Espressoman infocat
Beclean
aici e videoul cum face rasnita.
EUREKA MIGNON LIBRA All Purpose 65
Espressoman infocat
Ardeal
(20-12-2025, 15:30)mihaipop83 Wrote:
aici e videoul cum face rasnita.
In gol fara boabe merge? Suna ca si cum ar fi blocat motorul de boabe
Profitec Go, Mazzer Philos
Espressoman infocat
Beclean
Am reușit cu greu sa macin , dar numai pe grosime mare . Cand reduc sub 2: 15 sa zic asa , nu mai merge .
* cafea light roast. La 2:15 nu e buna deloc macinatura , extrage începând cu 1.5 - 2 bari presiune.
Espressoman Administrator
Bucuresti
Light - medium roast si All purpose nu se impaca.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Ardeal
20-12-2025, 22:01
(Edited 20-12-2025, 22:08 by alex_b.)
(20-12-2025, 18:38)mihaipop83 Wrote: Am reușit cu greu sa macin , dar numai pe grosime mare . Cand reduc sub 2: 15 sa zic asa , nu mai merge .
* cafea light roast. La 2:15 nu e buna deloc macinatura , extrage începând cu 1.5 - 2 bari presiune.
Citeam undeva legat de o eureka care se comporta similar, si erau ori nealiniate cutitele ori ceva defect la mecanismul de reglaj in sensul ca nu putea regla suficient de fin, daca e noua eu as trimite-o la verificat.
Eureka am avut si eu specialita si puteam macina bolovani la consistenta de espresso fin.
poti sa ne spui ce cafea ai folosit exact? De curiozitate
Espressoman infocat
Beclean
De la dropshot Christmas Blend daca nu greșesc. Dar aceasi problema si cu alta varianta de cafea , tot light roast .
Espressoman infocat
Beclean
Am reusit ceva, a trebui sa fac reglajul step by step. Adica rasnita a venit de fabrica la nivelul 3 si ceva. Trebuia adusa la un 2.15 , macinat, pe urma la 2 , macinat si tot asa. Pana la 1:09 cum era cazul meu. Iar referitor la eroare trebuie tinut portafiltru cateva secunde pe rasnita inainte de a apasa pe macinare . Poate ajuta pe cineva aceste informatii , mai ales un user incepator cum sunt eu .
Espressoman infocat
Bucov
(20-12-2025, 19:12)Lyvyoo Wrote: Light - medium roast si All purpose nu se impaca.
Ba da, chiar merge. Mi-a scos o Etiopia Guji absolut delicioasa.
@
mihaipop83 - scuze ca intervin tarziu, ce pot sa iti recomand este 1. aliniere cutite si 2. intotdeauna schimbi gradul doar in mers, niciodata pe loc, la modelul asta (spre deosebire de primul) te trezesti cu ea blocata daca dai mai ales in jos pe loc. Si cel mai bine este ca dupa fiecare reglare sa scoti -5-6-7 grame, arunci, si abia apoi umpli pf si vezi cum e. Si inca ceva foarte important - tot ce rasneste trebuie obligatoriu WDT facut corect.
Mahlkoenig e64 ws | Lelit Victoria PL91T
Espressoman infocat
Turda, Cluj
Pot confirma si eu cele spuse de @
bx3m. Am scos si eu cu ea Ethiopii efectiv delicioase, inclusiv pe turboshoturi a fost super
Home: Lelit Bianca V2; Kinu Phoenix; NAVIGATOR F74; Eureka SD
Past: Lelit 41TEM, Eureka Libra 65 All Purpose
Work: LaMarzocco LineaPB, Mahlkonig e65GBW
Past: Lelit PL41TEM
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
22-12-2025, 20:02
(Edited 22-12-2025, 20:06 by renatoa.)
(22-12-2025, 11:39)bx3m Wrote: ...Si inca ceva foarte important - tot ce rasneste trebuie obligatoriu WDT facut corect.
Deja o dam in fandacsie... in mod oficial, pentru rasnitele produse de brandurile italiene wdt-ul nu exista !
Darmite sa il mai proclami o cerinta obligatorie ...
Aratati-mi o singura aparitie a termenului sau a unui dispozitiv similar intr-un material oficial de rasnita italiana si eu o mananc !
Mai ramane sa inlocuiasca fraza icon "Shaken, not stirred" din filmele cu Bond, cu ceva pe tema asta... mandatory WDT
Espressoman infocat
Turda, Cluj
22-12-2025, 21:16
(Edited 22-12-2025, 21:17 by Stelo.)
(22-12-2025, 20:02)renatoa Wrote: (22-12-2025, 11:39)bx3m Wrote: ...Si inca ceva foarte important - tot ce rasneste trebuie obligatoriu WDT facut corect.
Deja o dam in fandacsie... in mod oficial, pentru rasnitele produse de brandurile italiene wdt-ul nu exista !
Darmite sa il mai proclami o cerinta obligatorie ...
Aratati-mi o singura aparitie a termenului sau a unui dispozitiv similar intr-un material oficial de rasnita italiana si eu o mananc !
Mai ramane sa inlocuiasca fraza icon "Shaken, not stirred" din filmele cu Bond, cu ceva pe tema asta... mandatory WDT 
Sunt putin confuz, cred ca am trait intr-un univers paralel. Deci daca producatorul nu cere WDT in manual inseamna ca nu poate fi necesar WDT-ul? Cu alte cuvinte daca producatorul nu cere WDT si totusi decizi sa il faci, inseamna ca e inutil?
Home: Lelit Bianca V2; Kinu Phoenix; NAVIGATOR F74; Eureka SD
Past: Lelit 41TEM, Eureka Libra 65 All Purpose
Work: LaMarzocco LineaPB, Mahlkonig e65GBW
Past: Lelit PL41TEM
Craiova
Nu, vai... nici vorba...
Ce descrii dumneata se cheama optional... eu puneam in discutie obligativitatea.
Si da, suntem in universuri paralele... uite o dovada
https://www.reddit.com/r/espressocirclej...to_matcha/
Nu zice nimic de WDT, dar zice de TDS... tot aia e... limbi straine
Ideea este ca daca un fabricant de "italiana" ar recomanda, adica ar recunoaste ca mai trebuie ceva pe langa rasnita lui ca sa prepari o cafea... per-fetto...(Brad Pitt ®

) pai ar cadea cerul... adica ti-a livrat un produs imperfect !
Si da, suntem o minoritate... de asta suntem taxati la buzunar, ca suntem putini, nu ca avem pretentii exagerate.
Daca toata lumea ar cere ce vrem noi, atunci asta ar deveni normalitatea si ar scade pretul la orice care acum este taxat drept capriciu.
Pana atunci... pentru ei e un efort inimaginabil si trecerea la rasnire SD.
Espressoman infocat
Bucov
Hai La Multi Ani pe noul an! :)
"Obligativitatea" este impusa practic de rezultatul rasnirii, vreo 5 cafele diferite rasnite cu asta nu mi-a scos ceva fara WDT. De cand am printat si planetarul ala e mult mai usor si mai bine. Acu, daca rasnita lui scoate mai bine, felicitari! A mea nu scoate, desi are si cutitele Black Diamond... Mai mult de atat nu pot spune, I'm not an expert :)
Espressoman infocat
Ardeal
02-01-2026, 21:29
(Edited 02-01-2026, 21:29 by alex_b.)
(02-01-2026, 19:38)bx3m Wrote: Hai La Multi Ani pe noul an! :)
"Obligativitatea" este impusa practic de rezultatul rasnirii, vreo 5 cafele diferite rasnite cu asta nu mi-a scos ceva fara WDT. De cand am printat si planetarul ala e mult mai usor si mai bine. Acu, daca rasnita lui scoate mai bine, felicitari! A mea nu scoate, desi are si cutitele Black Diamond... Mai mult de atat nu pot spune, I'm not an expert :)
Eu suspectez ca tot ce vad in video-uri pe,youtube unde rajnita scoate malai pufos , e setata pe granulatie mai grosiera. La rajnita mea din descriere, la cafea DAK ethiopia reusesc sa pun pe o granulatie mai grosiera usor , dar tot am nevoie de wdt. Daca in schimb ma apuc sa micsorez granilatia pana la espreso sirop sau turkish clar scoate clumpsuri si fara wdt nu ajungi niciunde. Acuma si la niche zero care l-am avut inainte tor aveam nevoie de wdt.
singurul moment cand foarte probabil nu ar fi nevoie de wdt e daca setez granulatia pentru cafea filtru, atunci intr-adevar pare foarte fluffy
Espressoman infocat
Bucov
Dupa un schimb de emailuri cu Eureka, diseara o sa pun la loc cutitele AP, ei spun ca Black Diamond Espresso Speciality nu vor functiona corect decat pe Mignon Single Dose PRO, in principal din cauza motorului. Astfel, o sa le scot la vanzare fix pentru aceasta rasnita.
Espressoman infocat
Bucuresti
@
bx3m dacă te gândești să le vinzi iar prețul este unul bun, aș fi interesat.
#Lelit Bianca V3 Gold #DF64V + SSP MP, #Eureka SD Pro #Pullman 876 #VST #WWW.CAFFYX.APP - Espresso Journal & Live Data Monitoring (Personal Project)
Espressoman infocat
Bucov
First come, first served - ti-am dat PM.
Espressoman infocat
Bucov
Cred ca incep sa ma prind care e treaba si de ce pare atat de tricky rasnita asta. Din cauza acelui dial mare mare, ai impresia ca "strangi" mult cand rasnesti mai fin (sau invers) cand de fapt esti cam in ton cu dimensiunea miscarii de pe rotita mica de pe Libra, in cazul meu. Astfel ca de fapt asta e un avantaj, ca ai o marja mult mai fina de reglare. Trebuie doar usor-usor sa ma obisnuiesc cu "cat" sa mut dialul... Sper sa imi iasa si demonstratia teoriei asteia :)
Craiova
Sincer, micrometria asta nu mi se mai pare de mult o virtute, ci mai mult o bataie de cap...
N-am iesit niciodata dintr-o plaja de 6 posibile valori la setarea macinaturii... de la 7 la 12, unde o tura are 60 de "clici"
Si nici nu-mi doresc mai fin, mi-ar face viata imposibila.
Estimez ca fiecare click ar schimba cam 2-3-4 secunde, daca profilul de presiune ar fi constant, misiune imposibila deja la un lever manual. De ce mi-as dori mai fin ?
Espressoman infocat
Bucov
Cazuri si cazuri, ideea este ca eu ma asteptam sa mut tot 2 liniute, si sa am rezultate ca la Libra veche cu rotita mica, cand de fapt vorbim de niste geometrie, si ma simt prost ca nu m-am prins mai devreme... Nu m-ar deranja nici step-by-step, doar sa fie suficient de mici incrementii cat sa poti acoperi 99% din boabe. Eu cel putin variez destul de mult in ultima vreme, pe toate felurile de boabe, cu diferite profile, si ma ajuta. Asta e famecul aici, ca poti incerca tot felul de chestii, si asta e OK :)