13-01-2022, 10:21
Am facut si primele teste, cu bune si rele, duse la extrem cu un El Salvador natural foarte dificil.
Necesita un grad de macinare foarte fin. Nu am reusit sa scot nimic acceptabil din ea, nici pe Kinu, nici pe F5.
Curgere lunga - gust amar, curgere mai scurta - zeama de varza. Voim sa fac asezonarea cutitelor pe SD cu ea, desi nu e tocmai ieftina.
Dar pe Eureka e cu totul alta cafea, mult mai echilibrata si mai placuta, nu am recunoscut-o.
Sigur, era de asteptat sa fiu subiectiv, dar diferenta nu lasa loc de interpretari, iar sotia nu este subiectiva, deoarece nu poate fi banuita de entuziasm. :)
Desi e setata foarte fin, macinatura a iesit extrem de pufoasa si uniforma
Inca de la prima incercare am gasit o setare potrivita, doar din ce am citit pe net. Putin peste 2 a curs in 42 sec, iar la 2.5 - 37 sec.
Cu alte cafele as pleca de la pozitia 3.
Dar finetea a venit si cu alte dezavantaje.
Din acest motiv, probabil, am avut si eu problema "dopului" pe declumper. Nu am insistat pe burduf prea tare, dar nici nu parea sa ajute.
Insa ma astept sa nu se repete pe cafele obisnuite.
Din pacate, am facut o greseala "fatala" la prima rasnire. In agitatia momentului, in ideea ca fac doar asezonare, am uitat sa cantaresc prima cafea. Astfel, nu stiu cat a ramas in rasnita.
Da, are ceva vibratii deranjante cand e goala, dar nu e zgomotoasa in sine. In schimb, vibratiile se transmit suprafetei pe care e asezata, iar nivelul zgomotului depinde de aceasta.
Curios este ca nici cu cafea nu creste cu mult, doar schimba tonalitatea, fiind in ansamblu destul de silentioasa.
Prin comparatie, Fiorenzato F5 este mai silentioasa cand e goala, lipsita de vibratii, dar cu cafea este mai zgomotoasa decat SD.
Necesita un grad de macinare foarte fin. Nu am reusit sa scot nimic acceptabil din ea, nici pe Kinu, nici pe F5.
Curgere lunga - gust amar, curgere mai scurta - zeama de varza. Voim sa fac asezonarea cutitelor pe SD cu ea, desi nu e tocmai ieftina.
Dar pe Eureka e cu totul alta cafea, mult mai echilibrata si mai placuta, nu am recunoscut-o.
Sigur, era de asteptat sa fiu subiectiv, dar diferenta nu lasa loc de interpretari, iar sotia nu este subiectiva, deoarece nu poate fi banuita de entuziasm. :)
Desi e setata foarte fin, macinatura a iesit extrem de pufoasa si uniforma
Inca de la prima incercare am gasit o setare potrivita, doar din ce am citit pe net. Putin peste 2 a curs in 42 sec, iar la 2.5 - 37 sec.
Cu alte cafele as pleca de la pozitia 3.
Dar finetea a venit si cu alte dezavantaje.
Din acest motiv, probabil, am avut si eu problema "dopului" pe declumper. Nu am insistat pe burduf prea tare, dar nici nu parea sa ajute.
Insa ma astept sa nu se repete pe cafele obisnuite.
Din pacate, am facut o greseala "fatala" la prima rasnire. In agitatia momentului, in ideea ca fac doar asezonare, am uitat sa cantaresc prima cafea. Astfel, nu stiu cat a ramas in rasnita.
Da, are ceva vibratii deranjante cand e goala, dar nu e zgomotoasa in sine. In schimb, vibratiile se transmit suprafetei pe care e asezata, iar nivelul zgomotului depinde de aceasta.
Curios este ca nici cu cafea nu creste cu mult, doar schimba tonalitatea, fiind in ansamblu destul de silentioasa.
Prin comparatie, Fiorenzato F5 este mai silentioasa cand e goala, lipsita de vibratii, dar cu cafea este mai zgomotoasa decat SD.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

) si e pozitionata undeva la nivelul de atingere al cutitelor. Cred ca a fost gandita ca macinatura ce iese dintre cutitete sa zboare direct afara prin acea gaura, dar cred ca nu au luat in calcul ca evacuarea macinaturii dintre cutite are loc pe toata circumferinta cutitelor(360 grade), nu doar in dreptul gaurii. Cand macinatura iese, se loveste de peretii camerei cutitelor si coboara(datorita gravitatiei si lipsa forta centrifuga) si ajunge exact sub nivelul gaurii de evacuare(incercuit cu rosu in poza), loc din care nu stiu daca se face schimb cu cafea proaspata, dar de cate ori am desfacut sa ajung la cutite (de multe ori desfaceam pt ca se infunda gura de evacuare si trebuia desfundata) gaseam cafea (gasesc chiar si acum cand nu se mai infunda gura de evacuare) pe toata circumferinta canalului dintre perete si cutite.
)