Espressoman infocat
Iasi
Exact :) dacă îți place e perfect, când nu îți mai place, mai cobori 2 3 grade :). Ca și reper dacă cafeaua este una acida încerca să creasti temp pe la 98 dacă în schimb este prăjită Medium spre dark mai poți scădea pe la 95 94
Espressor: Lelit PL41TEM , Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso
Espressoman infocat
Bucharest
Eu am incercat pe 98 dar nu mi-a plăcut ce a ieșit. Nu mai aveam nici aciditate, nici aroma cat de cat clara. Era așa....ceva care avea gust de cafea și cam atât.
Bugster+Honne, Kinu
Espressoman infocat
Iasi
Depinde f mult de cafea.
Espressoman infocat
Bucharest
Exact asta am realizat si eu. Am luat de la Dropshot o cafea prajita light care la 95 era cam acra.
La 98 avea total alt gust si a iesit si mai cremoasa.
In schimb la cafea prajita mediu a iesit ok si la 95.
N-as fi crezut ca pot face diferenta 3 grade in plus:)) Pentru mine ca incepator mi se pare incredibil.
#Lelit Mara X #Mazzer Mini G #Bravo tamper #Felicita Arc
#AVX EM3202SW # Eureka Libra
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero #Eureka Mignon XL)
Espressoman infocat
Bucuresti
Pare ca o sa mi se duca/rupa garnitura aia micuta de la steam wand..
Asta ar fi buna?
https://www.mag-pro.ro/romanian/511395.html - 11.2 ron
Cealalta optiune ar fi cea de la Lelit banuiesc - garnitura oring la 25 ron
Lelit PL41TEM + Eureka Mignon SD , sita IMS 12/18 g / Ascaso 14-20 g
Espressoman infocat
Bucuresti
26-01-2021, 15:22
(Edited 26-01-2021, 15:26 by Cata.)
Am avut si eu problema cu garnitura, am intrebat la importator de ea, au zis ca nu o au pe stoc. De atunci folosesc fara garnitura, merge fara problema, nu scapa apa / abur pe langa.
Garnitura din link nu cred ca ar merge, am masurat spatiul garniturii pe duza, are diametru de 5.68 si grosime de ~ 1 mm.
Lelit Anita PL042TEMD, tamper Motta 57mm, nivelator Motta 57mm, sita Ascaso 14-20g, portafiltru bottomless PLA570s.
Espressoman infocat
Brasov
La portafiltrul cu 2 ieșiri este vreo garnitură? Când insurubez partea de jos cu ieșirile se înșurubează mai mult și nu stă paralel cu aparatul, ci cumva pe diagonala
Lelit Bianca V3 Black, Bentwood Vertical 63, Kinu M47 Phoenix, Felicita Arc, VST15G, Outin nano. Anterior: Crem One 2B VP PID WTN, Fiorenzato AllGround, Lelit PL042TEMD
Espressoman infocat
Bucuresti
(26-01-2021, 15:27)iliescu.iulian Wrote: La portafiltrul cu 2 ieșiri este vreo garnitură? Când insurubez partea de jos cu ieșirile se înșurubează mai mult și nu stă paralel cu aparatul, ci cumva pe diagonala
Nu este nici o garnitura, asa sta. Si mie imi afecta OCD-ul treaba asta, da` de cand am trecut la bottomless nu mai am probleme.
Lelit Anita PL042TEMD, tamper Motta 57mm, nivelator Motta 57mm, sita Ascaso 14-20g, portafiltru bottomless PLA570s.
Espressoman infocat
Ploiești
Se poate strange cu o scândură, dar trebuie băgat la congelator înainte.
Espressoman infocat
Brasov
Buna,
Sita ASCASO de la Barshaker, se potriveste pe tamperul nou Lelit 57.35?
multumesc
Mahlkonig Vario | Lelit PL41TEM | Cafea proaspat prajita | Tamper Lelit | Sita Ascaso | Nivelator Motta
Fără zahăr
București
Se potrivește absolut la fix.
Nu te speria dacă la început atinge un pic tamper-ul de buza sitei. Se va mai lăsa/rotunji un pic sita pe măsură ce o "umflă" presiunea procesului de extracție.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(26-01-2021, 13:47)mynameismada Wrote: Pare ca o sa mi se duca/rupa garnitura aia micuta de la steam wand..
Asta ar fi buna? https://www.mag-pro.ro/romanian/511395.html - 11.2 ron
Cealalta optiune ar fi cea de la Lelit banuiesc - garnitura oring la 25 ron
Și eu am observat același, am reușit sa găsesc pe Ali la un preț de nimic un pachet de 20 bucăți parca. Sunt pe drum, confirm dacă sunt bune când ajung.
