14-11-2018, 22:22
Pentru ca am primit mai multe intrebari iar nedumeririle sunt prezente si in forum, incerc sa sintetizez aici diferentele intre cele doua aparate iar pentru discutii mai detaliate despre fiecare model urmariti topicurile dedicate din sectiunea Espressoare a forumului.
1. Gaggia Classic 2015:
- carcasa de inox
- boiler inox de 220ml
- rotita de aburi cu doua pozitii clare, start / stop, utila in opinia mea caci oricum ar trebui folosita toata puterea aburului pentru o invartire mai vanjoasa a laptelui
- teava de aburi din inox dar mai scurta si fara constructie profesionala, insa trebuie scos invelistul din plastic numit panarello caci mai mult incurca
- intrerupator eco ce baga maisna in standby dupa 9 minute, deci cine incalzeste masina cum recomandam noi pe forum, 15-20 de minute, ar fi bine sa fie pe langa aparat ca sa nu intre in standby la 9 minute.
- review complet si fotografii aici - https://www.espressoman.ro/espressor-gag...15-review/
- pret 1100 cu reduceri la importator
- valva OPV ce nu se poate regla
- nu are electrovalva deci nu poti curata complet grupul si pe interior dar in paralel nu esti obligat la backflush (avantaj pentru comozi) iar la oprirea extractiei ar fi bine sa se astepte cateva secunde inainte de scoaterea portafiltrului pentru a se disipa presiunea.
- tava de apa reziduala cam vibreaza odata cu pompa si ar fi recomandate niste puncte de cauciuc pentru atenuare
- prinderea portafiltrului se face si cu ajutorul a doua sine de plastic care nu se gasesc ca piese de schimb, iar in cazul in care se uzeaza se va inlocui tot grupul.
- sitele sunt presurizate (cu o gaura pe fund) si trebuie cumparata (min. 15-20 lei) o sita nepresurizata (ciuruita pe fund) de 58mm
- diametrul este cel profesional de 58mm
- presiunea nu poate fi reglata la 9 bar
2. Gaggia Classic 2019:
- fotografii aici
- mai multe piese metalice in interior decat modelul 2015 deci premise de fiabilitate mai mari
- boiler aluminiu (certificat foodsafe) de 110ml, cu doua rezistente in loc de una, plasate in lateral, sistem de incalzire celebru in lumea home barista, cotat peste boilerul din inox ca si performante termice.
- teava de aburi profesionala, avand duza de aburi cu doua gauri in V, ceea ce se pare ca ofera performante de "spumare" mult peste orice alta editie Gaggia. Clip aici
- zgomot si vibratii mai putine in timpul functionarii pompei, aparatul fiind cu mult mai silentios decat modelul 2015 in in timpul curgerii unui espresso, datorita probabil carcasei mai solide si imbinarilor mai atente.
- are electrovalva, adica arunca in tavita la finalul extractiei apa ramasa deasupra cafelei. Ar mai fi si avantajul (dar si obligatia) ca vei putea curata in viitor si grupul pe interior, folosind un detergent adecvat, marind astfel durata de viata "sanatoasa" a masinariei.
- sitele sunt nepresurizate, pe diametrul profesional de 58mm deci pot fi inlocuite cu orice sita IMS/VST. In pachet sunt si vechile site presurizate "crema perfeta" cu o gaura pe fund, pentru amatorii de spuma aerata din cafea gata macinata
- grupul are garnitura ce se poate cumpara ca si consumabil de oriunde
- presiunea este reglata din fabrica la 9 bar in extractie
- pretul e 1500 lei cu tamper cadou, cu reducerile noastre
Ce am ratat mai adaugati voi...
1. Gaggia Classic 2015:
- carcasa de inox
- boiler inox de 220ml
- rotita de aburi cu doua pozitii clare, start / stop, utila in opinia mea caci oricum ar trebui folosita toata puterea aburului pentru o invartire mai vanjoasa a laptelui
- teava de aburi din inox dar mai scurta si fara constructie profesionala, insa trebuie scos invelistul din plastic numit panarello caci mai mult incurca
- intrerupator eco ce baga maisna in standby dupa 9 minute, deci cine incalzeste masina cum recomandam noi pe forum, 15-20 de minute, ar fi bine sa fie pe langa aparat ca sa nu intre in standby la 9 minute.
- review complet si fotografii aici - https://www.espressoman.ro/espressor-gag...15-review/
- pret 1100 cu reduceri la importator
- valva OPV ce nu se poate regla
- nu are electrovalva deci nu poti curata complet grupul si pe interior dar in paralel nu esti obligat la backflush (avantaj pentru comozi) iar la oprirea extractiei ar fi bine sa se astepte cateva secunde inainte de scoaterea portafiltrului pentru a se disipa presiunea.
- tava de apa reziduala cam vibreaza odata cu pompa si ar fi recomandate niste puncte de cauciuc pentru atenuare
- prinderea portafiltrului se face si cu ajutorul a doua sine de plastic care nu se gasesc ca piese de schimb, iar in cazul in care se uzeaza se va inlocui tot grupul.
- sitele sunt presurizate (cu o gaura pe fund) si trebuie cumparata (min. 15-20 lei) o sita nepresurizata (ciuruita pe fund) de 58mm
- diametrul este cel profesional de 58mm
- presiunea nu poate fi reglata la 9 bar
2. Gaggia Classic 2019:
- fotografii aici
- mai multe piese metalice in interior decat modelul 2015 deci premise de fiabilitate mai mari
- boiler aluminiu (certificat foodsafe) de 110ml, cu doua rezistente in loc de una, plasate in lateral, sistem de incalzire celebru in lumea home barista, cotat peste boilerul din inox ca si performante termice.
- teava de aburi profesionala, avand duza de aburi cu doua gauri in V, ceea ce se pare ca ofera performante de "spumare" mult peste orice alta editie Gaggia. Clip aici
- zgomot si vibratii mai putine in timpul functionarii pompei, aparatul fiind cu mult mai silentios decat modelul 2015 in in timpul curgerii unui espresso, datorita probabil carcasei mai solide si imbinarilor mai atente.
- are electrovalva, adica arunca in tavita la finalul extractiei apa ramasa deasupra cafelei. Ar mai fi si avantajul (dar si obligatia) ca vei putea curata in viitor si grupul pe interior, folosind un detergent adecvat, marind astfel durata de viata "sanatoasa" a masinariei.
- sitele sunt nepresurizate, pe diametrul profesional de 58mm deci pot fi inlocuite cu orice sita IMS/VST. In pachet sunt si vechile site presurizate "crema perfeta" cu o gaura pe fund, pentru amatorii de spuma aerata din cafea gata macinata
- grupul are garnitura ce se poate cumpara ca si consumabil de oriunde
- presiunea este reglata din fabrica la 9 bar in extractie
- pretul e 1500 lei cu tamper cadou, cu reducerile noastre
Ce am ratat mai adaugati voi...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan