Espressoman fresh
Craiova
Salut!
Mă gândesc să îmi iau un espressor manual pentru acasă și aș vrea să aflu părerile voastre de zei.
Vreau ceva care să facă espresso bun, să fie fiabil și să nu fie foarte greu de întreținut.
Eu am pus ochii pe un Krups Precision XP801T10 din simplul motiv ca are si rasnita icorporata si ca are si accesorii.
Ps. Is la inceput de drum pe calea Cafelei legendare
Ce modele recomandati pentu cineva care bea 3-4 cafele pe zi ?
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
03-09-2025, 13:52
(Edited 03-09-2025, 13:54 by renatoa.)
HALP ce inseamna ?
A vrut sa insemne help?
N-ai nimerit forumul potrivit daca intrebi de un (aproape) automat, cu rasnita incorporata.
Care e legatura dintre "manual" si masina propusa de dumneata ?
Espressoman fresh
Craiova
(03-09-2025, 13:52)renatoa Wrote: HALP ce inseamna ?
A vrut sa insemne help? 
N-ai nimerit forumul potrivit daca intrebi de un (aproape) automat, cu rasnita incorporata.
E un Help , jargon folosit pe internet dar hei csf.
Legatura ca e considerat si manual dar si semi-automat.
Ai putea ajuta si face o recomandare de ambele ,in loc sa pui intrebari aiurea.
Espressoman infocat
Bucuresti
(03-09-2025, 13:52)renatoa Wrote: N-ai nimerit forumul potrivit daca intrebi de un (aproape) automat, cu rasnita incorporata.
Ca dotari seamana destul de bine cu Lelit PL42TEMD de exemplu, care isi mai face si pe aici aparitia din cand in cand si poate fi achizitionat la pret promo prin reducerea de forum.
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
03-09-2025, 14:45
(Edited 03-09-2025, 14:57 by renatoa.)
(03-09-2025, 14:26)BeanGuy Wrote: E un Help , jargon folosit pe internet dar hei csf.
Legatura ca e considerat si manual dar si semi-automat.
Ai putea ajuta si face o recomandare de ambele ,in loc sa pui intrebari aiurea.
Ai putea incepe a vorbi romaneste corect, nu jargon de internet. Dar hei, ncsf...
Ca sa iti dau recomandari pertinente ar trebuie sa vad de la dumneata un pic de preocupare mai mult decat obtinerea unei cafele legendare...
(03-09-2025, 14:27)Talisker Wrote: Ca dotari seamana destul de bine cu Lelit PL42TEMD de exemplu, care isi mai face si pe aici aparitia din cand in cand si poate fi achizitionat la pret promo prin reducerea de forum.
Si Lelitu are termobloc?
Si pidu de la Lelit aici unde e ? ca are 3 temperaturi presetate ?
Tot 51 mm grupul si la Lelit, si tot 15 bari...
O gramada de similaritati, ce sa zic...
Serios, nu avem recomandari mai bune decat asa ceva de dat in 3000 lei ?
Espressoman infocat
Bucuresti
Sage cu thermocoil tot pe la 3000

Sunt genul de aparate care sunt pe gustul celor care vor un espresso aproape la fel de usor ca la un semi-automat.
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William
Espressoman Administrator
Bucuresti
Haideti sa o luam usor...
"Cafea legendara" se poate face cu siguranta in acel buget, dar mai trebuie sa elucidezi putin modalitatea de a ajunge acolo, pentru ca in general noi nu recomandam semiautomate cu rasnita incorporata. 42TEMD este bun, il au vreo doi prieteni buni pe car en-am reusit sa-i conving sa isi ia scule separate, m-am tot jucat pe el cand ii vizitam, nu a avut probleme de service. Este fix remediul psihologic pentru multi in batalia care se mai da prin case intre automate si semiautomate, tipologia lui 42TEMD fiind legata de compromisul acesta necesar in unele familii, unde sub nicio forma nu se doreste rasnita separat. Vorba aia, ascultam si nu judecam :)
Dar vazand ca ai atat de mult avant si folosind cuvinte mari, imi imaginez ca iti propui lucruri mai mari legate de espresso si cafea in general, drept pentru care trebuie sa stii si dezavantajele folosirii rasnitei incorporate:
- cel mai mare - nu iti poti alege tu rasnita preferata si trebuie sa te multumesti cu ce ai incorporat. Iar acolo, din motive de spatiu interior si costuri, nu vei avea mecanisme de rasnite avansate.