Expobar Brewtus IV & IMS Precision Group Shower Screen, portafiltru naked & IMS Competition Precision Filter Ridged Basket 16/20 gr - B70 2T H26.5 M, Eureka Mignon & espresso burrs, Kinu M47 Phoenix, Fuego coffee scale, tamper 58,5mm
Espressoman infocat
Bucuresti
02-02-2021, 23:18
(Edited 02-02-2021, 23:18 by Jethro.)
Salut!
A facut cineva comparatie intre sita Ascaso si IMS Competizione pe acelasi aparat, cu aceeasi cafea, in aceleasi conditii?
Daca da imi puteti spune si mie daca e vreo diferenta in ceasca?
Multumesc!
Lelit PL41TEM * Arco Combo/Mazzer SJ/Sage Dose Control Pro 600SIL * Ibric turcesc * Moka Pot BERLINGER HAUS Emerald/ PETERHOF * Pour Over Hario V60-01
Espressoman infocat
Bucharest
Apropo de sita de la Ascaso, mi-a sosit vinerea trecuta de la Barshaker dar imi sare din portafiltru de fiecare data cand incerc sa scot pucul. La sita originala cu care a venit espressorul n-am patit niciodata asa ceva.
Espressoman infocat
Bucharest
(03-02-2021, 12:58)neapci Wrote: Apropo de sita de la Ascaso, mi-a sosit vinerea trecuta de la Barshaker dar imi sare din portafiltru de fiecare data cand incerc sa scot pucul. La sita originala cu care a venit espressorul n-am patit niciodata asa ceva.
Așa pățeam și eu, cea de la IMS sta mai fix, nu sare când o lovești de recipientul pentru zaț.
Bugster+Honne, Kinu
Espressoman infocat
Dâmbovița
(03-02-2021, 12:58)neapci Wrote: Apropo de sita de la Ascaso, mi-a sosit vinerea trecuta de la Barshaker dar imi sare din portafiltru de fiecare data cand incerc sa scot pucul. La sita originala cu care a venit espressorul n-am patit niciodata asa ceva.
La recomandarea lui TVTVTV, am luat de la Barshaker alaturi de sita Ascaso un
arc nou. Am folosit sita cu arcul original de 2 ori. Cadea tot timpul asa ca am schimbat cu arcul nou. Acum ma chinui sa scot sita din portafiltru ca sa il curat in interior :D
Lelit MaraX | Eureka XL
#PL43MMi
#PL81T Grace | Ascaso
Espressoman infocat
Bucharest
(03-02-2021, 14:21)Okta43 Wrote: (03-02-2021, 12:58)neapci Wrote: Apropo de sita de la Ascaso, mi-a sosit vinerea trecuta de la Barshaker dar imi sare din portafiltru de fiecare data cand incerc sa scot pucul. La sita originala cu care a venit espressorul n-am patit niciodata asa ceva.
La recomandarea lui TVTVTV, am luat de la Barshaker alaturi de sita Ascaso un arc nou. Am folosit sita cu arcul original de 2 ori. Cadea tot timpul asa ca am schimbat cu arcul nou. Acum ma chinui sa scot sita din portafiltru ca sa il curat in interior :D
Multumesc frumos pentru sfat!
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
De aproximativ doua săptămâni, când trec pe frotare, la deschiderea/închidere robinetului se aude un scârțâie destul de puternic. Ați mai pățit acest lucru? Exista o modalitate sa pot rezolva fără a deschide aparatul? Mulțumesc.
Expobar Brewtus IV & IMS Precision Group Shower Screen, portafiltru naked & IMS Competition Precision Filter Ridged Basket 16/20 gr - B70 2T H26.5 M, Eureka Mignon & espresso burrs, Kinu M47 Phoenix, Fuego coffee scale, tamper 58,5mm
Espressoman infocat
București
(05-02-2021, 12:32)ovidiut Wrote: De aproximativ doua săptămâni, când trec pe frotare, la deschiderea/închidere robinetului se aude un scârțâie destul de puternic. Ați mai pățit acest lucru? Exista o modalitate sa pot rezolva fără a deschide aparatul? Mulțumesc.
Pune un video ceva, e posibil de la temperatura sa se dillate anumite piese in interior sau sa trebuiasca uns la robinet sau la surub unde tine teava de aburi, am patit-o si eu. Daca nu ai scurgeri sau alte probleme eu zic sa ignori sau pentru linistea ta sa ungi pe acolo cu o vaselina corespunzatoare. Spor!
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(05-02-2021, 14:24)IonutMihail Wrote: (05-02-2021, 12:32)ovidiut Wrote: De aproximativ doua săptămâni, când trec pe frotare, la deschiderea/închidere robinetului se aude un scârțâie destul de puternic. Ați mai pățit acest lucru? Exista o modalitate sa pot rezolva fără a deschide aparatul? Mulțumesc.
Pune un video ceva, e posibil de la temperatura sa se dillate anumite piese in interior sau sa trebuiasca uns la robinet sau la surub unde tine teava de aburi, am patit-o si eu. Daca nu ai scurgeri sau alte probleme eu zic sa ignori sau pentru linistea ta sa ungi pe acolo cu o vaselina corespunzatoare. Spor!
