tab, which is metallic and it's rusted and has metal shavings all over it, see images 2 and 3.

2. Grinding pros/cons

- It's too early to tell as this is a "day 1" review for me, BUT on the very first grind, I had 18.0g in and 14.3g out (see image 4), which is not ideal, in fact, it's horrible. Looked into the spout and it definitely had huge clumping, even after blowing it multiple times, see image 5.

- The next couple of grinds were okayish, 18.2g in - 17.7g out, 18.1g in - 17.8g out, not great, not terrible. (See images 6 and 7) I'm hopeful it will perform better once I dial it in correctly. The coffee used was a lower quality medium roast for testing.

- It also made a little bit of a mess on the wooden plate next to the ground coffee container. Not a big deal, I'm not expecting $1500+ quality here. See image 8.

- The sound of the grinding, it's a very subjective measure, because I only measured it on my phone. I would need professional measurements to objectively tell the exact dBs, but for me with a phone app measured 65 - 70 dB idle and 70 - 77 dB while grinding. Nowhere near 90 dB as in other reviews. The grinder is on a wooden workspace in the kitchen.

- The dial knob is firm, but it's hard to dial it in, this will be a machine that you dial in for an espresso and leave it there for a longer period. If you want espresso, V60, french press, etc. on the same day or every other day this isn't the grinder for you, it needs a lot of experimenting with the grind size and the coffee types.

3. Tasting

- This is entirely subjective, to some it will taste awesome, to others not quite. To me it's good, I wouldn't expect the perfect coffee coming out of this machine.

Fun fact, it comes with a plastic lid too, besides the wooden one, you can also put that plastic lid on top of the blower. This is not a perfect fit like with the wooden one, it would've been nice to be a tighter fit. See image 9.

Verdict: To me, it's a good grinder and I wouldn't return it, for now. I will test it in the coming weeks and write another review.

Photos: https://imgur.com/a/IGyJBrF

Reply
Mulțumim, @feketegy!

Personal, mă așteptam la unele probleme de finisare, e un model nou, fabricat în grabă sub presiunea pieței. Se vede după cum fac față livrărilor.
Cel puțin pentru clapeta metalică s-au angajat să o finiseze mai bine în viitor.

Retenția,  dacă se repetă și cu alte cafele, poți lua în calcul soluția de mai sus cu îndoirea ușoară a declumper-ului.

Cât despre mizeria pe blat, pe lângă prețul redus, folosim un blower, la ce să ne așteptăm daca suflăm cu pompa în cafea?

Dar... gustul!? Te rugăm să ne anunți când încerci si altă cafea. :)

Reply
Dupa dial in, gustul e mult mai echilibrat si mai "bland" (testat deocamdata pe Dropshot Nomad medium roast, ratio 1:2) fata de ce am reusit sa fac inainte. Asta e parerea mea subiectiva de habarnist. Pentru mine cel putin, aparatul asta e un upgrade.

Retentia e undeva 0,2g - 0,3g in medie, dupa aprox. 500g de boabe. Nu am modificat nimic pe aparat, poate acela 18.0g in 14.3g out a fost o "anomalie". Oricum, avand in vedere "ingineria italiana", fiecare aparat va fi un pic diferit.

Daca Eureka reuseste sa mai imbunatateasca calitatea finisarii elementelor, cred ca va fi un aparat bunicel de entry prosumer.

Reply
(11-01-2022, 11:48)feketegy Wrote: Nu am modificat nimic pe aparat, poate acela 18.0g in 14.3g out a fost o "anomalie"

O sa vezi unde a ramas diferenta atunci cand vei desface rasnita prima data. E normal sa fie asa la o rasnita cu cutite plate, sunt spatii unde ramane cafea. Dupa umplerea acestora, cat bagi atat scoti, +/- 0.1g.
Lelit Bianca, Atom 75, Niche, Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso, Aeropress, Hario V60, Bonavita, Felicita Arc

Reply
Desi e prea devreme, daca tot am comentat atat pe-aici, ma simt dator sa zic si eu doua vorbe.

Azi mi-a ajuns si mie rasnita, dupa doua luni fara doua zile. Am facut un pariu, vom vedea daca am castigat ceva.

Inca nu am testat-o. Are cateva ore bune si tot nu s-a uscat condensul, deja e tarziu. Ma voi referi doar la prima impresie si calitatea finisarii, atat de discutata peste tot.

Pot si eu sa confirm acelasi tip de imperfectiune a plasticului din centrul hopper-ului semnalat de feketegy. Aproape identic. Fie sunt acelasi lot, fie asa e procesul de fabricatie.
In rest, e foarte bine facut, material foarte gros, chiar nu inteleg de ce e criticat si considerat ieftin. La fel si capacul din plastic, peretele are trei mm grosime. Nu stiu ce ar mai trebui.

Cam aici se termina problemele, din ce am descoperit pana acum.

Clapeta metalica, desi nu e un exemplu de ergonomie, nu are nici bavuri/pilitura si nici rugina, cum se prezinta mai sus. Acele urme din jurul perforatiilor sunt doar mizerie, probabil resturi de vaselina sau ulei intarit ramas de la presa. Se curata foarte usor.
Muchiile nu sunt rotunjite, dar nici taioase. Doar un unghi drept..

Cutitele, atat cat se vad de sus, ca nu le-am desfacut, par a avea muchiile perfect drepte si ascutite, fara lovituri. Arata foarte bine.

Restul accesoriilor sunt impecabile, nimic de comentat.
Ok, burduful din cauciuc nu e cel mai placut dintre accesorii. Smile 

Pozitia zero a cutitelor este la aprox. -0.5, iar spre coarse se poate roti putin peste cinci ture pana se detensioneaza arcul.
Mai mult decat suficient, cred, dar nu intentionez nicicum sa o folosesc pentru V60, nu as avea rabdare sa "intorc ceasul".

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)