- cand te prinde febra, peste luni sau ani, iti vei dori o rasnita care sa aiba specificatii si o constructie mult mai strong, astfel ca vei pierde la revanzare, unde trebuie sa dai intreg ansamblul, neputand face upgrade doar la rasnita sau doar la espressor.
- daca se defecteaza in timp ceva, cat va sta in service nu ai nici rasnita, nici espressor in casa, iar daca se defecteaza definitiv partea de rasnita sau espresso, nici nu il mai poti vinde la SH, caci cine cumpara un aparat lat, jumatate nefunctional? Cu cat marca sau modelul sunt mai jos, cu atat riscurile sa ajungi in situatia asta sunt mai mari.
Intrebarea ar fi, esti convins ca iti doresti semiautomat cu rasnita incorporata? Sau de ce nu ai dori aparate separate, tinand cont ca diferenta de spatiu pe blat nu e mai mare de cativa cm (3-5) sau chiar deloc, in functie de modele?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Satu Mare
03-09-2025, 16:39
(Edited 03-09-2025, 16:41 by Florinush.)
Salutare @
BeanGuy și bine ai venit.
Dacă te atrage acel aparat, vezi să ai posibilitatea returului și a unei extragarantii (să o iei după ce te convinge aparatul).
Pentru mai multe recomandări ar ajuta niște detalii, gen ce fel de cafele îți plac, ceva cafenele unde ai băut cafea pe gustul tău, dacă ești dispus să investești ceva timp și documentare în această călătorie.
Vezi și discuția recentă
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid219673 Alin a oferit câteva exemple de luat în seamă.
Spor!
Modbar AV, Mahlkonig E65 GBW, Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, Fellow Ode gen2, Orea V3, Kinu Classic
Espressoman fresh
Craiova
04-09-2025, 19:33
(Edited 04-09-2025, 19:40 by BeanGuy.)
(03-09-2025, 16:17)Lyvyoo Wrote: Haideti sa o luam usor...
"Cafea legendara" se poate face cu siguranta in acel buget, dar mai trebuie sa elucidezi putin modalitatea de a ajunge acolo, pentru ca in general noi nu recomandam semiautomate cu rasnita incorporata. 42TEMD este bun, il au vreo doi prieteni buni pe car en-am reusit sa-i conving sa isi ia scule separate, m-am tot jucat pe el cand ii vizitam, nu a avut probleme de service. Este fix remediul psihologic pentru multi in batalia care se mai da prin case intre automate si semiautomate, tipologia lui 42TEMD fiind legata de compromisul acesta necesar in unele familii, unde sub nicio forma nu se doreste rasnita separat. Vorba aia, ascultam si nu judecam :)
Dar vazand ca ai atat de mult avant si folosind cuvinte mari, imi imaginez ca iti propui lucruri mai mari legate de espresso si cafea in general, drept pentru care trebuie sa stii si dezavantajele folosirii rasnitei incorporate:
- cel mai mare - nu iti poti alege tu rasnita preferata si trebuie sa te multumesti cu ce ai incorporat. Iar acolo, din motive de spatiu interior si costuri, nu vei avea mecanisme de rasnite avansate.
- cand te prinde febra, peste luni sau ani, iti vei dori o rasnita care sa aiba specificatii si o constructie mult mai strong, astfel ca vei pierde la revanzare, unde trebuie sa dai intreg ansamblul, neputand face upgrade doar la rasnita sau doar la espressor.
- daca se defecteaza in timp ceva, cat va sta in service nu ai nici rasnita, nici espressor in casa, iar daca se defecteaza definitiv partea de rasnita sau espresso, nici nu il mai poti vinde la SH, caci cine cumpara un aparat lat, jumatate nefunctional? Cu cat marca sau modelul sunt mai jos, cu atat riscurile sa ajungi in situatia asta sunt mai mari.