O să încerc să surprind un video, din păcate datorită zgomotului de la țeava de abur, nu știu cât o să se audă. Problema e la robinet, nu la țeava de aburi, când deschid/închid scârțâie. Scurgeri nu am, adică cum am mai citit, mai curg câteva picături de apă pe țeava de aburi, chiar dacă e închisă, însă am văzut că este un comportament normal pentru acest model.
Espressoman infocat
București
E normal cu picaturile, eu am dat cu putin WD40 acolo pe tija robinetului si nu a mai făcut, ideea este sa pui puțin. Stiu, e deranjant sunetul [emoji2] dar nu e ceva de speriat [emoji6]
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(05-02-2021, 15:08)IonutMihail Wrote: E normal cu picaturile, eu am dat cu putin WD40 acolo pe tija robinetului si nu a mai făcut, ideea este sa pui puțin. Stiu, e deranjant sunetul [emoji2] dar nu e ceva de speriat [emoji6]
Mulțumesc, voi încerca și eu.
Espressoman infocat
Iasi
Ce parere aveți de sita de 10g de la ims pt grup de 57mm? Sunt bani aruncați sau o sa fie bună pt un Single shot din 9 10 g!
Ms
Fără zahăr
București
Florin, tu nu bei oricum o dublă pe ceașcă? Adică un 16g in -> 32g out, să zicem?
Sunt curios de ce te-ai duce spre o sită de 10 grame când poți să faci 14 grame în sita dublă, să zicem.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
Espressoman infocat
Iasi
Ms Tvtv :) am zis sa fac și eu un Single :D
Dar am anulat comanda și mi am luat o latiera motta europa de 35, tot nu aveam :)
Ms
Espressoman infocat
Bucharest
Nici eu nu prea inteleg chinuiala asta cu site single.
Eu prefer sa beau 2-3 duble pe zi. Poate se justifica cand bei doar cu lapte, si vrei sa bei cate un cappuccino din ora in ora.
Oricum Florin cu tem, esti tu si cu Sisif :D
Nu se complica cei cu espressoare comerciale de peste 10k, adica arunca daca nu folosesc cealalta jumatate in 3-4 minute...
Bugster+Honne, Kinu
Reprezentant Barshaker.ro
Oradea
(10-02-2021, 12:02)Cosminchir Wrote: Nici eu nu prea inteleg chinuiala asta cu site single.
Eu prefer sa beau 2-3 duble pe zi. Poate se justifica cand bei doar cu lapte, si vrei sa bei cate un cappuccino din ora in ora.
Nu se complica cei cu espressoare comerciale de peste 10k, adica arunca daca nu folosesc cealalta jumatate in 3-4 minute...
Nici eu, insa de ex. majoritatea utilizatoriilor home pregatesc cafea pe sita single. ( nu vorbesc despre espressomani acum )
--Only God Can Judge Me--
Espressoman infocat
Bucharest
O alta constatare a mea, cât și a colegilor care au participat la o comanda de grup, a fost ca o cafea care era cel mult mediocra, s-a transformat intr-o cafea f buna dupa ce s-a adăugat 1gr in sita de 18gr(19gr).
Iar asta m-a făcut sa ma gândesc ca cine știe din câte pungi de cafea nu am scos ce trebuia, fiindca nu puneam cantitate potrivită, cu toate ca curgerea era cum trebuie.
Bugster+Honne, Kinu
Espressoman infocat
Iasi
M ați convins :), de abia astept latiera.
Espressoman infocat
Bucuresti
10-02-2021, 13:33
(Edited 10-02-2021, 13:35 by dragos.stoian.)
(10-02-2021, 12:06)MyR Wrote: (10-02-2021, 12:02)Cosminchir Wrote: Nici eu nu prea inteleg chinuiala asta cu site single.
Nici eu, insa de ex. majoritatea utilizatoriilor home pregatesc cafea pe sita single. ( nu vorbesc despre espressomani acum )
Eu am comandat-o chiar azi, cred ca poate fi un mod bun de a bea mai des mai puțin.
Si sunt f curios cum merge, nu am mai vazut nicaieri o astfel de forma pt single, adica cilindrica cu mai puține gauri. Si ma gandesc de ce nu s-a facut asa ceva pana acum, adica erau ori conice, ori cu un cilindru mai mic in mijloc. Si te chinuiai cu tampatul, la asta pare ca tampezi normal cu tamperul de 57
Poate merge asa single cilindru doar pe 57mm si mai mic, sa fie destul de gros pucul.
@
MyR, poti confirma ca sita e chiar ca in poza, adica forma e cilindrica ca la una clasica dubla? Si banuiesc ca tamperul Lelit de 57,35 mm intra fara probleme?
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton