Hello There, Guest! Login Register

Espresso pe Lelit MaraX

Salut

Nu reusesc nicicum (pe echipamentul din semnatura) sa scot extractii de 25-30s cu cafea single origin de la Yume. Am incercat vreo 7-8 cafele deja.

Sitele sunt cele OEM (o folosesc pe cea de 18g) si la 18g de cafea, scot 36g espresso in 15 secunde, maxim 18. Daca macin mai fin, deja cafeaua devine amara ...si nici asa nu trec de 20s, cred ca face si channeling pe undeva. Daca cresc gramajul la 19g tot cam pe-acolo e extractia, castig 1-2s. Sunt pe setarea 0 a temperaturii espressorului (92-93 grade), daca trec temperatura pe 1 (94-95 grade) nu cred ca ma ajuta in vreun fel, si imi pare cam mare deja pentru aceste cafele...

La rasnita Eureka Mignon Specialita sunt cu reglajul intre +1 si +1.5 fata de punctul meu 0 in care cutitele se ating (-0.5)

Sugestii?  :D

P.S. pucul de cafea e mai degraba noroios asa, nu e compact cum era mai demult cand preparam pe LaPavoni. E asta un semn ca ceva nu fac bine?  Confused
|||   Lelit MaraX   |||   Eureka Mignon Specialita   |||    YUME beans :)   |||     -----     ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)

Reply
1. Schimba sitele.

2. Pune robinet pe grup.

3. Calibreaza rasnita cat poti de bine sau ia alta.

4. Schimba cafeaua.

Reply
(23-03-2021, 16:03)dev Wrote: 1. Schimba sitele.

2. Pune robinet pe grup.

3. Calibreaza rasnita cat poti de bine sau ia alta.

4. Schimba cafeaua.

1. Ai vreo sugestie de sita buna? sa schimb si sita de dus?

2. Exclus. Cel putin momentan.

3. Rasnita am calibrat-o deja. Urmatorul upgrade va fi la MignonXL pentru cutitele alea de 64...dar mai pe final de an.

4. Imi plac la nebunie cafelele lor, preparate la ei la shop sunt dementiale. Atata ca acasa nu prea imi ies mie...
|||   Lelit MaraX   |||   Eureka Mignon Specialita   |||    YUME beans :)   |||     -----     ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)

Reply
Salut. Tot Mara x am și eu. Tampeaza pe un cantar de baie pe la 13-14 kg forta. Sparge bulgarii din macinatura dacă sunt.
Am pățit și eu asta. Prima reușită a fost cu sita de 18 g în care am pus 16g am tampat la 14 kg pe un cantar de baie. Și am obținut în 25 secunde 35 ml.
Extragerea era cam acida pt mine. Aciditate care am curectato trecând espresorul de pe 0 pe modul 1 cafea.
Acum reușesc extracții bune folosind sita fe 9-11g în care pun 10.5g cafeaua este love blend de la Slone în 25 sec obțin 27-29ml. sparg bulgarii pe care îi formează Kinu m47 nivelez și tampez cu 12-13 kg forță.

Trimis de pe al meu MAR-LX1A folosind Tapatalk
MaraX <> FlairPro2 <> EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link

Reply
Neică, acum îmi dau seama de la colegul Daaaaaaaaaaan că se poate măsura forța tampării cu un cântar. Dar ar trebui să fie același instrument cu care dozăm cafeaua. Hm, nasol că nu se poate.
Mazzer SJ  | Zwänger Favorite Typ0  |  Isomac Giada  | Promac Lollo |  Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose

Reply
O idee e sa incerci o sita ims superfine - necesita o macinatura mai grosiera si din cate am observat e mai iertatoare la channeling. Eu o folosesc de o vreme si imi place.
Bezzera Magica S MN PID, Eureka Mignon Specialita

Reply
Sita de mai jos sau cea pentru Gaggia cu 600 de gauri:

https://barshaker.ro/AccesoriiBarista/fi...t-e61-58mm

Cu sita de la dus as astepta pana apar cele cu mesh mai gros.

Reply
Cafeaua prajita sub medium nu se extrage bine sub 30sec, are nevoie de mai mult timp de contact. Ar trebui sa tinzi catre 30-35. Asta inseamna ca trebuie sa strangi rasnita mult mai mult, in mers, bineinteles. Abia atunci te pronunti asupra gustului. Daca e tot amar, e de la temperatura mare, trebuie sa faci un mic flush de racire, e totusi HX. Si ai nevoie neaparat de portafiltru fara fund.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
Pune boabe in hopper.
Honne, DC Studio, Wilfa Uniform, Aergrind, Outin

Reply
Treaba cu boabele in hopper (evident, mai mult de o doza) sigur da rezultate.
Ce poti sa mai incerci este sa faci nutatie inainte de tampare. Daca reusesti sa o faci intr un mod constant si reproductibil o sa ti creasca multisor granulatia necesara la rasnire.
Uneori (mai mult de dragul schimbarii) fac asta cand rasnesc pe honne si la unele cafele cu nutatie rasnesc pe gratatia 3 (numarul, nu liniuta) in loc de 2 necesar
fara nutatie. E drept, cand folosesc procedeul asta eu aplic si ceva forta de apasare.
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper & distributor

Reply
(23-03-2021, 22:26)eduard Wrote: Treaba cu boabele in hopper (evident, mai mult de o doza) sigur da rezultate.
Ce poti sa mai incerci este sa faci nutatie inainte de tampare. Daca reusesti sa o faci intr un mod constant si reproductibil o sa ti creasca multisor granulatia necesara la rasnire.
Uneori (mai mult de dragul schimbarii) fac asta cand rasnesc pe honne si la unele cafele cu nutatie rasnesc pe gratatia 3 (numarul, nu liniuta) in loc de 2 necesar
fara nutatie. E drept, cand folosesc procedeul asta eu aplic si ceva forta de apasare.
Ce înseamnă nutatie? Chiar nu am putut deduce.....
Gaggia Classic 2013, Eureka Mignon Specialita 15BL, Cafflano Kompresso, Aeropress

Reply
(23-03-2021, 15:58)Daaaaan Wrote: Salut

Nu reusesc nicicum (pe echipamentul din semnatura) sa scot extractii de 25-30s cu cafea single origin de la Yume. Am incercat vreo 7-8 cafele deja.

Sitele sunt cele OEM (o folosesc pe cea de 18g) si la 18g de cafea, scot 36g espresso in 15 secunde, maxim 18. Daca macin mai fin, deja cafeaua devine amara ...si nici asa nu trec de 20s, cred ca face si channeling pe undeva. Daca cresc gramajul la 19g tot cam pe-acolo e extractia, castig 1-2s. Sunt pe setarea 0 a temperaturii espressorului (92-93 grade), daca trec temperatura pe 1 (94-95 grade) nu cred ca ma ajuta in vreun fel, si imi pare cam mare deja pentru aceste cafele...

La rasnita Eureka Mignon Specialita sunt cu reglajul intre +1 si +1.5 fata de punctul meu 0 in care cutitele se ating (-0.5)

Sugestii?  :D

P.S. pucul de cafea e mai degraba noroios asa, nu e compact cum era mai demult cand preparam pe LaPavoni. E asta un semn ca ceva nu fac bine?  Confused
1. La MaraX iti trebuie un termometru de grup ca sa stii in ce zona de temperatura esti. Fara el ai sa ai extractii random, iar temperatura foarte mare iti face usor channeling(pozitia 0 nu-ti garanteaza range-ul ala, ba chiar poti ajunge si la 95 in 0).
2. Nu fa flush-uri de racire pentru ca e un HX smart si-l faci dumb in felul asta.
3. Tampeaza drept si nu-ti rupe mana, doar presezi putin.
4. Nu te juca prea mult cu macinatura - daca rasnita macina fara bulgarasi, doar bate putin vertical de blat cu PF-ul si apoi tamp.
5. Nu umple sita pana la refuz - trebuie sa existe loc suficient acolo, iar, in caz contrar, coboara la 17.
6. Nu trebuie sa ai 30-35, trebuie sa-ti placa la gust - orienteaza-te dupa asta.
7. Cafelele Yume merg extrase si la 94, pentru ca sunt destul de light(ai un ghid de extractie pe site-ul lor)
8. Pasul 1 e vital :)

P.S.: Am extras cu succes cafele Yume pe MaraX, atat cu Kinu cat si cu Honne. Nu te da batut!

Succes!
Lelit Bianca V2, Honne, Kinu M47 Phoenix, Bravo Tools, Felicita Arc, VST baskets

Reply
(23-03-2021, 22:48)Dimitriyus Wrote:
(23-03-2021, 22:26)eduard Wrote: Treaba cu boabele in hopper (evident, mai mult de o doza) sigur da rezultate.
Ce poti sa mai incerci este sa faci nutatie inainte de tampare. Daca reusesti sa o faci intr un mod constant si reproductibil o sa ti creasca multisor granulatia necesara la rasnire. .....
Ce înseamnă nutatie? Chiar nu am putut deduce.....

Cam asa: https://www.home-barista.com/forums/user...g_tamp.jpg
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper & distributor

Reply
Tine de rasnita toata treaba, iar explorarea mai multor cafele iti face momentan mai mult rau decat bine, ca de altfel tuturor atunci cand schimbam set up-ul. Bineinteles ca ajuta sa faci WDT, daca vrei sa experimentezi si nutatia este ok dar momentan tu rasnesti prea grosier si te incapatanezi sa ramai in zona de de macinatura grunjoasa, cand din contra, se recomanda mai degraba sa exploram zona de 30 - 35s decat ceva de 20-25s.

Ca la orice rasnita, exista si posibilitatea unei probleme de aliniere daca nu ai plaja suficienta si pe Mignon mai sunt astfel de raportari (am un mail recent). Tu in acest moment ar trebui sa mergi spre fin, pastrand gramajul de 18 si facand  WDT daca nu ai boabe in hopper sau fara WDT daca ai boabe. Stabileste-ti tinta pentru o extractie de 30s, 1:2, adica 36g de lichid sau daca iti place ratia 1:3 o poti explora si pe aceasta, separat, astfel incat sa obtii 54g in 30s din cele 18g. Dar as merge pe 1:2. 

Dupa ce obtii fara probleme shot-uri constant bune de 30s pe ratie 1:2 atunci poti decreta ca respectiva cafea nu e pt tine, in caz ca nici setairle de temperatura nu iti aduc ceva placut pt tine in ceasca. Ii spui prajitorului cum ti s-a parut cafeaua si ceri una mai acida sau mai solubila sau mai bitter...depinde ce concluzii ai tras. Pana atunci esti in fata unei cafele insuficient extrasa.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
Dar @Daaaaan, nu ai avut Pavoni inainte, dc nu ma insel? Ala chiar ca cere madinatura mai fina, au mers shot-uri acolo si nu pe MaraX?

Reply
(23-03-2021, 16:26)Cofescu Wrote: O idee e sa incerci o sita ims superfine - necesita o macinatura mai grosiera si din cate am observat e mai iertatoare la channeling. Eu o folosesc de o vreme si imi place.

Asta o sa fie urmatoarea investitie. Sa vedem daca merge...

(23-03-2021, 17:20)Zaheyu Wrote: Cafeaua prajita sub medium nu se extrage bine sub 30sec, are nevoie de mai mult timp de contact. Ar trebui sa tinzi catre 30-35. Asta inseamna ca trebuie sa strangi rasnita mult mai mult, in mers, bineinteles. Abia atunci te pronunti asupra gustului. Daca e tot amar, e de la temperatura mare, trebuie sa faci un mic flush de racire, e totusi HX. Si ai nevoie neaparat de portafiltru fara fund.

Am portafiltru fara fund.

O sa incerc sa strang mai tare rasnita maine dimineata, si sa fac un flush in asa fel incat sa am pe termometrul de grup 90, nu 92-93 cat am acum. E ciudat ca deja intru in zona de minim cu ea, acolo unde teoretic e macinatura pentru ibric...

(23-03-2021, 17:43)cradun Wrote: Pune boabe in hopper.

Intodeauna rasnesc cu minim 100gr in hopper. Nu imi place ce se intampla cand rasnesc single dose pe mignon.

Nu am mai facut nutatie de cand aveam Pavoni...dar daca credeti voi ca e o idee buna, o sa incerc si asta :)

(23-03-2021, 22:52)alchemist Wrote: Salut
1. La MaraX iti trebuie un termometru de grup ca sa stii in ce zona de temperatura esti. Fara el ai sa ai extractii random, iar temperatura foarte mare iti face usor channeling(pozitia 0 nu-ti garanteaza range-ul ala, ba chiar poti ajunge si la 95 in 0).
2. Nu fa flush-uri de racire pentru ca e un HX smart si-l faci dumb in felul asta.
3. Tampeaza drept si nu-ti rupe mana, doar presezi putin.
4. Nu te juca prea mult cu macinatura - daca rasnita macina fara bulgarasi, doar bate putin vertical de blat cu PF-ul si apoi tamp.
5. Nu umple sita pana la refuz - trebuie sa existe loc suficient acolo, iar, in caz contrar, coboara la 17.
6. Nu trebuie sa ai 30-35, trebuie sa-ti placa la gust - orienteaza-te dupa asta.
7. Cafelele Yume merg extrase si la 94, pentru ca sunt destul de light(ai un ghid de extractie pe site-ul lor)
8. Pasul 1 e vital Smile

P.S.: Am extras cu succes cafele Yume pe MaraX, atat cu Kinu cat si cu Honne. Nu te da batut!

Succes!
1. am termometru de la CoffeeSensor. Pe treapta 0 sta intre 91.5 si 93, cel mai des pe la 92.5. Nu l-am vazut vreodata la 95...
2. cineva recomanda mai sus un flush de racire?
3. tampez drept, de asta sunt sigur. am deja cativa ani de experienta :)
4. exact asa fac. rasnita se descurca foarte bine la treaba asta cu lipsa bulgarilor.
5. uneori imi atinge sita de la dus pucul. nu tot timpul, dar o sa incerc sa evit asta.
6. momentan asta e problema...pe langa ca nu am claritatea aromelor mai deloc, e si subextrasa cafeaua.
7. zici ca ar fi bine sa trec pe treapta 1 pentru Yume?
8. roger that :)

(23-03-2021, 23:36)cradun Wrote: Dar @Daaaaan, nu ai avut Pavoni inainte, dc nu ma insel? Ala chiar ca cere madinatura mai fina, au mers shot-uri acolo si nu pe MaraX?

...au mers, dar nici acolo stralucit. In aproape 2 ani de folosire, pot numara pe degete de cate ori "m-a dat pe spate" efectiv. Dar si la pavoni, trebuia sa rasnesc apropae de punctul zero ca sa scot ceva cat de cat, si de cele mai multe ori doar reuseam sa ard cafeaua :))

Incep sa cred ca, daca incerc toate variantele sugerate pe-aici fara rezultat, sa fie totusi ceva problema cu rasnita? desi am calibrat-o dupa un video extrem de bine explicat de pe youtube, si e cat se poate de aliniata...

(23-03-2021, 23:15)Lyvyoo Wrote: Tine de rasnita toata treaba, iar explorarea mai multor cafele iti face momentan mai mult rau decat bine, ca de altfel tuturor atunci cand schimbam set up-ul. Bineinteles ca ajuta sa faci WDT, daca vrei sa experimentezi si nutatia este ok dar momentan tu rasnesti prea grosier si te incapatanezi sa ramai in zona de de macinatura grunjoasa, cand din contra, se recomanda mai degraba sa exploram zona de 30 - 35s decat ceva de 20-25s.

Ca la orice rasnita, exista si posibilitatea unei probleme de aliniere daca nu ai plaja suficienta si pe Mignon mai sunt astfel de raportari (am un mail recent). Tu in acest moment ar trebui sa mergi spre fin, pastrand gramajul de 18 si facand  WDT daca nu ai boabe in hopper sau fara WDT daca ai boabe. Stabileste-ti tinta pentru o extractie de 30s, 1:2, adica 36g de lichid sau daca iti place ratia 1:3 o poti explora si pe aceasta, separat, astfel incat sa obtii 54g in 30s din cele 18g. Dar as merge pe 1:2. 

Dupa ce obtii fara probleme shot-uri constant bune de 30s pe ratie 1:2 atunci poti decreta ca respectiva cafea nu e pt tine, in caz ca nici setairle de temperatura nu iti aduc ceva placut pt tine in ceasca. Ii spui prajitorului cum ti s-a parut cafeaua si ceri una mai acida sau mai solubila sau mai bitter...depinde ce concluzii ai tras. Pana atunci esti in fata unei cafele insuficient extrasa.

o sa incerc asta...sa comand aceeasi cafea de la yume, ca sa imi formez un gust, si sa ma tot joc cu ea pana iese.
asta o sa fac de maine...o sa pastrez aceeasi cafea (probabil blend-ul de etiopia...ca e cel care il gasesc cel mai constant la ei) si o sa dau tot mai fin pana ajung la un timp de aprox. 30 sec pt un raport de extractie de 1:2. nu imi place 1:3...e prea apos deja.

nu vreau sa raman in zona de 20 sec...tocmai asta ziceam, ca nu stiu cum sa fac sa trec de 25 spre 30 fara sa iasa bitter cafeaua.

stii vreo alta metoda de verificat alienierea cutitelor rasnitei, in afara de cea cu markerul si folia de aluminiu?

Reply
Daaaaan, avem cam acelasi echipament, insa eu am comandat alte site imediat dupa ce am primit aparatul. La amble site aveam gauri astupate din fabrica, am incercat site IMS, dar erau prea mari pentru gustul meu, si am ramas la VST.

Iti recomand sa iei de la Yume niste cafea gata macinata sa vezi cum iti iese cu macinatura lor. Am baut la cineva o cafea foarte buna extrasa pe un gagia classic si macinata cu 2 saptamani in urma.

Acum nu prea mai beau cafea de la ei, dar tin minte ca cele mai bune cafele le scoteam undeva la 40 sec, si cafeaua incepea sa curga dupa ~ 15 sec.

Ca temperatura am stat tot timpul pe 0, dar poti incerca si alte setari sa vezi diferentele, insa nu cred ca asta o sa faca minuni.

Daca vrei iti pot imprumuta peste weekend o sita VST
Lelit MaraX, Eureka Mignon Specialita, Kinu M47 Phoenix
Past: Lelit PL41TEM, Sette 270 WI

Reply
Poate posesorul de gaggia folosea site presurizate, zic si eu, fiindcă alt motiv sa iei cafea gata măcinată nu prea e...

Sitele vst cer măcinături fine si sunt mai predispuse la erori in extracție daca nu lucrezi atent.