Intrebarea ar fi, esti convins ca iti doresti semiautomat cu rasnita incorporata? Sau de ce nu ai dori aparate separate, tinand cont ca diferenta de spatiu pe blat nu e mai mare de cativa cm (3-5) sau chiar deloc, in functie de modele?
N am luat in considerare asta, foarte bine punctat , nu vreau neaparat un aparat semi-automat.
Sunt deschis si la a le avea separat.
(03-09-2025, 16:39)Florinush Wrote: Salutare @BeanGuy și bine ai venit.
Dacă te atrage acel aparat, vezi să ai posibilitatea returului și a unei extragarantii (să o iei după ce te convinge aparatul).
Pentru mai multe recomandări ar ajuta niște detalii, gen ce fel de cafele îți plac, ceva cafenele unde ai băut cafea pe gustul tău, dacă ești dispus să investești ceva timp și documentare în această călătorie.
Vezi și discuția recentă https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid219673 Alin a oferit câteva exemple de luat în seamă.
Spor!
Multumesc, bune si recomandarile de aici dar par ca trec de bugetul meu unele.
Espressoman incepator
Timisoara
04-09-2025, 21:34
(Edited 04-09-2025, 21:44 by alin1970.)
Rasnita AVX CG 301
https://barshaker.ro/echipamente-horeca/...%80%93-gri
espressor
https://barshaker.ro/resigilate/espresso...o-showroom
Dar daca bugetul nu permite ....,poti sa te uiti si la Delonghi ECP 33.21 (care azi costa doar 450 lei pe emag )
daca si asta e scump, succes cu acel Krups.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant
Espressoman infocat
Constanța
Și la ce ți-a pus colegul mai sus ai și reducere 10% cu codul de forum
ESPRESSOM
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.
Espressoman infocat
Bucuresti
https://barshaker.ro/espressor-db-avx-db...o-showroom
Espressor DB(zone independente pentru prepararea cafelei si a laptelui) AVX DB1X 2025 cu OPV la 1.999,99 lei
Râșniță electrică AVX CG301 la 929 lei
https://barshaker.ro/r%C3%A2%C8%99ni%C8%...%80%93-gri
Asculta de recomndarea lui Liviu si nu-ti lua espressor cu rasnita incorporta, adauga la cele spuse de el si fatul ca odata cu incalzirea espressorului se va incalzi si rasnita si cafeaua din ea...nu-ti doresti acest lucru.
Ps. Cefea Legendara vei obtine abia dupa ce vei deveni si tu legendar, legenda spune ca la cum tratezi lucrurile acest lucru nu se va intampla prea curand
Kafatek Monolith Flat Max 2, Kopi Deva-SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.
Espressoman fresh
Floresti, Cluj
salutare. daca pot primi o sugestie, doresc sa achizitionez un espressor si o rasnita, bugetul e undeva la 3500-3600 lei. Am o experienta, cat de cat, asa mai entry level. Am detinut un espressor semi automatic cu rasnita incorporata si imi doresc acum sa trec la un nivel mai superior putin. Multumesc.
Espressoman Administrator
Bucuresti
Este deja a treia postare pe aceeasi tema. Pentru ca intrebarea ta se incadreaza cel mai bine aici, o sa las aceasta postare si le stergem pe celelalte. Stiu ca esti nerabdator dar mai sunt si espressomanii prin vacanta, plus ca exista deja alte thread-uri pe aceeasi tema in aria de Sfaturi la achizitie.
Vezi si
aici sau
aici pe printre thread-urile deschise deja.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman fresh
Craiova
Hey ppl ,am incercat linkurile de mai sus din comentarii dar nu mai merg, sunt si eu in cautare la fel cu ceva buget de aproape 4k lei ,ceva de incepator, ma gandeam la un bambino plus ca si espressor si as mai ramane cu aprox 1.3k lei pentru rasnita. Aveti ceva recomandari in suma de 4k espressor+rasnita sau o rasnita care sa mearga in ce ramane dupa bambino ?
Espressoman infocat
Constanța
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.