Cea mai iertătoare sită, daca o găsiți:

https://www.kfea.ro/ims-b68-2t-h24-5-sita-dubla-58mm

Reply
(24-03-2021, 08:41)rusalexro Wrote: Daaaaan, avem cam acelasi echipament, insa eu am comandat alte site imediat dupa ce am primit aparatul. La amble site aveam gauri astupate din fabrica, am incercat site IMS, dar erau prea mari pentru gustul meu, si am ramas la VST.

Iti recomand sa iei de la Yume niste cafea gata macinata sa vezi cum iti iese cu macinatura lor. Am baut la cineva o cafea foarte buna extrasa pe un gagia classic si macinata cu 2 saptamani in urma.

Acum nu prea mai beau cafea de la ei, dar tin minte ca cele mai bune cafele le scoteam undeva la 40 sec, si cafeaua incepea sa curga dupa ~ 15 sec.

Ca temperatura am stat tot timpul pe 0, dar poti incerca si alte setari sa vezi diferentele, insa nu cred ca asta o sa faca minuni.

Daca vrei iti pot imprumuta peste weekend o sita VST

Ai schimbat și sita de duș?

O să încerc și varianta cu cafeaua gata măcinată...cam într-o săptămână trebuie sa le fac o vizita sa îmi fac plinul de cafea și o să le cer 100 de grame din râșnita direct, eventual sa iau și o punga din aceeași cafea, sa fac diferența.

Ar fi excelent daca mi-ai putea împrumuta o sita!!! [emoji16][emoji16]

(24-03-2021, 09:27)dev Wrote: Sitele vst cer măcinături fine si sunt mai predispuse la erori in extracție daca nu lucrezi atent.

IMS are multe variante, nu mi-e clar care e diferența între ele. La Barshaker sunt cel puțin vreo 3 pt grup E61.

Nu îmi fac probleme ca prepar incorect...mai degrabă cred că ceva e in neregula cu rasnita mea, respectiv că nu e aliniată corespunzător (deși am veriticat-o de 2 ori deja). As prefera sa am channeling, macar ăla știu cum să il remediez.

Reply
Da, cel mai probabil cu rasnita e problema, acolo te incurajez si eu sa cauti raspunsuri. E ceva bizar aici, nu exista aparent nici un motiv explicabil pentru care sa ai probleme...

Reply
Sitele stoc sunt conice și sunt făcute pentru cafea prăjită sus, cu extracții din 14-15g.

Pur și simplu nu poți compacta corect pucul atunci când folosești 18-19g dintr-o cafea prăjită light. Pentru asta e nevoie de o sită cilindrica.

Reply
Vrei sa zici ca, de fapt, intra sita de dus in puc si il distruge? Ca altfel ar creste durata extractiilor, cu sita conica, doar distrugerea pucului de catre sita de dus putand fi cauza pentru scurtarea duratei extractiilor.

Reply
Cafeaua prajita mai putin solubil, are nevoie de o saturare uniforma si ceva mai lenta pentru a avea o extractie echilibrata. Eu nu am putut sa extrag, cu sitele stoc, cafeaua prajita de mine in zona omni-roast. O cafea prajita ceva mai sus se extrage fara probleme.

Reply
Gustul se modifică în mod evident la trecerea de la sita stock la IMS B68 sau B70 28,5.

Reply
(24-03-2021, 11:40)Daaaaan Wrote:
Quote:Sitele vst cer măcinături fine si sunt mai predispuse la erori in extracție daca nu lucrezi atent.

IMS are multe variante, nu mi-e clar care e diferența între ele. La Barshaker sunt cel puțin vreo 3 pt grup E61.

Diferenta intre ele este nr. de gauri, forma peretului (drept/conic). La cele cu peretii drepti sunt unele cu fundul drept sau convex iar curbura de legatura a peretului cu fundul poate mai fi agresiva sau mai relaxata.

Daca nu gresesc, cea din link-ul de mai sus este cu peretii drepti, fundul drept si curbura mai agresiva (deci forma aproape cilindrica) si are cele mai putine gauri.

Este un document de la ims cu toate explicatiile.
Bezzera Magica S MN PID, Eureka Mignon Specialita

Reply
(24-03-2021, 08:41)rusalexro Wrote:  

(24-03-2021, 09:27)dev Wrote:  

Am schimbat si sita de dus. Sita originala daca bine tin minte este compusa din 2 site lipite una de alta pe margine, ceea ce inseamna ca intre cele 2 site este spatiu unde cafeaua sa se prinda si sa nu o poti spala bine. 

ti-am dat un PM cu nr de telefon daca vrei sa-ti imprumut sita peste weekend.
Lelit MaraX, Eureka Mignon Specialita, Kinu M47 Phoenix
Past: Lelit PL41TEM, Sette 270 WI

Reply
(24-03-2021, 17:01)rusalexro Wrote:
(24-03-2021, 08:41)rusalexro Wrote:  

(24-03-2021, 09:27)dev Wrote:  

Am schimbat si sita de dus. Sita originala daca bine tin minte este compusa din 2 site lipite una de alta pe margine, ceea ce inseamna ca intre cele 2 site este spatiu unde cafeaua sa se prinda si sa nu o poti spala bine. 

ti-am dat un PM cu nr de telefon daca vrei sa-ti imprumut sita peste weekend.

Daca esti curios in legatura cu sita de dus, eu am schimbat-o cu cea IMS si apoi am trecut iar la cea originala. Pur si simplu nu mi se pare ca aduce ceva in plus, ba chiar mi s-a parut mai agresiva cu puck-ul. Referitor la curatare, o poti lasa intr-un recipient cu apa si pully caf pentru jumatate de ora si se curata singura foarte bine.
Daca ceva nu iese bine, nu trebuie musai sa schimbi tot espressorul :)) Uneori e indicat sa te relaxezi, sa iei o cafea cu care stii ca lucrai foarte bine in trecut si sa mergi cu ea cateva zile, apoi sa incerci din nou.
Lelit Bianca V2, Honne, Kinu M47 Phoenix, Bravo Tools, Felicita Arc, VST baskets

Reply
Cred ca un incepator se ia cu mainile de cap cand vede atatea directii de cercetare. Ma rog, intr-un fel e bine, caci le dam oamenilor toate pistele posibile de investigat. Pe de alta parte cred ca in cazuri de acest gen ar trebui sa simplificam si noi lucurile, ca sa nu o ia razna posesorii.

Eu unul raman la opinia mea ca nu trebuie cumparat si schimbat nimic ci trebuie insistat pe macinaturi mai fine pe rasnita, cu aceeasi cafea, pentru curgeri in zona de 30s.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
Câte cafele light roast, ai tras tu cu sita stoc pe Bianca? Fără să umbli la robinet.

Reply
(24-03-2021, 23:13)Lyvyoo Wrote: Cred ca un incepator se ia cu mainile de cap cand vede atatea directii de cercetare. Ma rog, intr-un fel e bine, caci le dam oamenilor toate pistele posibile de investigat. Pe de alta parte cred ca in cazuri de acest gen ar trebui sa simplificam si noi lucurile, ca sa nu o ia razna posesorii.

Eu unul raman la opinia mea ca nu trebuie cumparat si schimbat nimic ci trebuie insistat pe macinaturi mai fine pe rasnita, cu aceeasi cafea, pentru curgeri in zona de 30s.
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] un începător are destul material cu care să înceapă...sunt destule articole excelent explicate pe forum despre ce și cum sa faci la început de drum. Nu cred că o să înceapă de aici, direct cu ecuații de gradul 3. Nu mai vorbesc de thread-urile alea cu fines și distribuție unimodala, că acolo deja ajungi la integrale [emoji23][emoji23][emoji23]

Sugestiile sunt binevenite pentru mine, le pun in practica una cate una! Keep them coming! [emoji16][emoji16]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)